Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
-
-
Sipi
addikt
válasz
burgatshow #3073 üzenetére
Ne mááár, hogy egy gizda, rikoltozó, hadonászó sárgamajmoló lealázzon egy bőszmagyar edzett kemény legényt!
Micsináltak? A lábad alá szaladtak?
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
brownus #3071 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy kiadós tökönrúgás után is csöndben, felesleges mozdulatok nélkül rogynak össze, vagy azért az ősmagyar szókészlet legalját elmorzsolják-e halkan a foguk között...
BTW, nem emlékszem, hogy a kifejezetten légzéstechnikai ''kardos hadonászáson'' kívül megnyikkantam volna valamelyik edzésen...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Integra #2288 üzenetére
De az említett ''utcán mit tegyek az sok gaz ellen?'' típusú eseteknél nem valószínű, hogy 5 kigyúrt judo-s esik Neked.
Még valami: mivel szinte minden küzdősport izommunkára épít, s megfeszíti őket, egy varázstánc eredményeképp fellépő karfeszítés végzetes lehet rájuk nézve. Ha nem képes időben totálisan ellazítani az izmait, eltörik az ízületeknél, vagy elszakad. Volt ilyen ''szerencsém'', egy 3. kyu-s azt hitte, én is ilyesmi nagyság vagyok, s megcsinálta az egyik legegyszerűbb gyakorlatot. Hála égnek elég hangosan üvöltöttem, ő pedig masszőr, úgyhogy az edzés elejére már tudtam mozgatni a karomat.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Ati9500 #2282 üzenetére
Na, egy kicsit még.
Ez a kézcsavarás nem valami babrás játszadozás. Megragad, csípőfordulás, egy mozdulat. A végeredmény többnyire kéztörés vagy izomszakadás, plusz elszáll. Ez néhány másodperc. Éles helyzetben, több ellenfélnél nincs olyan hülye Aikidos, aki nekiáll csavargatni, földrevinni, melléguggolni és szépen, a tanult módon három helyen eltörni a karját.
És létezik sima elhajítás is. Ha nem tud az illető esni, ennyi is elég. A kemény padlóra háttal esés után nehézkesen áll fel valaki.
Van több ember elleni küzdelem is: ott nem a legmacerásabb technikákat szokták bevetni.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Integra #2268 üzenetére
Hála égnek Seagal filmjeit régóta nem nézem már. A régi nagyok voltak az utolsók. A Lángoló Jég már betett.
A mi dojo-nk ezek szerint kirí, itt van nyoma.
Annyi ''előny'' van, hogy ha nem jön össze egy ''csavargatás'', mivel nincsenek fixen beállított helyzetek, és a gaz ellen kimászik, újra támad, pillanatok alatt más ''formagyakorlatot'' tudsz bevetni az előző sikertelenből. Sajnos, mint kezdő, rajtam szokták bemutatni az ilyeneket a gyakorlottabbak egy-egy rosszul kivitelezett ''csavargatás'' során...
Mindegy, hagyjuk, az Aikido itt nem túl népszerű, megyek inkább a Nők, nőügyekbe.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Ati9500 #2266 üzenetére
Tényleg hülyén írtam... Úgy értettem, hogy amit csinált a filmeken, ugyanazokat tanuljuk mi is, mozdulatról mozdulatra. Ergo, nem egy beállított eksönt látunk (mint pl. a kungfu-filmekben, vagy amit Jackie Chan csinál), hanem rendes harci technikákat. A filmen hatékonynak tűnnek - s mivel eredetiek, a valóságban is azok. Ilyenek mennek nálunk is. (Persze, nem ilyen minőségben.
)
5000 Ft/hó.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Ati9500 #2264 üzenetére
Nos, ha így érezted, csak annyit jelent, hogy nem Neked való az Aikido, mert a filozófiáját nem tudod/akarod elfogadni.
Igen, egy edzésen annyira valóban nem fáradsz el, mint pl. egy karate-edzésen. Teljesen más utat jár.
Állóképesség: van, amikor az is van, de többnyire az is formagyakorlatba öltöztetve. Nincs 100 kilós tárcsával fekvőtámasz és hasonlók. Az erőnlét itt mástól adódik.
(Amikor egy edzésen néhány száz alkalommal esel, a folyamatos, pici izomösszehúzódás/elernyedés olyasmit eredményez, mint a Callanetics. Nekem pár hónap után megdöbbentően átalakította a teljes testemet.)
Keményítésnek nem tudom, mi a haszna, ha rugalmas, gyors testet akarsz.
Neked a kézcsavarás vicc. Annak, akinek megcsavarom, nem.
Más filozófia, de ez is hatékony tud lenni.
Valahol Seagalt emlegetitek, mint bohócot.Valamennyire igaz. De az, amiket a filmjeiben csinál, teljesen valós. Edzéseken ugyanazokat tanuljuk, gyakoroljuk. Ha a filmen hatásos, miért ne lenne az életben is? Nincs megrendezve, nicnsenek rejtett zsinórok, amelyek elrántják az embert egy hatalmas pofon után.
Fejlődés: Neked más igényeid vannak. Te úgy méred a fejlődést, hogy milyen hamar tudod az ellenfeledet rommá törni. Én nem. Nem a másik megsemmisítése a fontos, hanem önmagam uralma. És nem kell hozzá 8-0 év, hogy ''ügyes'' légy. Rendszeres edzéssel 1-2 év alatt érezni fogod a tested, megtanulsz mozogni.
Csak meg kell szokni, és szokatni a testeddel, hogy más logikát követve mozogjon. Nem egyenes úton püff, hanem kerülő utak, az energia körkörös elvezetése.
Szerintem harcMŰVÉSZETET nem lehet azért tanulni, hogy elérj vele valamit az utcán. Az harc, de nem művészet. Akkor válik művészetté, ha önmagad miatt csinálod.
Nem kétlem azonban, hogy a Kung-Fuban sokkal hamarabb lehet látványos eredményt elérni.
Az pedig teljesen igaz, hogy mindenki azt csinálja, ami Neki tetszik. A mozgás a lényeg.
Üdv,
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Ati9500 #2223 üzenetére
Aikidoztál már? Hatástalan... Ez baromi szubjektív, mint ahogy az is, miért akarsz harcművészetet tanulni.
A legtöbb dojo-ban nem művészetet oktatnak, hanem agyonverést. Szinte semmi hangsúlyt nem helyeznek a mögöttes dolgokra. Több ismerősöm azért jött Aikidora, mert a karate/stb edzéseken kezdőként szimplán agyonverték őket, és ez pár hónap után már uncsi volt.
1-1,5 év... Miért, pl. kung-fuból elég 2 hónap, hogy úgymondd megvédd magad az utcán? Különben is, ez mit jelent? Egy Skorpió lövedékeit el tudod majd kapni? Három szamurájkardos hibbantat lepofozol?
Miért rosszabb egy olyan harc, ahol nem agyonveréssel éred el a célodat? csak az ''erő útja'' az egyetlen üdvözítő? Láttál már Aikidost ''munka'' közben? Hogy milyen és miért tud hatékony lenni?
Varázslás... Szerinted csak egy jól kivitelezett tökönrúgás tudja megállítani az ellenfelet? Egyik Mester néha szórakozásból egy ujjal védi ki a magasabb szintű tanítványok támadásait... Persze, ebben senki sem sérül meg, a támadó nem fog vérében fetrengeni. De ettől még nem biztos, hogy varázslás. Csak más.
(Egyébként ajánlom, egyszer próbáld ki, milyen az, amikor egy Aikidos amúgy rendesen ''összecsomagol''. Utána tutira nem fogod puhánynak tartani. Egy durva védekezés után a támadó egyes részei valószínűleg örökre használhatatlanok lesznek.)
P.S.: Aikidoban van fegyveres harc is. Az meg azért csak nem ''varázslás''. Mortimernek is egész jól ment.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
Integra #1969 üzenetére
Nem tudják, mi a jó...
Jó öreg Segal bácsi, talán a Lángoló Jégben, amikor térdelve, egy kézzel fegyverzi le a gaz ellent. Akkor azt hittem, mese.
Aztán láttam, hogy nem, totál szimpla alapgyakorlat.
De akkor megnyugodtam: elég egyszerűen eldobni őket, a jó kemény főd elvégzi a piszkos munkát.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Algieba #1957 üzenetére
Nem tudom, milyen a gerinced, de nálunk elég sokan vannak olyanok, akik nem éppen 20 éves küzdősportmúlttal a hátuk mögött jöttek.
Meg kell tanulni esni, ha jól csinálod, észre sem veszed. Az állandó finom izomösszehúzódások és -elengedések miatt viszont baromira megerősödik, megszálkásodik az egész tested.
Annak idején atlétikán egy haveromat is el akarták szívproblémái miatt tiltani a hülye orvosok, aztán egész szépen szerepelt az országos versenyeken...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Integra #1753 üzenetére
Tudom, hogy két külön, pont az életszerűség miatt kevertem őket egybe.
Semmi gond, nehogy leharapd már a fejem! Pláne ne alkalmazz fojtást.
Nekem nem tűnt életszerűnek, de annak csak örülök, ha valami marha ezzel próbálkozna nálam, nem pedig - kihasználva valószínű magasságbeli fölényét - szimplán agyonverni.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Integra #1751 üzenetére
Nem tudom, nekem nem tűnik életszerűnek. Elédáll egy böszme barom, akár még kése is van. Mi lesz az első? Megpróbál leütni vagy megrúgni.
Én (szó szerinti) fojtást csak már alapos ''bemelegítés'' (arcba ököllel, tökönrúgás, bordarúgás) után merek csinálni.
Szerintem éppen az a természetes, ha minél messzebb kerülök az ellenfelemtől, nem pedig szambázni hívom.
De ezek szerint (hála égnek!) túl kevés balhém volt még.
Sipi -
Sipi
addikt
Bővebben: link
Minden edzés ''nyílt'' abban a tekintetben, hogy beülsz, megnézed, milyen. Ha tetszik, jársz. 5000Ft/hó, h-sz-p este héttől, k-cs reggel 8-tól van edzés, néha hétvégén is.
Én nulláról indultam. Szerintem jobb így, mert itt épp a lazaság a fő, a tested tökéletes uralma. De nem úgy, hogy kősziklává válsz, mint Bruce Lee, hanem hogy minden izomszáladat külön érezd és mozgasd.
Sipi -
Sipi
addikt
1. Lényegében akármikor elkezdheted. Bár az ütős/csépelős sportokat jobb korábban, de ez csak annyit jelent, hogy életed első vad karate-edzését ne 50 évesen kezdd el, elhíva.
2. Sokszor az pont jó, ha vegyesen vannak kezdők/haladók. Így rá vagy kényszerítve arra, hogy haladj, tanulj, ráadásul a haladóbbak sokat tudnak segíteni.
Sipi -
-
Sipi
addikt
válasz
Kovacsgabor #1568 üzenetére
Már megbocsáss, de ha ilyet írsz, ezek szerint nem a Wing Tsun a legjobb, mert elég torz szemléletet alakít ki a művelőjében...
Nincs olyan, hogy legjobb. Mindenkinek más fekszik. Én pl. gyűlölöm azt a ''verd agyon a rohadékot!''-mentalitást, ami pl. ebből is árad. Más szereti, hogy jó erős lesz tőle.
Sipi
Aktív témák
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest