Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz stratova #164329 üzenetére
ritkán vagyok teljesen pihent, de attól még általában tudok edzeni, úgy néz ki, hogy kivéve a nehéz lábgyakorlatokat. a stresszt nem úgy értettem, hogy félek nekiállni edzeni, bár ezek után már...de ez önmagában nem stressz. a stressz edzés alatt keletkezik a megterheléstől. emlékszem még az ősidőkben, amikor először nekiálltam teremben edzeni, volt egy idősebb, tapasztalt ember, aki ellátott pár jó tanáccsal. edzés után mondta, hogy menjek haza, pihenjek egy órát, mert most stressz érte a szervezetemet, amire rá kell pihennem egy picit, és utána egyek. ez a stressz szó megmaradt bennem, mert nem értettem, hogy mi a stressz az edzésben. aztán most, hogy másodszor is nekirugaszkodtam a gyúrásnak és kétszer-háromszor túledzettem magamat, már kezdtem érteni, hogy mi benne a stressz. most, hogy a guggolás ilyen szenvedés, így meg végképp megértettem. valószínek tartom, hogy nem tud bárki, bármikor lenyomni 6x12 guggolást meg 6x12 kitörést a 0-ról. én most azok közé tartoztam, akiknek ez nem megy. jó, nem 0-ról, mert ez volt a második guggolásom.
az a vicc, hogy azt hittem a sok biciklizés miatt, hogy nekem majd a láb megy könnyebben. elég nagyot tévedtem.a pulzusom úgy volt magas, hogy már órák óta abbahagytam az edzést és ültem egy helyben. (de pontosabban fel-alá mászkáltam, olyan nyugtalan voltam). amikor visszaállt normálra a pulzusom, akkor vettem észre a pulzusszinkron fülzúgást. más az, amikor tekersz, pörgeted magadat és a "torkodban dobog a szíved." de egyébként mára elmúlt szerencsére. a fejfájásból is már csak "utófájások" vannak.
-
mufi
senior tag
válasz stratova #164466 üzenetére
Igen, lehet offba kellett volna tenni, de mivel részemről az egészséges étkezés a gyúrás alapja azért ide írtam. Namost, nem akarok itt lapokat irogatni erről mert kivágnak innen, pár szó még a praktikus részéről, ugye akkor már a családnak (asszony, pici gyerek) is ebben készülne a husi+hasáb, a kapacitásra mindenképpen oda kell figyelni, bár úgy nézem a legtöbb ilyen gép relative kicsi kpacitású vagy nem megy bene egyszerre mindkettő. Amit írsz, hogy csak a fagyasztott hasáb lesz jó, ezt annó a légkeverős sütőmmel tapasztaltuk ez inkább a nedvesség miatt van, nem annyira a zsiradék miatt.
Végül de nem utolsó sorban, a tisztítás...hát emlékszem, hogy azokat a qrva grillrácsokat a pokolba kívántam minden sütés után...ezzel ez gondolom már egyszerűbb...
Idő az most van, de már megűrülök az olajszagtól, azonnal beszívja a ruha, a kárpit, a függöny...de ezt is lesz*rom, kezdünk ellustulni, kevés testmozgás híján még a kevés kalória is hízlalCreed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
-
gergo5991
őstag
válasz stratova #165304 üzenetére
az a baj nagyon erős allergiám van, szedtem izületvédő tablettát, amiben kb porszemnyi zeller mennyiség volt található, és majdnem ottmaradtam tőle..
orvossággal durvább a szitu, beszedek egy antibiotikumot, ha 1 évre rá ujból kéne szednem akkora már allergia alakul ki az adott antibiotikummal szemben..
szóval valami tuti omega 3 forrás kéne nekem -
Angel2014
addikt
-
inferno88
őstag
válasz stratova #165569 üzenetére
A kis Nintendo azért már mutatja, hogyan fogja kiütni a 70 éves bácsi fogát, ha rosszul áll az egyik hajszála.
@Angel: Én is a 7.kerben nőttem fel, de a 90-es években(88-as vagyok) a Klauzál tér az Almássy-val együtt a cigánybugrisok terepe lett. Lehet, hogy a te idődben még azért normálisabb volt, de aztán elárasztották a suttyók és nem szívesen mentek oda a normális gyerekek, maximum szülőkkel.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
stratova
veterán
válasz stratova #165770 üzenetére
Amúgy vagy a telefonokban található lépésszámláló vagy a szobabringa mérése érdekes.
Szimpla 10k lépésszámra ~300 kcalt becsül a 6X (nem sokat foglalkoztam vele). Ezzel szemben a szobabringa 8-9 km tekerésre amit 20'20" 200 kjoulet. Noha utóbbinál, amikor 23 km/h indítva 83-84-es pedálfordulattal 31 km/h körül fejezem be, szakad rólam a víz. Tény hogy 130-170-es tartományban jár a pulzusom. -
Dreadloord
senior tag
válasz stratova #165771 üzenetére
Neten vannak fent jó kalkulátorok, illetve én polar H10-el is kimértem ezeket magamon, nagyjából az a legmegbízhatóbb eszköz, ehhez szokták mérni az új cuccokat
Nekem 85kg 10% testzsír mellett:
10k lépés kb. 500 kcal (90 perc séta kb.)
1 óra kemény tekerés a spinning bringámon (ami a csövön kifér):kb 750 kcal
1 óra könnyű tekerés (pulzus max 130): 400 kcal környéke -
medica
senior tag
válasz stratova #166713 üzenetére
Múlt héten egy ismerős hölgy szívpanaszokkal jelentkezett a győri kórházban. Infarktus gyanút állapított meg a vérteszt alapján a kezelő orvos, ennek ellenére hazaküldték (!) további vizsgálatok helyett, ahol három nap múlva meghalt infarktusban. 52 éves volt, nem elhízott, egész életében sportolt, egészséges életmód, stb.
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
aelod
veterán
válasz stratova #166896 üzenetére
Itt megint az lesz, hogy minden edző aki tud átáll online otthoni edzés tartásra ami viszonylag jól működött csoportos edzéseken stb. Viszont a versenyzők esetében a lezárás az már más tészta. Pláne azok esetében akik mondjuk a jövő évi szezonra készülnek, köztük én is. Ez van, módosul a terv, meglátjuk. Személy szerint nem tartok edzéseket csak segítek pár embernek akik honorálják így értettem a kiesést.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
benfolds
őstag
válasz stratova #166920 üzenetére
igen, mondtad, én meg válaszoltam, hogy a hullámterápia nem igazán szimpatikus, a gyógytornával meg odáig jutottam, hogy masszírozgatom meg tornáztatom úgy, hogy ne fájjon, de nem egyszerű kivitelezni. egyébként van egy olyan érzésem, hogy a pihentetésen kívül tényleg max a gyógytorna és a masszázs ér valamit. valaki írt itt egy horrorsztorit, hogy mindent megpróbált, de fél év alatt semmi nem jött be neki, valakinek bejött a bandázs...
én az eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a pihentetés az elsődleges, minden más ezután jön. de a gyógytornát mindenképpen ki akarom próbálni, csak ha most elmegyek dokihoz a teniszkönyökemmel, akkor elküldenek a francba (pláne, ha azzal jövök, hogy edzeni akarok). mondjuk van egy ismerős gyógytornász csaj, aki az állami eü ellátórendszeren kívül is dolgozik, nem tudom, mennyire lehet jó. meg drága (a járvány miatt idén csak a mínuszokat termelem, nagyon vissza kell fognom magamat, ha így megy tovább, akkor jövő év közepére lenullázódok.)[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz stratova #167212 üzenetére
Igyekszem majd utánajárni mi a gyakorlatok neve, mert ezekről fogalmam sincs csak kivitelezni tudom a mozdulatsorokat amiket megtanított. Főleg törzs alsóhát has mélyizmokat mozgató gyakorlatok ezek, némi lábbal (s baromi sok nyújtással a végén, de az most mindegy gondolom ). Pedig én sajátsúlyos/súlymellényes calisthenics-es gyakorlatokat is csináltam elötte nem csak “gyúrtam”, de ezeket a mély izmokat még sose edzettem célzottan s azt most érzem is mert nagyon gyengén megy - bár valamennyire a gyógyszer is beleszól erőnlétembe gondolom
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz stratova #167212 üzenetére
Mondok egy példát.
Hasra fekszel, végig feszít a farizom-behúzott has.
Nem mozdít a test, csak a lapockát zárod össze, amennyire csak lehet. Mikor teljes az izomösszehúzódás, tenyérrel fölfele emeled a nyújtott kezeidet, majd befelé fordítod a felső holtponton a kézfejet.
Ugyan ezzel a mozdulatsorral jössz ki, visszafele, az elernyedésnél.
Végig koncentrálni kell az össze izom feszülésére, a levegőre és az összehúzódásra, maximálisan kizárva az egyéb testrészeket a gyakorlatsorból.Fokozza az agy izom kapcsolatot, és az idegrendszert jelentősen igénybe veszi.
Ez a trapéz izom alsó/középső részét dolgozza meg, célzottan.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz stratova #167261 üzenetére
Utána lehet olvasni, ahogy írtam is. Mit lehet "kezdeni" a hormonháztartással, tesztoszteron szinttel. Mi befolyásolja, milyen mértékben stb....vannak "praktikák" amik teljesen természetesek. csakacsajok
Koleszterinnek van hozzá köze, hát. A megfelelő zsírbevitel bizony fontos, ennek mikéntjéről is van okosság, mindenfelé ! ( annak idején, egy "raklap" különféle zsiradékot/olajokat fogyasztottam,kanalaztam, van amit mai napig teszek-fogyasztok )
Rengeteg dolog akad, és bonyolult is, de fontos hogy az ember tájékozódjon, nem játék az egészségünk. Megfizethetetlen[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz stratova #167407 üzenetére
kettlebell -ből is kevesebb kell kezdeni, érdemes ezzel is barátkozni, elsajátítani a helyes kivitelezést, testtartást stb...a gyakorlatok közben. Itthon is akad, haverral használtuk trx meg gyűrű mellé, de bele kell szokni, ebbe is. Fejben is megdolgoztat, figyelni kell koordinációra, törzset meg egyéb izomzatot is jobban igényli, máshogy oszlik el a súly. Ezt is ki kell próbálni, van ahol régóta alkalmazzák.
-
myckey
veterán
válasz stratova #167409 üzenetére
Inkább a Lidlis, de ezt olvasd el, egyéb információkba is bele fogsz látni, átvezet más helyekre is, ahol van értékelhető anyag. Nem annyira fekete és fehér, ez sem.
-
diegho
nagyúr
válasz stratova #167624 üzenetére
Most Pikok-ot tolom, de alapvetően csirkemell sonkát, vagy császárszalonnát szoktam, de bevásároltam Pikok-ból, szóval amíg el nem fogy, addig az lesz, 21.-én jár le az utolsó csomag, szóval már csak pár nap
A súlycsökkenésem heti fél kg, de a mostani időszak nem releváns, mert amiket kaptam édességek, azokat bizony én nem dobom ki a makrókat most nem nézem, már nincs sok édesség hátra, februárra már nem marad semmi, akkor jön újra a szigorúbb diéta. December előtt a heti 1kg megvolt. Ami most még kiesett, az a heti 5x, 7-8km séta, hideg van na, ez most heti 1-2x maximum 4-5km lett. A kalóriám az jelenleg 2000 körül alakul naponta, de alapvetően 1600-1800 körül szokott lenni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz stratova #167926 üzenetére
Exem IR-es volt, ott is csak korlátozva van a CH bevitel (aktivitástól függően), meg az megszabva, hogy hány óránként és gyors vagy lassút kell bevinni. Nem olyan kevés az a 160-200g CH sem, főleg úgy, hogy zömmel komplex CH-t kell tápolni. Éhezés sosem volt, mert pont az inzulin hinta elkerülése a cél.
-
Qtya123
őstag
válasz stratova #168128 üzenetére
Nekem személy szerint semelyik esti testmozgás nem jön be. Egyrészt agyilag nem vagyok már ott, másrészt nem tudok elaludni.
3 évig kénytelen voltam úgy edzeni, hogy este 8-ra végeztem az edzéssel. Este 10-kor szoktunk lefeküdni, de általában olyankor nem tudtam nyugodtan elaludni, ha edzésnap volt, pedig éreztem, hogy elfáradtam, de pörgött még a szervezetem.Ami nekem mindig is bejött (persze irodás munkarendben dolgozók kilőve sajnos), hogy délelőtt fél10-fél11 között kezdem az edzést. Nekem minden téren ez a legjobb. Ma mondjuk kb délre tudok menni, az már kicsit morgósabb, de még mindig mérföldekkel jobb, mint az este 5 utáni.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz stratova #168146 üzenetére
igen, az lenne a cél, hogy rendesen üljek a labdán és rákényszerüljek arra, hogy az ott lévő egyensúlyozást felelő izmok erősödjenek
bár ha a 65-ös labda csak 10 centivel megy összébb, akkor még mindig 10 centivel magasabban fogok ülni mint jelenleg, az úgy nem biztos, hogy jó
-
t256
őstag
válasz stratova #168446 üzenetére
Én egész gyerekkoromban nem ettem húst, mert az óvodában mócsingos hulladékot adtak sertés hús néven.
Ha valaki azt mondta hús én rögtön arra asszociáltam. Otthon ettem virslit, mint hús. Az pedig minden csak nem színhús. Általános alsóban sikerült elfelejtenem ezt, akkor ettem csirkecombot. Most csirkemell filén kívül nagyon mást nem eszem. Sertést azóta sem eszem. Büdösnek találom a szagát is.Végre sikerült vennem egy- és kétkezes szerelhető súlyzószettet otthonra. Kétszer sikerült edzenem. Nagyon hiányzott már. Ettől függetlenül várom a termek nyitását, mert nagyon kevés az ami most otthon van.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest