Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
goldnarmz
üzenetére
Szia,
én csak előszezonba megyek hosszabb időre síelni mert olcsóbb, alig vannak a pályán, nem kell várni a felvonóra. A szállás mellé ingyen jár a bérlet.
főszezonba kizárt hogy elmennék. Utószezont meg nem szeretem mert akkor lottyadt a hó.Az aliexpresszen vettem gopro tartot ami nem műanyag hanem fémből van. Én a sima kétoldalas ragasztásban nem bízom mert szerintem simán elveszted a lesiklás alatt a kamerát. Egyszerűen a sok hó ami rámegy a kamerára letépi a ragasztót. Szóval a fém talplakat kétoldalas ragasztóval + 3 lemezcsavarral rögzítettem. A kötés elején nem gond mert vastag a léc. Kb 5-6mm-t fúrtam be a léc anyagába. A léc végén már óvatosnak kell lenni. A léc 5mm vastag tehát én 2,5-3mm-t fúrtam be az anyagába. A csavarokat megfelelő hosszúságra csiszoltam és becsavartam.
Így most ATOM biztos. 70-80km/h-nál is.Privátba elküldöm a videót linkjét. YT sokat ront a minőségen eredetiben lényegesen jobb.
-
zgospel
őstag
Vimeo-n még évekkel ezelőtt az volt a bevett szokás hogy a free userek feltöltései csak 720p-ben voltak lejátszhatóak maximum, és volt heti vagy havi feltöltési limit megadva, ráadásul feltöltés után bekerült a konvertáló queueba és simán volt 5-7 óra is mire sorra kerültél a fizetős felhasználók feltöltései mellett.
A fizetős felhasználóknak azonnal konvertált, és nem volt felbontásbeli limit.Fejlődött a free felület? Így hirtelenjében nem találtam hogy miket tud a free verzió.
Anno azért preferáltam mert nem tiltotta le a videót egy jogdíjas zene miatt mint a youtube. -
Khaosz55
addikt
Egy hetet voltam síelni és végig használtam a 8-as goprot. 2,7K 50 FPS -ben eszméletlen képminőséget produkált. Egyszer sem fagyott a hideget is nagyon jól bírta. Rögzítettem síbotra sisakra síléc elejére hátuljára.
A képstabilizátor valami brutális. Síléc 70-80 km/h-nál össze vissza remegett de a kamera képe atom stabil.
Viszont ha stabilizátornál bekapcsolom a boostot nagyon hamar lemerül, de különben meg totál felesleges.Egy kérdésem lenne hova tudom a videókat feltölteni hogy nem legyen rossz a minősége? A youtub nagyon tönkre vágja a minőséget.
-
K53TA
tag
A WindSlayer szélzaj csökkentő szivaccsal, valakinek tapasztalat?
Valóban hatékony a szélzaj csökkentésére?
Nem melegszik bele a kamera a nyári kánikulában? Netán elegendő egy szivacs darab az elöl lévő mikrofon elé?
Gondolom a teljes szivacs valamennyit vég a külső behatások ellen.
(Hogy ne csak a youtube videók alapján tájékozódjam) -
K53TA
tag
A kapott infok alapján újra szerkesztettem a teszt videót (még mindig Movie Maker). Fel is töltöttem youtube-ra, aki gondolja tekintse meg. (Persze nem messze nem olyan szép, mint az útomunkázott 4K gopro videók.)
https://www.youtube.com/watch?v=2kum6Kn0NSM&feature=youtu.be -
K53TA
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem búvárkodtam még vele, de szerintem a 6, 7, 8 bármelyike jó lehet erre a célra.
Én biztos használnák hozzá vízálló tokot, főleg ha sós vízbe merülsz. (édesvízben elvileg 10m vízálló).
Persze ez csak az én felületes véleményem, de talán majd ír olyan is, aki búvárkodott már Gopro-val. -
Hege1234
addikt
youtube nagyon háklis mindenféle variálásra...
minél többet észlel az algoritmus annál jobban
belenyúl és elkezdi tömöríteni
ezt csak azért említettem meg mert az 1080p-s videóból
pontosan nem néztem meg min változtattál de mintha a
képarányt 720p-re vissza vetted volna
és elmentetted 1080p -s videókéntitt megmutatja milyen beállításokat használ youtube-ra
régebbi videó...
[link] -
K53TA
tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Kirohantam a kertbe, van sok fa meg bokor és elrohanva mellettük készítettem Low és High bitrátával is felvételt.
Leheletnyi javulást láttam a két felvétel között. Szóval annyi javulást nem hozott.
A youtube (súgó táblázat) 1080p-nél 10 -15 Mb/s használ, így tényleg maradhat a low beállítás.
Kösz az értékes tanácsokat. -
vakablak93
őstag
hali, csak infó kéne ezekről a kis kamerákról, bérelni fogok egyet hogy pipás merülések közben tengeri állatvilágot felvegyem(-simán kézből-felúszáskor meg zsebre vágnám), azt írják róluk hogy van amelyik vízálló már akár tok nélkül is, de érdekelne van-e itt valakinek tapasztalata hogy ezt mennyire lehet komolyan venni?, 3-4 méternél mélyebbre nem nagyon tudok menni úgysem, ilyen mélységre mennyire lehet ezekben megbízni illetve ,akkor már melyik típust béreljem ki szerintetek?
-
K53TA
tag
-
K53TA
tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Az elmúlt hétben ezek megismerésével foglalkoztam, persze ettől még nem lettem szakértő, csak kicsit jobban megismertem, hogy mik ezek a beállítások

Összességében mégis azt gondolom, hogy önmagában a gyári beállítások (profilok) is tökéletesen használhatóak egy átlag felhasználónak.
Egy ami még nem tiszta, az a kép egyes részeinek a kásásodása, mondjuk ha sok a falevél egy erdőben és mozgás közben rögzítjük azt.
Ezt az alacsony bitráta okozza, vagy van lehet ennek más oka is? -
K53TA
tag
Ugyanazon az útvonalon, de különböző beállításokat használtam a felvételek során.
(EV comp, Iso, Color, white balance) megváltoztatása és a gyári beállításokkal is készitettem felvételeket. (persze nem ész nélkül állogattam az értékeket, ha nem a különböző youtuberek Gopro 8 beállitásait próbáltam ki egyesével).
Haza érve nagy izgalommal töltöttem fel őket a számítógépre, hogy lássam mik a különbségek.
Aztán miután azt láttam, hogy a gyári alap beállításoknál az összes többi felvétel rosszabb, mérgemben le is töröltem az elkészült felvételeket és úgy döntöttem, maradok a gyári beállítások használat mellet. -
K53TA
tag
Van egy srác akinek szépek a kerékpáros videói, bár nem tudom mennyire utómunkáza azokat, így legközelebb kipróbálom az ö beállításával is, ami így néz ki:
1080k / 30fps
Lens = Superview
HyperSmooth = ON High.
Bit Rate = Low
Shutter = Auto
EV Comp = -1
Sharpness = Low
Wind = Auto
Low Light = N/A
ISO Min = 100
ISO Max = 800
RAW Audio = Off
Color = GoPro
White Balance = 5500
Zoom = 1.0 (standard setting) -
azsombor91
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
togvau
senior tag
#1951 senkit nem érdekelt még rajtam kívül, hogy egy idő után miért csak gombbal lehet bekaplcsolni?
Amúgy ez a bluetooth-eszözzel csatlakoztatás a 7-nél ez mire való? Meg mik ezek a smart remote, meg remo izék?
-
K53TA
tag
Gondolom páran megnéztétek a 1080p teszt felvételemet (a beállításaim ott vannak a leírásban.)
Mit gondoltok érdemes lenne még valami állítani, hogy szebb felvételt kapjak 1080p-ben, vagy így jó ahogy van?
Minden építő szándákú észrevételt szívesen fogadok. -
zgospel
őstag
válasz
kk831228
üzenetére
A jótállás és a szavatosság között ez az egyik különbség. Amíg a jótállás van érvényben (általában 1 év) addig az eladónak kell tudnia bizonyítani hogy te nem megfelelően használtad. A szavatosság (pl a 2. év) alatt már neked kell bizonyítani hogy nem a te hibádból romlott el.
Tehát az ő pár napos készülékével nem kell bizonyítania semmit, az eladó vállalkozás felelőssége hogy megállapítsa milyen eredetű a hiba.
-
eddie1978
senior tag
A csere menete nálam a következő volt. GoPro.com vásárlás hollandiából szállítva 24 hó garancia.
