Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hadeska22

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Goose-T #65753 üzenetére

Köszi, összességében nem rossz és lehet, hogy Te pont jó FRS-t fogsz ki abban a Solarban. Nem törvényszerű, hogy úgy jársz mint Ctrl+Alt+Del kolléga vagy én. Szimplán csak (túlságosan) nagy a szórás FRS-nél.

Na meg legrosszabb esetben akár egy Gotoh 1996T-t beleraksz. Amennyire látom eléggé olcsó ahhoz képest, pedig elviekben OFR szintet tud hozni és az elmondások / reviewok alapján tényleg megéri az árát.

Ha van tapasztalatod, akkor hogy viszonyul a Solar nyak, pl.

Jackson (pl. átmenő nyakas Soloist)
    LTD (pl Platinum vagy M1000)
    Ibanez (vagy átmenős vagy nagyon alacsony bolt-on) ?

Más:

Elgondolkodtam, hogy lehet a jövőben beruháznék egy Cort X500-ra. Nálunk újat lehet kapni 260-285.000-re átszámolt forintért. És azért átmenő nyakas, locking tuneres, FR1000 tremolós + SD sentient & nazgul pickupos gitárt nehéz kapni ennyiért. Az tart vissza, hogy még mindig itt van a KX 700 és a használt piacon a cort gitárok nem tartják az áruk egyáltalán. A legutolsó KX 700 kb. 280.000-ért ment el, pedig az új ára ennél jóval több. Viszont akármánnyire is szeretem a HB amarok6-t, a Cort KX 700 kézbevételkor jóval minőségibb érzést ad és igazából ezzel csak a bumszli bolt-on joint a probléma a gitár önmagában nagyon minőségi is jól játszható. A nyak is kényelmes (egészen a bolt-on pontig). Ez persze nem azt jelenti, hogy az amarokot nem szeretem, mert amire vettem arra pont tökéletes, de érezni a "higher tier" amikor váltok :)

A másik potenciális probléma, hogy a quality control azért nem annyira jó a Cort gitároknál. Én a KX 700-al mondhatni nagyon szerencsés voltam (csak kicsi paint job a hibája), de félő, hogy valami nagyobb quality f-up lenne rajta.

• Goose-T

veterán

válasz Goose-T #65753 üzenetére

Meg is találtam, egy Harley Benton EX-76-ban volt a Duncan Solar pickup. Vagy lehet, hogy csak a csévetesten volt olyan felirat, mert abból volt felesleg, és így nem ment kárba, mert úgysem látszik. Lényeg az, hogy ugyanabban a gyárban készültek.

Új hozzászólás Aktív témák