Hirdetés
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz brownus #1512 üzenetére
krav maga
önvédelmi és taktikai harcrendszer, amit eredetileg az izraeli hadseregnek fejlesztett ki egy magyar társunk, kb 30 év múltja van ennek a rendszernek, a mai napig fejlődik.
ebből a rendszerből nőtte ki magát a civil km, van fegyveres km, a légimarshall km, személyvédelmi része és még sorolhatnám. gyakorlatilag minden profi alakulatnál és testőrségnél ezt tanítják.
mi a civilet tanuljuk, illetve akinek van pénze rá és bevállalja az később mást is tanulhat, de azokhoz már engedély kell a főnököktől.
Bővebben: link
olvasd végig.
én sem vagyok nagy darab ember, vékony, inas, szívós alkat vagyok, az a szálkásan izmosódó fajta, aki nyegle gyereknek tűnik elsőre, és nekem ez tökéletesen megfelel, eszembe nem jutna másra váltani, van x év thai box és y év judo múltam meg némi karate is, de utóbbi kötöttségei miatt gyorsan elegem lett belőle.
nemcsak azért mert bika lesz fizikailag az ember tőle, hanem mert többemberes harca is tanít, megtanulsz távol maradni a balhétól, helyesen dönteni, szellemileg és taktikailag is frissen tart. elkell menni, kikell próbálni.
nekem ez a drog
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1521 üzenetére
más rendszerekből átvesz bizonyos elemeket, illetve vannak hasonló dolgok, de egyébként elég egyedien ötvözi az egészet összességében.
nincsen csápolás meg mindenféle trükk, természetes emberi reakciókra és viselkedésekre épít, és emiatt borzalmasan hatékony.
ezért tanítják ezt minden valamire való komoly alakulatnál, ezért tanulja ezt a viág összes profi testőre etc etc.
nemtom ezt így elmagyarázni, elkell járni és már pár edzés után kezded kapizsgálni, és pár hónap után meg már tényleg érted miért ez a legjobb.
az elején gyerekesnek tűnhet pár edzés rész, pl zombis játék, de annak is megvan a lényege, később rájössz...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1627 üzenetére
most melyikre gondolsz?
itt a rendőrin 12 országból volt összesen 45 superman jelen.
de ez csak nekik volt, európában is ez volt az első ilyen, ekkora volumenű kiképzés, szóval büszkék lehetünk a magyar ikmf-re, itt volt minden vezetőjük, még kaptunk mi is egy edzést a gaby noah-tól, fantasztikus volt.
a május 3-i kezdő csoportban szerintem lehetnek majd kb 40-en.
az a csoport amiben én vagyok, az is kb ennyi főből áll. néha több, néha kevesebb
ez kellemesen elég a központban lévő nagy terembe szerintem.
bár most nem voltam már másfél hete, mert egyszerűen nem tudok az irodából este 9 előtt eljönni.
úgyhogy most nagyon agyalok hogy új melót keresek, akár kevesebb pénzért is, mert én a km-et nem vagyok hajlandó feladni, hogy szívinfarktust kapjak a napi 12-14 óra munka miatt és még egy szabad hétvégém sincsen..
alaphelyzet, hogy legyen telt a terem, mert a stresszhelyzethez való hozzászokás, a zaj és a tömeg alapfeltétele a helyes tanulásnak km-ben.
vagyis mindig van alapzaj, ez csak akkor gáz, ha ez inkább traccsba megy át meg hülyülésbe, ezt ilyenkor már nem szeretem....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1629 üzenetére
szerintem előképzettség nélkül a legjobb.
írtam lentebb, hogy karatés múltúak nagyon megszenvednek az elején. ahogy az aikidosoknak is nagy a lecke mert lekell szokniuk a csavargatásokról.
én is szívtam mert lekellett szoknom a thaios ''ugrálásról'', meg az egy-kettő ritmusáról. meg, hogy egyszerre védek az egyik és támadok a másik kézzel 360-asnál. nem volt könnyű.
neked meg nem kell ''átszoknod'' és ez megkönnyíti a dolgod, amit meg kell, azt úgyis helyesen tanulod meg alapból...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1631 üzenetére
szerintem több a teljesen kezdő, de akadnak páran akiknek van valami kis verekedős múltjuk, de no para, itt nem az a cél hogy agyonverd a másikat azonnal.
aztán ami fontos hogy igyekezz megtalálni azokat a párokat akik hozzáállásban is olyanok mint te.
az én csoportomban kb 3-4 ember van akivel szívesen vagyok párban, mert ők nem nyávognak ha keményen toljuk a témát, és nem zavarja őket ha edzés után véraláfutásos az alkar a sípcsont és akad pár zöld folt mellkason is.
az szokott számomra frusztráló lenni egyedül, mikor olyannal állok párba akiben azt látom, hogy nem is igazán csinálja rendesen, de fogalmazhatok úgy is, hogy nagyon gyenge ellenfél, nincsen technika és kitartás és még csak azt sem látom, hogy szeretné helyesen csinálni. ilyenkor van az hogy begurulok, mert értékes edzésidőt vesztegetek el.
ezért ajánlom mindenképpen hogy keresd meg azokat akikkel szívesen leszel párban és hasonlóan gondolkodnak és edzenek mint te.
mindenki megtalálja a maga típusát és szvsz ez így van jól...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1651 üzenetére
modnom hogy tetszeni fog
és minden edzés elteltével valami újabb fog ''megvilágosodni'' mi miért van és rájössz hogy naná, pofon egyszerű és logikus a magyarázat és utána nem is agyalsz rajta hogy mit miért csinálsz...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
Integra
titán
válasz brownus #1765 üzenetére
érdekes.
én sokat nem tudok kezdeni vele, furcsa a testtartás, én ilyen leengedett kezekkel nem mennék oda a másikhoz az biztos, mert lehet hogy mire felemelem védekezésre, akkora fülest kapok hogy leszakad a fejem
többet kéne belőle látni meg pár edzést végigcsinálni, mert így tényleg csak lövöldözgetek bele a levegőbe.
sogorod nem Mo-n él, ugye? video alapján...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1767 üzenetére
ennyi kihagyás után ez sajnos várható volt
zavard el km-re őt is, ott a tommy bloom, expert 3-as terminátor a csóka, sévdeknél is nagyon erős a km. lehet hogy jövőre megyünk hozzájuk
Bővebben: link
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1776 üzenetére
egyébként meg ha ténylegesen alárúgsz, akkor hidd el, azonnal elereszti a nyakad
párszor ha van védője kipróbálhatod.
nem kell azonnal impotensé tenni, csak picit megkoccantod a szuszpenzorát, azonnal engedni fog...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1807 üzenetére
valszeg az volt, hogy nagyon pontosan csúszott be az ütés
csak nincsen nagy baj.
amit én furcsa szemmel nézek az az, hogy lassan ahogy haladunk az anyaggal, szinte mindenki sípcsontvédőt húz. mondjuk megértem, mert azért a sípcsontra taposásos védekezés brutális. csak hát mégis....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1833 üzenetére
basszus, egész nap rohantunk, aztán nálunk kellett dolgozni és miközben csináltuk a dolgokat a gépen, megittunk pár sört. én meg elfelejtettem hogy este edzésem van...
ráadásul úgy fejbe nyomott a sör, hogy alig látok...
ma sajna kimarad az edzés...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Versus82
aktív tag
válasz brownus #1853 üzenetére
Az orosz medve, Fedor Emelianenko verhetetlen, megy mint a tank, amikor elkezdi dobálni a kezeit borul mindenki.... itt egy kisvideó róla: Bővebben: link Jelenleg is ő a világbajnok.
[Szerkesztve]''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
-
Versus82
aktív tag
válasz brownus #1855 üzenetére
Ha Sapp még nagyon sokat fejlődik, akkor kb fél menetet kibír Fedor ellen.... ne viccelődjünk, Sapp a kirakat majom-figura,cirkusz a népnek.... CroCop-Fedor-Nogueira féle profikhoz nem hasonlítható. ( Nogueira val már meccselt, simán karfesszel kikapott.... Fedor pedig már 2-szer lenyomta Nogueirat.) Jah CroCop is meccselt egyszer K-1 -ben Sappel, egy ütéssel eltörte az arccsontját(10 unciás kesztyűben!!!)....szóval azt a majmot hagyjuk. Vicces, aranyos, jófej, de köze nincs a dolgokhoz....
Hogy ne lehetne ráugrani emberre Prideban? alap''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Fantasy
tag
válasz brownus #1895 üzenetére
Azért az sem egy 1000 forinos volt. Hanem a srác olyan erőset rúgodt hogy szétrepedt. Fuji. Igaz edszőm szerint a Top-ten a legjobb védőileg. Főleg a fejvédő aminek ott a szájánál műanyag szájvédője van. Szinte emberi kézzel betörhetetlen.
Az OGC nem segít a célzásban. Csak a loosereken! Welcome to Quake III Arena!
-
Integra
titán
válasz brownus #1893 üzenetére
egyik edzéstársam volt orvosnál és megkérdezte hogy mennyire vághatja haza a sípcsontjait ezzel, mondta hogy gyakorlatilag minimális az esélye.
minden egyes ütésnél amit a sípcsont kap, a csontszövet kálciumot termel, aminek a következtében a csontszövet elkezd besűrűsödni, vastagodni, erősödni és nehezebb is lesz. ettől lesz egyre erősebb a sípcsont.
tulajdonképpen a szervezeted így védekezik a külső hatások ellen, aminek ez lesz a pozitív eredménye...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1907 üzenetére
jó kérdés, ezt nem tudom pontosan.
én nem nyomok fekvőtámaszt ököllel, nem látom értelmét.
sajons nekem alapból viszonylag remegnek a kezeim, mert örököltem, úgyhogy vigyázok rájuk!
párnázáshoz sem használok kesztyűt, ha helyesen ütöd, akkor nem jön le a bőr soha a bütykökről. a legfontosabb hogy pontosan tartsd ütésnél a karod és az öklöd. csak lazán testből és az utolsó 15 centin megfeszíted, bumm, aztán máris ugyanolyan lazán és gyorsan jön vissza karod és ereszted ki az öklöd
sípcsont meg olyan hogy mindig fáj. legalábbis nekem mindig
mire begyógyulna, kapok máris 4 másik foltot. a kedvencem mikor az éppen gyógyuló félben levő részt rúgják telibe és belenyilal, na akkor van hogy könnybe lábad a szemem egy pillanatra... de csak így erősödik folyamatosan.
térdre nagyon vigyázz viszont!
pont a szerdai edzésen volt hogy párnázáskor combosokat rúgtunk és egyik srác rosszul állt rá és majdnem talppal rúgta meg a párnát, azt hittem a térdem hátra reccs......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz brownus #1908 üzenetére
visszajön a peti, megkérdezem.
nekem még mindig a thaios időkből van meg a szuszpenzorom, macho márkájú valami, eddig még nem csalódtam benne, kibírt már egyet s mást
viszont kénytelen leszek fogvédőt venni, múltkor egyik kedvenc edzőbarátnőm majdnem kiverte a metszőfogam...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Fantasy
tag
válasz brownus #1903 üzenetére
Ahmm. Aha én Taekwon-do sportot űzőm immár 8 éve. Aki megakarja nézni az menjen fel a google-ra és írja be azt hogy Taekwon-do de úgy ahogy írom! Szerintem ez is nagyon jó. Lány létemre ilyeneket űzők de elég sok lány taekwon-do-s van.Nálatok?
Az OGC nem segít a célzásban. Csak a loosereken! Welcome to Quake III Arena!
-
Integra
titán
válasz brownus #1943 üzenetére
felfog edződni az alkarod, meglátod!
igaz később is fájni fog, mindig fájni fog, csak azon kapod magad hogy más intenzitással megy a püfölés
az tud fájdalmas lenni, mikor valamelyik idegeddel is csattansz egyet támadáskor...
pl késes támadásokkkor, mert ilyenkor pont úgy találkoznak a karok, hogy ezek a részek csapódnak egymáshoz
-
Dorian
félisten
válasz brownus #1988 üzenetére
Szerinted van értelme nem súlyzós, hanem dinamikus edzés után a Volumass-nak? Ér így valamit?
Én amúgy mostanában minden edzés után megiszok egy liter tejet, nem előre elhatározásból, hanem edzés után legalább annyira vágyom a tejre, mint valami drogos a napi adagjára... Dehát abban is van egy csomó fehérje...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Integra
titán
válasz brownus #2002 üzenetére
most p3, szept, nov környékén ha visszajött a tal akkor p4, tavasszal már p5, még mielőtt kimegyünk izraelbe, addigra megakarom szerezni, mert kint szeretnék g1-re vizsgázni az eyaléknál ha lehetséges.
idén kihagyom az instruktori képzést, ahhoz kevés vagyok még, de jövőre megszerzem!!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Bestbuy játékok
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest