- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Egy korszak vége
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_az
senior tag
ma láttam a 4. részt és
bár eléggé meglepő volt a vége, mivel sosem olvastam(nincs is tervbe véve)az
-
EGOKA
tag
Az Indexen ma jelent meg egy cikk arról, hogy a törvénytelen fordításokat tartalmazó oldalakat törlölteti a Harry Potter könyvek magyar kiadója, az Animus.
''Csütörtökön négy internetes oldalt töröltetett a Harry Potter kiadási jogait birtokló Animus kiadó. A szájtokra ismeretlenek pongyola fordításban felrakták az új Harry Pottert, ami hivatalosan csak februárban jelenik meg.''
Továbbá: ''a kiadó szeretné elkerülni, hogy rendőrségi ügy legyen a ''rajongásból'', de ezt az utat sem zárják ki, amennyiben ezek vagy más fordítási kísérletek nagy számban jelennek meg a neten.''
A teljes cikk elolvasásához kattints de!
[link]http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
-
Fred23
nagyúr
Befejeztem az 5. kötetet,a 6. viszont csak digitális formában van meg.Bár azt hiszem,így is el fogom olvasni,mert érdekel a kis Hewlett Packard története.Pipogyuszhoz mit szóltatok ? Olyan gyereknek érzem magam,mikor HP-t olvasok,közeleg a Karácsony is...kellemes a hangulatom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz peterszky #1269 üzenetére
Pedig Voldi arca már volt a Bölcsek kövében Mógus fején. A leírás alapján elég jól eltalálták.
Ami meglehetősen hiányzott, az a 2 varázspálcás cuccok. Egyrészt hogy egyik pálcával elő lehet hívni a másikból, hogy mit csináltak vele utoljára, másrészt hogy testvérpálcák egymás ellen nem harcolnak. És hogy emiatt tudott a temetőben megmenekülni HP.
Egyet nem figyeltem meg (mert már álmos voltam), hogy hogyan vitte vissza Cedric holttestát Harry: egyik kézben ugyebár fogta Cedric-et, a másikban ott volt a pálca, mert magához kellett hívni a kupát... de hogy fogta meg, hogy egyiket se engedje el? Ha lesz időm, majd megnézem megint, de aki fejből tudja, az megmondhatná... -
-
kgb87
tag
Ja, hibakeresés!
Most olvastam (lumos.hu-n), h Jo a HP után új, más gyerekkönyvet szeretne írni. Mind szép és jó, de vmiért felmerült bennem, hogy csak nem választja azt a megoldást, h nehogy véletlenül folytatni tudja HP-t, h ''kiírja a'' az összes fontosabb szereplőt?
Azé' má' csak nem... (Mondjátok, h nem! )"Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
-
Petike168
aktív tag
Basszus! Én hülye kiolvastam a 6. könyvet! Már most alig várom, hogy mi lesz a 7.-be! Nem tudom, hogy fogom kibírni, azt a 2 évet!
-
-conrad-
addikt
válasz Motion_Blur #1272 üzenetére
Magyar srác is résztvett a 3d animáció elkészítésében, a neve Ward.
[link] -
Motion_Blur
félisten
Lehet, kicsit túlkoros vagyok már a HP-hez, de nekem eddíg minden rész tetszett. A mostani is természetesen. Megnéztem már vagy 3x
Ja és mi is szerepelünk benne (magyarok) egy sárkány nevébenStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
-conrad-
addikt
válasz HoneyBunny #1270 üzenetére
nem fér bele az alapelvekbe...
-
HoneyBunny
csendes tag
Vki tudna Nekem 1olyan oldalt mondani ahol filmeket lehet letölteni?Pl:Harry Pottert
-
peterszky
őstag
tegnapelőtt láttam a 4. filmet westendben (kár hogy volt szünet, angol változatnál nincs)
sztem nem nagy cucc
az egész szép isjó is, de mégsem az igazi
kár hogy a világkupából nem mutatnak semmit, és hogy több helyen átírták a sztorit
Voltmárvoltot ( ) se így képzeltem el
sztem nem egy jó film annak aki olvasta a könyvetWhat else you gonna do on a Saturday?
-
ddanger
aktív tag
Ma töltöttem le a legújabbat.
Már meg van mind a négy rész. Bár még egyiket sem láttam. -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
van egy kis gondom. Megvan a Harry Potter 1-2-3-4-6 elektronikus formában, viszont hiányzik az ötödik rész. Ha valakinek megvan az lenne szíves egy linket adni, esetleg elküldeni mailban!
Előre is köszönöm!
üdv.:
Conrad -
HoneyBunny
csendes tag
Én múlthét pénteken néztem meg a Tűz serlegét.Nagyon tetszett!!Azt nem mondom,h jobb mint az eddigiek,de vetekszik velükA 3.rész volt csak számomra csalódás.Az 5.részt szeretném könyvben megszerezni.Meg szeretnék 1Griffendale-es sálat is
-
EGOKA
tag
A Westendben 2 részletben adják le a filmet.
Amúgy a hatodik már nem hosszabb az előzőnél.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
ngabor2
nagyúr
válasz (Kolombusz) #1259 üzenetére
Én most néztem meg a filmet. Aki nem olvasta a könyvet, annak talán tetszett. de nekem meglehetősen nagy hiányérzetem van. Kábé felét kihagyták a történetnek, különösen a mellékszálakat.
Tiszta sor, hogy egy kb. 2.5 órás filmbe nem lehet az egészet belezsúfolni. Két részben meg megintcsak igen ''érdekes'' lett volna megcsinálni, hisz ezt a történetet nem igazán lehet szerintem kettévágni.
És ami érdekes: a következőkben csak több lesz a történet, tehát még több rész lesz kihagyva. De várjuk meg, mit fognak összehozni. -
GombócArtúr
senior tag
el is felejtettem! Eladó A Roxfort Titkai c. könyv hibátlan, vadiúj állapotban! érdeklődni privátban.
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
GombócArtúr
senior tag
Tegnap este megnéztem a 4.-ik részt én is. Csalódnom kellett, bár ez nem lepett meg.
Voltak benne jó megoldások, péel a Kviddics stadion monumentális, a Magyar Menydörgő veszedelmes, de általánosságban 20szor unalmasabb a film mint a könyv.
A 3ik rész az egyetlen amely tettszett, ott el mertek rugaszkodni bizonyos helyeken a könyvtől, és ezzel izgalmasabbá tették a filmet, remek megoldások voltak benne. De itt... pedig ez a legjobb része a sorozatnak... mondjuk ez nem jelenti azt hogy ezt lehet a legjobban megfilmesíteni...
Ja, azért rossz filmben megnézni, mert összerombolja azt a képet, amit a könyv alapján képzeletben felépítetesz, és ha újra elolvasod már a fimjelenetek és a filmbeni megoldások ugranak be rögtön...
Na jó, azért nem volt katasztrófa, de az egész jól sikerült 3ik rész után többet vártam.''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
(Kolombusz)
veterán
Tegnapelőtt megnéztem a 4. részt.
Nem rossz, de az előző 3 sokkal jobb volt, itt kissé egyikú talán a cselekmény. A trimágus tusára korlátozódott az egész.
Mindenesetre pár hónap múlva jó lesz még 1x megnézni, a hp feeling árad ebből is -
mayerlaci
senior tag
No ma megnéztem a filmet.Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem hogy is mondjam az előzőkhöz képest teljesen más jellege volt elvesztette a varázsát hangulatát inkább már poén-ba torkollott picit (magánvélemény).Meg kihagyták a M.A.J.O.M-ot is ami azért nem lett volna rossz belerakni mi Dobby-t is.
Szoval én annyira nem voltam (talán a végén) meghatva.Ami tetszett benne az rémszem alakitása volt ja és hermione a végén elég jol szerepelt.
Rita Vitrol-nak viszot sajnos kevés rész jutott igy nem tudtuk teljesen átérezni a gonoszságát.
Szoval mint mindig most is azt mondom aki nem olvasta el a könyvet az gyorsan tegye meg!!!A film soha nem fogja visszaadni azt a hangulatot amit a könyv biztosit.
Szoval teljesen más jellegü film mint az előzően sokkal viccesebb sajnos. -
EGOKA
tag
Még mindig nem láttam a filmet (mert nem volt aki elvigyen ).
Viccet félretéve. A magyar szinkronok a legjobbak.
1, A legtöbb oszrágban nem is sziknronizának (ennek 2 oka van 1, tudnak angolul [itt sajna többnyire nem], 2, feliratoznak).
2, Ahol szinkronizálnak, ott sem mindig figyelnek arra, h pölö a szájára írják/mondják a szöveget. Elég szomorú.
Nos, a magyarok sokszor szinkronizálnak és nagyon jól. Amikor az SW1 kijött a szinkronokat Lucas emberei ellenőrizték, h a filmnek megfelelő legyen. A bíráltaban a magyar a legjobbakat kapta. (És ez csak egy a sok közül.)http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
kgb87
tag
válasz Kenny_B #1254 üzenetére
A félrefordítás tényleg durva, se sztem Tóth Tamás Boldizsár tényleg fantasztikus munkát végzett a könyv fordításával, sztem remekül visszaadta Jo munkáját. A filmben sincs félrefordítás, sztem, már csak azért sem, mert a filmhez is TTB csinálta a magyar szöveget.
Amúgy a film szuper, tényleg jól eltalálták, az eddigi 3 film nem tetszett, de ez , még a néhány történeti átalakítást is megbocsátom!"Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
-
piqla
őstag
válasz Kenny_B #1254 üzenetére
teny, hogy vannak GAZ dolgok, mint pl. ez a felreforditas. de ez a ''magyarok mindent elszurnak'' egy kisse eltulzott kijelentes.
egyebkent szerintem (!) jo lett a hp-szinkron, nekem jobban tetszik magyarul mind a konyv, mind a film.
az meg csak mellekes, (es nem csak az en velemenyem), hogy Mo.-n vilagszinvonalu hangjaink vannak, sokszor a studiok mondjak, hogy bizonyos hangok jobban passzolnak a szineszekhez, mint az o eredeti hangja. (legutob: szex es new york: carrie, miranda.)
abban viszont termeszetesen igazad van, hogy a forditok neha dolgokat muvelnel...
azonban toth tamas boldizsar szerintem zsenialisan oldotta meg a dolgokat eddig, ugyhogy egy ( ketto? harom? ) neki.Szereted az állatokat?
-
Kenny_B
csendes tag
Jó neked De nem a magyar maitt hanem bnő mellesleg angolul sokkal jobb ) a magyarok mindent elszúrnak....50ből 1szer találnak el néhány hangot, és akkor is tele van félrefordításokkal a szinkron
pl. Smallville 3. szezonban ttörtélnt az az óriási baki hogy az angol verzióban a főszereplőcsaj megmondja a főszereplősrácnak hogy ''itt meg itt vagyok'' (mert kergették puskával) és a sárc odament (aki nem ismerné a sorozatot, a ''srác'' superman fiatalabb korában)...namost a magyar változatban a srác kérdez i telefonon hogy hol vagy mire a csaj azt mondja: NEM TUDOM
ehez hasonló nagyon durva dolgok vannak a fordításokban...hihetetlenül nevetséges dolgokat képesek művelni''Tűzszerész vagyok, ha futni lát, próbáljon lépést tartani velem.''
-
EGOKA
tag
Legfrissebb hírek:
Lucius a 15. leggazdagabb.
Jo nem is létezik.
[link]http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
EGOKA
tag
Tényleg nem tudod, vagy csak hülyítesz?
Harry Potter és a bölcsek köve (könyv, film)
Harry Potter és a Titkok Kamrája (könyv, film)
Harry Potter és az azkabani fogoly (könyv, film)
Harry Potter és a Tűz Serlege (könyv, film)
Harry Potter és a Főnik Rendje (könyv)
Harry Potter és a Félvér herceg (könyv, még csak angolul)
A kviddics évszázadai (könyv)
A kviddics évszázadai (könyv)
[link]
[Szerkesztve]http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Troy.
addikt
hi.
eddig milyen harry potter részek jelentek meg?
(irjátok meg a cimeket is .thx ).
-
kgb87
tag
A mai napon megjelent Fedél Nélkül c. (a hajléktalanok által terjesztett, a ''vételára'' adomány) újságban benne van a Félvér Herceg 1. fejezete. Én már beszereztem egyet...
Úgy tudom, csak Pesten él a dolog..."Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
-
lorcsi
veterán
nem rossz az előzetese, de ez már nem gyerekfilm....
eladó: vadi új soundcore motion+
-
EGOKA
tag
Nem mennek a linkek.
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Caesarion
aktív tag
válasz Petike168 #1236 üzenetére
szvsz:
-angolul tényleg jobban hangzik
-az elözetesben Trimágus Tusa hallható mig emlékeim szerint az Trimágus Kupa
-Rémszem Mordon nagyon gyenge lett de Krumm pont olyan ahogy elképzeltem
-Hermione nagyon csinos a báli ruhájában, míg MissAsia nemtetszik (pedig szeretem az ázsiaiakat, de tényleg...) s kicsit kiakadok azon hogy egy ilyen szinésznöcsaj csavarja el a fejét HP-nek ( történeti hűség ide vagy oda)
-igazán mutathatták volna a nehéz.csontozatú szomszéd suli igazgatónöjét
-megtalálta már valaki azt a képet/videot amin Fleur DeLacroix kisasszony félmesztelenkedik?Te is fiam, Bluetooth ?!
-
EGOKA
tag
Febr 10.
-
M3nt0R
tag
Hali!
Most találtam a topicot, olvasgattam, és lehet hogy már volt róla szó, de azért megkérdezem:
Tudvalaki várható időpontot a 6. rész fordítására? -
EGOKA
tag
Ki jön éjféli vetítésre Corvinba?
-
kgb87
tag
Asszem talán a 2. előzetes - magyarul:
[link] (8,93 MB)"Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
-
EGOKA
tag
-
SzalaiG
addikt
Hogyan lehet ide úgy linket beszúrni, h ha rákattintasz mennyen?
-
AMD Power
titán
Barátnőm nagyon szereti a Harry Potter-t! Hiába angol én akkor se szeretem!
-
SzalaiG
addikt
Tud valaki linket ahonnan letölthető a legújjabb rész?
[Szerkesztve] -
EGOKA
tag
ÉN azt hallottam, h nem is.
-
Petike168
aktív tag
Tök jó a film!
-
EGOKA
tag
Mintha nem lennének HPs hírek...
-
Petike168
aktív tag
A Harry Potter így készűltje! Rengeteg új jelenet is látható benne!
-
EGOKA
tag
Ma van Chris Rankin (Percy Weasley) szülinapja! Boldog szülinapot neki.
-
mayerlaci
senior tag
Na vége van sajna az élőnek előzetest nem mutattak de nagyon jo volt a helyszin ...
Most is megy az ismétlés a linkemen nézzétek már nem szaggat -
mayerlaci
senior tag
[link]
nézzétek élő preimer -
EGOKA
tag
Abigél nyert! Gratula!
-
kgb87
tag
válasz madster #1211 üzenetére
Én úgy emlékszem, ez a kérdés Harry-ben is felvetődik, a Főnix Rendjében, és azt a választ kapja vkitől, h még kicsi volt és/vagy hogy nem emlékszik a halálukra, és ezért nem látta eddig. De lehet, hogy nem a regényben volt az, hanem valamelyik Jo interjúban.
"Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
-
Caesarion
aktív tag
válasz madster #1211 üzenetére
A kérdés jogos csak az a baj hogy ez beletartozik az egyelöre ''feltérképezetlen körülmények'' aktába. Valahonnan lementettem a fan-okat ingerlö ilyesmi kérdések, íme:
1. Mi Mark Evans jelentősége - ha van?
2. Előfordulhat, hogy a hetedik könyv után újabb Potter-könyvek kerülnek a polcokra?
3. Miért kellett Harrynek megfeledkeznie a tükörről, amit Sirius adott neki?
4. Harry miért csak a Főnix Rendjében látja a thesztrálokat, mikor már korábban is látta meghalni a szüleit, Mógust vagy Cedricet?
5. Hogy kerül vissza Harryhez a Tekergők térképe a Tűz Serlege után?
6. Az Azkabani fogoly-ban miért nem küldött a Minisztérium egyszerűen egy baglyot Sirius után, hogy aztán az állatot követve elkapják a férfit?
7. Miért volt plusz egy évig Marcus Flint a Roxfortban?
8. Hermione szerelmes Harrybe vagy Ronba?
9. Minden könyv vastagabb lesz, mint az előtte levő?
10. Dumbledore professzor valójában Harry nagyapja, vagy legalábbis közeli rokona?
11. Voldemort Harry apja, nagyapja, vagy legalábbis közeli rokona?
12. Lehet, hogy Lily Potter még mindig él?
13. Lily valamikor halálfaló volt?
14. Csámpás egy animágus?
15. Neville Peter Pettigrew fia?
16. Lupin professzornak van egy ikertestvére?
Egyébként szvsz kicsikorában még nem érthette meg a szülei eröszakos halálát, csak késöbb sikerült ezt feldolgoznia,pláne hogy sokáig abban a tudatban élt hogy a szüleit autóbaleset érte, illetve Volditol kapott képességei is csak később alakulnak ki benne mármint ugy hogy használhassa is öket, ... szóval idö kellett neki ahhoz hogy egyáltalán egy olyan helyzetbe kerülve ez a képessége is kialakuljon.
De a labda feladva magasra, várom az egyéb elképzeléseket én is és nem csak ezzel a kérdéssel kapcs.Te is fiam, Bluetooth ?!
-
madster
tag
Üdv minden fannak. Zsír a topic csak nem merek nagyon belenézni, sajna már megtudtam máshonnan egyet, s mást a 6. részből. Mielőtt szétoffolnám a topicot, beleolvasva az első pár hozzászólásba =>nekem is feltűnt egy dolog ami idegesít.
(bocs, ha volt róla már korábban szó) Ugyebár minden év elején miután leszállnak a vonatról, a fiákerekkel mennek a suliig, és nem tudják, hogy mi húzza a kocsikat. Miután Harry látta Diggory halálát ő már látja a thesztrálokat. Azonban ő már látta a szüleit meghalni 1 éves korában szóval korábban is látnia kellett volna őket. Vagy az még nem számít
Várom a prot és kontrát... -
EGOKA
tag
Hajrá!
-
EGOKA
tag
Szavazzatok a Nagy Könyvben HPre!!!!
Nehogy úgy járjunk, mint a LOTR.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Caesarion
aktív tag
én multkor hallottam a rádioban két érdektelen hír közé zsúfolva hogy D.Radcliff egyik megnyilatkozásában ugy fogalmazott hgoy nem biztos hogy a további mozirészekben is ö fogja megtestesíteni HarryP alakját.
...
Dumbledore-t már -kényszerüségböl- lecserélték... ki következik, Hermione?Te is fiam, Bluetooth ?!
-
EGOKA
tag
Nincs HP hír?
-
GombócArtúr
senior tag
hali!
Én megválnék a Roxfort Titkai c. könyvemtől, ami vadonatúj állapotban van, mintha most vennéd a könyvesboltból. Ott az ára 3600, tőlem 2500ért vihető. Ha valakit érdekel, mail, msn telefon, vagy hasonló...
A topicba meg nem merek belenézni, nehogy véletlenül infókat lássak az új könyvről''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
kgb87
tag
Előbbre hozták a Tűz Serlege mo.-i bemutatóját egy héttel, dec. 1-jére! Jipí!
"Of all the things I am not very good at, living in the real world is perhaps the most outstanding." - Bill Bryson
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest