Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Aktív témák
-
Jazzos
őstag
Engem 3.5 éve szolgál egy Minolta A1, de nem igazán szoktam neki megmondani, hogy milyen ISO-t használjon, csak nagyon ritkán. Mondjuk nagyrészt így is ISO100-on van, nagyritkán teszi magát 160-ra vagy 200-re, de akkor szükség is van rá. Pl. mikor Egyiptomban körüljártuk a piramisokat, és kaptunk rá kb 1 órát, én nem kezdtem el állítgatni a gépet, hanem inkább lőttem vagy 200-at.
Sok fény, jó témák, még a hülyének is sikerül. Persze én is használok néha manuális beállításokat, de nekem nem ellenségem az AUTO.
-
Taki_
tag
válasz
Balinov #9789 üzenetére
Jó, jó, de ezen miket lehet "custom" állítani?
De mondjuk egy tipp: Ugyan arról a akármiről csinálj egy iso50-es, meg egy iso3200-as képet, egymás után. Kijelzőn nem fog a különbség látszódni, de felteszed gépre (szerk: nem képre), valós méret és már látod is. Ha normál vényviszonyok vannak, pláne, ha napsütés, akkor érdemes az iso-t minél alacsonyabban tartani.
-
Taki_
tag
Ezzel nem értek teljesen egyet... Nem csak "művészképekhez" jönnek jól az egyedi beállítások! Pl ha egy sport eseményt akarsz fotózni, akkor érdemes minél rövidebb záridőt beállítani, ha nem akarod, hogy elmosódjon a kép. Vagy fordítva, ha azt szeretnéd, hogy mondjuk a bicajos éles legyen, de a háttér elmosódott, akkor egy kicsivel hosszabb záridőt veszel, nagyobb blende értékkel, de ehhez persze ügyesség is kell, hogy pontosan követni tudd, a célszemélyt. Ez eddig egy példa. De van még millió más alkalom, amikor célszerű az adott fényviszonyokhoz beállítani a gépet, a jobb képek érdekében.
-
Taki_
tag
Jazzos, Thunder78, gs20: Köszi
-
gs20
tag
Hát alapvetően igazad van, de én pl nyár elején vettem gépet (Fuji S6500fd), lassan 3500 exponál járok de meg tudom Neked mondani, hogy hány kép készült AUTO módban: 2db!!! szerintem az alapvető, hogy az ember megmondja a gépnek, mekkora iso-t használhat. nekem fix 100on van, a képek 99%a így készült. Ha látom, hogy kevés lesz a fény, akkor feljebb állítom. HA erre nincs idő, mint erre céloztál (ez kb eddig 25 kép volt fél év alatt) akkor átlököm "Picture Stabilization" módba, na itt aztán feltekeri az iso-t, simán akár 3200ig is, de mint írtad, igaz, hogy mosott, maszatos, zajos, de mégis kép, amit legalább 10*15ben ki lehet nyomtatni. De ebben a kategóriában (kompakt, ill bridge) szerintem nagy könnyelműség hagyni hogy a gép döntse el milyen iso-t használ, ugyanis általában jól feltekerik maguknak, aztán olyan szép zajos képeket csinálnak hogy rossz nézni. És minél inkább a kisebb gépeket nézzük ez annál inkább igaz, mert sajnos pl egy 25000 forintos gép sz@rból van összerakva, tehát azonos beállítások mellett is siralmas képet csinál egy komolyabbhoz képest, SŐT ehhez járul az, hogy aki ilyen gépet vesz semmit nem ért a géphez, tehát az eredmény tényleg az hogy nagyjából látszódik rajta valami, a nagyi meg tudja nézni
-
Balinov
titán
naszóval visszatérve a kameradologhoz. Azt szeretném végső célként elérni,hogy ilyen kvalitású képet tudjak ezzel a cuccal készíteni,persze felfele arányosítva egy SE D750i 2MP-es AF-es fényképezőjéhez.
-
Jazzos
őstag
Szvsz mindegyikkel lehet bíbelődni, amikor művészkedni akar az ember, akkor tekerget mindent a gépen
, amikor meg az a fontos, hogy megörökíts egy számodra fontos pillanatot (családi vagy bármi más), akkor az a lényeg hogy auto klatty, aztán nagyjából látszódjon, maminak előhívatva meg lehessen mutatni az unokákat, vagy stbstb.
-
helkis
veterán
az első mondat a képeidnek szólt, nagyon jók lettek, gondolom állványról jól megtervezett beállítás, fényviszony stb mellett 1képet kb ha maximalista vagy és van lehetőség játszani a beállításokkal akkor szvsz 5-15perc mire elkapod, és nem egy kattintásból, esetleg utánállításból, ez jól látszik, de van rengeteg olyan helyzet, buli, sport, stb amikor ezekre nincs mód, magyarul vagy szar lesz a kép vagy auto, persze akkor is lehet szar..
a másik mondatban peddig arra próbáltam utalni, mint egy pc-esetében is, mindenkinek el kell döntenie, hogy a választott hardware-t mire akarja használni
harmadrészről pedig mindenkinek más a szép, a szakma bármit is mond, bár vannak sémák, amik javítják a kompozíciót..
negyedrészt, annyira nem értek hozzá, hogy ennél mélyebb vitát nyissak! -
Flow
senior tag
Hát ha neked 20 perc kell az iso belövéséhez...
Nézd, nyilván vannak olyan pillanatok, amikor meglátok valamit, és csak arra van időm, hogy autóra kattintsam a d70-em, aztán fókusz és csatt. De valljuk be, ez a 10ből egy.Természetesen a kompakt is jó 10*15-höz. Minden géppel lehet gyönyörű képeket csinálni!
-
Flow
senior tag
válasz
Balinov #9779 üzenetére
Iso az a film érzékenysége. Jelen esetben pedig a szenzoré. Minél magasabb, 200-400-800 stb, annál kevesebb fény is elég neki. Ez viszont hátránnyal is jár, mer "zajos" lesz a fotó.
Arra jó, hogy olyan esetekben, amikor kevés a fény, akkor se mozduljon be a kezed, mert mondjuk a gép 1/10 záridőt választ, amit kb nem lehet kitartani, ha feljebb csavarod az isot, lehet 400-on már 1/80 is elég lesz.Itt pl megnézheted, mit tudnak a csúcsgépek magas iso-n
A mostani kompaktot kb negyed/nyolcad ilyen érzékenységen produkálnak azonos zajt.
-
Balinov
titán
-
MR_Joe
senior tag
Jobb estéket! DualCore gépemet súlyos anyagi problémák miatt aukcióra bocsátanám! A hírdetés megtekinthető itt. Köszönettel : MR_Joe
-
Thunder78
őstag
-
Jazzos
őstag
Húde ez nagyon kemény: [link]
-
Dorien
veterán
-
Flow
senior tag
-
ftc
nagyúr
Valaknek taylor sor matekbol leirva normálissan?
példák is jöhetnek kiszámolva.....
-
Coyotka!
Tucc valamit arról hogy hogyan vannak ezek a tantárgyak?
Középfokú nyelvizsgára felkészító 1-2 meg BME műszaki nyelv 1?
Eddig választhatónak voltak írva mostmeg aszondják totál kötelezőek! Most hogyanvan ez? -
bibimad
senior tag
Hali.
Rohadt meleg van,igy este 1 0 kor -
Dorien
veterán
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #9758 üzenetére
e nemjött be..sebaj,legalább nem baszom el..
-
Balinov
titán
Srácok,nézegetem itt az MJU-820 Exif infóját és ilyeneket ír:
"ImageDescription - OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Make - OLYMPUS IMAGING CORP.
Model - u820,S820
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
Software - Version 1.0
DateTime - 2008:01:08 13:27:55
YCbCrPositioning - Co-Sited
ExifOffset - 996
ExposureTime - 1/30 seconds
FNumber - 3.30
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 100
ExifVersion - 0221
DateTimeOriginal - 2008:01:08 13:27:55
DateTimeDigitized - 2008:01:08 13:27:55
ComponentsConfiguration - YCbCr
CompressedBitsPerPixel - 2 (bits/pixel)
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 3.29
MeteringMode - Multi-segment
LightSource - Auto
Flash - Flash fired, auto mode
FocalLength - 6.40 mm
UserComment -
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 3264
ExifImageHeight - 2448
InteroperabilityOffset - 1714
FileSource - DSC - Digital still camera
SceneType - A directly photographed image
CustomRendered - Normal process
ExposureMode - Auto
White Balance - Auto
DigitalZoomRatio - 0.00 x
SceneCaptureType - Standard
GainControl - Low gain up
Contrast - Normal
Saturation - Normal
Sharpness - NormalMaker Note (Vendor): -
Mode - 2094 (2094)
JpegQual - Super
Macro - Off
DigiZoom - 1.00 x
Software Release - D4350
PictInfo - [pictureInfo] Resolution=1 [Camera Info] Type=D4350
CameraID - OLYMPUS DIGITAL CAMERA ˙˙˙˙˙˙˙˙˙Thumbnail: -
Compression - 6 (JPG)
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
JpegIFOffset - 9204
JpegIFByteCount - 5231
"Ez most milyen? mit lehet ebből kideríteni? Ez a sor "Software Release - D4350" különösen megfogott...létezik kamerákhoz is fw frissítés????
-
gs20
tag
Wow, Taki, nagyon jó képek lettek, gratulálok!
Én az ősszel voltam kint utoljára így este fényképezni, nekem most már HIDEG van az ilyen mókákhoz... Majd tavasszal -
azsha
csendes tag
-
ftc
nagyúr
Mit zajongotok éjjel...spuri aludni
-
G@ben
addikt
Csípás jó reggelt!
-
Balinov
titán
Hi,húazannyát,lengyel barátaink mit kinem találtak ott a Wilkelektroniknál!!!
2dolog van vele,ami miatt nem jó: nemtudom,SE telefonok hogy csipázzák a kompatibilitást,2 most szülinapomra Tekétől veszek magamnak HPM-70-est,3: 8,4k-m nincs rá most ettőlfogva.Inkább bízok az MS DUO PRO MS Duo Pro-kban. -
Coyot
őstag
Nah gyárekek gondoltam megosztom veletek eme csodát, itt a procim vége:
[link] mostmár nyugodtan adom el -
törölt tag
Minden annyit ér amennyiért megveszik... Ma 55ért elvitte egy hozzáértő, mivel neki olyan gép kellett amit rádug és megy, nem akart vele baszakszani és ez volt hirtelen és azonnal kellett... Úgyhogy ennyi...
Itt ph-n mindenki ingyen akar mindent (énis!
) és aranyáron eladni ... De ezt már többször megbeszéltük...
-
helkis
veterán
válasz
Dobimaster #9713 üzenetére
pü!
-
Daler
tag
Szerintem valahol a kettő között lehet az eladási ár a Prohardveren.
MSI Nforce2-es lapot és 2500+ Bartont gyári hűtővel vettek meg 10k-ért, 2 x 256 + 512 DDR400-at 6.5k, Galaxy 7600GS 500/1400 DDR3 AGP-t 13.5-ért.
Szóval az a 30000-es ajánlat Prohardver viszonylatban megfontolandó, véleményem szerint.
-
Dobimaster
tag
Eladó MSI 7600GT (Pci-e)
dobozában minden tartozékával(kábelek,driver cd,használati utasitás)
húzva nem volt,
gyári venti van rajta,
kb 1 éves,gari tutomal nincs már rá legalábis nem tom hol a gari papirja
egyébként a netcomp-ban vásárolt
Ár:12k -
toro22
tag
Keresek s939-es foglalatú PCI-E-s hibátlan alaplapot, lehetőleg integált VGA-val, ócsóért!
Meg ATX-es házikót aminek magvannak az elülső takarólemezei is! -
helkis
veterán
ezt Jazzosnak ajánlom ill a többi fannak: [link] végignézni kötelező!
-
Muréna
őstag
nincs valakinek s775-ös p35 chipsetes alaplapja eladó?
-
Rive
veterán
-
Mattyi
újonc
Sziasztok!
Keresek egy HP omnibook 6100-as laptopot alkatrésznek, aminek a kijelzője müködik.
Megoldások is érdekelnek....
infokat erre az e-mail-re kérnék: kisautos@gmail.com
Köszi Mattyi
Aktív témák
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest