Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz kicsitomi88 #1752 üzenetére

igazából megértem rowlingot, mert ugye a kis szálak vitték előre a történetet - a bölcsek köve, a kamra, stb stb
    az 5ösben s a hatosban ezek kezdtek elsikkadni, a hatos a történet szempontjából nagyon fontos ujdonságot tartalmazott a horcruxokkal, a jóslat is fontos volt csak lehetett volna kevésbé átvezető rész formájában, egy hasonló keretsztorival tálalni vagy legalább melléilleszteni
    a hetesen viszont látszik hogy meg sem erőltette magát azzal hogy ilyesmit mellétársítson.
    A kapkodás ok a történetmenetben, amikor Voldemort rájön, de sztem nem annak kellett volna lennie a végkifejletnek, megsemmisül az utolsó horcrux, ok, majd edig kis történetvezetéssel keresik a módját hogyan juthatnának Voldi közelébe és például egy új helyszínen összevonni a seregeket és ott mehet a haddelhadd, lásd pl Gyűrűk Urai utalással a PelLenor síksági nagy csatát átfordíthatta volna erre. Pettigrew halála meg szintén olyan egyszerű és nevetséges mint egy faék....ennyi erővel leírhatta volna h azért halt meg mert belecsapott a villám.... A címadó cuccok egészen röhejesek, a titkok kamrája és egyéb dolog ami a sztoriban mendemondaként van jelen ált valami sötét multú dologhoz kötődik, nem gyerekmeséhez, szóval ez is baklövés.
    Ami különösen tetszett az Piton utolsó tette, az tényleg magyarázó erővel bírt, sokkal inkább mint az ahogyan a horcruxok elpusztulnak vagy ahogy a gonosz legyőzetik. Persze, a sztori szerint évszázadonta hány párszaszájú születik de egy laikus csak ugy elsőre megtanulja...meg úgy a Pálcák Ura mint jelenség az egészben sablonos, elbagatelizált, és semmitmondó...

áh, annyira ki vagyok bukva rajta, csak írom írom a sorokat de még vhogy mindig nem tudtam feldolgozni hogy egy ilyen érvégést hgy érhetett meg ez a jó kis sorozat...mondjuk jó pont a dologban hogy megfilmesítésre kerülnek, ami a könyvhöz képest elég elrugaszkodott dolog, remélem ott élnek az elvonatkoztatás eszközével és a filmvásznon egy értelmesnek tűnö megoldást lesznek képesek tálalni, gondolok a csata felértékelésére, bővebb párbeszédek, stb

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés