Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Először is gratulálok a gitárodhoz
A témához: elektromoson ritkán játszom, nekem magamnak nincs is elektromos gitárom (és beszerezni is először még több akusztikusat tervezek ) viszont azért időről időre odajutok egyhez-egyhez, haverok, miegymás révén. Azt kell mondjam, hogy amikor elektromos kerül a kezembe, olyan érzésem van, hogy éppen csak hozzáérek a húrhoz és már le is van fogva. Olyan extrém módon így van ez, hogy néha egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy csak ennyi, odaérintettem az ujjam hegyét és kész, le van fogva... néha már-már zavaró. Szóval igen, elég más a kettőt lenyomni. Ugyanakkor jó lenne megnézni, hogy az első és a 12. bund felett milyen magasan vannak a húrok. Én ezt pénzérmékkombinálásával szoktam megoldani, úgy lehet leginkább mérni, és ezen a honlapon találhatod a különböző pénzérmék vastagságát, ebből tudsz kvöetkeztetni Légyszíves mérd meg nekünk, ha az első bundál nem is megy pontosan, de legalább, hogy a 12. bund felett milyen magasan van a vastag E húr
"de elég nagy erőt kell kifelytenem, hogy normálisan le tudjam fogni a felső húrokat (E-A, de főleg az E), úgy hogy ne érjenek hozzá a lefogottnál lentebb lévő buntokhoz "
Ezt viszont nem értem... hogy a túróba tudnál hozzáérni a lefogottnál lentebb lévő bundokhoz? Nem húrt akartál írni? Mondjuk úgy sem értem teljesen a dolgod, de bunddal végképp nem
(Ja és bund d-vel, nem bunt )
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Irány egy hangszerész! ...pl. a Fender Márkaszervíz.
Szten Márs
Ezt viszont nem értem... hogy a túróba tudnál hozzáérni a lefogottnál lentebb lévő bundokhoz?
Szerintem arra gondolt, hogy ha erősebben nyomja a húrt a bund felett, jobban meghajlik az átmenő húr, magasabb lesz és nem rezeg be a következő bundnál. Ez tény.
sti10p
...ezt kiegészítve az is tény, hogy ha erősebben fogsz egy akkordot, kvázi jobban nyomod a húrt, nem lesz tiszta a lefogott hang(ok), akkord. A tiszta hangnál egy picit magasabb hang lesz. Így hamis a játék, a dal.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest