Hirdetés
Aktív témák
-
_az
senior tag
''Hatékony'' küzdősportokat keresünk, mi...
Nos, véleményem:
Kempo: ajánlott, bár majdnem thai-box, kicsit kegyetlen, de széleskörű, hatékony edzés. Tán fegyvert is oktat, pusztakezes buli, dobás, földharc. Majdnem jártam rá, csak a társaság annyira nem volt szimpatikus... nem túl filozofikus, csak üsd a zarcát ne siránkozz...
Kyokushikai karate: power karate. Tökös kemény edzés, kempohoz hasonló, csak sajna nem túl elterjedt. (én is csinálom, tök rulz) Nem igazán az önvédelmi trükkökről szól, de ha jól csinálod, nincs szükség önvédelmi ''trükkökre'' (azért vannak) Ugyanakkor nem csak a hentelésről szól, tradicionálisabb, művészibb. (ez hiányzott nekem a kempoból)
Aikido: Önvédelem, tök művészi, szerintem nagyon faja!!! De egyáltalán nem a hentelésről szól!!! Inkább csak a támadások elhárítása...
Ninjutsu: nagyon kevés helyen oktatják, de ha jól elsajátítod, akkor kegyetlen. Valójában ahogy elnéztem arról szól, hogy a másikat gyorsan elintézni... Olyan téren veszélyes is lehet, hogy véletlenük kitöröd a másik karját, meg a nyakát... De tényleg. Szvsz tényleg kurva veszélyes.
Na, nekem ezek a ''style''ok tetszenek a legjobban, ezek között néznék inkább szét...
szerk: ja igen a ninjutsuval mindenféle fegyvert is tuttira tanulhatsz:kés és ''önvédelmi társai''... kombinálva 1-2 jól begyakorolt csavarással... suhancok halála...
[Szerkesztve]az
-
_az
senior tag
Na, fejre ütés NINCS. Azt csak utcán. Fejre rúgni jelzésszerűen szokás kizárólag(nem érint!!!), én még nem találkoztam edzésen rendesen fejberúgott emberekkel...
Versenyen persze pofánrúgják egymást, mint sz@r... Szal meg nem hülyülsz.
Edzés? Hát változó. Bemelegítés, osztán van, hogy gyakoroljuk az alapmozgásokat: hasonlít a norbi tornához, csak ennek van értelme és 1000x jobban fáraszt. Vannak formagyakorlatok, ezek hasonlóak a fentiekhez, betanult mozgássorozatok. És van a bunyógyakorlat: pajzs, vagy rendes küzdelem ehe-ehe... +1 kis erőnlét...
Tegnap pl csak alapmozgásokat gyakoroltunk és ugrálóköteleztünk, fekvőtámaszoztunk, ki is pusztultam...
Na, nagy körvonalakban kb ilyesmi, de mindenképp először nézz meg 1-2 edzést, mert sok függ a társaságtól ,meg ilyenek, t'od...az
-
_az
senior tag
Naizé...
1. Hát balesetek előfordulnak...és fejek hullanak(lásd fejberúgás)
2.Dunaharasztin edzek
3.Sajna sokat nem értek az aikidohoz, de szvsz amit sztívönszegal a filmekben csinál, az csak hasonlítha rá...
4.Ninjutsuban állítólag van vagy 9 ''iskola'', ezekben tanítják, általában az ember csak 1-2-höz ért, asszem ezt olvastam... Hát ha valaki önvédelmet akar és a ''lopakodás, álcázás és jamesbond'' iskoláját fogta ki, hát PECH
Egyelőre ennyi jutott eszembe...az
-
_az
senior tag
-
_az
senior tag
Há má mér szivatnák a kezdőket? A szivás abból áll csak, hogy hozzá kell szokni az intenzív döglesztő edzézhez. Ja és az elején érzékenyebb az ember a bunyóban, de úgyse vernek szét. 1-2 picsánrúgás, néhány zöld folt és ennyi. Aztán ha belejössz, már élvezni is fogod...
az
-
_az
senior tag
válasz morfeist #100 üzenetére
Ennyi féle kempo van? Én eccer voltam egy zen-bu-kan edzésen, de nem fogott meg. Valahogy a társaság olyan szedett-vedettnek tűnt, lehet, hogy csak rossz napjuk volt, de valahogy hiányzott az a fegyelem érzés, mint a karatéban. Olyan sehogy se éreztem ott magam. Maradt a Kyo... kár hogy gané a torkom és most betegszabin vok...
az
-
_az
senior tag
baker a 3000-es havidíjammal meg se szólalok... igaz az edzés se nagy szám most...
az
-
_az
senior tag
hát ez mind pöpec, csak egy gondom van... azér nekem suli után, dead fáradtan nincs nagy hangulatom zuglóba menni egy kis esti edzésre. 1. kerületbe meg PLÁNE. Dunaharaszti vok... A magánedzés árát meg tudni se akarom...
esetleg nem tudnál ajánlani 1-2 könyvet, amiben le vannak íva a mozdulatok? karatéhoz van csomó ilyesmi, gyakorlatilag otthon megtanulhatod fekete övig
És egyáltalán máshol nincs edzés?az
-
_az
senior tag
kyo klub van a bme-n az fix
apám ez a kravmaga rohadt lehúzós, de kib****(mondottan) jó lehet...
lehet, hogy elgondolkozom azon az év eleji kezdő csoporton...az
-
_az
senior tag
Hát ami engem tántorít:
1. Dunaharasztin élek, nem kellemes dolog edzés után az éjszakába hazatömegközlekedni, aztán reggel felkelni... (min 1 órás zötyögés)
2.még csak pesten van, Integra írta
3. lehúzós: havi 7rongy, szintén Int. írta
mit csinálok: kyokushin karate kb 5 éve bár most kevésbé intenzíven...
de asszem az lesz a legjobb, ha összejövök a helyi haverokkal, oszt csinálunk harcosok klubját ehe-ehe oszt ingyér(!!!) széjjelzúzzuk egymás agyát muhahahahaaaaz
-
_az
senior tag
BESZ@ROK APÁÁÁÁM EZ KÉÉÉÉÉÉSZZZ!!!!!!!
Terra-Giga-Mega-LOOOOOOOOOL!!!!!!az
-
_az
senior tag
én azér kicsit érdeklődnék, hogy mi lehet ez a ''pest határába rakunk kravmaga klubot'' dolog... vajon hol lesz? déli határvidék?
az
-
_az
senior tag
én meg ma este átmentem haveromhoz, szétrúgtuk egymás seggét oszt tök jó volt persze megadtuk a kyo-s külsőt
az
-
_az
senior tag
úgyis összejön neki, ha beveti a ''szépségét''...
az
-
_az
senior tag
nekem a térdem bibis, mer 1.beb@sztam az asztalba 2. beleállt a haveromba tegnap fakultatív edzés rulez
az
-
_az
senior tag
rtlklub+k1??? ajjaj... egyszer 1-2 éve láttam egy k1 vb-az rtl-en... apám, te olyat nem akarsz látni... bevágtak 1-2 rúgást mindegyik bunyóból, emg a pesuth rita 50x elmondta, hogy milyen kemény és veszélyes és fájdalmas blablabla...
akkor az a műsor egy darab szar volt. ha most újra lesz, akkor az is egy darab szar lesz. mert rtlaz
-
_az
senior tag
nekem meg hármas lett a programtervezés dolgozatom...
az
-
_az
senior tag
kösz
az
-
_az
senior tag
excuse me de mi az a bjj???
az
-
_az
senior tag
hát megin nézegettem a mk programot és tökéletes összhangban van az órarendemmel... tökéletesen fedik egymást...
csak nagy csendben merem megkérdezni, hogy vajon mennyiben fájhat a magánedzés? (mert az oldalukra nem merték kiírni )az
-
_az
senior tag
hi!
szeretnék fakultatív módon megismerni 1-2 eszközt,pl sai tőröket. Tudna valaki ajánlani valami irodalmat ehhez? úgy értem pl van karatekönyvem, amiben benne van illusztrációkkal az összes mozdulat és gondoltam hátha van ilyen könyv ''fegyverekkel'' is...
THX!az
-
-
_az
senior tag
nemrég értem haza kyo edzésről a városbó! mivel a helyi lehetőségek sajnos lekorlátozódtak(szal csőd) inkább bejárok a spanommal a ''központunkba''. hát most volt 1 kis kihagyásom, meg nem vette túl komolyan azt utóbbi időkben és ezt ma megéreztem... bunyó: elmostak asszem kell még gyakorolnom
viszont egyet nem értek: mért van az, hogy 2 méteres állatok a náluk sokkal kisebbeket edzésen szarrá verik? ez nagyon tré... szóltam neki, hogy ízirájder bazmeg, dehát magától nem jut eszébe, hogy ne döngöljön valakit szarrá? jáááj...
naszal most sajgó bedurrant izmok, kék-vörös foltok... kúlaz
-
_az
senior tag
ööö ismét felteném a kérdést: ismer valaki használati útmutatót keleti fegyverekhez?(pl sai tőrök) így is 2 edzésre járok(most nem mer beteg vok ), szal ilyesmivel inkább csak itthon ismerkednék...
thxaz
-
_az
senior tag
ma 2 edzésen is túlvagyok, tönkre mentem viszont a zrinyi nemzetvédelmi egyetemenen aikido edzőtábor van HIHETETLEN csajokkal Há vazzeg, hogy mér a rohatt karatét választottam muszály lesz közéjük bekurvulnom... heh, leht, hogy gambit is ott sztondul?
az
-
_az
senior tag
válasz Integra #1510 üzenetére
dunaharaszti (pest déli határa)
najó, mondjuk azt, hogy a központ olyan messze van, azt vissza is vonhatom, kb egyforma macera a közlekedés mind3 helyre...
csak eddíg nem akartam estefelé bejárni, de most felvette mtesineka suliban boxot, oszt azon vettem magam észre, hogy esténként is bejárok zsákolni meg elkezdtem a helyi ''karatebanda'' pesti helyére is járni, mert a helyi dolgok tönkremennek, azonban ezt muszály most leváltani, ugyani tele lett a hócipőm a g*cizésel, ami körülöttem folyik, kb annyi a sztori, hogy kifogtam anno a legtahóbb seggfejet edzőnek és most már személyesen belőle van elegem és csak úgy szabadulok tőle, ha lelépek ,akkor meg má csinálok valami újat, úgyhogy mégiscsak képbe jött a km.
szerk: nézegetem ezeket a bemutatóvideókat, hát ez télleg nem dojo fight de jó mókának láccik!
[Szerkesztve]az
-
_az
senior tag
km árához hozzáteszem, hogy ahová egyetemi boxra járok, ott a sztenderd diákbérlet 6k/hónap, pedig nem fullextrás a hely, ez csak boxedzés és szauna, tehát valójában ilyenek lettek az árak, el kell fogadni...
az
-
_az
senior tag
besz*rás, nézzétek meg a budomagazin.hu-t, az egyik ashihara világbajnokkal (makay) együtt edzettem kyot csomó ideig,mielőtt lelépett a klubból, szintén személyes okok miatt...
az a vicces, hogy mindíg azt hallottam a saját ''edzőmtől'', hogy milyen szar alak, meg bénák és vesztesek, erre csak összehozott az a csapat is 1-2 érmet...az
Aktív témák
Hirdetés
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest