Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Báncsák a pixelt brühühü

Louncher, Bluetooth, Keyboard. Három hiba. Nincs megoldás. Ennyi. Ezekre adj megoldást, ne a frusztrációddal spammelj.Olvass kérlek figyelmesebben. Nálunk lehet választani telefont. Akár Pixelt is annak akinek fáj a Samsung. Sajnos nincs felvétel.

-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
1. Tájékozódtam. Rákérdeztem itt is általánosságban. Nyilván nem kerestem rá minden egyes nyomorult dologra Redditen amit addig Samsungon használtam. Teljesen értelmetlen amit írsz. Nyilván utólag rákeresve ott van a Redditen az összes hiányosság...de érted. Teljesen abszurd amit írsz, finoman szólva.
2. Ezek kiaszott gáz hiányosságok. Vár ciki a kugli mérnökeire nézve. Látszik, hogy mindegyik Iphone-t használ
.....Soha nem írtam le, hogy rossz a telefon. Egyszerűen szarnak a user experience-re. Pedig csak le kéne másolni a Samsung/Xiaomi szolgáltatáslistáját, hogy aki vált ne kutyapicsázással kezdje. Ez nem dizájn döntés. Spórolás vagy beleszarás. A telefon ettől nem rossz. Ezt soha nem írtam. Egyszerűen szoftveresen gyenge.
+1. Sajnos céges telefon. Magamnak soha nem vettem volna ennyire alsópolcos modellt.Kicsit sokat csúsztatsz. Vagy ne írj nekem vagy állj le vele. Köszi.
-
sub71
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én úgy módosítanám a kommentedet "a pixel egy fakocka. nagyon ergonomikus és nagyon fain kis fakocka, de fakocka." amiből egy átlag user is tud "fidget spinnert" készíteni, ha azt szeretné. Nagyon-nagyon kevés olyan tiltás, vagy korlátozás van benne, ami másik launcherrel, programmal, vagy akár billentyűzettel nem orvosolható. Viszont egy Samsungból, vagy Xiaomiből SOHA nem tud egy átlagfelhasználó sima "fain fakockát" csinálni bármennyire is szeretné.....
Ezt a "lehalkul a zene, míg a navigáció beszél" dolgot nem is értem. Én, aki hangosan hallgatja a zenét, különben nem hallanám merre kell mennem..... -
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Jó lenne egy összefoglaló ezekről a Pixel hiányosságokról a topik első hsz-ben. Ha ezeket tudom, maradok Samsung vonalon és most csalódott ügyfélként nem beszélném le minden ismerősömet erről a márkáról.
Biztos vagyok benne, hogy a többségnek ezek a hiányosságok nem jelentenek akkora problémát, hogy eltántorítaná őket a vásárlástól. Ott van a stabil működés és árszint feletti kamerák előnye. Nyilván az én hibám, hogy az ördöglakat fejlesztőjétől nem fakockát várok.
-
Vikooo
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik ha egy terméket vagy márkát valaki megvilágít másik perspektívából, ahogy a Samsungot meg a kínai csodákat is szokták.
Amiket felsorolt alap igénynek tűnik abban az esetben ha annak a gyártónak a termékéről jössz ahol ez a funkció létezett. Lehet, ha Pixelen kezdesz nincs is valódi igény erre a bizonyos funkcióra amíg nem tudod, hogy létezik olyan.
Nekem sokat segítenek a meglatasai, hogy váltsak Samsungrol vagy se, mivel nekem ezek a funkciók alapnak minősülnek így lehet csalodnék és visszalépésnek érezném ha egy drágább Pixelre váltok.
-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Szól a Spoti és navigálás közben - ha megszólal a Waze - akkor lehalkítja, elnémítja a Spoti/online rádió hangját. Samsungon volt erre opció. Rádió ment BT-on miközben Waze telefon hangszóróján szólt anélkül, hogy elhalkítaná a BT hangját.
Még egy negatívum a 9a-hoz. Fektetett kijelzőnél sokkal kisebb, roszabb elosztású a billentyűzet mint Samsungon. Annyit nem használom így, hogy utána nézzek mire lehet állítani, de a gyári beállítás az halál. Nem is értem hogy gondolták komolyan. Valami béta verziót benne hagytak.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Köszi, ez így szintén támpont nekem! Pocom is volt x3 pro. Tulajdonképpen mindegyikkel elvagyok és az biztos, hogy már csak szeretem, ha működik egy telefon. Ezért az iphone-nal is elvagyok jól. Mondjuk ahogy öregszem a legfontosabb, hogy működön, legyen jó üzemidő és csináljon elfogadható fényképeket. Számomra ezek fontosak és erre jó opció lehet a 9a is "próbának".
-
zoltan77
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én pixel 9a-t használok, voltak előtte samsung telefonjaim is, A széria és S széria is. Mindenképpen ki akartam próbálni a pixel telefont így lett a 9a, de nem bántam meg. Irjàtok a dupla koppot én ezt használom helyette lezáràsra, feléleszteni már lehet dupla érintéssel.
Azért is lett 9a mert nem akartam kiadni elsőre nagy összeget, de kövi pro xl lesz.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
A pixel 10 szériától kezdve a magsafe kompatibilis vezeték mentes töltés.. Az összes magsafe kompatibilis töltő, használható a Pixel 10 sorozattal.
Ebben a megoldásban mind a két oldal mágneses. Így biztosítható a teljesen precíz illeszkedés. A korábbi sorozatokhoz vásárolható tokokban csak fém gyűrű volt, mágnesezés nélkül.
-
-
bbendre
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
sub71 es DeFranco:
Az Apple Find My és a Google Find My Device / Find Hub rendszere hasonló elven működik: az elveszett eszköz Bluetooth jelet sugároz, amit a közelben lévő más telefonok érzékelnek. Ezek a telefonok titkosítva elküldik a saját helyadatukat a szervereknek az eszköz azonosítójával együtt, így a tulajdonos a térképen látja, hol észlelték utoljára. A folyamat anonim és crowdsourced módon működik, tehát más felhasználók készülékei segítenek megtalálni az eszközt.Ha nincs a kozelben masik UWB (Ultra-Wideband) telefon ami tagja a Find My halozatnak akkor nem is fogja megtalalni a telefont.
Az Apple-nél az újabb iPhone-ok kikapcsolt állapotban is képesek egy ideig jelet sugározni energiatartalék módban. A Google-nél hasonló funkció van néhány újabb Pixelnél: a készülék kikapcsolva is tud Bluetooth beaconként működni egy ideig, így a Find My Device hálózat megtalálhatja.
A sugárzott azonosító nem a valódi device ID: kriptográfiailag generált, időnként változó kulcs, így a hálózat résztvevői nem tudják azonosítani a készüléket vagy a tulajdonost.Kikapcsolt állapotú keresés feltételei:
támogatott Pixel modell
új Find My Device hálózat bekapcsolva
Bluetooth beacon működés kikapcsolás után is egy ideig
közelben más Android eszköz a hálózatból
pontos kereséshez közelben UWB-képes telefon -
sub71
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Tökéletes védelem nem létezik. Viszont, ha tálálok a padon egy telefont, amiről tudom, hogy még kikapcsolni sem tudom, akkor még a lehetősége sem merül fel annak, hogy zsebre rakom, aztán majd egyszer megpróbálom eladni egy hozzáértőnek. Mert amíg nálam van és nem merül le bármikor kopogtathatnak az ajtómon a mobilért....
-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Ugyan akkorára vettük a betűméretet a53-on és pixelen. Rosszabb szemű kolléga a Samsungot szemüveg nélkül olvasta, a Google-hez fel kellett venni a szemüvegét. Nem a színekről van itt szó. Sokkal jobb a mikrokontraszt. "Olvashatóbb". Minden kicsit gyengébb szemű ismerősöm S24-25 plus vagy ultra készüléket vesz. Azt jobban látják. Nekem ilyen szempontból nincs problémám. Érdemes kipróbálni a gyengébben látóknak egy S szériás telefont, ha még nem volt. Lehet nem kell az olvasó szemüveg mindenhez és/vagy nem kell szétütni a layoutot a nagyobb betűkkel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Jövedelem
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- S22 ultra 512/12
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.....Soha nem írtam le, hogy rossz a telefon. Egyszerűen szarnak a user experience-re. Pedig csak le kéne másolni a Samsung/Xiaomi szolgáltatáslistáját, hogy aki vált ne kutyapicsázással kezdje. Ez nem dizájn döntés. Spórolás vagy beleszarás. A telefon ettől nem rossz. Ezt soha nem írtam. Egyszerűen szoftveresen gyenge.

Csepy