Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz Moleman #30166 üzenetére

"de a rózsafa hát miatt reménykedem, hogy befektetésnek sem rossz, most, hogy korlátozták a kereskedelmét"

Én csak a brazil rózsafa kereskedelmének korlátozásáról tudok. Ez indiai rózsafa, legjobb tudomásom szerint itt nincsenek korlátozások. Persze tévedhetek. Esetleg tudsz róla valami anyagot, infót?

"én is nejlonon kezdtem, "mert azon kell""

Uhh, ez egy nagyon rossz beidegződés, és ahol csak lehet, ez ellen viszont szót szoktam emelni. Azért mondják, hogy azon "kell", mert hogy az puhább és kevésbé bántja az ujjbegyet. De amikor tizenegykét éves kislányok vígan megtanulnak fémhúroson játszani, akkor felnőtt férfiaknak is azt mondani, hogy kezdjenek nylonnal, nehogy a végén még bibis legyen a pici ujjacskájuk, hát az számomra több, mint értelmezhetetlen. És látok ilyet, nem kevésszer. Tévedés ne essék, nem ellened, vagy bárki ellen beszélek, akiket rádumáltak a nylonoson kezdésre, hanem azok ellen, akik képesek rádumálni másokat a nylonra, "azon kell kezdeni" felkiáltással. Egyszerűen agyament dolognak tartom. A "jajj, fájni fog az ujja" izén kívül meg nincs semmi, de abszolút semmi ok, hogy miért klasszikuson kezdjen valaki, ha úgy amúgy nem azon szeretne.

Új hozzászólás Aktív témák