Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pala

veterán

válasz Peat;) #419 üzenetére

Peat, nézd meg ezt a kis videót: [link]

Nálad is hasonló a helyzet, mint ennél a 21 éves srácnál?

• Pala

veterán

válasz Peat;) #419 üzenetére

Neked is elmondom azért, hogy amiről itt írkáltunk, az a táplálkozás és a haj kapcsolata, ezen kívül természetesen millió más oka is lehet a hajhullásnak, de szó mi szó, a táplálkozással nagyon is összefügg! Nem csak a hajad, hanem az egészt szervezeted állapota, hiszen "amit eszel, azzá leszel", vagyis amit megeszel, abból épül fel a szervezeted. Ezért is fontos, hogy az ember egészségesen táplálkozzon, és ezt a haj is meghálálja. Ettől függetlenül kopaszodhat az ember másmiatt is.

Nekem ugyan több hullott, mint amit te írtál, mégsem hiszem, hogy az esetemben is genetikai hajhullásról van szó, ugyanis a tegnapi hajmosáskor hirtelen a felére-harmadára csökkent a kihullott hajak száma, és ami fontos: a hajvonalam egyáltalán nem mozdult a homloktájékon, sehol sem, pedig már hónapok óta tartott ez a hullásos időszak. A hajkoronám határvonalai ugyanott húzódnak, mint évekkel ezelőtt. Persze ettől még nincs kizárva, hogy mondjuk (ne adj isten) a közeljövőben nálam is beindul valami hormonális alapú kopaszodás. Fuh, azért én annak valahogy nem örülnék. :)

"Szóval vmi egyszerű megoldást keress rá, ha nem akarod elveszteni, de ezek a szir szar szerek+csak ilyet olyat eszel talán már túlzó" - egyáltalán nem túlzó; az okokat kell kideríteni, majd ezeket megszüntetni. Lényeges, hogy ne a tüneteket kezeljük, hanem a kiváltó okokat próbáljuk meg megszüntetni! Én kiderítettem, vitamin -és nyomelemhiányom volt, illetve túl sok cukrot fogyasztottam. Ugyan nem akarom elkiabálni a dolgot, de úgy vettem észre, hogy az elmúlt szűk 1 hét alatt nagyjából rendbejöttem. Elsősorban a táplálkozásnak köszönöm, és csak után a Forcapilnak. Nem csak a mosáskori, de a napközbeni hajhullásom is csökkent, az eddigi - egyébként még normális kategóriába eső - 60-80 szálról kb. 35-40-re, ami szép eredmény. Ha ez a következő néhány hétben is így marad,akkor jól diagnosztizáltam magamat (remélhetőleg).

Ha viszont neked genetikai hajhullásod van, az sajnos teljesen más tészta. Nem igazán tudok mit írni róla, mert nem érint a dolog (egyelőre legalábbis). Viszont az utcán bármikor felismerem azokat az embereket, akiknél genetikai kopaszodás van folyamatban. A Nowrood/Hamilton-skála könnyen felismerhető vonásokat mutat, csak kisebb eltérések vannak. Leggyakrabban kétoldalt, a halántéknál egy háromszög alakú bevágódással, majd annak elnyúlásával kezdődik, miközben szépen lassan megemelkedik a homlok és a forgó környékén, a fejtetőn is elkezd ritkulni a haj. Ez a két kopasz zóna egyre csak nő, mígnem eggyé válnak és tovább terjeszkedik hátrafelé illetve oldalirányban, majd végül egy patkó alakú hajsáv marad az egészből. A megmaradó hajszálak elhelyezkedésüknél fogva kevésbé érzékenyek a DHT-re, ami a fő ludas a dologban.

Új hozzászólás Aktív témák