Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA IV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:47:21

LOGOUT.hu

Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19032) rup1u5 válasza Źşë' (#19028) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Igen. Most jutott eszembe, hogy 8800 GT-ből is volt 1gigás. Valahol olvastam erről a g92-es memória dologról de már nem emlékszem hol. Utánnanézek.
"mindegyik "márka" megkapja a ref vga nyák tervét, magyarán a licenc jogot megveszi, és azt módosítja saját szájíze szerint,"
Gyakorlatilag az egyes márkák már kész kártyákat kapnak és vannak márkák akik saját, (nem ref) nyákokat készítenek és saját hűtésüket teszik rá, mint pl az MSI. Nv-nél ez rugalmasabb de ATI-nál még az órajeleken sem változtathatnak az egyes márkák és ott tényleg egy komplett kártyát kapnak amire csak a saját márkajelzésüket teszik. A gainward-ot pl azért rúgta ki a partnerei közül ATI mert "nem ref" HD4800-asokat kezdtek el forgalmazni.
Az 1gigás 9800 gtx-et ha jól tudom a gigabyte adta ki és mivel nem ref ezért van is vele gubanc, mert a hivatalos forceware driverek nem akarják/akarták rendesen felismerni ezért a gigabyte oldaláról kell letölteni hozzá külön mod-olt forceware-t. Ezt olvastam néhány 1gigás gigabyte 9800gtx tulajtól.
De a felsőkategóriás, dupla gpu-s nv kariknál nem ez a helyzet. Azokat valóban készen kapják nv-től az egyes frogalmazók és matricázzák. Nem gyártanak sajátot. gx2-nél technikai korlátai is vannak ha nem tévedek és valószínüleg nem is érte volna meg senkinek 2gigásat gyártani belőle, mert eleve nagyon kis haszonnal vagy éppen veszteséggel (lásd GTX 295 amit olcsóbban árultak mint amennyibe az előállítása került) árulták őket. A nagy pénz a 2gb ddr2-vel szerelt 9500GT szintűparasztvakítós karikból folyik be mindkét oldalon.

Why don't you knock it off with them negative waves!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA IV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.