Hirdetés
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Jóvan, szokás szerint visznek be az erdőbe a fiúk
Akkor én is lökök egyet rajtad 
Kiskombó a jó megfejtés, az ilyen PC-s szoftveres lófaszok majd később, ha lesz rá igény. És akkor se a kombó helyett, hanem mellé. Ezek a szoftok ugyanis alapvetően felvételek készítésére vannak, és bár lehet éppenséggel gyakorolni is velük, arra nem praktikusak.
Jelenleg nektek a legjobb megoldás egy digitális kiskombó. Sokféle van, szerintem kezdőnek a legjobb a LINE6 Spider 15 wattos. Jól szól, vannak effektek, hangoló, kicsi könnyű. Youtube tele van demókkal, ezért csak mutatóba, hogy avatott kezekben ilyesmit lehet vele csinálni: [link]
Itt egy eladó [link] mondjuk kicsit drága, mert a legújabb széria, a régebbiek 20k körül vihetők, szerintem 25-öt ha megajánlasz, oda is adhatja akár.
Nagyon lényeges a sikerélmény, mert anélkül tényleg max. 1 hónapig tart ki a lendület. Az erősítő mellett a megfelelően beállított hangszer is nagyon fontos. Gondolom sokat még nem piszkáltátok az új gitárt. Egy profi beállítás és húrcsere mindenképp ajánlatos. Ez nagyon fontos, a hangszeren nem küzdünk, erőlködünk, hanem játszunk. Könnyedén, kényelmesen. Ehhez viszont be kell állítani a gitárt. Kell keresni a közelben egy hangszerészt, aki a nyakat beállítja szép egyenesre, a húrokat alacsonyra, hogy könnyen lehessen játszani a hangszeren.
Húrcsere is ajánlatos, a gyári garnitúra kb. arra jó, hogy a boltban megnézzük hogy "szól-e" a gitár. Különböző vastagságú húrkészleteket vehetsz, én a legvékonyabb, ezért legpuhább, legkönnyebben játszható méretet ajánlom, azaz a 8-as szettet (a szám a legvékonyabb húr vastagsága zoll-ban, azaz 0.008 inch, létezik 9-es, 10-es, stb készlet is, azok vastagabbak értelemszerúen. )
No, egyelőre....
-
Moleman
addikt
A multieffekt szerintem is jó ötlet, semmi súlya, könnyen hordozható, rá lehet dugni akár egy hifire, vagy fülhallgatóra. 20-30 ezer között már egész jók vannak használtan, de újonnan sem sokkal drágább egy belépő kategóriás darab. Később, ha esetleg lesz erősítő, azzal együtt is használható (én a mai napig használom az első multieffektem, igaz már csak hangolónak).
PC-be az alaplapi hangkártyára is dughatod, de macerásabb, mint egy külső hangkártyával (késhet a hang), és az előerősítő hiánya miatt "mocsarasabban" szól.
Persze amíg nem volt külső hangkártyám, én sem tudtam, hogy az mennyivel jobb, őrülten boldog voltam azzal is, ahogy a belső hangkártya szólt. -
Carlos Padre
veterán
Azt azért nem árt tudni, hogy ezeket nehéz széthajtani, mert nagyon túl vannak tervezve. Egy márka sem engedheti meg magának, hogy elterjedjen róluk, hogy nem strapabíró a cuccuk, mert akkor le is húzhatják a rolót.
Másrészt meg egy új kombó fosul fog szólni elég sokáig míg be nem járatódik, egy használttal nincs ilyen gond, annak már kialakult a hangja. Ha ennyire aggódsz mindenképp személyesen kell kipróbálni (ez amúgy is ajánlott) és akkor nem lesz gond.Gyakorolni meg erősen ajánlom a Pockrock-ot.
-
arnyekxxx
veterán
a VST pc-s zeneprogram, van millióféle, köztük gitáreffekt/erősítő/hangfal szimulátorVST, lányod bedugja a gitárt a számítógépbe, program elindit, és kis állítgatás után dübörög a rakenról. Nem igényelnek erőművet, én anno 1magos sempron2800-as félGB ramos géppel használtam először ilyet.
Pl ez egy ingyenes Revalver de profi cucc.
A multieffekt olyan mint egy hardveres VST saját soklábkapcsolós dobozban. Egy ideje jellemző ezekben is a beépített erősítő meg hangfalszimuláció így fülesbe vagy hificuccra kitéve a hangját igazi gitárhangja van. Utóbbi azért lényeges dolog mert ha csak egy sima klasszikus pedált erősitesz ki hificuccal annak csak egy zizegős foshangja lesz, az igazi gitárhang igényli a gitárerősítő/gitárhangszóró vagy ezeknek legalább digitális emulációja (ezt tudja a legtöbb multi egy ideje) meglétét.
-
fattyu
veterán
engedd el.
tudod mit veszünk gitáros fronton ujan? húrt. kb. nyilván tisztelet a kivételnek.
széthajtotta?
szerinted a maiden hang miből volt? szarrá fossá hajtott marshallból vagy szép óvatosan ?minden hangszerem és erősítőm használtan lett beszerezve. semmi bajom köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Asztalos klub
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Megvan mennyit drágit az AMD a GPU-k mellé csomagolt memórián
- Ford topik
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Revolut
- További aktív témák...
- !!!Csapj le rá, mielőtt túl késő!!! Új (bontatlan) 1024 GB/1 TB OLED Steam Deck eladó
- FiiO E10K Olympus 2 USB DAC, fejhallgató erősítő
- XPS 9340 27% 13.4" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Biztosító Által Cserélt iPhone 14 Pro 128GB Független Lila/3 hónap gar./p4612
- DJI Mavic 2 Pro drón +koffer +szűrők +landing pad +SD kártya
- CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 dokkoló állomás
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor én is lökök egyet rajtad