Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
_az
senior tag
az önvédelem témához annyit hozzátennék, hogy alkalmazzuk a krav-maga(és józan ész) legfontosabb elveit.
1. kerüljük a bajt = nem mászkálunk sötét utcán este, nem megyünk balhés kocsmába, nem kötözködünk, elfutunk, stbstb
2. felkészültnek kell lennünk = ha olyan környéken mozogsz, vegyél gázsprét, vagy flóberstukit, gumibulldogot és legyen mindíg bevetésre kész és figyelj a környezetre, ha gyanús, menj másfele
Ezeket még edzés nélkül is megtehetjük és nem kell tovább vitatkozni hatékonyságokról. És mindenki csinálhatja boldogan a sportját. Ennél hatékonyabb önvédelem nincs.
Az alattomos letámadásokról megy annyit, hogy bármelyik nagymestert le lehet nyomni, ha pl 5 méterről lelövöd, vagy megmérgezed.Erre meg technika nincs.
-
_az
senior tag
látom vitatkoztatok a véleményemről...
na amit én mondani akartam az az, hogy sztem ha valaki belekötne ''ezekbe'' a kemény kravmagás srácokba, a jó nagy részük egy halvány védekezést nem bírna végigvinni.
fizikum meg kell, erről nincs kérdés.
a kempo meg valamennyire más, de nincsenek nagy különbségekaz én szememben.
ahogy integra is mondta, az a készség, hogy reflexből leverj egy támadót csakis idővel és kitartással érhető el. 2-3 db p-s vizsgával sztem ugyanolyan puding az ember, csak tiszta körülményekben(teremben) meg tud csinálni pár mozdulatot.
aki persze előtte mindenféle brutális dolgot űzött, az más helyzet.
összesítve az egészet: azért, mert elkezdesz km-re járni, nem leszel kemény gyerek. ENNYI!
ha sokáig rendesen edzel(na ilyet nemigen látok!), odaadással, akkor van esélyed, hogy kemény gyerekké válj. ha ezt nem akarod, akkor tökmindegy mit űzöl.
ami nekem épp nem tetszik, hogy km-nál az odaadó edzés rengeteg +órát,szemináriumot jelent, összesítve nagyon drága -
_az
senior tag
ne izélj már, van, aki kedvtelésből űz ilyeneket. amúgyis pl akiket én eddíg láttam és km-t űznek, hát a nagy részüket úgy levernék utcán, mint a szart. beleértve magamat is, úgy beszarnék, mint állat, pedig vizsgán mindíg ''áh veri gúúúúd''...
(bákker remélem már novemberben tudom folytatni a hentelést...) -
_az
senior tag
Neked köll igazat adnom, illetve hogy pontos legyek:
1. asszony+tanulás
2. órarend
3. km
kár, hogy a hölggyel is pont ütjük egymás órarendjét, hétvégén hazautazik, nekem a 7vége tanulni kevés és hát most is tanulok...izé szenvedek edzés helyett. az órarendem meg egy fos, de be köll járni. és ez csak romlani fog decemberig... -
_az
senior tag
bekészültem. egyelőre képtelen vagyok összeegyeztetni az órarendemet, a tanulást, a barátnőmet és a kravmagát... ilyenkor mi is a teendő?
-
_az
senior tag
arról nem is beszélve, hogy ennyit ér km, ha így gyakoroljuk...
[link]
nézzétek meg, ennyit ér, ha félerővel gyakoroljuk. és akkor még csúszik a padló is. az edzőtársaimról nem is beszélve, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek rajtuk...
lehet h kiborultam?
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
tököm tele a huszár ucca b*zi csúszós padlójával, az, hogy nincs levegő még 1 dolog, de hogy nem tudok rúgni, mert azonnal elesek, már k*rvára csesztet. k*rvára abba fogom hagyni a létező legjobb közelharcot, ha nem változtatnak rajta, nem igaz, hogy így elb*sszanak vmit...
ez nem buli, nem stresszgyakorlat, hanem szimpla balesetveszély, semmi kedvem úgy járni, mint 1-2 srác, láttam már csúnya eséseket, kiváncsi vagyok, én mikor fogok olyat esni egy sz*ros padló miatt, h szétmegy a térdem. és mindezt egy 360-as közben, nane...
örjöngés ki.
''matyi'' ajánlásával:
[link]
kedves késelős videóik vannak, bár 1-2 dolgot nem tudok hova tenni, de a késelések akkoris durvák... -
_az
senior tag
1szerű. sztem tenyérrel csak orrba ütni van értelme a másikat, esetleg képen ragadni, szemeket nyomni. de semmiképp sem pofánütni. ököllel meg akármilyen kicsit verem képen, már fáj, lilul. tehát marad a laza ököltartás, ami már eléggé belém idegződött = éles szituban kéztörés + béna. vagy pedig olyan lassan csinálom, hogy a másik elalszik.
namost ezt a jelenséget másokon is látom ám. persze eredményül mindenki gyorsan kezdi és az ütéseknél próbál ellazulni. csak néha nem jön össze. na akkor szakad fel a szám.
tehát jól gyakorolni csak úgy lehet, ha fogvédő+grappling használatával mondjuk 20%-os erővel, 50%os sebességgel gyakorlok. akkor nem zúzódik szét a másik, én meg nyugodtan csinálhatom azt, mit élesben is tennék. -
_az
senior tag
nem voltam fight nighton, csak majd vmikor le szeretnék jutni. csak most minden kaotikus, nyár, nyaralás, stbstb...
de szóval tegyek félre egy tizest kesztyűre. hát nem örülök
bár azon filóztam, hogy valszeg minden edzésen jól jönne, mert szeretném reálisan gyakorolni az ellentámadásokat. de puszta kézzel csak tenyérrel lökdösni lehet a másik fejét, kül fáj, ultra-slow-fight szerűen érintgetni ököllel megint tré, közben kéne reálisan csinálni. szal 1 grapplinggel talán lightosan arcon lehetne ütni a másikat gond nélkül.
nekem vhogy olyan kényelmetlenek sokszor az ellentámadások, olyan ''bénán'' jönnek ki...
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
hi
kéne kesztyű a slow fighthoz, meg fightnightozáshoz... gondoltam akkor olyan grappling féle kéne, ezt olvastam hírlwvélben is. ezek mind 7-9000ft-ba kerülnek? mégiscsak reálisabb ,mint egy boxkesztyű... -
_az
senior tag
2 hét edzésem kimaradt, hétvégére erre betesznek p3 vizsgát... hát majd legközelebb. végre ügyesen-mázlisan letudtam a sulit, újra edzhetek nyugodtan
esetleg még capoeirára is elnézek vhova a nyárra
szerk: te inti, szoktál engem látni ott?
sry, vak disznó vagyok
[Szerkesztve] -
-
_az
senior tag
válasz
Versus82 #4450 üzenetére
mondjuk kár, hogy ez a másik hely meg irdatlan messze van nekem...
amúgy csak érdeklődésképp. milyen fokozatú arcok vannak most atilla csoportjában?
más: tudja valaki, hogy hogy van ez az éves díj vagy miafene? hallottam vmi olyasmit, hogy akinek már van passport, annak az ideit most kell legkésőbb befizetni... jól tudom? mennyi is ez? -
_az
senior tag
hát nemigazán értem... elvileg annyi, hogy lászló gondolt egyet és minden egyeztetés nélkül nyitott saját ''iskolát/termet'' <---- hogy ez mennyire van szabályokba foglalva, azt nem tudom, de nagyon nem örültek neki odafönt, lehet, hogy ki is lesz zárva, állítólag most nem engedték g4re vizsgázni, meg mittudomén... de egyelőre még eltűrik.
atilla meg állítólag mindíg is panaszkodott az új teremre, végül most szólt mindenkinek, hogy ez a terem egy sz*r és elhúznak lacihoz. gondolom ettől laci bűntársának tekintik most.
ami nekem elsőre lejön: az egész ikmf hungary igen balf*szul van megszervezve, ''iratlan szabályokkal'' megtűzdelve, általában olyankor jön ilyen gyerekes civakodás...
hát kb ennyi. f*szom se érti ezeket...
inti: remélem nem baj, hogy én minden pletykát kiírok, végülis matyi ezt tálalta ki, vállalom a felelősséget(na meg jobbulást, gratula, kis irigység, stb
)
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
mármint mivel mi történt? a csoportváltásommal 1 hónapja, vagy azzal, hogy visszamennék atillához, mert szerettem azt a csoportot, vagy azzal, hogy máshol vannak atilláék, vagy azzal, hogy össze vannak kapva az edzők, vagy azzal, hogy vmi barom a szememet nyomkodta tegnap, egy másik b*lfasz meg pajzs helyett a tarkómra b*szott egy rendeset?
(nem fájt igazán, csak zavar, ha reccsen a nyakam, főleg, ha egy k*rva nagy pajzsot fogok közben magamhoz és még pötty is van a közepén, hogy oda üssön, erre hókonvág...) -
_az
senior tag
instruktor pólóban feszítünk?
-
_az
senior tag
na szereztem egy kis infot. péter még külföldon van, úgyhogy a megerősítés vár, de szerintem jó eséllyel így vannak a dolgok. szóval matyi helyettesített, gondoltam megkérdem már, mi van. mesélt itt mindenfélét, de kész tényként állította:
laci és atilla még ikmf tagok. viszont a főnökék pipák.(nincs vizsga, ilyesmi)
valószínű ki lesznek csapva a szervezetből. a napokban minden eldől.
kb ennyi. kiváncsi leszek, péter mit mond erről. hát kurvára örülök... asszem jobb ha maradok péternél. bár egyik másik halvaszületett ősbalf*sz mindíg felidegesít... -
_az
senior tag
na idegeljetek még...
-
_az
senior tag
hát de ideges lettem...
amúgy gratula intinek -
_az
senior tag
shotokan száx!
shitoryut nem ismerem. de inkább kempora szavaznék! az szélesebb repertoárú sokkal...
-
_az
senior tag
akaraterő függő inkább. pár hónapja csinálom. nem verekszem utcán. aki nagyon jó benne, biztos le tud verni 1-2 punkot, de NEM küzdősport, hanem játék. pont.
utcára ott a többi: nézz meg pár kravmaga videóteszem ágában sem lenne utcán használni. de játéknak kurva jó. és erősít.
-
_az
senior tag
nem kekeckedés, tényleg így van
oldalról pofánvágás hát... van benne valami, de azért szoktuk sokat gyakorolni, ahhoz kicsit alacsony, amit láttam. nem lehetetlen, csak hátrányosabb.
na más.
járt valaki délelőtt a móricz zs körtéren? ott capoeiráztunk
rulz volt. egy arrajáró csaj is beállt, elég ügyesen tolta ,van rutinja, meg mások is próbálgatták -
-
_az
senior tag
a kéztartás nekem nem tetszik. sokszor túl alacsonyan van, hiába van elől, nem?
ja, a hátulról fojtásból szabadulás béna volt
(nem vagyok degec város lakója!)
-
_az
senior tag
hallottam róla, nem egy elterjedt stílus, mondhatni elég kevesen vannak, ha minden igaz...
a sztori kb annyi, hogy egy kyokushinkaios fószer kivált a rencerből, módosított itt-ott és kiadta a cuccot ashihara néven. hát nem tudom... én már minden karatétól ódzkodom, nekem az már lego mozgás
ja, eccer láttam egy helyi bemutató, az nagyon tré volt
(asszem 1 karate van, amiről jókat hallottam, de nem tom a nevét) -
_az
senior tag
lassan zárható a topic.
-
_az
senior tag
nehezen tudom elhinni, hogy nagyon bántaná az izületeket, vagy jobban, mint a gyúrás, nekem nem okoz problémát. a sok hidazást, meg ilyesmit meg szokni kell, csak óvatosan. nálunk azért elég toleráns az edző (mindenki kezdő nálunk
).
más
ja, kihagytam tommyt, nem izgatott és ja, ha valaki csak hülyülve csinálja az edzést, az nem halad sehova, de ebben mi az új? -
-
_az
senior tag
válasz
SwordWarrior #4107 üzenetére
úúúútállak
-
_az
senior tag
válasz
CardineIIa #4076 üzenetére
mellesleg
laci edzéséről mit tudsz mondani? mintha írtad volna, hogy egy állat, blablabla...tahó, vagy mi? tudnád részletezni? ha más nem privben plz... thx -
_az
senior tag
válasz
CardineIIa #4034 üzenetére
.
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
Integra #4016 üzenetére
oh haladok, a csapat nagy részét simán elverem, csak ők hulla bénák, vakok közt meg a félszemű is király...
arról beszéltem, hogy aki tud bunyózni, azt meg sem tudom közelíteni...
amúgy lehet, hogy hozzájuk átiratkozom, mivel a csoportom 8tól van, onnantól meg nekem kurva gáz hazajutnom... na majd kiderül -
_az
senior tag
válasz
CardineIIa #3938 üzenetére
muhahahahha, azt láttam
de honnan ez a húdejóvagy szöveg? -
_az
senior tag
le vok alázva. nekem 2,4 sec
megadom magam ,re5pect -
_az
senior tag
válasz
CardineIIa #3931 üzenetére
lassú vagy...
szerk: ne röhögj. télleg az vagy
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
válasz
brownus #3911 üzenetére
akárhogy nézem ez sima lovagi tornának tűnik. abban viszont hol a klasszikus értelemben vett harcművészet? nincs vhol egy videó legalább? ami ezeken az oldalakon van, a szerint gyakorlatilag minden ország a régi közelharci tanításait kiadhatná ősi harcművészetként, nem? ez akkor történelmi változata a kézitusázásnak...
-
_az
senior tag
válasz
Gaboman #3908 üzenetére
nemazér, de most fel akarod találni a spanyolviaszt? már feltalálták. szerintem nincs olyan mozdulat, amit ne alkalmazna vmilyen ''művészet''...
egyszerűbben jársz ha végignézel kurva sok videót-képet-tananyagot kurva sok harcművészetből és a hozzád legközelebb álló technikákat összeszeded... (kicsit hosszadalmas) -
_az
senior tag
válasz
CardineIIa #3880 üzenetére
lehet, hogy tőlünk mentek hozzátok? csak mert amióta szünetel a csoportunk, attila másik edzésén összesen 2 sráccal futottam össze, mindenki más eltűnt. namost ha beindul jövő 7en az akadémia, elvileg mi is oda kerülünk, hát kiváncsi leszek, hányan leszünk...
-
_az
senior tag
hátööö...
najó, mcpróbálom.
ha pl messzebről akarja rúgni(akár előtte még lép is egyet, 11-est akar rúgni), akkor elől,vagy hátul lévő lábbal lábfej megfelelően feszítve bikából beletaposol a sípcsontja közepébe, miközben haladsz felé és szinte azonnal ütsz is, szal eccerre sz*rrá zúzod a csontját és bevered az arcát.
közelebbről rúgja, nincs idő beletaposni, akkor sípcsonttal elvezeted vmelyik irányba, kézzel meg különböző irányokba elvezeted szintén...
térdrúgásnál a lábadfelemeled, mintha térdelnél + a lábfejed felfelé feszíted + előre is kell mozdulni asszem, na majd kijavítanak -
_az
senior tag
sorlag: faxvédő kell az elején(2000ft-tól), meg majd sípcsontvédő(2k), esetleg alkarvédő, ha nagyon nem bírod
(oh, én már élvezem)
amúgy:
faxrúgás elleni védés? van dögivel, vagy 7 félét vettünk már, ütésre szintén van jópár...
támadási felület: csak olyan pontok, amik mindenkinél érzékenyek: arc(szem, orr), nyak, lágyék, térd, esetleg lábfej, lengőborda advancednek...
szerk: jaj hagyjátok már ezt az idióta cigányozást, NEM MINDEGY, HOGY CIGÁNY RAKJA BELÉD A KÉST, VAGY FEHÉR BAZZEG???? ja és fehér ember is meg tudja téveszteni a yardokat, úgyhogy pláne mindegy, ne legyetek már hülyék...
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
na integra le van előzve
1.hát edzésen előszöris kivágunk egy fát egy heringel, aztán ököllel vasbetont zúzunk....jaj akarom mondani: bemelegítés, kevés erőnlét(oktatótól függ), izzasztás dögivel, rengeteg páros gyakorlat(védekezés-ellentámadás), (lassú) bunyó oktatás, kb ennyi.
2.védőket az edzők is tudnak szerezni, vagy pl székely budo a wesselényi utcában(ha pesti vagy)
3.bárhova beállhatsz, ahol van tagfelvétel, meg oda is, ahol nincs1-2 hónapos csoportokba nyugodtan mehetsz.
4.nem diétát kell tervezgetni, hanem elkezdeni és nem otthagyni 2 hónap után, mint sokan -
_az
senior tag
megy vki ma a tal edzésére?
-
_az
senior tag
válasz
VoDaFoNe #3714 üzenetére
sportkórház is sztk, ráadásul tudnak segíteni edzéstervileg, blablabla... mégiscsak fejlődő szervezet vagy, szal nem lehet nagy gond. az, hogy orvosi javaslat ellenére basztad időben pihentetni a lábad, na az már nagy hülyeség volt, előbb-utóbb át kell esni egy szüneten, utána meg pl pár hónapig rehabos edzés ,semmi mély állás, ilyesmi...
-
_az
senior tag
válasz
VoDaFoNe #3709 üzenetére
2 hónapig nem csináltál semmit, erre még jobban bevizesedett a térded? na ez má valami
esetleg szünet után teljes erőbedobással újrakezdted és attól vizesedett be? na ez elképzelhető
nekem is voltak/vannak ilyen gondok, namost én nekiálltam jointx-et szedni, de bármilyen izületregeneráló jó, meg kb 2 hetet szüneteltem minden mozgással, mondjuk mi nem is eröltetjük a lábunkat. de az egyetlen megoldás, ha kipihenteted, majd nagyon óvatosan kezdesz rá edzeni, fokozatosan meg lehet erősíteni.
esetleg sportkórház? (vagy ott cseszegettek?) -
_az
senior tag
hát én beszarok rajtatok
-
_az
senior tag
válasz
SwordWarrior #3677 üzenetére
versenykungfu, nem? gondolom kb ugyanaz, csak bunyócentrikusabb és talán gyorsabb haladás az anyaggal...
a bal oldali cukibb -
_az
senior tag
és szerinted hogy változtathatsz azon, hogy egy girhes fazon légy? adok tippet... nekem bejött, hogy elkezdtem anno pl karatézni... és ne ma tömeg számít, nemtom hol hallottad ezt az ökörséget...
namost hogy aktuális legyek... capoeira elején már próbálkozunk azzal, hogy guggolásból ''hátradőlve'' híd, majd továbblendülve állás, ebből lesz az ilyen fordított tigrisbukfenc, vagy mihát szerinted megy nekem? frászt! próbálgattam itthon is, úgy fájt a csuklóm, mint állat. majd pár hónap múlva hozzászokik a szervezetem és nyugodtan meni fog. amiket a videókban láttál, az évek munkája. amíg van kezed-lábad és ne megy link f*sz vagy(ismerek ilyet km-en, írtam is párszor), addíg semmi sem hátráltathat...
-
_az
senior tag
válasz
SwordWarrior #3668 üzenetére
később olvastam el, előbb írtam
ne makarok provokatív lenni, de szavai alapján a srác előtt 2 döntés áll:
1. marad önsajnálkozó girhes
2. nekiáll vminek...
amúgy a pofám leszakad, pár ismerősöm(ráadásul csajok) azon paráztak, hogy mi lesz, ha nekiállnak ilyesminek, biztos bénák lesznek és kiröhögik őket... há majdnem beszartam, átnevelés folyamatban...
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest