-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xeon forever
addikt
-
titán
-
krealon
Topikgazda
"Pardon? Miért nem kérdezhettem?"
Egy ostag rangu tagtol elvarhato lenne, hogy ismerje a
Prohardver alkapelveket:
III, Moderáció
10, Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
5, „Flood” (illetve „keresztpostázás”): ugyanazon vagy nagyon hasonló tartalom egy helyen többször vagy több helyen.A kerdes egy nagyon alapszintu Windows-os felhasznalasi teruletet erintett, amihez a halozatok alapos ismerete teljesen szuksegtelen, tehat itt offtopik. Radasul a Windows 10 topikban meg is lett valaszolva.
-
brickm
őstag
Nem az optikával van bajom. Hanem a huawei routerrel. Azt nem fogják ide betenni a házba. Ennek az egyik oka, hogy volt huawei eszközöm ami filrmware szinten beszélgetett kéretlenül kínával. Másrészt a munkám home office hozománya, a kifejezetten érzékeny adatok..és itt lép be az elöző tapasztalatom, ami miatt nem lesz kémbotrányba keveredett cég eszköze itthon.
A digis topikban láttam, hogy saját sfp eszközt nem engedélyeznek. Ezért írtam ide. -
Galopp
tag
Hibás a hozzáállás
alaphelyzet:
(10) Nincs meghajtó (mert törlöd, vagy létre sem hoztad még), létre kell hozni. Az előző hsz-ben írtakat tedd be bat-file-ba, azt pedig automatán indíttasd a rendszer indításkor.
Tekintve, hogy a /persistent:no kapcolóval megadod, hogy a munkamenet végén (kijelentkezés, leálítás) csatlakoztassa le a meghajtót, következő bekapcsoláskor már nincs hálózati meghajtód: goto 10. :-)[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
Hogy néz ki ez a te hálózatod azzal a 18 géppel? Egy switchen lóg mind vagy hogy kellene ezt elképzelni? Milyen hálózati eszközökről beszélünk mi itt most? Ment ez valaha tökéletesen? Ha igen mi változott mióta nem jó? Egy alhálózatban / szórási tartományban vannak ezek a gépek? DHCP-n kapnak dinamikus vagy előre megadott IP-t vagy teljesen statikusan belepatkoltak az IP-k a gépeken? A "LAN" kapcsolat a Win tűzfal szerint otthoni hálózatnak vagy munkahelynek vagy publikusnak van felvéve? Tűzfalon be van-e engedve az SMB? Felderíthetőség be van-e kapcsolva? A másik helyen (mert írtad hogy másik hálózaton máködik) milyen beállítások nem ugyanolyanok mint ahol nem működik? Workgroup? Homegroup? Egyeznek a gépeken? Számítógép tallózó szolgáltatás fut? Wifi-s gépek vannak itt amik nem mennek? Kliens izoláció van-e bekapcsolva? A többi gép IP-jét látod az arp -a parancs kiadásakor (már ha egy alhálóról beszélünk)? Ha név szerint pingeled a gépeket feloldja a neveket IP-re? Van válasz? Vagy legalább ARP válasz (már ha egy alhálóról beszélünk)? Mennyire homogének a gépek? Van-e külön vírusírtó/tűzfal/et cetera rajtuk, esetleg olyan, ami eltérhet egymástól (mittudomén egyik pakk gépen NOD másikon Kaspersky..)? DNS cache törlést csináltál-e? TCP stack resetet csináltál-e?
[ Szerkesztve ]
-
Jó neked. Én még nem láttam olyan hálózatot, ami pöpecül betallózta az összes gépet. Próbáltam beállítani egy saját DNS-t, ami javított a dolgon, mert ha nem is tallózza be mindegyik gépet, egy frissítésre kattintva, jópár másodperccel később megjelenik az összes gép.
Ha találsz valami tuti megoldást, azt légyszi írd meg.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Napelem
- Elektromos cigaretta 🔞
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Durrogtass
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Automobilista 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest