Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxmatyi
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
A nyul nincsen bekpacsolva,mert akkor van az hogy merül de viszont úgy tudod 1 gombnyomással elinditani a felvételt
-
törölt tag
Most 330 euró a hero 8 a gopro.com-on.
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Ha megnyomod a felvétel gombot kikapcsolt gopronál, akkor bekapcsol és elindítja a felvételt.
-
Márton
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Wifi ki. Voice ki?
-
energy4ever
addikt
GoPro HERO7 Silvert hogyan lehet kikapcsolni?
Este feltoltottem teljesen, reggelre 77%-on volt.
Az oldalso gomjat ha nyomom addig, ameddig nem csippan sokat, akkor olyan mintha kikapcsolna, de tul hamar kapcsol vissza, igy ebbol gondolom, hogy ez valami keszenleti mod lesz, es nem kikapcsolt. Ha az oldalso gombot a csipogason tul nyomva tartom, akkor pedig szimplan ujraindul.
Teljesen nemis lehet kikapcsolni, hogy nem meruljon ilyen sokat kozben?
Minden nap hasznalnam, mivel motorhoz vettem dash kameranak... -
Márton
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
vagy mpc hc és minden gondod megszűnik
szivesen -
Márton
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
nem valószínű
mivel játszod le, hol akad? -
energy4ever
addikt
Vettem ma egy GoPro HERO7 Silvert. A videok amiket csinaltam vele(FHD 30, FHD 50FPS) Neha folyamatosak, neha viszont nezhetettlenul szetakadnak. Mitol lehet ez? Letezik, hogy lassu a microSD kari ami bennevan?
Ez a MicroSD van benne:
128GB microSDXC Kingston Canvas React 100R/80W U3 UHS-I V30 A1 -
togvau
senior tag
sjcam, de a xiaomikról is jót mondanak.
az SJcammal vigyázni kell, mert sok hamis van, amik ilyen sj9000 meg hasonló neveken vannak, nagyon olcsón. Az eredeti nem ezer, csak pl sj9
Nem érdemes gopro, én is csak a gps miatt választottam azt, de azt se nagyon lehet használni szoftveres támogatás hiányában... -
CosmoBacsika
tag
válasz
üzenetére
Köszi a válaszokat.
Igen, linear minden, a többi látószög már túl nagy ezekhez az anyagokhoz.
Igen, valszeg meg fogom tartani a variálhatóság kedvéért, de ezekhez az anyagokhoz nagyon kellene egy MILC, mert közelebb menni értelemszerűen nem tudok, viszont ha ezzel kellene közelieket felvennem, akkor szó szerint az emberek arcába kellene dugnom a kamerát. -
K53TA
tag
Távirányító nem kell, mert szem előtt van a kamera, ezért nekem az lenne a jó megoldás, ha lenne jól látható visszajelzés a kamera tetején.
Igen, ha nagy a menetszél (lejtő + szeles nap) akkor a nagyobb hangerőn is oda kell figyelni.
De csak leírtam pár tapasztalatomat, amin még lehetne mit javítani, még akkor is ha ezt a fórumot nagy valószínűséggel nem olvassa a gyártó.
-
K53TA
tag
Tegnapi újabb videózás utáni tapasztalataim.
Amikor a kormányra helyezett kamerán elindítom, vagy megállítom a felvételt, sokszor nem lehet tudni, hogy elindult vagy sem. Lehetne a kamera tetején valami értelmes, napfényben is jól látható állapot visszajelző led.
Amikor a kamera még bekapcsolt állapotban van, de a képernyő már elsötétült, könnyen el lehet nyomkodni a felvételi módokat. ennek okán volt, hogy a videó felvétel helyett a timewarp indult el.
Menet közben a kezembe fogva a kamerát, volt hogy elfordult 90fokkal a felvétel. Gondolom ennek az oka az esetleges nagyobb kézmozgás. Pld amikor elindítjuk a felvételt, aztán azt a kezünkben tartva elkezdünk futni a kamerával.
Szóval a kamera továbbra is jó, csak felhasználó felé nincs elegendő visszajelzés, hogy mikor mi történik. akkor sem ha a kormányon van, akkor sem ha egy sisak tetején. A telefonos élőkép szintén csak korlátozottan használható és nem is megfelelő, ha már akció kamera lévén akció felvételekről beszélünk. -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nagy dilemmám. Szeretnék egy akció kamerát, évi néhány alkalomra. Max. 150Euro-ban, azaz kb. 50e Ft-ban gondolkoznék. Szerintetek ezért az összegért melyik éri meg jobban, egy használt Gopro 5 esetleg kis szerencsével 6, vagy új SJCam, Xiaomi stb. irányvonalon nézelődni.
Tudom, hogy ez milyen topik, de hátha van tapasztalat ebben az irányban is. És az is igaz, hogy egy GoPro 8 lenne a legjobb, de erre a ritka használatra, nem hiszem hogy érdemes lenne ...
-
kk831228
addikt
válasz
CosmoBacsika
üzenetére
Milc mellé kell gopro is... Milcet nem cipeled mindehova magaddal, vagyis de, egy hetig, amíg újdonság... Nekem is van egy Pana gx 8 - am, de elég keveset van használva... Viszont ilyen eseményekre az a legjobb az biztos, ahol kevesebb a fény... Valamelyik Sony A. a legjobb erre talán... Color grading-nél mondjuk nem tudom mennyire lehet összehozni őket, nem egyszerű...
-
törölt tag
válasz
CosmoBacsika
üzenetére
Szia, szerintem tök jó a gopro képe, én nem cserélgetnék, de te tudod. Inkább beszereeznék még egyet és felapplikálnám a palánkra. Linearban vetted fel?
Amúgy ismerős volt a sportcsarnok, később láttam, hogy télleg a szszmiklósi.
-
zgospel
őstag
válasz
CosmoBacsika
üzenetére
Amíg a szöveget olvastam arra gondoltam, hogy biztos valahova a testhez rögzítve van a GoPro, de a linkelt videók stílusához valóban jobban passzolna valami milccel videózni. Ott arra kell majd figyelni, hogy az autofocus rendszere jó legyen az adott milcnek, főleg mivel sportban gyors mozgások vannak, de ahhoz ezt a topikot tudom ajánlani már.
Amúgy meg lehetne spékelni a mostani felvételeidet edzéseken, bemelegítéseken pl néhány fejpántos, csuklópántos felvétellel
Ha anyagilag teheted akkor a GoProt ne cseréld MILCre, hanem tartsd meg a MILC mellé, és akkor lehet variálni vágásnál több fajta és szögű felvételt. -
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Jómagam decemberben vásároltam egy 8-as GoProt. Én random videózgatok vele, amire eddig komolyabban használtam, az kosaras események filmezése volt. Bár alapvetően nem erre való, és a beltéri helyszínek miatt a gyengébb fény alaposan odaver a képminőségnek (és főleg a képstabilizálásnak), viszonylag korrekt végeredményt sikerült belőle kihozni. Bár több fagyást, és pár egészen abszurd hibát megéltem, alapvetően elégedett vagyok fele.
Van hozzá egy Feiyutech G6 gimbalom (beltérben felejtsd el a képstabit, mert gyengébb fény mellett berezonálásokat csinál),
A felvételeket nagyrészt 2,7K-ban, valamint 4K-ban vettem fel, flat color profile-al , utómunkát Davinci Resolve-ban végeztem. Még elég kezdetleges a tudásom, de szeretnék tovább fejlődni (és majd cserélni a goprot egy rendes MILC-re.
-
kk831228
addikt
Nekem a teló nem annyira fasza képet lő meg nincs raw, szóval Gopro - t mindig viszem kb, ha olyan helyre megyek... 8 - as stabi nagyon hiányzik , a 6 rángatja eléggé a képet ami zavaró...

Az biztos hogy utálatos dolog mindig kínlódni csúszás előtt is, ha meg közbe lebukik a kamera a fák között, kuka a felvétel...

-
K53TA
tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Korábban én is telefonnal készítettem a videóimat,
Aztán idén váltottam a Gopro-8ra, mert néha kell, hogy stabilan tudjam a kormányt fogni, és a rázkódás mentes felvétel is miniőségi ugrás a telefonos felvételekhez képest. (kormányra rögzítve használom).
Sok bringás felvételem még nincs a Gopro-val, mert számomra a szezon még csak most indul. De itt a legutóbbi, ami már Gopro-8as al készült és nem bénáztam el a youtube feltöltést sem.
https://www.youtube.com/watch?v=zhiblaWDc3M&list=PL-iGXPEZkJjAncfFtrQt2gshw82ApEWjf&index=2&t=11s
Insta one X ara figyelj, hogy kompatibilis legyen a telefonoddal, különben nem fogod tudni aktiválni,.
https://www.insta360.com/support/supportcourse?post_id=9375 -
goldnarmz
aktív tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Amikor megvettem a GoPro-t, akkor tele voltam ötlettel, hogy mit meg hogy fogok videózni. Az elején még egy kutyasétáltatást is felvettem.
Aztán csináltam én is mindenféle bringás videót, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy az én kis DH/FR videóim nagy marha semmik ahhoz képest, amiket a YT-on lát az ember manapság. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a Kranked videókat bámultuk napestig. Manapság kb. a 10 évesek is megcsinálják, amit Richie Schley és a többiek 20 évvel ezelőtt. Persze brutális nézettségeket érnek el, mert tényleg szórakoztató, amit művelnek.
Ezek alapján megvallom őszintén, hogy az én bohóckodásom még számomra sem nyújt semmi különöset, nemhogy mások számára.
Arról nem is beszélve, hogy tényleg rohadt idegesítő, amikor a technikára kell sportolás közben figyelni, mert elvonja a figyelmet a mozgás öröméről. -
zgospel
őstag
válasz
eddie1978
üzenetére
A népszerű csatornák "tesztjeit" mindig nagy fenntartásokkal kell kezelni. Nem gyanús, hogy még szinte sosem húztak le semmit? Egyrészt azért nem, mert nem sz*rnak oda ahonnan esznek, másrészt pedig azért nem, mert nincs rá idejük alaposan használni a cuccot. Ha 2-3 napot foglalkoztak a termékkel akkor már örülhetünk.
Eleve ha 2 nagy nevet említek, Casey Neistat úgy tesztel gimbalt és mondja el a véleményét, hogy ki sem balanszolta rendesen és nem állította be rendesen. Mert az több idő, neki pedig az ilyen tesztek futószalag munkák. Vagy Peter McKinnon amikor úgy hasonlította a Gopro 7 képét a DJI Osmo Actionhöz, hogy a Gopronak koszos és vizes volt a lencséje
Komolytalan. De nyilván amikor ez már munka, és néhány naponta kell tesztelni és véleményt alkotni valamiről, az az alaposság rovására fog menni.
Az új Insta One R is amikor kijött a legtöbb influenszernek kiküldtek egy pakkot a gyárból, majd mindegyikük kb ugyanazt mondta el a kameráról, hogy mekkora király. Majd később a valós felhasználók által szépen lassan kiderültek a hiányosságok és problémák. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a Quik valamelyik videót engedi szerkeszteni, valamelyiket nem. (Preview is fekete a melyiknél nem.)
Elég bosszantó, mert a hossz nem lehet magyarázat, mert készült rövid timelapse-em is és azt tudnám szerkeszteni. -
eddie1978
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Igen, ez a Bundle a GoPro oldalán ami aktuálisan legolcsóbb. Általában 130-140 körül mozog az aktuális csúcs GoPro ára az utóbbi években. Természetesen látom én is a különbséget a 4/5/6/7Black-hez viszonyítva. Nem emiatt, de mennie kell. Egy hete vettem, de nem jött be az én elvárásaimnak, pedig nagyon jó kis kamera. Országúti bringára szerintem világbajnok. Kevés mozgás. Oda nagyon tuti. Viszont nálam CX gépen az erdőben nagyon nem adja az állandó nézőpont változás miatt ahogyan tornászok a bringán. Oda nekem kell a stabilabb nézőpont. Most úgy vagyok, hogy megleszek nélküle. Megállok vagy nyugisabb részen nyeregből lövök telefonnal.
Amíg videóztam tavalyi év közepéig, próbáltam csak rövid snitteket lőni, pont úgy ahogyan te is írod. -
eddie1978
senior tag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Közben kitöröltem a filozófia részt, de beírom mégis.
Sokat gondolkodtam már azon, hogy mire fel ez a rögzítsen mindenki mindent és posztolja az életét. Mikor van idő egyáltalán normálisan megcsinálni az anyagot vagy visszanézni (kivétel az, aki ebből él). Mi értéket képvisel a 128 milliomodik akármilyen témájú ugyanolyan amatőr videó. Én bringázom. Ott is dunát lehet rekeszteni a szarul beállított, a kormányt bámuló DH szerű gorulós videókból (max alácsűrnek valami pörgős zenét és kész a fasza vagyok videó). Egy haszna biztosan van, sok-sok felszerelést el lehet adni a gyalogparasztnak, aki azt hiheti hogy profi lett az új szerzeménytől. A valóság az hogy elenyésző százaléka az embereknek aki tesz is bele további energiát a megvásárlás után a hobbijába, hogy fejlődjön. Tudás vagy kreativitás hiányában nem sokat ér az egész. Én például azt tapasztaltam, hogy nem igazán nézem vissza sem a képeket vagy a videókat. Minimális azoknak a száma amiket igen. Felveszed a fél életed és utána azzal megy el a másik fele, hogy visszanézed?
Nálam megölte már a bringázást teljesen az, hogy ha véletlen vittem a hátizsákban az egész kócerájt. Aztán mindig felszerelni magamra a mellkasheveder/gimbal/kamera kombót. Kész. Ebből elegem lett. Inkább telefont viszek csak és azzal lövök pár képet és videót. Bőven elég. Hasonlóan vagyok a fényképezőgépel is. Most már ott tartok, hogy nagyon max egy olcsó Fimi Palm (bár ez utóbbi jelen állapotában egy félkész termék) vagy Feiyu Pocket kategória 60000-ért aztán ezzel kimaxoltam. Telefonon megvágom a rövid videót és jónapot (nagyon komoly amit ma egy androidos/ios telefon/tablet tud, köröket ver az üzleti notebookokra amik a kezem között megfordultak eddig). Egy céllal kezdtem el néha régebben vidókat lőni, hogy inspiráljak másokat, hogy menjenek ki a szabadba és éljék át ők is a természet csodáját. Viszont ehhez nem kell 30000 dolláros Red kamera szerintem. Úgysem adja vissza soha azt amit ott kint tapasztalhat az ember. Miért jó az ha a kép szélén a bokor alatti árnyékra is jut még 8 bit felbontás. Hurrá.
Egy fotós oldalon írta valaki, hogy nem a keresőn keresztül kell végignézni a nyaralást/kirándulást. Mennyire igaz. Fejben megvan és kész. Elég pár kép.Amit még most tapasztaltam, konkrétan a Fimi Palm kapcsán, hogy a népszerű megmondó/tesztelő emberek hallelujáznak róla nagyon nagy arányban. Míg ha az ember megnézi a fórumokat, ahol a végfelhasználók írnak, kiderül, hogy félkész a termék. Sajnos ez egyre gyakoribb a felgyorsult termékciklusok miatt, hogy félkészen kijön a termék és utólag csepegtetik a funkciókat mint valami hatalmas fícsört, ha egyáltalán. Ott van a Polar Vantage széria is kitűnő példának.
Ellőttem egy rakás pénzt arra hogy végigmenjek a Yi1/4k és Hero4/5/6/7Black vonalon. Majd vettem egy Feiyu WG2-t. Macera volt. Ezek a kis kézi gimbal kamerák szimpatikusak nekem. Nagyjából buktam egy aktuális Hero Black árát ezen a mutatványon. Igazából a Yi 4K elég lett volna. Bőven. (Úgy sem lesz a többség YouTube sztár vagy abból megélni képes)
Én most már inkább kimegyek az erdőbe tekerni és megállok ahol kedvem tartja nézelődni esetleg lövök egy képet vagy rövid videót. Ennyi. Nekem többet ér. Nem biztos hogy abbahagyom teljesen, de minimumra veszem a dolgot.
-
zgospel
őstag
válasz
eddie1978
üzenetére
Hero 8 Black 130 ezerért van több boltban is: [link]
A 8-as extra szolgáltatásai és képminősége sem elhanyagolhatóak a Sessionnel szemben.
PC-t vásárolni, ami bírja is a szerkesztést és kellően nagy tárterülettel rendelkezik, az biztos drágább lesz, azonban nem csak erre használható, hanem másra is, ezt neked kell tudnod és eldöntened.
A 360-as kameráknál azt érdemes figyelembe venni, hogy azoknak még szélesebb a látószögük értelemszerűen, amiből adódik hogy még távolabbinak tűnik majd minden a képen mint a valóságban. Vagyis áll majd valaki tőled 50 centire, de már tetőtől-talpig benne lesz a képben, plusz még a talajból és az égből is jelentős mennyiség fog látszódni.Plusz amit (#2263) goldnarmz írt az teljesen valid. 3-4 órás felvételeket nem biztos hogy vissza akarsz/fogsz nézni, azokat érdemes összevágni, ami idő. Kell hozzá némi gyakorlat meg rutin, hogy gyorsan és hatékonyan kezeld és indítsd a felvételeket a megfelelő időpontban, minimalizálva a felesleges részeket, valamint hogy ne menjen közben az élmény rovására.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is a legutóbbi síelésünk során. 2 db GoPro-val nyomtuk majd' egy héten át a felvételeket. Első pár napban totál mindent felvéve, mintha kötelező lenne. Full felszerelve sz@rokkal, viszonylag hamar kellemetlenül éreztem magam, hogy mindenhol csápok lógtak rólam.

Energiánk fele arra ment el, hogy
- várj, hogy áll a kamera, ne arra nézz, ezt is vedd, ide fordulj, menj előttem, ne menj ki a látótérből, stb. A chest mount-tól pl. majdnem idegbajt kaptam, amikor a sokadig alkalommal kellett kibányásznom a mellzsebből a telefonomat.
Utolsó két nap már nem is vittük ki a kamerákat, és végre 100%-ban a lesiklásra tudtunk koncentrálni.
Az eredmény kb. 20 órányi felvétel, aminek a nagy része természetesen kuka. Csináltam egy fél órás összefoglalót az egészből, a többi ment a levesbe. Már nézni sem bírtam, annyira meguntam a felvételeket a vágás során.
A felvett anyag természetesen gyönyörű, de legközelebb már okosabban fogjuk csinálni.
A két GoPro azóta is a fiókban hever, a következő szezonig (ha egyáltalán lesz...) szerintem elő sem lesznek véve.
Sz'al szerintem nem feltétlen éri meg akció kamerát (és a hozzá tartozó kütyüket) tartani, ha csak párszor veszed elő egy évben...
-
eddie1978
senior tag
Reelsteady már egy ideje bookmarkban volt. Most hogy mondtad, kipróbáltam a 2014-es i5-5300u céges gépen mégis. Először alap beállításon egy 3:48 hosszú videón. Lejárt a személyim mire végzett. Nem mértem, de kb egy óra volt. Proci/GPU 90%-on. Eredmény fluid, jókora crop árán. Után a már csak 15-20 másodperces videót próbáltam minimumra húzott beállítással. Minimális crop és szinte megegyezően stabil eredmény mint a közepes beállítás. Meggyőző. Az a kérdés merült fel bennem, hogy az én helyzetemben mi a jobb/olcsóbb megoldás. Maradjak a jelenlegi Hero5 Session kameránál és 30000Ft Reelsteady szoftver+egy megfelelően erős gép (komplett gép+monitor kell, mivel most nincs) ami normális időn belül végigszámolja a stabilizálást. A másik lehetőség Hero8 Black, ami ezt on the fly megoldja mostani áron 157000Ft-ért. Harmadik opció a DJI/Fimi/Snopa/Feiyu/stb gimbal kamera ami nekem a legszimpatikusabb a korábbi horizont téma miatt 60000-120000Ft nagyságrendben. Emellett ez nekem csak hobbi. Emiatt sok pénzt nem szeretnék beletenni.
-
eddie1978
senior tag
Pontosan. Valamennyi crop árán mint az összes elektronikus stabilizálás. Amivel nincs is gond. Viszont 99$. Nem olcsó. A másik bökkenő, hogy nincs Win vagy MacOS gépem. Kivéve a céges notebookot, amit nem tudok ilyen célra használni.
Azt ha előrébb dőlök és lefelé néz a kamera helyzetet semmilyen csoda szoftver nem oldja meg. A semmiből nem tud információt előállítani. Egy megoldás lehetne még erre, a 360-as kamerák. -
kk831228
addikt
válasz
eddie1978
üzenetére
Nekem meg pont elllenkező a véleményem bringán legalábbis nekem jobban tetszik ha mozog veled együtt a kamera...
Jobb a sebességérzet, meg valóságosabbnak hat... Hero 8 - nál biztos nem "kínlódnék" gimbal - al...
Ugyanúgy a "boost" fokozat n3kem már rontja az élményt... 
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Egyetlen egy dolog szól számomra még mindig a gimbal mellett az az, hogy szépen tartja a horizontot mind roll és pitch tengely mentén. Bringán mellkas hevederen volt eddig és nagyon bevált. Sokat helyezkedek, dőlök előre és hátra a bringán. Itt nagyon jól jön.
Még gondolkodom. -
K53TA
tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Teljesen jó a 8as, eddig tökéletesen teszi a dolgát. Én csak a Hyprsmooth 2.0 használom (Még ott a Boost fokozat) és abszolút stabil, nem kell hozzá gimbal.
Néhányunknak a win10 nem ismeri fel a Gorpo 8ast, de megfelelő usb kábellel (ami nem a gyárilag adott) már felismeri. De ha vissza olvasol minden infot megtalálsz. -
hardline
senior tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Nekem nincs panaszom a 8 Blackre. Nem fagyott még egyszer sem. A telefonos vezérlés is ment, amikor kellett.
A stabilizálás elképesztő módon működik. A drón hátára feltéve ugyan olyan stabil a videó, mint a drón gimballos kamerájával felvett anyag.
Egyetlen gondom a GPS. Érdekes egy hozzáállás a GoPro részéről, hogy a legújabb kamera nincs támogatva... De a kamera promojában szerepel... -
eddie1978
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Meg tudom erősíteni. Hero 7 Black nekem is fagyott. Érdekes módon a régebbi firmware-ekkel nem, amikor a legtöbben panaszkodtak fagyásra. Amikor kijött a fagyást javító új firmware, akkor az enyém kezdett el fagyogatni. Hero 4/5/6 Black-kel nem volt ilyen gondom.
Más:
Újra kedvet kaptam a bringás videó gyártáshoz. Hero 8 Black megvehető? Stabil a firmware? Most vettem egy használt Hero 5 session-t de nagyon nem adja stabi nélkül. Korábban gimbal-t használtam a 6-7 Black-hez és nagyon jó volt. Viszont nem akarok gimbal-t mert kényelmetlen. Ráadásul még a gari is macerás/nincs a kínai cuccokra vs Hero 2 év gari, amit használtam is egy beázás miatt. Szó nélkül cserélték. -
Márton
nagyúr
Még egy másik kártyával is érdemes kipróbálni és ha a fw csere után azzal is rossz, mehet a gariba.
-
zgospel
őstag
A kérdésed jogos, és sajnos nem egyedi. Nagyon sokan panaszkodnak a Hero 7-re. Itt a topikban van akinek már (nem emlékszem pontosan) 3-5-ször cserélték a gopro.com-on keresztül és mindig esküdtek rá hogy ez már jó lesz, de nem lett. Esetleg próbálj meg rajta szoftvert frissíteni, lehet hogy valami beragadt tavalyi készletből van még. Elvileg a legújabb szoftverrel stabilabb.
Ez nem fog boldogítani, de az 5-6 és a 8-as szériára nincsenek ilyen panaszok, pláne nem ilyen mennyiségben. -
GBview
friss újonc
Üdv Mindenki !
Adva van egy vadiúj, Hero 7 Black, 3 hete vettem, idáig max 20 videót csináltam vele, de ebből 3szor már masszívan lefagyott !!
A naiv kérdésem csak így egyszerűen: Mi a f..ért fagy le egy vadiúj Hero 7 Black?
Lehetőség szerint önzetlen és segítőkész hozzászólásokat várok.
Előre is köszönöm! -
Márton
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Azt mondjuk nem értem, ha valakinek van 100k-ja akciókamerára, miért következne abból az, hogy vegyen 10k-s tesco cuccot is, (fogyasztói társadalom?) ha technikailag megoldható lenne a Goproval is, vagyis 0ft-ból?
(sajnos nem az, amennyire én tudom, hiába van rajta usb)Tessék egy 20e Ft-os mobius actioncam tudja..
-
t420s
aktív tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
OKÉ!!!!!! Akkor mutass nekem helyet ahol 0k-ért webcam van.
És kapható is, nem 4-6 hét várakozással hanem napokon belül. vagyis készleten van
Mutass!! Várom!És nem kell még 10k se, legyen 2x annyi akár...
és nem tudok egy ilyen helyet se.
szerinted mégis mi a lóf***ért gondolkodom ilyen megoldásban? Na mégis?
hát pl ezért
...
-
NvidiaRTX
őstag
Látom ez a vírusos eszem faxom online tanítás mindenkinek elveszi az eszét.
Az akció kamera az akciókamera a webkamera meg webkamera.
Ha valakinek van 100k-ja egy GoPro-ra akkor nem hinném, hogy a Tesco-s 10k-s webkamerára ne lenne félretett pénz.
Jobban jársz ha veszel egy webcam-ot azt bedugod a gépbe és megy ahogy kell. -
t420s
aktív tag
Üdv!
Kérdésem nem feltétetlen Gopro hanem úgy általában action cam kérdés!
Az action cam-ek használhatóak sima webkameraként is?
Ugye ezek nem arra készültek hogy usb-n rákössem a gépre és Spkye webcamos videochat legyen.
De akár erre is bevethetőek?Mert a mostani (nem gopro) action cam-et (SJCAM) ha rádugom a gépre megjelenik mint háttértár, de nem jelenik meg mint AV eszköz-webcam.
-
zarew
senior tag
Sziasztok! Erről valakinek tapasztalat,vélemény? Merjek rendelni? [link]
-
Valaki használ Hero 5-öt az új kék aljú akksival?
Nálam elkezdett 1-2p után SDERR hibát dobni, most beleraktam az eredeti akksiját, azzal megy rendben.
-
Peddy789
őstag
Helo, meglehet valahogy oldani hogy a goprot hasznaljam webcam-kent ? Hirtelen google search alapjan kell hozza egy dobozka ami a hdmi jelet usbre adja a szamitogepnek, de ez a dongle 100-300 euro korul, igy aztan ertelmet veszti az egesz.
Nemlehet ezt megoldani valamifele mini-hdmi -> hdmi kabelel, es videokartyaval felvenni a jelet vagy hasonlo?
-
Márton
nagyúr
A Quik tényleg nem megy win7 alatt
-
K53TA
tag
Érdekes kiegészítő
https://www.youtube.com/watch?v=WzFk0HmUC-Y -
K53TA
tag
Rendeltem az aliexpress-röl SB-IF tanúsítvánnyal rendelkező USB 3.2 Gen c to c kábelt, mert hogy van usb c port a notebookon, másrészt ezt ajánlották a Gopro forumán.
És igen, működik!
Ezzel a kábellel azonnal felismerte a win 10 a Gopro 8 kamerát, a fájlokat azonnal és villámgyorsan tudtam átmásolni a kameráról a notebookra.
A kábel amit rendeltem: (certified usb c - c)
https://www.aliexpress.com/item/33052462131.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.92a14c4dtQfaQrElőzmény: Az egyik notebook-on felismerte a win10 a Gopro 8-ast, a másik notebookon pedig nem így azon az oracle virtualbox telepítése és elindítása kellet ahhoz, hogy át tudjam másolni a fájlokat, de ez jóval lassabb másolást tett lehetővé.
-
Darko
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Igen gondoltam rá, de attól még nem fogom tudni hogy meddig van lehetőség újra bekapcsolni a kamerát, mert egy idő után már nem tudtam. De lehet hogy (egy idő után nem tudtam bekapcsolni) az igazából valamiféle hiba, mert be kéne tudnom kapcsolni. Egy idő után "teljesen" kikapcsol, vagy állandóan készenléti állapotban van?
-
Darko
senior tag
Egy kis infót szeretnék kérni, mert nem teljesen világos számomra a következő:
Kapcsolódom az androidos GoPro alkalmazással a Gopro 8-hoz majd appból kilépek úgy hogy a kamera is kapcsolódjon ki. Ha ismét belépek az appba akkor jelzi hogy megtalálta a kamerát, kapcsolódok hozzá és bekapcsolja a kamerát és tök jól kapcsolódik hozzá. Van ennek egy időkorlátja hogy meddig lehet kilépés után ismét bekapcsolni így a kamerát? Vagy mit lehet tudni még erről? -
hardline
senior tag
Azt azért megoldhatnák már tényleg, hogy a Quik-ben a 8 black gps adatait is lehessen berakni a videókra, mert ez elég szánalmas, hogy nem támogatott csak a 7 black-ig a dolog.
-
Gaborkik
tag
#kiegészítő kompatibilitás
Sziasztok!
Van egy Hero3 White kamerám, nem kapcsol be, de tölt. Arra gondoltam, hogy TradeUp-al Hero8 Blackre cserélem.
Próbáltam utána járni, de bizonytalan vagyok hogy ezek kompatibilisek lesznek-e a Hero8-al:
- Chesty
- Head strap + Quick Clip
- 3M Öntapadós rögzítő csavarral
Illetve érdekelhet valakit a Hero3 vízhatlan tok + nyitott fedél, egy eredeti és egy HAMA akku, vagy ez nagyon elavult már ?
Köszönöm! -
Tündike25
tag
Sziasztok!
Hero Max-ban gondolkodom. Valaki esetleg itt akinek már van?
Nagy szerkesztői igényeim nincsenek, ezért csak (egy jó hardveres) telefonon szeretném majd „reframe”-elni a videókat utólag. Iphone-ra már láttam szépen sikerült példákat, de az Androidosokról nagyon megoszlanak a vélemények. Valóban nagyon rossz még mindig ott a szoftver? Használható minőséget azért lehet csinálni vagy tényleg csak Dekstopon érdemes?
Köszi! -
NvidiaRTX
őstag
válasz
szpeti40
üzenetére
Fejpánt járt a Bundle-be a masik meg nem kell.

Amúgy teszteltem 4K 30FPS, Hypersmooth On, 100Mbps, Linear lens és a kijelző mindig aktív egy 20 fokos szobában 1 óra 15 perc felvételt bírt az akku.
Azért ment a kijelző mert rendezvény (pl autós tali) felvételhez látni kell hová néz a kamera kézben cipelve shorty-val. Meglátjuk mennyi lesz majd ez a nyáron a 35 fokban.
-
NvidiaRTX
őstag
Hali.
Pár napja vettem Hero 8 Special Bundle-t.
Nagyon jó cucc de két dolog szúrja a szememet.
Az egyik a 4K 60FPS akku idő ami kb csak 45 perc a másik, hogy egy akkut 2 óra feltölteni.
Igaz ebbe a kiadásba van még egy alkku is de tényleg... 4 óra két akku feltöltése?
Ez kritikán aluli sztem. Szóval arra gondoltam biztos van valami gyors töltő meg dual vagy nagyobb töltő. Aha van. A dual gyári GoPro töltő hub 20k meg hozzá a Fast Charger szintén 20k...
Na ilyenkor kezd el gondolkodni a Magyar ember hogyan lehetne ezt olcsóbban megoldani.
Erre gondoltam: [link]
Sztetek egy ilyen olcsó kínai töltő is jó? Nem tesz kárt az akkukban?
Mert akkor inkább veszek abból a 40k-ból még két akkut meg két dual töltőt.Köszi.
-
Nálam a PayU emailben a mallos vásárlásnál az "Ellenőrizd az állapotot"-nál a Status: Cancelled.

Nálatok is?
-
Darko
senior tag
ok.
Ebből a szilikon tok nekem nem lesz jó azt megkaphatja valaki, vagy elcserélem 8-ashoz valóra. Bár kicsi az esély hogy ez összejöjjön.

Amúgy nem tudom mi ez az olcsóság, és nem tudom hány darab van készleten nekik, de tartok tőle hogy nem teljesen ok valami, valami meg annyira fel van árazva hogy csak pislogok. pl.: Távirányító, 3-way tripod
Már a második megrendelt Telesin távirányítót mondom le kínából mert nem akaródzik elindulni onnan, tud valaki olyan forrást ahonnan el is küldik? -
Darko
senior tag
Nem akarom teleszórni a topicot webshopos dolgokkal, ez lesz az utolsó (de hátha kell valakinek):
Melkaspánt + fejpánt + tripod = 690 Ft. Ez Sencor gyártmány, de szerintem használható és ennyiért ez is megéri.
-
Darko
senior tag

Van más jó árasított kiegészítő is. Shorty + szilikon tok + táska = 4290 Ft
A szilikon tok nem tudom jó-e 8-ashoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kinezetre kep alapjan ugyan az.
Reggelre kiderul mennyit merul.

Koszi!