- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Rászántam magam erre: [link]
genkernel --zfs --callback="module-rebuild rebuild" --no-compress-initramfs initramfs
Bár a callback-et ki kellett hagynom (csak anélkül ment végig). Lehet, hogy ez volt a baj, de azt hittem, hogy csak azért nem tudott mit kezdeni magával, mert nincs modulom, amit újraépítsen (minden beépített).* Sourcing arch-specific config.sh from /usr/share/genkernel/arch/x86_64/config.sh ..
* Sourcing arch-specific modules_load from /usr/share/genkernel/arch/x86_64/modules_load ..
*
* ERROR: --callback failed!Annyiból működött, hogy az initramfs töltődött be, és futtathatók voltak a shell-ben a zpool és zfs parancsok, viszont nem csak automatikusan nem tudta importálni a pool-t, de kézileg is hiába mutogattam neki a /dev/disk/by-id/ mappát is (ahol ott voltak a HDD-k), nem találta a pool-t.

Csak libgcc pthread hibákat dobált, mikor próbálkoztam.
Egyszer próbáltam magamnak összerakni egy egyedi Live-USB rendszert, ahol a genkernel felelt volna a teljes kernel konfigért, alapbeállításokkal (auto-modulosan), így initramfs-el együtt, de ott is nagyjából ugyan ez volt a probléma, hogy bár elérhető volt a btrfs parancs az initramfs shell-ben, de egyszerűen meg sem lehetett találni, nem még mount-olni a btrfs root-ot az initramfs-ből (hiába adtam oda a genkernel-nek a btrfs kapcsolót kézileg és próbáltam a genkernel-next verziót is több kernel verzióval, sohasem jöttem rá mit rontok el, bár hamar feladtam).
Nem véletlenül ódzkodom tőle (initramfs), hanem nem értek hozzá. Noha inkább azért, mert nem is akarok, de épp azért nem akarok, mert eddig megvoltam nélküle...

Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP Elite x2 1012 G1,12",FHD+ ,m5-6Y54,8GB,256GB,WIN10, LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest