- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Menslee
tag
Sikerült elrénem a szolgáltatót egy kemény 20 perces várakoztatást követően.
A legújabb infó az hogy üzleti előfizetések mellé már nem csak IPV6-ot nem kapcsolnak, de minden új előfizu autómatikusan Fix IP címes, ezért nem látszik a CB-n a bridge mód kapcsolóMinimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
Menslee
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz Menslee #10490 üzenetére
Nálunk az alap, hogy szolgáltatói eszközt nem használunk a cégnél a saját LAN-unk kiszolgálására. (Nálam ez otthon is alap felállás.)
A cb ráadásul javíthatatlan biztonsági és egyéb hibákkal terhelt chipsettel rendelkező eszköz, ezért már gyárilag olyan firmware-je van, ami a lehalt szolgáltatásokat folyamatosan újraindítgatja. Az a minimum, hogy ha a szolgáltató nem tud helyette normális eszközt adni, akkor bridge módban használjuk saját routerrel. -
inf3rno
nagyúr
válasz Menslee #10490 üzenetére
Igazából akkor hibás a szolgáltatói eszköz, és kérhetted volna a cseréjét is. Persze ha nem csak az anyagiakat nézzük, akkor ez így sokkal jobb, hogy van saját eszköz, és nem ők mondják meg pl. hogy milyen tűzfalat használtok, meg nem tudnak hozzáférni a céges belső hálózathoz sem rajtuk keresztül, ha éppen megtörik a rendszerüket. A CB-t azért érdemes bridge mode-ba tenni, hogy ne legyen dupla NAT-olás. Állítólag az zavarhat dolgokat. Meg gondolom most a DHCP meg ilyesmik is arról mennek. Nézz be a menüjébe, hátha te is be tudod állítani. Ha később is elmegy a net, akkor meg cseréltesd ki.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Menslee
tag
Kis update:
Bedobtam a képbe a routert.
Azonnal életre keltek a LAN portok minden bekötött kiálláson az irodában.
A szolgáltatónál még nem kértem meg őket hogy tegyék a cb-t bridge módba de már így is jónak tűnik.
Vagy, most kiabálom el és 5 perc múlva rámdől az egészMinimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
mtz81
tag
Valakinek van tapasztalata ALTAI Super WIFI termékekkel?
-
inf3rno
nagyúr
válasz bambano #10487 üzenetére
Hát nekem redditen a Mikrotik topikban azt mondták, hogy ne vegyek Mikrotiket wifire, mert még egy Asus wifi routerhez képest is gyenge eresztés. Mutattak méréseket, elhittem, ennyi. Ubiquity-re gondoltam, de ott ajánlották a GrandStream-et, és úgy tűnt, hogy nagyjából az a szint vagy valamivel jobb, mint az Ubiquity, úgyhogy az lett. Egyelőre rendben van, amit használok. Még az egyiket majd bekötöm mesh-be, mert nem akarok fúrni, de ráér.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bambano
titán
válasz inf3rno #10486 üzenetére
sose értettem ezt az ubnt wifi imádatot. azok az eszközeik, amik talán jók, azok nem wifi eszközök. ami meg wifi, az meg ugyanaz, mint a mikrotik pepitában. nekem egy nagy kosár mikrotik cuccom van, és semmi olyan bajom sincs, amiről a mikrotik tehet.
szerk: és a mikrotik nem akarja rámerőltetni a felhőt, mint az unifi-s cuccok. ez az egyik legfőbb ellenérvem az ubnt ellen.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz kraftxld #10481 üzenetére
a product-line-t írtam le ennyiből, nem az egész márkát.
további problémáim is vannak, amitől az egész márkát leírtam.
úgyhogy ubnt-t csak ellenségnek ajánlok. ha másnak tetszik, ajánlja ő, és a végén a kérdezőben kialakul egy összkép.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
bambano
titán
válasz inf3rno #10478 üzenetére
én kétszer vettem ubnt switchet: először és utoljára. megvettem, leszállították, döglött volt, visszaküldtem. feltételezem, a komplett szállítmány ilyen volt, mert egy másodpercig se firtatták, hogy miért akarok helyette mikrotiket, hanem simán elküldték.
a magam részéről a grandstreamet szeretem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz sztanozs #10472 üzenetére
Aprón van Ubiquity switch 30-ért, ami tud ilyet, az 150W-os. Én Grandstream AP-ket vettem a sráctól, hát működni működnek, de a TP-Link PoE injektort annyira nem szeretik. Az áramot kapják róla, de külön rájuk kell dugnom még az adat kábelt másik porton, mert anélkül huszadikra ismerik fel csak a routert kb. Nem tudom, hogy selejteset adott el nekem, vagy az injektor hibája, vagy a gyártó hibája, vagy valami bolygó együttállás okozza és egy rendes PoE switchel mennének. Majd valamikor debuggolom az egyik emberükkel, már nyitottam neki ticketet a Grandstream-nél.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bambano
titán
válasz sztanozs #10474 üzenetére
nem gond, csak nem fog működni
a powerline-nak galvanikus kapcsolat kell, minél kevesebb toldással. szerintem ne erőltesd.
ez [link] bruttó 55-ért mindenfajta poe-t tud, ha raksz mögé mindenfajta tápot.
ha födém tekintetében helyszűkében vagy, tegyél be lapos kábelt. ablak alatti átvezető kábelként szokás hirdetni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
4Grider
nagyúr
válasz sztanozs #10474 üzenetére
Nálunk is külön fázisok vannak. Kábellel mértük (az ap-ba dugható kábel). Fázison belül kb. 15 méterre (két szint) 250 Mbps volt az átviteli sebesség, fázisok között legmesszebb (kb. 25 méter) kb. 70 Mbps volt a stabil sebesség. Nem mondanám acélosnak, de az adott célnak tökéletesen megfelel szerelés nélkül és pillanatok alatt (ráadásul pillanatok alatt átdughatóak más helyre az ap-k). Mivel ezek ac-s eszközök, 300 Mbps körül tudnak wifi-t adni, ott már ez helyenként kevés lehet. Ahol elhasaltunk velük: 50 méter felett még fázison belül is.
-
sztanozs
veterán
válasz 4Grider #10473 üzenetére
Ennek a poweline megoldásnak mekkora adatátviteli sebessége van? Nem gond, hogy a konnektork vsz külön fázison vannak az emeleteken?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
4Grider
nagyúr
válasz sztanozs #10472 üzenetére
Mi áramköri jeltovábbítókkal (powerline) adapterekkel oldottuk meg a pont 3 szintes és szintenként 350 m2-es raktárunkban a wifi-t. Még egyik kollégának sem volt gondja vele, első szint (adó+ap-s vevő) 50 e Ft körül volt, további szinteken az ap egyenként hozzá 25e Ft volt.
-
sztanozs
veterán
Ehh, azt hittem egyszerűbb (és ocsóbb) lesz kiépíteni a hálózatot, de most jövök rá, hogy ezek az eszközök különböző PoE típusokat támogatnak... Hihetetlen, hogy egy PoE 802.3at képes switch 70-80e huf... :/
Három emeletet szeretnék beszórni wifivel, úgy hogy roaming legyen... Azt hittem kijövök egy százasból, de most úgy tűnik, a 150e-be se férek be.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz 4Grider #10470 üzenetére
Sajna falban nem tudom húzni, födémet nem akarok átvésni és egy helyen meg van jelenleg fúrva (jelenleg egy koax megy át rajta két emeleten keresztül - radiátorcső mellett, annak a helyére szeretném behúzni). Kb 10-15 méter kellene.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Szerelhető CAT5e vagy CAT6 (beltéri) kábelt hol tudnék beszerezni? Mindenhol csak szürke meg színes van... :/
-
MasterMark
titán
válasz MasterDeeJay #10462 üzenetére
Annál sűrűbb a csavarás minél magasabb kategóriás. Mondjuk azon a kábelen nincs is CAT jelzés, szóval simán lehet nem szabványos kábel.
Switch Tax
-
Magnat
veterán
válasz MasterDeeJay #10460 üzenetére
Igen látom már sorry, közben rákerestem a Mikrotik tipicban és éppen Bambano írta még 2017-ben, h vmelyik frissítéssel jött be az stp támogatás.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
válasz bambano #10461 üzenetére
Csak a zöld és narancs pár van csavarva. Végig bontottam az egész kábelt és látszik hogy jó ha pár csavarás van benne egy méteren a többi párnál. Nem kizárt hogy valami alacsony CAT-os kábelnél nem kell csavarni az összes párt.
Szedtem már szét kábeleket bár inkább faliakat, azokon egyértelműen látszik hogy sűrűbben vannak csavarva mint ez és minden pár csavarva van.
Már nem annál a cégnél dolgozom ahol van műszer ilyenre, pedig kimérném szívesen.
De azt ki tudom próbálni majd később hogy mennyi megy át rajta két mikrotik btest-jével ha lesz időm rá. Nem hiszem hogy ezen 1gbit átmegy.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz MasterDeeJay #10458 üzenetére
gondolom te is tudod, hogy a csavart érpárakat különböző menetemelkedéssel csavarják meg. tehát lehet, hogy tróger gyártmány, vagy lehet, hogy szabályos, a fotóból nem derül ki.
-
-
Magnat
veterán
-
válasz Magnat #10457 üzenetére
Mindegyik managelt tudja az stp-t, mindegyiken be is van kapcsolva bár nem tudom hogy igényel-e még konfigurálást.
Kerülnek elő megint a csontvázak. Tele van a háló ilyen fos hamis utp kábelekkel:
Csak két pár csavart, a többi egyenes.
Most cserélem ki CAT6 FTP-re mert abból van egy zsákkal előző cégnél selejtből. Lesz munkám mire az összeset kicserélem.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz MasterDeeJay #10456 üzenetére
Azt nem tudom, h ha az egyik eszköz nem beszélni feszítőfa, akkor is meg tudják-e oldani ketten.
-
-
Magnat
veterán
válasz MasterMark #10453 üzenetére
Mivel managed eszközökről van szó, nem lehet, h több vlan is van konfigolva és akkor nem is loop a loop?
-
válasz MasterMark #10453 üzenetére
Most kihúztam a loop-ot, már 3 éve ment így, előző informatikus hagyta meg és furcsa volt hogy miért van egymásba patchelve. Most tesztelgetek, valószínű jól működött de én sem akarok extra bonyolítást. Így is külön switchekre raktam a komplett kamerarendszert már attól fellélegzett a háló.
Nyomozok mert van egy hiba a hálóba amire nem jövök rá.
Az egyik nagy switchen lóg egy 16-portos totál új tp-link smart switch ami felé 1700-1800-as a ping a routertől és az egyik rajta lógó acces pointnál csomagvesztés van pedig új kábelt raktam oda, érdekes módon a nagy pinges switchen lévő másik eszköz ami egy nyomtató az meg 1ms pinget ad. Szóval nem kábel bajnak tűnik mert a mögötte lévő eszközökből valami jó valami nem.
Egy gyanús dolog van, a tp link switch-en az egyik portnál nő a RxBadPkt érték (webes felületén látom). De nem ez a loop okozta.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz MasterDeeJay #10452 üzenetére
Ne csinálj loop-ot szerintem, valószínűleg felesleges is.
Switch Tax
-
Adott egy fő router, annak egyik portján lóg egy nagy switch, a másikon egy másik. Összepatcheltem a két swichet is a szélső portokon (talán upload port volt régen a neve) hogy egymással is tudjanak kommunikálni és hogy ne a router felöli oldalt terheljék. Igényel-e ez valami extra beállítást?
Linksys LGS528P és Cisco SG200-26P a router pedig Mikrotik Rb3011
Gondolom valamit az STP-vel kellene kezdeni. -
Redcaster
őstag
válasz Cirbolya_sen #10448 üzenetére
#10446 MasterMark
Igen, nekem is ez a bajom, hogy ennél konkrétabbat nem tudok mondani sem itt, sem a Telekomnak#10447 bambano
Rákerestem erre az mtu-ra, le is teszteltem, lejjebb kéne állítanom, viszont azt nem találom, hol lehet beállítani.#10448Cirbolya_sen
ZTE Speedport Entry i2 a modem, saját router nincsen. 30 megás a csomagom. A DNS-t ez alapján állítottam, a Blizzard support küldte a linket. -
bambano
titán
válasz Redcaster #10444 üzenetére
a hálózatod osztott közeg. nem csak te használod egyedül.
ha például beköltözött egy letöltőbajnok a szomszédodba, akkor így jártál.
egyébként a ppp-s hálózatoknál elvileg segíthet, ha leveszed az mtu-t a gépen 1490 alá. például 1450-re.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Redcaster
őstag
Sziasztok!
Végső elkeseredettségemben fordulok hozzátok, remélem tudtok segíteni.
A problémám már hónapokkal ezelőtt kezdődött, egészen pontosan november 23.-án egyik napról a másikra úgy, hogy semm hardveres/szoftveres változás nem volt nálam. Az internetszolgáltatóm Telekom, 12-13 éve náluk vagyok, de ilyen jellegű problémám még nem volt. A hálózatra 2 PC van vezetékesen kötve, mindkét gépen előjöttek a problémák.Kezdődött azzal, hogy a World of Warcraft játszhatatlan lett egyik napról a másikra az egekbe szökő ping miatt. Aztán egyes weboldalak egyáltalán, vagy csak nagyon nehezen, többszöri frissítés után töltődtek be, eleinte csak vezetékes kapcsolaton vettem észre, utána Wi-Fi-vel is (pl. Facebook, Netflix, vagy online fizetés esetén a fizetéshez szükséges oldal)
Elsőként csináltam egy Windows újratelepítést, de nem oldódott meg a probléma. Ezután felhívtam a Telekomot, ki is jöttek, találtak egy hibát a központba, kiütötték, de nem ez volt a gond, a kapcsolat még mindig nem állt helyre. Hívtam őket megint, kijöttek, cseréltek modemet, de nem lett jó. Hívtam őket harmadszor, rámértek a vezetékekre, csatlakozókra, mindent rendben találtak, de a probléma még mindig fennállt.
Ekőzben én már mindent megpróbáltam: ugye új modem megvolt, próbáltam hogy csak 1 gép van bedugva, modembe másik slotba dugtam a kábelt, Ethernet kábelt cseréltem, PCIe hálózati kártyát vettem, Wi-Fi sticket szereztem mindkét gépbe, de semmi sem változott.
Aztán ismerősömet, aki szintén a Telekomnál van, áthívtam, soron kívül ránézett, kicserélte a "kis fehér dobozkát" (sajnálom, nemtudom mi a pontos neve ) Speedtestet néztünk, reális értékeket mutatott, ő is rámért a vezetékekre, és mindent rendben talált. Ezután a weboldalak (Netflix, FB) már betöltődtek, igaz még mindig nem olyan mint régen volt, van hogy elég sokat gondolkozik 1-1 oldal betöltésén, vagy újra meg kell nyitnom hogy betöltődjön.
Viszont online játék közben még mindig nem jó. Az Overwatch-ról van szó, online lövöldözős játék. Nagyon hektikus a kapcsolat: van, hogy órákon keresztül megy minden probléma nélkül, de van, hogy minden meccs után levág a szerverről.
Kapcsolatba léptem a Blizzard-dal is (a játék fejlesztői), ők is tanácsoltak már mindent: nem használt programok kilövése, törlése, DNS változtatás; de egyik sem vezetett eredményre, lassan ők is kifogynak az ötletekből.
Ismerősöm mondta, hogy a Telekomot hívni majdhogynem fölösleges, mert ha ők kijönnek, rámérnek, és mindent rendben találnak, akkor nem sok mindent tudnak kezdeni vele. És ugye nekik sem mondhatom, hogy a weboldalak úgy ahogy betöltődnek, de a játék hol órákon keresztül jó, hol nem.
Így most ott tartok, hogy hosszú évek után lehet hogy szolgáltatót kellene váltanom, csak attól tartok, hogy szolgáltatótól függetlenül ez a probléma fenn fog állni.Kicsit hosszú íromány lett, de reménykedek, hogy esetleg tudtok valamit javasolni, mert váltani tenyleg csak végső soron szeretnék, de lassan ott tartok, hogy nem lesz más választásom, mert mint mondtam, az internet használható, de érezhetően nem olyan mint régen.
Szerk.: van oldal, ami jelenleg sem tölt be, pl UPC oldala...Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Menslee
tag
Beszéltem velük.
Mint az kiderült üzleti előfizetések mellé nem is adnak IPV6-ot
Bridge módba pedig, ha az nem elérhető az eszköz felületén akkor ők át tudják tenni távolról.
Szóval most marad az hogy veszünk egy értelmesebb routert (ehhez javaslatokat szívesen fogadok, én egy ilyet nézegetek) és szólunk nekik ha megvan hogy legyenek kedvesek rakják át a cumót bridge módba.Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
titán
-
titán
-
mtz81
tag
válasz sztanozs #10438 üzenetére
Az ipv6 és az ipv4 tud egymás mellet működni. Ipv6 esetében valóban nem léteznek olyanok, hogy nat és a hozzá kapcsolódó eljárások (port forward, triger, stb). Hiszen pont ezért találták ki, hogy megoldja az ipv4 címek elfogyásából adódó problémákat úgy, hogy azzal párhuzamosan tudjon működni.
Nem tartunk még ott, hogy minden eszköz használ ipv6-ot, tehát az ipv4-nek is működnie kell. Ha az egyik eszköz csak ipv4-et a másik pedig csak ipv6-ot használ, akkor azok nem képesek egymással komunikálni.
Más szolgáltatóknál teljes értékűen működik az ipv4 és az ipv6 is egymás mellett, csak a vodánál nem tudják ezt megoldani. -
sztanozs
veterán
Bár még csak tanulgatom az IPv6-ot (thx zolee), de ha van a gépnek global ipv6 címe, akkor nincs értelme a port forwardnak, hiszen közvetlenül elérhető a géped az interneten az adott ipv6 címen.
-
mtz81
tag
válasz Menslee #10434 üzenetére
Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, először az ipv6 támogatást kell kikapcsoltatni, utána előjön az összes beállítási lehetőség. De még úgy is egy f*s lesz. Át kell kapcsolni bridge módba, utána mögé rakni egy normális routert.
Arra még nem tudtam rájönni, hogy a vodánál (upc) miért üti egymást az ipv4 portforward (és egyebek) meg az ipv6.
-
titán
-
Menslee
tag
Sziasztok!
Azóta nem voltam bent az irodában, most viszont ide evett a fene.
Ismét arra jöttem be hogy vezetéken sehol nem ment a net, viszont a WiFi hibátlanul szuperált.
A szolgáltató routeréből a switchbe menő kábelt kihúztam és át dugtam a switchen egy másik portba (1-esből 24-esbe). Láss csodát, a vezetékes net feltámadt...
Arról elég magabiztosan meg vagyok győződve hogy se a kábelek, se a switch nem hibás de tényleg tanácstalanul állok a dolog előtt.
Megnéztem a cb beállításait, bridge módot nem tudok kapcsolni, csak a DHCP-t ki és be.
Egyébként ilyen eszközt adott a szolgáltató:
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
seger
addikt
válasz xeon forever #10432 üzenetére
Átnézem, de most hogy mondod, a másik gépen az file lehet még hdd-n van
-
-
seger
addikt
válasz xeon forever #10430 üzenetére
Ez 1db 90GB file.
-
xeon forever
addikt
-
contaxg
veterán
válasz MasterMark #10426 üzenetére
de jó csak "játszik a gyerek" tudod, hogy van ez!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz MasterMark #10424 üzenetére
OK egy kicsit melós de akkor ki fogom próbálni hogy a routerben és a gépen is beállítom a fixeket.. Egy biztonsági szagértő ismerősöm említette meg ezt az opciót, hogy külső támadáskor így nem kap IP-t a betolakodó, de lehet hogy féligazság birtokába jutottam. Köszönöm!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
MasterMark
titán
válasz contaxg #10420 üzenetére
Olyan nincs, hogy fix IP binding és ne legyen DHCP. A DHCP-vel osztod ki a "fix" címeket is.
Ha letiltod a DHCP-t, akkor minden egyes gépen külön kell neked kézzel beállítani az IP címet. Magán a kliensen.
Úgy lehet megcsinálni, hogy törlöd az alap DHCP pool-t amiből osztja a címeket, és csak csak azt veszed fel amit fixen osztasz ki.
Sok értelme nincs, mert az előbb említett manuális beírással is bármilyen gép tud csatlakozni a hálózatra.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bambano
titán
válasz Soma01 #10411 üzenetére
egyrészt megnézném a kaputelefon tápját, másrészt megpróbálnám, hogy egy tápfeladóval leválasztom a kaputelefon felé menő drótot, nehogy visszaküldjön valami szabványon túli elektromos impulzust az etherneten.
az is előfordulhat, hogy attól, hogy te azt hiszed, nem használod a wifijét, csinál valami szemetet. próbáld meg leárnyékolni.
-
contaxg
veterán
válasz Menslee #10417 üzenetére
Elvileg van lehetőség a routerben (de nem ismerem az adott modellt), hogy egy adott hálókártyához MAC cím alapján egy adott IP-t rendelj. Nálam ott szakadt el a cérna mikor a Digis routerben max10 ilyet tudtam párosítani.
Egyébként hogy kell beállítani, úgy hálózatot hogy csak fix IP binding legyen és ne legyen DHCP?? Ha ebben tudna segíteni vki megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
Vynx
tag
válasz Menslee #10412 üzenetére
Sokan panaszkodnak az UPC topikban, hogy instabil ipv6-on a CB. Én kikapcsoltatnám az ipv6-ot 1270-es számon. Majd a CB oldalára belépve a modem üzemmód fülön átraknám bridge-be (ekkor csak modemkén üzemelne a CB, 192.168.100.1-es címen érhető el ezután a felülete), mögé kellene rakni egy normális routert, és abban beállítani minden szükséges dolgot. A routerbe meg bekötni a switchet.
[ Szerkesztve ]
-
Menslee
tag
Szia!
Megpróbálkozom vele. DHCP-re külön beállítást a routerben kezelőfelületén nem láttam, de feltételezem akkor ezt csinálja magától.
A fix IP állítás alatt a Win10-ben lévő hálózatbeállításokra gondolsz?Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
Soma01
veterán
válasz MasterMark #10414 üzenetére
Videó jelet folyamatosan ad, azzal nincs gond. Csak akkor van, ilyen hiba, ha becsenget valaki. Van ennek a kaputelefonnak rendes, webes felülete. Itt sok mindent lehet állítani. Mit keressek?
Mert más hálózatokon működik ez a típusú kaputelefon, soho routerekkel. De itt hibát okoz olyan routerekkel is, ami máshol jól működik. Itt valami be van kapcsolva aminek nem kellene. De mi lehet az? Dahua VTO6210B ez a konkrét kaputelefon. -
contaxg
veterán
válasz Menslee #10395 üzenetére
Én átkapcsolnám a DHCP mellett fix IP-re a számítógépeket. Itthon egy TP-LINK (OpenWRT) a pppoe modem (Digi) és egyben a DHCP szerver erre egy Cisco switch van kötve és patent módon megy minden. A wifi is a switch-be van dugva (AC-PRO). A digis router sok mindenre jó ha egy-két cucc van rajta, de ha több akkor már gond van. A gépek közötti fájlmegosztás is azóta megy rendesen mióta bekerült a Cisco. Előtte égre-földre kerestem a Win10-ben mi lehet elb@xva....hát semmi, csak rendes szerszám kellett
[ Szerkesztve ]
-
Menslee
tag
válasz MasterMark #10396 üzenetére
Szia!
Elvileg router is egyben igen, a hálózaton ha net nincs a router még látszik.
Próbáltam 3 kábellel is, mindegyikkel ugyan ezt produkálja.
Kábeltesztelővel is megnéztem, azon se láttam hibát.Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Lehetséges olyan (valószínűleg rendellenes) hálózati forgalom, ami miatt szinte minden (soho) router eldobja a WiFi kapcsolatot, majd visszaáll? Ez egy hibajelenség amúgy, de nem tudom, hogy mi okozhatja. Azt tudom, hogy milyen eszköz okozza és mikor, de nem tudom, hogy ez a bezavaró funkció kikapcsolaható-e azon a bizonyos eszközön. Ez egy kamerás IP kaputelefon, kábelesen a lakás hálózatára téve switch-en keresztül. Több típusú routerrel is ezt teszi. Olyan, mintha a WiFi modult táp-resetelné. Megszakad a kapcsolat, majd visszajön. A kábeles kapcsolattal semmi gond nincs ilyenkor. A kaputelefon nem is Wi-Fi képes, illetve azt a részét nem használjuk. Akár milyen WiFi csatornára van állítva, akár milyen soho WiFi-s route, dobja a WiFi-t ha megnyomják a csengőt az IP kaputelefonon. Van valakinek erre ötlete, hogy ez mitől lehet? Amúgy van egy Mikrotik AP is a hálózatban, de az nem szakad le. Huawei, Asus, Tp-Link routerek, WiFi-jét hazavágja a gyári szoftverrel.
-
kraftxld
félisten
válasz #90088192 #10409 üzenetére
Igen, ez mindent tud, van benne hibátlan access point, controller, stb. Normál grafikus felületen össze tudod kattintgatni azt ami kell.
Később több access point-ot is ráköthetsz és azok is lehetnek több hálón, mindegyiknek külön SSID.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz MasterMark #10404 üzenetére
A bajom az, hogy ami van Router, az 1 kivetelt eltekintve csak 100Mbit-es. Ami GbE router az a Netcom NF12-es de ahhoz meg semmi sincs. Mar neztem is egy EdgeRouter 1 SFP porttal AU$300 arral nem is rossz.
Holnap beruhazok egy ilyenre, aztan mehet a moka majd ha hazaertem.
Koszonom Szepen,
amint megvan a joszag jelentkezem a beallitasok vegett, ha nem vagyok tul sok nektek.
-
MasterMark
titán
válasz #90088192 #10403 üzenetére
Én nem tudok olyat ami AP is, és elég jól konfigolható. (Biztos van.)
Az Edgerouter 4 és Lite az csak router, azaz nincs hardveres switchelés a portjai között. Ez valódi router/tűzfal, nem helyettesít egy mindenegyben soho routert. Utána kéne kösd a mostani sajátod, akkor lesz switched meg AP-d rajta.OpenWRT se megy rá valamelyik routerre? Szerintem azzal is megoldható egyébként.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #10402 üzenetére
Koszi, ha nem vagyok ize, van olyan is ami AP-is egyben a WIFI-hez?
Ha nincs nem baj, csak gondoltam, ha mar lo.
Ha nincs akkor beszerzek egy ilyet, es amint megvan jovok vissza kerdezoskodni
Koszonom a segitseget megegyszer
-
törölt tag
Bocsanat, hogy bele kerdezek, nezegettem Tomato opciokat, sajnos azzal sem vagyok sokkal elorebb, a jelenlegi Routerekkel.
Tudnatok, egy Gyarto/tipus kombinaciot ajanlani, amit erdemes megvenni, es tudja a GbE LAN-t?Mert azzal egybol ott lennek ahol akarok, es csak AP-ket kell telepitenem ahogy nekem tetszik.
Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest