Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Aktív témák
-
-
Integra
titán
válasz
brownus #4893 üzenetére
hát igen
tulajdonképpen a km-nek olyan, tradícionális filozófiája nincsen, mint az aikido-nak mondjuk, imi soha sem volt ueshiba mester, de szerintem nem is baj. mindkettőjük nagy tiszteletnek örvend.
a km-nek ugyanakkor nagyon világos, egyértelmű, lényegre törő stratégiája és taktikája van. utcára ennél jobbat én nem tudok. még nem láttam.
km egyszerűen rulez, a legjobb
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
válasz
brownus #4893 üzenetére
Az elejen beleadtam mindent.Utana mar nem ez igaz.Egy ket moralis dolog elszomoritott.
Erik erintos jateka , és Marci bemelegitese marha jo. Csak a kempo mas , én ezt kerestem.
Foltok szerintem nem minden, mi csinaltunk a tarsammal legdruvabban a gyakorlatokat, utottuk egymast.Kemponal ezek a dolgok teljesen atertekelodtek.
Nem rossz a km csak szerintem messze nem olyan tokeletes utcara mint azt mondjak.Ha megakadalyozom azt hogy ne erd el a pocsomet(ergo kivedem a rugasaidat stb) akkor eselytelen az ugy.(Velmenyem szerint, nem reprezentativ felmeres.)
Azert nem kostolgatnek egy ket instruktort.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
brownus #4820 üzenetére
I believe he suffered 2 fractured vertebrae but his spinal cord wasn't severed. If it had been he'd have not even been able to write around or lift his arms after the slam. Broken vertebrae does not mean permanently being crippled. He likely had spinal fusion surgery to repair the damage which would mean limited flexion in his back and in turn disqualify him from being able to compete in MMA.
hm, hát ez nem kellemes....
ott lehet jókat borozni, nekünk csak 5től 7ig vérizzadás este a program
de utána viszont egy nagy közös sörözés, talán még a tal-t is eltudjuk rángatni -
Integra
titán
válasz
brownus #4811 üzenetére
nemtom, talán nem, mert ha az lett volna, akkor nincsen több rángatózás lábbal többet.
sajna itt nincsen hangfal a géphez, úgyhog nemtom mit mondanak, ha mondanak valamit.
minden esetre ezért nem kell nagydarab emberrel földharcolni ilyen versenyben.
mert ha nincsen szabály és kiharaphatja a nyakát, akkor már amikor fölre vitte, azonnal beleharap és szembe szúr és nincsen földharc.
de van szabály, ez pedig egyértelműen itt a kisebb hátrányára vállt. -
CardineIIa
csendes tag
válasz
brownus #4212 üzenetére
Ha jól tudom, a támadással 'arányos' (ön)védelmet alkalmazhatsz...
Ez a röhej, mert ki dönti el, hogy a lakásodban éjszaka kalapáccsal, késsel mászkáló vendég mit szeretett volna tenni? A bírón múlik minden...
(Jelenleg M.o.-on, ha megkéseled a hálószobádban lévő idegent; vagy, volt olyan vadász, aki egyszerűen megküldte egy sörétessel, lecsuknak...)
Jogos védelem...
--------------------------------------
Xpod:
Ha megtámadnak utcán:
1. megpróbálom lebeszélni, kitérek a támadás elől, kivédem a támadást
2. kitérek a támadás elől, vagy kivédem, visszaütök, de nem okozok maradandó sérülést
3. megvédem magam akár maradandó sérülés okozva is
4. bármi áron megvédem magam.
Bár, nálunk az első megoldás a futás. Nincs fight, nincs sérülés, és így mindenki jobban jár.
KM: Krav Maga
[Szerkesztve] -
SwordWarrior
csendes tag
válasz
brownus #3911 üzenetére
Ez a két ''klasszikus'' Baranta oldal... De nem értem, hogy lehet a hivatalos oldal g-portalos...
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha valaki honlapot akar, akkor ha nem is egy egész nyelvet, de legalább valami szkript nyelvet tanuljon meg.. vagy Dreamweaver... De ez a g-portal nagyon rossz divat szerintem... De ők tudják, mit akarnak... Ráadásul ezér még fizetni is kell, ellentétben pl extra vagy freewebbel, ahova ''saját tartalmat''(értsd:nem ezzel a g-portalos ''szerkesztővel'' csapod össze másfél óra alatt, hanem csinálsz egy/több normális htmlt)tölthetsz fel INGYEN...Ennyit erről!
Bocs az offér... De ezt már ki kellett adnom magamból... -
_az
senior tag
válasz
brownus #3911 üzenetére
akárhogy nézem ez sima lovagi tornának tűnik. abban viszont hol a klasszikus értelemben vett harcművészet? nincs vhol egy videó legalább? ami ezeken az oldalakon van, a szerint gyakorlatilag minden ország a régi közelharci tanításait kiadhatná ősi harcművészetként, nem? ez akkor történelmi változata a kézitusázásnak...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
brownus #3903 üzenetére
Miért olyan vicces ez,rendes edzésteket csinálunk,én nem tudok eljárni Karatézni vagy más küzősportot tanúlni mert nálunk nincs!
Ha már valaki valamit másként csinál az már szerintetek kinevetendő!
Pedig fogalamatok sincsen milyen sokat és keményen edzünk.
Egyből elitélitek és leszóljátok a másikat,hát ezen lehetne inkább nevetni,de én inkább sirnék rajta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
-
-
Markgx10
őstag
válasz
brownus #3136 üzenetére
Nekem olyan volt mintha Remy nem is akarna küzdeni
Mintha nagyon tartana (sőt félne) a Térdelőgéptől
De lehet, hogy nincs igazam és csak nagyon szar napja volt, de olyan nehéz elhinni, azok alapján amit az elmúlt két évben láttunk tőle, hogy ennyi ellenállásra volt képes
Bocs, hogy eddig nem írtam -
CardineIIa
csendes tag
válasz
brownus #3102 üzenetére
''Játszottunk'' egy kicsit...
A lépcsőházi helyzeteket gyakoroltuk, egész jó volt.
A harcművészet vs. önvédelem vs. hatékonyság dologhoz csak annyit, hogy 3 edzést kihagytam egy durva megfázás miatt, viszont ezt szegény edzőtársam eléggé megérezte. Egy kicsit ''esetlenebbül, keményebben'' tartottam rá a nyakára alkarral, könyökkel, mert még nem érztem a mozgásokat; egyből lement hídba...és az igazi könyökölés még elég messze volt ettől.
Aki nem hiszi el, próbálja ki milyen, ha rávernek a carotis elágazásra (sinus-ra) a nyakon, amit a vagus idegez be, és a vérnyomást+szívfrekvenciát szabályozza; egyből elszáll a vér az agyból, és leesik a vérnyomás. Emellett, ha bekap az ember egy-két térdest, könyököst; utána nem nagyon fog vitatkozni. Ha ez nem művészet; akkor a szimpla tudás nekem éppen elég. -
Gambit
őstag
válasz
brownus #3091 üzenetére
Ha beleszólhatok, szerintem nem sok közük van egymáshoz, mert tök másból építkeztek. Bruce Lee a kung-fu-t próbálta meg hatékonyabbá tenni, míg a KM meg inkább a gyakorlati, életből vett szituációkból táplálkozott. A Jeet Kune Do szerintem még mindig harcművészet, a KM viszont önvédelem. Szerintem.
-
_az
senior tag
válasz
brownus #3080 üzenetére
hát az a hátas kiba nagy volt!!!!!
integra: a kedvenc az a faszi, aki abszolút tehetségtelen, figyelmetlen, idióta, ne mveszi komolyan, akadályoz minket és a figyelemetlen fasságaiból állandóan balesetet okoz valakinek... már párszor említettük...és tényleg állandóan vigyorog, hogy mi a faxon...
-
Sipi
addikt
válasz
brownus #3071 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy kiadós tökönrúgás után is csöndben, felesleges mozdulatok nélkül rogynak össze, vagy azért az ősmagyar szókészlet legalját elmorzsolják-e halkan a foguk között...
BTW, nem emlékszem, hogy a kifejezetten légzéstechnikai ''kardos hadonászáson'' kívül megnyikkantam volna valamelyik edzésen...
Sipi -
_az
senior tag
válasz
brownus #3067 üzenetére
amúgy a cikken jót röhögtem
bicskás hagyomány
szóval! nincs egységes rendszere, egységes technikasorozat meghatározva(nem a mestert másolod??? akkor mi a faxt csinálsz edzésen?????). 15 éve műxik.
magyar életmódra tanít.
magyar harcosok klubjának még elmenne. DE EZ HOL HARCMŰVÉSZET??? HOL KÜZDŐSPORT???
ez várjátékos bulizás, baszki. meg magyarkodó bohóckodás. naneeeee... -
burgatshow
veterán
válasz
brownus #3038 üzenetére
Köszi a dicséretet, igyekszünk mindig egymásra figyelni ritmusilag. De végülis ő 6 éve én 9 éve csinálom, és nap mint nap együtt vagyunk az edzőterembe.
Amúgy nagyon mókás szokott lenni, mert már nem 1x előfordult az, hogy mindketten arra vártunk, hogy a másik elkezdje... -
burgatshow
veterán
válasz
brownus #3036 üzenetére
Köszi már várom a kenőcsőket.
Nem tudom, hogy te milyen stílust csinálsz, de hát istenem, ahány harcművészet annyi szokás.
Biztos tudsz te is olyat mondani nekem a te stílusodból, amiért meg nálunk gyilkolnak...
Amúgy a TKD nagyon nagy %-ban tradicionális mozgásra épül... -
burgatshow
veterán
válasz
brownus #3027 üzenetére
Jaa, kyocha sogi. Az nem a koreográfia miatt van. Ez az állás, egy létező állás a TKD-ban, és amit az elején eljártunk az egy létező formagyakorlat 2. danra, neve Gae-Bek (ejtsd: gebek). Amúgy kábé kék övtől majdnem az összes tullban (koreaiul a formagyakorlat) benne van.
-
_az
senior tag
válasz
brownus #3029 üzenetére
nekem nem, de most má eccer edzhetnénk együtt is
vettem fasirt scholl bokavédőt(budo boltba nem jutottam el), ezzel tök jól ment a trejning, mellesleg k*rva jó késes kardio edzés volt. reméljük jót tett a náthámnak is...bár most jobb a közérzet.
és megint volt vagy 2-3 új arc...
nem lehet, hgy ott van csomó, haol belerúgtak jó nagyot? -
burgatshow
veterán
válasz
brownus #3022 üzenetére
Ezt most nem egészen értem... Mit értesz pontosan keresztlépésbe? Amúgy elvileg a Tae Kwon-Doban nincs lassítás, csak a bemutatókón.
Integra köszi, amúgy amikor a másodikat töröm, akkor a háttérben egy kicsit molettebb hölgy, két fényképezőgéppel. Ő pedig a nagynéném, apám nővére, de csak szigorúan szurkoló posztot tölt be...
[Szerkesztve] -
CardineIIa
csendes tag
válasz
brownus #2984 üzenetére
''Ezek pszichológia nevelési szándékkal vannak az edzéseken.''
Akkor inkább elmegyek pszichológushoz...kb. ennyibe kerülne, és nem is olyan fárasztó ülni egy kanapén.
Az megint más kérdés, hogy a kedves oktatónk az utóbbi időben (a rendőr tanfolyam miatt) mindig késik; ezt nagyon nem szeretem.
Tanulni akarok, egész edzésidőben, korrekt KM technikákat, a pénzemért. -
Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen program, ami...?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest