Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 15:53:24

LOGOUT.hu

Haladó szintű hálózati témák topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12201) Magnat


Magnat
veterán

Üdv,

ismerősömnek állítottam be egy valami távoli hozzáférést és megint belefutottam abba a problémába, h a T routerei (legalábbis az pl ami neki van) nem támogatják a nat loopbacket és eszembe jutott, h ezen már korábban is fennakadtam, h egyáltalán elméleti oldalról miért van szükség nat loopbackre?
Van mondjuk van egy nasom.no-ip.org ddns-es rekord, ami az adott eszköz publikus ip-jére old fel. Ha ezt a címet lanon megszólítom és a routeren nincs nat loopback akkor mi történik vele? Az alap routing szabályok szerint nem kellene egyébként is visszairányítania saját magára ahol a port forward szabály miatt meg visszakanyarodna a lan irányba? Ha meg vmiért a saját DG-jének küldené tovább, az is vissza kellene h irányítsa, ha jól tévedek ... persze nyilván tévedek, mert mégis szükség van rá, csak nem értem igazán, h miért?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12202) rekop válasza Magnat (#12201) üzenetére


rekop
senior tag

"Ha ezt a címet lanon megszólítom és a routeren nincs nat loopback akkor mi történik vele? Az alap routing szabályok szerint nem kellene egyébként is visszairányítania saját magára ahol a port forward szabály miatt meg visszakanyarodna a lan irányba? "

Vissza fog kanyarodni a lan irányba. A probléma az lesz, hogy az eszközöd a lan-on(legyen mondjuk egy PC) amiről a publikus ip címet megszólítottad, ugyan megkapja a válasz csomagot a nastól, de elveti, mert a publikus ip-ről vár vissza csomagot, nem pedig a nas ip címéről. A nas a válasz csomagot közvetlen fogja küldeni a PC-nek, mert a kérelem forrás ip címe ugyanabban a hálózatban van, mit a sajátja. Hairpin nat-hoz kell egy masquerade a lan interfészre, hogy a válasz csomagok ne közvetlen, hanem a gateway-en keresztül legyenek továbbítva a PC-hez. Nagyon leegyszerűsítve ennyi a lényege.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#12203) Magnat válasza rekop (#12202) üzenetére


Magnat
veterán

:R

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12204) MasterMark válasza Magnat (#12201) üzenetére


MasterMark
titán

Egész pontosan a címfordítás a gond.

Az történik hogy a port forward az csak a WAN interfészre alkalmazódik, a LAN oldalra nem. A NAT hairpin igazából csak azt jelenti, hogy a port forwardjaid (amik ugye destination NAT rule-ok valójában) alkalmazódjanak a LAN interfészre is.

szerk.: Najó ennél bonyolultabb, de kb. ez a lényeg. :D

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#12205) Magnat válasza MasterMark (#12204) üzenetére


Magnat
veterán

Igen, köszi neked is, így világos!

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12206) Kris87


Kris87
aktív tag

Sziasztok!
Szeretném megoldani azt, hogy két külön alhálózatot (iptv és internet, mindkettő saját dhcp szervert futtat, statikussá állítása egyik hálózatnak sem opció) rá lehessen tenni 1 utp kábelre, majd újra szétválasztani menedzselhető 802.1q switch-el. Szeretném használni minden helyiségben a vezetékes internetet és az ip-tv-t is, viszont mindenhova csak 1-1 utp lett behúzva. Szétszedni a kábelt 2-2 érpárra sem jó megoldás, mert kell a gigabites link. Könnyű lenne, ha a két alhálózat eleve 802.1q tagged vlan lenne, de nem az, illetve mivel nincs külön tag id-je ezért talán vlan1-nek számít mindkettő. Az internetet openwrt-t futtató rúter szolgáltatja, a rúter egyik portját át tudom tenni másik vlanba, majd ezt a portot össze tudom kötni egy menedzselhető switch ugyanerre a vlanid-re konfigurált portjával, ugyanebbe a switch-be bele tudom dugni az iptv kábelét is egy untagged portba, az okos switcheket egy -egy másik tagged porttal össze tudom kötni. A kérdés az, hogy a szobákban az okos switch untaggedre állított portjából jöni fog-e az iptv vagy nem. Jó-e az irány amiben gondolkodom, vagy van jobb ötletetek? Köszi előre is!

(#12207) MasterMark válasza Kris87 (#12206) üzenetére


MasterMark
titán

De miért is nem jó ha külön VLAN-ra szeded?

Switch Tax

(#12208) Kris87 válasza MasterMark (#12207) üzenetére


Kris87
aktív tag

De az jó lenne, ha külön vlan-ra tudnám szedni, a kérdés az, hogy ahogy leírtam az úgy menne-e.

(#12209) Kris87 válasza Kris87 (#12206) üzenetére


Kris87
aktív tag

Válaszolva magamnak, hátha a jövőben más is megkérdezi ugyanezt; nem, kicsit máshogy kell megoldani, egyszerűbben. A 802.1Q VLAN PVID pont erre való. Ha az okos switch egy adott portját beteszem egy új vlan-ba, majd untaggedre állítom és a vlan pvid-t is beállítom erre a portra az újonnan kreált vlan számával megegyezőre, akkor amit ehhez a porthoz csatlakoztatok pl az ont iptv-nek kikiáltott portját, akkor az ide érkező hálózati cimkezetlen csomag az új vlan számával lesz tag-elve. A switch egy másik portját pedig tagged állapotban kell szerepeltetni a két (vagy több) közösítendő vlanok mindegyikében. Ezt a portot lehet összekötni egy következő switch tagged portjával...

(#12210) MasterMark válasza Kris87 (#12209) üzenetére


MasterMark
titán

Igen ez a VLAN access port.

Switch Tax

(#12211) fatpingvin válasza Kris87 (#12206) üzenetére


fatpingvin
őstag

well ha nem ragaszkodsz a gigabithez, a fast ethernetnek csak két érpár kell, az meg pont kétszer van meg egy nyolceres UTP kábelben :DDD

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12212) Mr. Double B


Mr. Double B
tag

Sziasztok! Internetszolgáltatót váltottam a napokban és azóta fura hibákat tapasztalok, várnám a tippeket mi lehet a bibi, ha valakinek van ötlete. Eddig a UPC-nél (Voda) voltam vezetékes nettel, saját routeremmel, és a napokban Novicom optikai hálózatára váltottam. Ég és föld a sebesség, stabilitás, tök jó döntés volt.

Fontos, hogy ugyan a modem új, a szolgáltatóé, de továbbra is a saját Wifi routeremet (TP-Link) használom, ami engedélyezve van a tűzfal is, tehát ebben nem volt változás, "csak" a szolgáltató illetve a modem változott.

Viszont két fura hibát tapasztalok:

1, A napokban hotelbe vettem ajándékkupont, és a hotel weboldala betöltődött, de a kuponok aloldala, illetve szobafoglalás aloldala csak a háttérképeket töltötte be, vásárolni enm tudtam. Próbáltam 2 laptopról, 2 külön böngészőből, illetve mobilról is, több órán át, de semmi. Felhívtam őket, azt mondták nincs gond a weboldalukkal, folyamatosan jönnek be a foglalások azon keresztül. Végül átváltottam mobilnetre és láss csodát, minden betöltődött. Megjött a visszaigazoló email, benne link ahol le tudom tölteni a pdf kupont, de wifi-n csak 403 hibát dobott az oldal. Mobilneten gond nélkül lejött a fájl.

2, Az autómhoz van mobilapplikáció. Ha wifin vagyok sokszor csak malmoz, nem érem el a távoli funkciókat (pl a fűtés bekapcsolása indulás előtt), timeoutol. Ha átváltok mobilnetre azonnal működik minden. De nem mindig csinálja ezt - ami még furább.

Van valami ötletetek?

Előre is köszi a tippeket.

Mr. Double B

(#12213) 4Grider válasza Mr. Double B (#12212) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nekem két ötletem van:
Kettős natolás a problémád vagy DNS szolgáltatót próbálj váltani.

(#12214) sziszi-fuszi válasza Mr. Double B (#12212) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Reklámszűrőt kikapcsoltad? Csinálhat néha ilyet.

Mi alá kell írás?

(#12215) MasterDeeJay

TL-SG1016DE V3 switch
Ha rákötöm a hálóra (csak egy kábellel magában is) akkor az összes nyomtató amely WDS-t használ vagy hálózaton scannel megáll. Konkrétan twain scannelés indítása is csak pörög. Nincs jelentősége hogy hol kötöm rá, ha 3 eszköz van a nyomtató és switch között akkor is hibát csinál. Ha leszedem a hálóról ezt a switchet akkor megjavul minden.
Reset megvolt, fw-eket is próbáltam, legfrissebb van most rajta. IP címe is dhcp-s.
Kuka?

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12216) bambano válasza MasterDeeJay (#12215) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem tudom, lehet-e menedzselni, de az igmp körüli beállításokat megnézném.
egy pillantást vetettem a webjére, eszerint tud valami plug & play-t. na azt ütném ki először.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12217) MasterMark válasza MasterDeeJay (#12215) üzenetére


MasterMark
titán

Érdekes probléma. Lehet csak várni kell kicsit.

Switch Tax

(#12218) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Van egy érdekes problémám:
- Ha friss OpenWRT (pl. most v23.05.2) fut több különböző WiFi AP-n (akár néhány éves AC-wave2 vagy 10+ éves N kütyü más márkákból - egyiken sem fut se tűzfal/nat, se dhcp server, mind "buta AP" minden interfészt bridge-elve), akkor nem működik 2 hasonló régi Samsung Galaxy Tab-A tablet (minden más igen, ősrégi alsókategóriás Samsung telefont is próbáltam). Csaktlakoznak és nem szakadnak le, de miután IP-t kaptak DHCP-ről (azt, amit a dnsmasq.conf alapján kapniuk kell) és netet kezdenek használni, nincs forgalom, nem töltenek be weblapok, nem tudok a tabletekről IP-ket pingelni.

Először arra gyanakodtam, hogy a .11r és .11w megjelent az elérhető legbutább hostapd/wpad csomagokban is, és talán nem kapcsolódnak ki (főleg ha csak LuCi-val konfigurálok, nem parancssorból) és ezt utálják ezek a táblagépek.

Viszont, ami ebben érdekes, és talán túlmutat az OponWRT-n, hogy ha teljesen kikapcsolom a táblagépet és áramtalanítom az AP-t is, amihez utoljára csatlakozva volt, akkor a LAN-ról továbbra is válaszol valami a táblagépnek fenntartott IP címen ping-re.
Megnéztem a router-en az apr -a parancsot, és amit kidob MAC-re az IP-hez, az egy olyan MAC cím, amihez más IP-t kéne osszon a DHCP. Ha beírom böngészőbe a táblagépnek osztandó IP-t, akkor bejön egy IP kamera webes felülete.
Gondolom emiatt működésképtelen a táblagépen a net, hogy két LAN eszköz is válaszol ugyan azon az IP-n.

Átnéztem a dnsmasq.conf file-t, és ránézésre rendben van. De most az IP kamera sem válaszol azon az IP-n, ami annak lenne kiosztva DHCP-n. Csak a táblagépnek szát IP-n válaszol. A kamera csak kábelen csatlakozik, nem WiFi-n, a táblagép pedig csak WiFi-n.

Ezt mi okozhatja inkább? A router (ami pontosabban egy házi szerver) DHCP szervere hülyült meg, vagy az OpenWRT ront el valamit (összekeveri valahogy a MAC címeket és "megmérgezi az ARP-t")? Ha 10+ éves gyári szoftver fut egy WiFi AP-n, akkor működik ez a táblagép (friss RouterOS-el is működtek az újabb AP-ken, csak OpenWRT-vel van ez).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12219) MasterDeeJay válasza bambano (#12216) üzenetére

Megnézem, kipróbálom és jelzek mert amúgy pont kell 16-os switch, most kettő 8-as butával van megoldva de így is sok az eszköz.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12220) BigManus


BigManus
addikt

Sziasztok!

Adott egy Fujitsu LifeBook E Series Win 11 Home.
Ez a cégnél a futkározós laptop.
Gondom az lenne, hogy mindent beállítva, egyik munkahelyi gép sem tud rá csatlakozni.
Ez a gép megjelenik a hálózaton illetve el is ér a céges hálózaton minden gépet.
Wifi-n van csatlakozva a céges hálózatra.
Annyi anomáliát látok, hogy a speciális megosztási beállításoknál a minden hálózat alatt a megosztás jelszavas védelemmel gomb kikapcsolt. Ha bekapcsolom, nem menti az állapotot, kikapcsolt lesz újra.
Merre induljak el?

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#12221) 4Grider válasza BigManus (#12220) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ez nem egy hálózatos mélyvíz kérdés. A Windows megosztásokkal ez a topik foglalkozik.
Ott kezdődik, hogy cégnél eleve nem nyomulunk otthoni (Home) operációs rendszerekkel.

(#12222) BigManus válasza 4Grider (#12221) üzenetére


BigManus
addikt

Sajnos azzal nyomulunk amit adnak... ;)

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#12223) MasterDeeJay válasza bambano (#12216) üzenetére

Van még egy ilyen switch is ahol szintén van IGMP, mindkettő switchen tiltottam. (talán összeakadtak?)
Valamint ezen alapból be volt állítva a sárgával jelölt rész is (a másikon a port based volt ahogy a képen), azt átraktam port basedre.
Ezt disable-re raktam mindkettőn: (itt még a bekapcsolt állapota van)

Ezt meg mindkettőn port basedre raktam, a sárgval jelölten volt.

Most tesztelem. (Pontosabban várom usert hogy kiabáljon a scannelés miatt) :DDD

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12224) bambano válasza MasterDeeJay (#12223) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

A qos-nak, szerintem, ehhez a problémához nincs köze.
Emlékeim szerint iqmp snoopinghoz kellene legyen a hálózatban pontosan egy iqm querier. Ha ezt a switched nem tudja és más eszköz sem pótolja, akkor az igmp timeout idő után összeomlik minden, ami multicast alapú.

Én is azt javasoltam volna első körben, hogy tiltsd le az igmp snoopingot. ha nem nagy a hálózat, akkor nem okoz túl nagy gondot, ha letiltottad. ha sok és nagy multimédia közlekedik a hálózaton, akkor igen, akkor kell egy rendes switch, ami rendesen kezeli ezt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12225) MasterDeeJay válasza bambano (#12224) üzenetére

Nem kimondottan nagy hálózat csak sok szerteágazó.
Az alábbi eszközök vannak még a hálózatban:

Fő router Mikrotik RB3011 (nincs IGMP scooping bekapcsolva)
Nagy switch1: Mikrotik CRS354-48G (nincs IGMP scooping bekapcsolva)
Nagy switch2: Linksys LGS528P de ezen csak az IP telefonok lógnak (nincs IGMP scooping bekapcsolva)
Illetve sok kis eszköz ahol szintén nincs vagy ki van kapcsolva:
3db Mikrotik RB260
2db a fent említett TP-link 16-os smartból
4db 8 portos buta tp-link switch
3db poe switch 9db kamerának + DVR

Wifi cuccok:
3db Tp Link archer A7 AP-ként beállítva
2db Tp Link AP (fejből nem tudom milyenek de igazi AP-k)
Mikrotik:
cAP és wAP
Rb911L

Hálózatos nyomtatóból 8db van vegyesen Epson, Canon, HP. Szerverekből 5 van de hyperv-ben is fut pár, asztali gép kb 30 van csak. Van pár speckó eszköz, okosházas, fűtéshez, ipari eszközök stb.

Az IP telefonok szinte mindegyike külön a linksys switchen van ahogyan a telefonközpont is és úgy vannak a routerre kötve. Ugyanígy a DVR és kamerák is saját switchen vannak és a routerbe futnak be.

Szóval kellene egy igmp querier, gondolom nagy routeren kellene beállítani vagy egy nagyobb switchen.

Elkezdtem amúgy egyszer összerakni rajzot a fontosabb eszközökről de nem fejeztem be. SNMP-vel sávszélt is kiíratva.

Vannak szerverek amik több lan kábellel csatlakoznak a nagy routerhez mert biztonsági mentés idején előfordul olyan hogy egy időben több hdd-re több gépről megy a mentés de csak éjszaka. Valamiért ezt ez a dude program nem tudja így az nincs jelölve.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12226) bambano válasza MasterDeeJay (#12225) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az rb3011-et nem ismerem fejből, mert nem dolgoztam vele, de valószínűleg tud querier-t.
A CRS354-48G az biztosan tud, olyat szoktam macerálni ilyen téren is.
sNooping. ha csináltál queriert, akkor érdemes lehet mindenhol bekapcsolni. Mondjuk egy rendesebb teszt nem ártana előtte, mert mocskos nagy meglepetéseket tud okozni :)

Viszont ha most azt látod, hogy az user elégedett, akkor hagyd békén az egészet és ne változtass.

ja, ha van vlanod, akkor bajban vagy :) a mikrotik igmp implementációja nem támogatja a vlanokat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12227) MasterDeeJay válasza bambano (#12226) üzenetére

Nincs vlan, pedig némely esetbe jó lenne.
Vendégháló van elkülönített IP-vel amit a mikrotik AP old meg vlan nélkül.
Most nem hívtak úgy hogy jó lesz ezek szerint.

Megtaláltam (Multicast querier elérhető ha bekapcsolom a scoopingot), tesztként bekapcsolom amikor kevesebb lesz a forgalom. Bár most minden megy de év végén lesz lehetőségem a hálózatot csesztetni.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12228) Zwodkassy válasza MasterDeeJay (#12227) üzenetére


Zwodkassy
senior tag

Ha jól tudom, emléxem, egy hálózaton csak 1 db Multicast Querier legyen.
Ezen túl, az összes többi, csak "hallgatja, figyeli" a forgalmat, és annak megfelelően kezeli és/vagy irányítja a hálózati forgalmat.

(#12229) MasterDeeJay válasza Zwodkassy (#12228) üzenetére

Gondolom célszerű a legerősebb eszközre rakni. Ami nálam az RB3011-est mert a switchem hardvere gyengébb.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12230) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Céges nagy vállalati környezetben mitől van az, hogy a gépet hálózatra dugva valahol fél percet/percet tököl az azonosítással, mire ip-t kap? (nincs port security, vagy fix ip ezeken a végpontokon)
Pl messze van a dhcp szerver, vagy gyenge a dhcp szerver (ilyen sok eszköznél)?

Pl van olyan, hogy windowsba való bejelentkezés előtt jobb megvárni, míg megjön a hálózat, hogy bejelentkzés után le tudjanak futni a policyk.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#12231) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Nagyon megbízhatatlan volt a upc connect box, állandóan ledobalt, szakadozott a net. Vettem egy tplink archer c1200 ac1200 routert. Modem módra állítottam a connect boxot és így csatlakozik rá a tp-link router, a routerre pedig wifin tv és több telefon illetve Lan kábelen egy PC (alaplap Lan dugó) Wifi része tökéletesen működik végre, nem dobál le egy eszközt sem, minden WiFi eszköz hibátlanul működik. Ellenben a PC állandóan ledobja a Lan kapcsolatot. Ilyenkor ki is alszik a routeren a lámpa is, mintha kihuztam volna a dugót. Majd pár perc múlva helyre áll. Sajnos nem jöttem rá hol keressem a hibát, annyit sikerült az esemény naplóban kibogozni, hogy valami oknál fogva a hálózati eszköz (alaplap lan) alaphelyzetbe áll bizonyos időnként de legfőképp ha nagy terhelést kap (letöltés)
Hogy tudnám ezt helyre hozni?
Kábel cserével próbálkoztam elsőnek, nem vált be.
Jah a gépen egy win11 fut illetve az alaplap egy asrock h370m

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#12232) MasterMark válasza vidaila (#12231) üzenetére


MasterMark
titán

Rossz a kábel. Biztos jó kábelre cserélted?

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#12233) gozi válasza ArthurShelby (#12230) üzenetére


gozi
tag

Egyes switchek spanning tree konfigurációja okozhat ilyen jellegű problémát.

[ Szerkesztve ]

(#12234) Zwodkassy válasza MasterDeeJay (#12229) üzenetére


Zwodkassy
senior tag

Hát ez nem egy erőforrás zabáló dolog tapasztalatom szerint.
Egyébként a leírásokban általában ez a router-en szokott futni.

(#12235) PiroGrim válasza ArthurShelby (#12230) üzenetére


PiroGrim
csendes tag

Ezt nehéz lenne megmondani a teljes portconfig nélkül, de ahogy más is írta stp is simán fenntarthatja. Vagy ha van dot1x akkor a válasz is megvan.

szíszíenpí vájörlesz /én

(#12236) vidaila válasza MasterMark (#12232) üzenetére


vidaila
aktív tag

Zsír új bontatlan kábel volt, de az otthon lévő 3 kabelemmel próbálkoztam, mindhárom ugyan ezt produkálta. Mind a 3 rossz volna?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#12237) MasterMark válasza vidaila (#12236) üzenetére


MasterMark
titán

Nem valószínű hogy mind hibás legyen.

A routeren próbáltál más portot is?

Switch Tax

(#12238) vidaila válasza MasterMark (#12237) üzenetére


vidaila
aktív tag

Próbáltam mind a 4-et.

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#12239) vidaila válasza vidaila (#12238) üzenetére


vidaila
aktív tag

Eseménynapló:
Elkezdődött a(z) „Intel(R) Ethernet Connection (7) I219-V” hálózati adapter alaphelyzetbe állítása. A hardver alaphelyzetbe állítása átmeneti megszakadást okozhat a hálózati elérésben. Ok: The network driver detected that its hardware has stopped responding to commands. A hálózati adapter 5 alkalommal állt alaphelyzetbe a legutóbbi inicializálása óta.

Magánál az eszköznek a naplója:
Kernel PnP hiba:
Device PCI\VEN_8086&DEV_15BC&SUBSYS_15BC1849&REV_10\3&11583659&0&FE had a problem starting.
Driver Name: oem57.inf
Class Guid: {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: e1dexpress
Lower Filters:
Upper Filters:
Problem: 0x0
Problem Status: 0xC00000E5

Device PCI\VEN_8086&DEV_15BC&SUBSYS_15BC1849&REV_10\3&11583659&0&FE had a problem starting.
Driver Name: net1ic64.inf
Class Guid: {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: e1i68x64
Lower Filters:
Upper Filters:
Problem: 0x0
Problem Status: 0xC00000E5

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#12240) 4Grider válasza vidaila (#12239) üzenetére


4Grider
nagyúr

Tegyél be a gépbe egy másik (ne intel, hanem valami primitív realtek vagy hasonló) hálókártyát és nézd meg azzal.

(#12241) MasterMark válasza vidaila (#12239) üzenetére


MasterMark
titán

Rossz a driver, rakd fel az intel oldaláról a legfrissebbet.

Switch Tax

(#12242) vidaila válasza MasterMark (#12241) üzenetére


vidaila
aktív tag

Azon is túl vagyok, régebbi, legrfissebb, már próbáltam az alaplap oldalán levő drivert is. Sőt még force installal a win10 drivert is megrpóbáltam. Ugyan ez.

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#12243) olloczky válasza PiroGrim (#12235) üzenetére


olloczky
senior tag

Szerintem is dot1x inkább. Beszéltél a vállalat IT részlegével erről?

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#12244) ArthurShelby válasza PiroGrim (#12235) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A dot1x az ilyen eap-os windows-os autentikáció? Magyarán AD alapján megy?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#12245) olloczky válasza ArthurShelby (#12244) üzenetére


olloczky
senior tag

Most nézem az előző válaszom is neked akart menni, rosszra kattintottam. A dot1x-szel lehet autentikálni akár a usert akár a gépet. Akár usernév/jelszó párossal vagy certtel. Ha ez a folyamat valamiért lassú, akkor okozhat ilyen gondot, mint amit írtál.

Írtad, hogy hálózatra dugva történik ez, tehát ha jól értem kábellel. Addig maga a switchport nem lesz up állapotban, amíg a szerver nem azonosít téged vagy a gépet, hogy csatlakozhatsz a hálózathoz.

[ Szerkesztve ]

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#12246) ArthurShelby válasza olloczky (#12245) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Igen, kábellel. Van olyan telephely, ahol gyorsan felmegy a gép, van ahol lassan. De ahol lassan megy fel, ott is utána a hálózat gyorsasága megfelelő. Csak az elején az autentikáció lehet lassú.
Ha helyi rendszergazdai fiókkal, vagy nem domain-es gépet dugok a kábelre, akkor internet elérés nincs (csak ad-s felhasználónév/jelszó megadása után), viszont a windows frissítések így is letöltődnek.
Illetve annyit tudok még, hogy a hálózati eszközök cisco-k.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#12247) olloczky válasza ArthurShelby (#12246) üzenetére


olloczky
senior tag

Ezt tényleg csak cég IT csapata tudja troubleshootolni. Logokkal a gépedről, a szerverről, a switchről stb.

"Ha helyi rendszergazdai fiókkal, vagy nem domain-es gépet dugok a kábelre, akkor internet elérés nincs (csak ad-s felhasználónév/jelszó megadása után), viszont a windows frissítések így is letöltődnek." - ekkor egy külön erre fenntartott VLAN-ba érkezhetsz, amire ilyen megszorítások vannak beállítva.

[ Szerkesztve ]

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#12248) MasterDeeJay válasza Zwodkassy (#12234) üzenetére

RB3011-en engedélyeztem muticast querier-t még tegnap. Switchet írja hogy használja. (azaz az csak a root port neve valószínűleg)

Eddig stabil, nincs anomália.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12249) bambano válasza MasterDeeJay (#12248) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"Eddig stabil, nincs anomália.": felírom a híres utolsó mondatok gyűjteményembe :DDD

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12250) Zwodkassy válasza bambano (#12249) üzenetére


Zwodkassy
senior tag

Nem lesz azzal gond ... reméljük :-)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Hálózatokról alaposan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.