Írtam a supportnak. Megbeszéltük mi történt. Csak a kamerát kellett visszaküldeni akku és memória kártya nélkül. Küldött egy UPS csomagcímkét. Dobozra ráragasztottam. Másnap jött a futár. Két nap múlva írtak, hogy jogos a reklamáció. Kapok csere darabot. Két nap múlva jött a futár. Ennyi volt az egész.
-
kk831228
addikt
válasz
azsombor91
üzenetére
Nem hiszem hogy variálnak vele, de mondjuk érdekes téma, mert ők se tudják bizonyítani hogy 50 m - en használtad, meg te se nekik, hogy csak 2 m - en...
-
K53TA
tag
válasz
azsombor91
üzenetére
Írsz a Szupportnak, UPS-el visszaküldöd nekik és vagy cserélik vagy javítják. Általában az UPS küldési díját is átvállalják, persze erre nem esküszöm meg,
"eddie1978" nevű fórum társnak a Gopro 7 ázott be, írj neki privátban, hogy mi volt a pontos mente.
Úgy emlékszem neki garanciában kicserélték. -
Fruitsys
újonc
Mondjuk nem értem miért kell külfödről rendelni ilyen drága cuccokat? Mert 10 ezerrel olcsóbb?
-
azsombor91
csendes tag
Sziasztok!
November elején rendeltem egy Hero 8-at hivatalos gopro oldalról nyaraláshoz, azon belül is leginkább víz alatti felvételek készítéséhez ( csak felszíni, max 2 m). Óriási balszerencsémre az első alkalommal, amikor használtam, beázott annak ellenére, hogy tok nélkül is 10m-ig kellene bírnia, és erről a sales support is megnyugtatott! Azoktól kérdezném, akiknek van esetleg tapasztalata hasonló esetben: Mennyire fordulhat elő, hogy nem cserélik, valamibe belekötnek? Illetve azt már megtaláltam az oldalukon , hogy arra a holland címre kell küldeni, mint amiről szállították. Aki sikeresen küldött már nekik vissza, az milyen szállítmányozóval küldte és milyen formában? Esetleges nagyságrendi költsége mennyi volt?
Előre is köszi!
-
K53TA
tag
Néztem, de nem találtam és a bejegyzésem óta rákeresve a gopro support fórumon is azt írják, hogy nem állítható.
https://community.gopro.com/t5/Cameras/Hero-8-Black-Aspect-Ratio/td-p/423956
-
K53TA
tag
A Hero 8-nál miért nem állítható a képarány? Van erről valami infó? Mert tudtommal mindig csak a 4:3 használja a 16:9 nem elérhető, míg ha jól olvastam akkor a Hero 7 esetén ez beállítható volt.
-
K53TA
tag
Feltöltöttem a youtubra az összedobott tesztvideómat. Ahhoz képest, hogy csak 1080p és MovieMaker-ral állítottam össze, egész elfogadható lett. Persze csak gyorsan összecsaptam vele, szóval ne kössetek bele, nem vagyok profi
Az elején borult időben, a videó második felében napos időben készültek a felvételeim.
Az alábbi beállításokat használtam, amit a bringázási szokásaimhoz próbáltam optimalizálni.
1080k / 30fps (240fps)
Lens = Superview
HyperSmooth = ON High.
Bit Rate = Low
Shutter = Auto
EV Comp = - 0.5
Sharpness = Medium
Wind = Auto
Low Light = N/A
ISO Min = 100
ISO Max = 400
RAW Audio = Off
Color = GoPro
White Balance = Auto
Zoom = 1.0 (standard setting) -
K53TA
tag
Ma ismét kimentem a szabadba, hogy napos időben is készítsek pár videó felvételt.
A superview nekem nagyon bejön, de az a 1440ben nem elérhető így ismét maradtam a 1080-nál, de így is szépek lettek a felvételek.
Persze kipróbáltam a 2.7 és a 4k felbontást, de a notebookom ezek feldolgozása során belehalt, volt hogy le is fagyott. Persze eddig is tisztában voltam vele, hogy a számítástechnikai kapacitásom nem teszi lehetővé a kamera képességeinek a kihasználását.
Azt hiszem, hogy a stabilitás sokat hozzá tesz az élvezetes túra videók készítéséhez, pedig csak 2.0 használom és nem a Boost-ot. -
togvau
senior tag
Mennyi ideig lehet csatlakozni mobilről a gopro 7 blackhez a kikapcsolása után? Mennyi idő után kerül a mélyalvó módba ami után nem lehet az app-al bekapcsolni, sem hang vezérléssel?
-
Khaosz55
addikt
Még két kérdés. Én a az EV Comp-ot +-re állítottam kicsit sötétnek ítéltem a képet.
Sharpness-t ti milyen fokozaton használjatok? Alapból high de úgy érzem néha túl éles durva a kép. Nem tudom eldönteni hogy medium vagy high lenne a jó. -
zgospel
őstag
Már bocs de ezeket, főleg az elsőt inkább ne ajánlgasd senkinek, mert tele van fals és félinformációkkal. A második egy fokkal jobb.
De ezeknek nagyjából semmi közük a víz alatti beállításokhoz. Ezek sztenderd beállítások függetlenül a víztől vagy a levegőtől.
Ha víz alá akarsz menni akkor csapj rá egy red filtert a lencsére, az valóban számottevő. -
zgospel
őstag
válasz
koxmatyi
üzenetére
Utómunkával? Vagy a kamerából kijövő fájlokat már nem piszkálnád, és az a lényeg hogy amit a kamera kiad az legyen jó?
Ha utóbbi akkor a cél akkor a legmagasabb felbontást és a legmagasabb bitrate-t használd. Ha utómunkáznál a felvételekkel, akkor protunet kapcsold be, majd flat profile, sharpening low, a többi meg rád van bízva. Ha nagyon profi vagy akkor a white balance mehet natívba. -
K53TA
tag
válasz
koxmatyi
üzenetére
Youtube-on némi keresgéléssel lehet találni olyan videósokat (kerékpáros, búvárkosdós, bloger..stb) Akik gyönyörű Gopro felvételeket készítenek és némely videóban el is mondják, hogy milyen beállításokat használnak.
Az itteni tanácsok mellet én pld ezek alapján határoztam meg a saját (bringás) beállításaimat.csak egy gyors rá keresés után pld pár búvárkodós:
https://www.youtube.com/watch?v=C6w8u6rsM2U -
Márton
nagyúr
Ez meg milyen tanács?

És ha 4k tv-n szeretné visszanézni 4k-ban?koxmatyi: élesebb ugyan nem lesz a nagyobb bitrátától, de ha győzöd kártyával, érdemes a protune-t használni, mert gyorsan változó jeleneteknél kevésbé fog blokkodosni a kép (tenger hullámai, mtb az erdőben, stb..) Nem mellesleg csak protune alatt tudsz EV shiftet, manual WB-t állítani, iso-t limitálni, stb.
-
koxmatyi
tag
Sziasztok vettem egy gopro 8 at
Nekem igazábol vizalatti kamerázáshoz kell.
Beállítottam 4k 60fpsre linear nézetre
De nemtudom,hogy a bitratet mire állitsam a szebb élesebb felvétel érdekében
Azt látom hogy kb fele annyira elég ugyanaz a memoria kártya
Valaki tudna segiteni?
Köszi -
K53TA
tag
A Gopro oldalán nagyon jó a Hero 8 set ár a Bf Akcióban
Néztem 8as akku idő teszteket, 1:14 körüli idök vannak. De én elinditom, megállitom a felvételt, néha belenézek, stb, ezért van, hogy 25- 30 perc alatt lemerül a leginkább akku kímélő beállításal.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a dupla töltőn rac-ben honnan tudom hogy fel van töltve az akksi? nem változik meg a színe a led-nek? Vagy ha nem akkor kb mennyi ideig kell tölteni? -
zgospel
őstag
A Media Markt mostmár legalább harmadjára black fridayezik ebben a hónapban
Katasztrófa hogy mit csináltak ebből a black fridayből itthon.Na de a lényeg hogy megint van Hero 8 Black 138 ezerért, és jár hozzá fejpánt, kis állvány és 32 gigás mem kártya is. Ha valakit érdekel.
-
Manitou
veterán
Gopro hero 7 black kamerához milyen memóriakártyát ajánlanátok?
Jöhetnek konkrét típusok is. Illetve mekkora méretűt érdemes venni hozzá?
Eddig Sony Actioncam-ot használtam, ez az első GoPro-m. A sonynál 20 perc felvétel foglalt kb 4GB helyet.
Továbbá bringázáshoz melyik mellkaspánt a legideálisabb ehhez a kamerához? -
K53TA
tag
Akkor a 2k/30fps / High bitráta a jó választás.
Gondolom, ez jóval nagyobb fájl méretet okoz.
Az akku időt is befolyásolja?
Az iso mennyiben befolyásolja, mert néztem néhány nappal készült (travelling) videót ahol beállítási adatokat is közöltek és feltűnt, hogy a legtöbb esetben az Iso max értéke 100, vagy 200-ra volt beállítva.
A jelenlegi alap beállítás az az Iso-nál autó mod és min 100, max 1600.
Tanulnom kell pár dolgot, mert nekem ez az első akciókamerám.
-
Márton
nagyúr
-
K53TA
tag
De a 30fps??? Az miért lesz szemcsés?
12-13fok lehetett.A 240fps videók a notebook és a Telefonon lejátszva gyönyörűen vissza adják a lassú felvételt, de a youtub-ra feltöltve csak 30fps-ben játszható le, ez mitől lehet? Valami youtube beállítás?
De még mindig nem tudom mások miként készítenek zajmentes, éles Gopro videókat.
-
K53TA
tag
Ma videózgattam vele 1080/30fps és 1080/240fps. Az egész felvétel alig lett 4perc, az akku mégis 40% esett. Ez nem valami fasza.
-
K53TA
tag
Persze nem 4k, csak 1080 / 30fps-t használok, de a videók nekem is néha szemcsések, a youtube-ra feltöltés után meg rosszabb.
Én sem tudom, hogy mások hogyan töltenek fel szép tiszta videókat.
pld az alábbi linken lévő kerékpáros sokáig Gopro4 (most 7est) és gimbalt használt 4K / 30fps és gyönyörűek a bringás felvételei még HD-ben nézve is.
https://www.youtube.com/watch?v=hiRXK8CE8wo -
Thermy
tag
Sziasztok!
gopro hero 7 black-el lehetséges az ilyen tiszta video? Vagy esetleg ha tudnátok segíteni hogy lehet ilyenné varázsolni? Mert nekem a tájat elmossa, illetve a kép sem ennyire tiszta! Szerkesztő, utómunkálatokra, filterekre milyen programot használtok, használhatott a videó készítő? Egyszerűen hihetetlen hogy lehet ennyire szépet is csinálni ezzel, mert nekem még hasonló sem akart sikerülni :/ https://youtu.be/s7iADci6BqI -
goldfather
újonc
válasz
kk831228
üzenetére
Szűrőt lehet rátenni, de csak speciálisan a 8-ashoz gyártott adapterrel és szűrővel.
https://www.youtube.com/watch?v=8xEgrh5Vx_I
https://www.youtube.com/watch?v=OPiZmn2X9ss&t= -
K53TA
tag
Érdekes, hogy a behajtható és cserélhető rögzítő füleket kritizálták. Van videó ahol azt szemléltették, hogy lötyög.
Nálam atom stabil és semmi lötyögés. -
K53TA
tag
Ma megkaptam a Gopro 8as kamerát.
Ez a kamera kisebb, mint a DJI, így a kijelző is a hátulján, nekem ezért nehezebben látható.
A telefonnal párosítás a telefonos alkalmazással simán ment, de mint minden ilyen cuccnál, a menüt majd ennél is meg kell tanulnom.
SD kártyát vennem kell, mert a kuponoshoz nem járt
A telefonos alkalmazás már frissítette volna, ha lenne benne SD kártya.
Kb ennyi, most feltöltöm, hogy tudjak vele babrálni. -
Márton
nagyúr
válasz
aimettirlz
üzenetére
hát hogy tudod?
ha gyorsabb az csaknem baj -
zgospel
őstag
válasz
aimettirlz
üzenetére
30 MB/s a minimum garantált írási sebessége a hivatalos V30 besorolásnak. Ennél tudhatnak többet természetesen, de ez a minimum amit garantálni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f1.8G objektív (makulátlan állapot!)
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(kicsi alagút nagy vonat)).
Nagyon nem tetszett... Elfelejtettem régi szűrőt vinni rápróbálni, de nagyon keskeny az optikánál a burkolat, szerintem nem áll meg rajta...