Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Vikusz77
tag
válasz 4Grider #23836 üzenetére
Még egy kérdés merült fel bennem.
A vásárlás után két nappal írtam a webshopnak egy levelet, amiben jeleztem a problémámat (zavaró a hűtőszekrény hangja), és közöltem, hogy kérem a 3 munkanapon belüli hiba esetén igényelhető cserét. (erre annyit válaszoltak, hogy forduljak a gyártóhoz (LG) vizsgáltassam be, és ha tényleg hibás, akkor visszafizetik (mert nincs már nekik belőle).
Az Lg-hez végül nem fordultam, nem volt kedvem a hercehurcához.A kérdésem:
Mielőtt elküldöm a webshopnak a vásárlástól való elállási nyilatkozatot, küldjek-e előtte egy e-mailt nekik, amiben jelzem, hogy a korábban tett 3 napos cseregarancia iránti igényemet visszavonom?
Nem szeretném, ha a korábban tett csere iránti igényem "belezavarna" az utána tett elállási nyilatkozatomba.Nem vagyok a jogban annyira járatos, de szeretném, ha simán intéződne a dolog, ezért vetődött fel bennem ez a kérdés, persze, lehet, hogy kicsit túlaggódom.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 4Grider #23996 üzenetére
Ez volt a fórumozó kérdése:
El szeretnénk állni egy terméktől.
A termék mellé számláztak 8db AAA elemet. (ebből 2 kell a távírányítóba, a vásárlást nem én intéztem, szóüval nem tudom miért 8-at kellett venni)
Ha elállok, akkor az elemeket is vissza kell venniük, (A 6db még fóliában van)
vagy csak a készüléket?
A válasz a kérdésére az, hogy vissza tudja küldeni csak a készüléket is. Ilyen esetben viszont nem jár vissza a vásárláskor kifizetett szállítási költség (ha volt egyáltalán).[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz 4Grider #24124 üzenetére
Mivel jellemzően 1 cikkszámos az egész váltó ezért brutális pénz és durván szopó cserélni is. Ergo "nincs annak baja". Céges flotta fateráknak Ford volt egy darabig, voltak olyan garis ügyek, hogy lestem. Kocsi készen van, mennek érte, konkrétan be sem indult
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MaxxDamage
félisten
válasz 4Grider #25075 üzenetére
Igen, csatoltam nekik a feladási dokut/bizonylatot is (a díj visszafizetése érdekében) és igazolva, az a legolcsóbb feladási/elküldési mód, egyben a legegyszerűbb is.
A dokun az is szerepel, hogy a visszaküldés összegét is vissza térítik, a fentiek szerint hivatkozással.
Én ugyanazt és úgy vissza küldtem ahogy tőlük kaptam.Ezt olvasva 30 nap szerepel.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz 4Grider #25080 üzenetére
Megírtam nekik, vagy-vagy.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
válasz 4Grider #25099 üzenetére
abszolút jogos, ezt a problémát is az ostoba szabályozás okozza
azt hiszik a vevők nem ők fogják végül megfizetni az ingyenes visszaküldözgetés árát...hát van egy rossz hírem, deilletve nagyon furcsállom hogy azt hiszi valaki hogy egy nem reprodukálható hiba sok órás keresése magas óradíjú szakember által a jótállás részét képezi
életszerűtlen dolgokat várnak el vevők, és fel vannak háborodva mikor a realitás beütcryptot minden termékemért elfogadom
-
jeni
félisten
válasz 4Grider #25106 üzenetére
igen ,érthető,nem is azzal van a gondom,csak furcsálltam,hogy sokat vontak le,egy 3 napos cucc miatt ami,nem megunt cucc volt hanem AMD komp. problémás.
az Aqua nem árul úgy terméket,hogy újra csomagolt.
ebben az esetben ki vette meg utánam vagy kinek adták tovább és mennyiért?
magyarán a 7000 Ft-t lenyúlták tőlem.
vettem az Alzától egy TP-Link Tapo P100 Wi-Fi okos dugalj 2db- szettes amire gondoltam volna,hogy nem kell kábeleket fel vezetni az emeletre hanem hálózaton át viszem fel a netet.
na azt bemérve az emeleti fogadó ponton már nem annyit mutatót,hogy normális nettel tudtam volna használni a gépet.
tehát ,felbontva,kipróbálva,tesztelve adtam vissza az Alzának és ők nem vontak le se 500Ft-t se 7000Ft-t sem.az a fura,hogy egy bolti eladó dönt el mindent (persze lehet írni,hogy nem egy szakképzett,nem egy elektromérnök,vagy valaki aki a szervizben szakjogosítvánnyal rendelkezik efelett,hogy biztosan ,becsületesen bevizsgálva ,állapítson meg értékvesztést ,értékcsökkenést annyival amennyivel megvágtak)
én eltudnék fogadni mínusz 500 Ft max 1000Ft levonás az értéhez viszonyítva ha a bolt találna olyat rajta,hogy... ami nem befolyásolná a használatot.
amúgy sok bolt árul kirakati,bemutató darabot és azt is mint utsó terméket teljes áron árulják,na azt hány ember tapizta meg?
bizonyítva a net sebességét mobilon fotózva,meg sem kérdezték ki vagyok sőt azt sem ha volt egyáltalán esetleg piszok,új lenyomatom a cuccon akkor levonnak plusz összeget.
1 órán belül már a kezemben volt a pénz a vissza adás követően.
amúgy már vettem, bontottat többször az Alza boltban és nem volt vele bajom,olcsóbb volt ugyanannyi garival.
Aquacomp meg elmehetnek oda ahova .... azt se bánnom ha ide benéznek.[ Szerkesztve ]
-
daver88
aktív tag
válasz 4Grider #25176 üzenetére
Ez szerintem nincs így...ezer meg ezer példa van erre például az Emagnál is, hogy a weboldalon keveri a román piacos termékeket a hivatalos, magyarországon kapható - hivatalos importból származó magyar készlettel. A román piacos készletet nem fogja a magyar hivatalos importőr által szerződött szerviz garanciában javítani..miért is tenné. Emiatt azok a termékek forgalmazói - és nem gyártói - jótállással kerülnek értékesítésre itthon.
-
asdf_
veterán
Ezzel csak az a gond, hogy jogszabály van arra, hogy a gyártói garanciát tovább kell adni. Azaz neked mint viszonteladónak kötelességed, hogy olyan nagykertől szerezd be a terméket, aki ezt biztosítja.
Meg a lónak a cerkáját.
Azt kell továbbadni, amit a beszerzési forrás biztosít a kisker részére, nem azt, amit a gyártó a legelején. A jog mindössze annyit ír elő és biztosít, hogy a magyar kisker garit benyelni/elsikkasztani ne tudjon, amit ő kap, azt adja is tovább.
A kedves vevő meg ne kopogtasson, amikor mondjuk tök egyértelműen ott van a random webshopban, hogy mittudomén, Samsung 980 pro SSD 3 évvel megy. Nem, nem 5-tel, mint a nem szürke , Samu garijegyes termék (ami amúgy meg nem 5 hanem 1+4, eltérő feltételekkel).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem a gyártói garanciát kell továbbadni, hanem azt, amit kapott a viszonteladó. Ha megkapta pl. a 10 év gyártói garanciát, akkor azt, de ha csak kevesebbet kapott, mondjuk 1 évet, akkor meg azt. Természetesen a sávos jótállás betartása mellett, tehát hiába kapott csak 1 évet, ha egyébként 3 év járna az összeg nagysága miatt (ilyenkor van az, hogy nem fogyasztóknak értékesítenek bizonyos termékeket, hanem cégek/vállalkozók részére).
A viszonteladónak nem kötelessége x nagykertől vásárolni, attól a nagykertől vásárol, amelyiktől akar, sőt, még csak nagykertől sem kötelező vásárolnia, eleve szoktak a kiskerek egymástól is vásárolni pl.
-
őstag
válasz 4Grider #25184 üzenetére
áhh csalódás hogy a törvény nem említi az "örökgarit", pedig biztos voltam benne hogy ott lesz
jótállás NEM "örökgari"jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.
a jótállás lejártával szíveskedjék a kedves fogyasztó "örökgariért" a gyártóhoz fordulni és vele rendezni a továbbiakat, ha tudjacryptot minden termékemért elfogadom
-
asdf_
veterán
válasz 4Grider #25184 üzenetére
Az a baj ezzel -maradva a Samsung SSD-s példánál-, hogy a gyártó azon feltétel mellett adja az 5 évet, ha:
- van hozzá Samsung Magyarországos jótállási jegy
- a terméket a Samsung Magyarország importáltaEzek egyike sem áll fenn egy "szürkeimportos" terméknél. Így kényszerűen az 5 év sem tud (szerintem).
(és egy 22-es csapdája, hogy a vállalkozást megillető jogok között sincs az 5 év, mert a random számtech webshop gyári számos beszerzési számlát és hozzá tartozó jótállási jegyet tud villantani a termékhez, hogy ő azt mondjuk 3 évvel vette, így értelemszerűen a vállalkozást megillető jogok között az 5 év nem szerepel, így azt átadni sem tudja. Extra extra 22-es csapdája, mivel a forgalmazó cég cég, és a cégeknek nem jár az, ami a fogyasztónak, a céget megillető jótállási jogok -amit elvileg tovább kéne adni- eleve környékén sincsenek annak, ami a fogyasztót illeti meg).
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz 4Grider #25295 üzenetére
Én úgy pontosítanék, hogy "Az általad linkelt cikkben is szerepel a 10 kg vagy rögzített elhelyezés" IS. De az is ott van a §6:166-ban, hogy A boltot terhel minden jótállással kapcsolatos költség. És itt nincs megszabva max. tömeg.
Én nemrég egy ilyen üggyel jöttem, és nem találtam viccesnek, hogy a megrendelt termék gyári hibás volt, így jeleztem jótállási igényemet, de a 3000Ft-os visszapostát nekem kellett kifizetni úgy, hogy egyetlen centimétert nem tudtam hegeszteni a géppel. Miért keletkezzen nekem plusz költségem annak következményeként, hogy hibás terméket kaptam? Hiszen én arról nem tehetek.
A fenti jogszabályokra hivatkoztam (itteni segítséggel ), amire a kereskedő első szóra engedett, és visszafizette a 3000Ft-ot. Való igaz, hogy ez a rész nem fekete-fehér, és a betartatása is kb. megoldatlan. -
Topikgazda
-
st6969
őstag
válasz 4Grider #25298 üzenetére
Azt, hogy én mit gondolok, nem számít. Azt, hogy te mit gondolsz, szintén nem számít. A jogalkotó pedig meghatároz valamit. Na, az számít. Aszerint kell(ene) eljárni. Értelmezd már, amit Superhun is beidézett.
Természetesen megértem, hogy egyes (szerencsére nem mindegyik) webshopok szeretnek sunyi módon kibújni ez alól. Ez még nem jelenti azt, hogy jogszerűen járnak el. -
Topikgazda
válasz 4Grider #25302 üzenetére
Még EU szinten is így kell eljárni: [link]
"A spanyolországi kereskedő kész megjavítani a hibás fényképezőgépemet. Kinek kell megfizetnie az ezzel járó szállítási költségeket?
Az uniós szabályok értelmében a kétéves szavatossági idő alatt a fogyasztóknak semmilyen költséget nem kell viselniük a hibás termékek javításával és cseréjével összefüggésben. Ez a szállítási költségekre is vonatkozik. Következésképp a kereskedőnek kell kifizetnie a szállítási költséget (akkor is, amikor Ön visszaküldi neki a termékhibás fényképezőgépet, és akkor is, amikor ő kiszállítja Önnek a megjavított készüléket).
Előfordulhat azonban, hogy a kereskedő ellenőrizni akarja, hogy a fényképezőgép valóban hibás volt-e már a megvásárlásakor is. Ebben az esetben elképzelhető, hogy Önnek kell fizetnie a készülék visszaküldésének költségét, utólag viszont költségtérítést kérhet, ha a kereskedő igazolva látja, hogy a fényképezőgép valóban termékhibás volt." -
Lackooo84
nagyúr
válasz 4Grider #25293 üzenetére
Jaj gyerekek ne kezdjük el megint, pár hsz-el feljebb ezt veséztük ki pont. Kicsit görgess vissza és olvasgass, le van írva minden ami ezzel kapcsolatos. De röviden: 10kg felett csak kötelező nekik elszállítani, alatta elküldheted te is, de a költségét vissza kell térítenie a boltnak neked.
The Truth is out there...
-
axlfsi
veterán
válasz 4Grider #26201 üzenetére
Ah, értem! Köszönöm a gyors választ!
A lényeg, hogy megillet magánszemélyként a 3 év (hiszen a nyomtató bőven az a kategőria, igaz? ... sőt, inkább az a kevés terméktípus, amire nem vonatkozik!) és a maradékot a forgalmazó/eladó kell, hogy biztosítsa... ezt nem tudtam, de hasznos infó!Annál is inkább, mert elég sok esetben egyenesen a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot gariztatás ügyben, de arra nem tért ki a rendelet, hogy amennyiben a gyártó kevesebbet vállal, úgy a vásárlónak a vásárlás helyét kell felkerensnie ... illetve, innentől kezdve különösen fontos megnézni, hogy egy "ma van, holnap sóval hintették a helyét" cégtől vásárolok vagy mondjuk egy Media Markt, hiszen ezek alapján bottal üthetem a garimat, ha megszűnik a forgalmazó cég ).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz 4Grider #26205 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyértelmű. Pl. itt 2 év (és forgalmazó). Viszont felhívtam az EPSON-t (1 évet mondtak), de kértem, hogy segítsenek értlemezni, hogy amennyiben egy hivatalos forgalmazótól megvásárolom a készüléket, követelhetem-e a 3 év teljeskörű jótállást, anélkül, hogy EPSON CoverPlus stb-t vásároltatnának velem... nem tudták persze megmondani, e-mailben majd válaszol, ha kiderítette.
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Dr. Venkman
tag
válasz 4Grider #26330 üzenetére
Tavaly év végén lett vásárolva, nincs a jótállásin vételár. De ez miért a vevő problémája? Világosan le van írva, hogy csak a jótállási jegy kell a garanciához. Hogy ők már, hogy keresik ki a rendszerükből a vételárat, az engem nem érdekel. Így viszont vissza kell menjek a húsz km-re lévő üzletbe, ami így leírva nem akkora gond, de az elvvel (meg a stílussal) van gondom. Amúgy csak nyugtát kaptam. De megtalálták a rendszerükben (állítólag).
-
Lackooo84
nagyúr
válasz 4Grider #26471 üzenetére
Hát ezzel az baj, hogy a jogszabály mást mond, és attól nem térhetnek el a fogyasztó kárára... Egyébként anno hallgattam egy podcastet ahol ez pont téma volt és a fogyvédes is ezt erősítette meg, hogy lóvé vissza, ha vmi nem oké, akkor polgári követelés.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
luciferc
őstag
válasz 4Grider #26585 üzenetére
Igen, írtam is, hogy a kormányhivatal nem jár el egyedi ügyekben. Ellenben általános vizsgálatot lehet kezdeményezni, aminek a vége kellemes kis bünti lehet.
Az egyedi ügyben pontosan ezért kell a fizetési meghagyás, ha biztos az ember a dolgában, mert az ha a cég nagyon nem ért egyet perré alakulhat, ha meg nem biztos a cég, akkor vége az ügynek. Ha meg ellentmond a cég, még mindig lehet bukni az FMH költségét és menni a békéltető testülethez. Aminek talán majd a jövőben már lesz is értelme. Ha meg nem annyira biztos a helyzet, akkor persze békéltető testület. -
somnia
őstag
válasz 4Grider #26673 üzenetére
Na ez az, rengeteget rendelek külföldről és belföldről is.
A nagyobb értékű cuccoknál mindig csinálok videót.
Most kimaradt.
Nem tudom mert a bolt oldalán nincs róla szó, csak a Youtube-on nézett videók szerint hiányzik még pár dolog.
A dobozon semmi nincs feltüntetve.
Ráadásul most ránéztem a Dellnél a service tag-ra és ezt írja:
Your Support Services have expired
OptiPlex 7070 Small Form Factor
Support Services:Expired 11 FEB 2023[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz 4Grider #26708 üzenetére
Már hogyne bírálnák felül a cégek, ne vicceljünk már. Éppen ezért vagyunk leszokva már cégesként például az Aquaról, de már magánszemélyként is sokszor, mert a saját kis disztrijükkel együtt vágják a garikat lefele
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz 4Grider #26711 üzenetére
Ebbe bele lehet menni, hogy ki mit és hogyan meg honnan, maradjunk annyiban, hogy épp eleget voltam kiskerben meg aztán nagyker-kisker kapcsolattartóként és annál nagyobb trágyadombot ami ebben az országban van IT eszközökben és azokkal kapcsolatos ügyintézésben nem nagyon van.
Most céges beszerre az Alza a tuti, most ott van a legnagyobb biztonság gariban. Régen Emag is ilyen volt, azóta ott is minden 1 év lett kb.
-
addikt
válasz 4Grider #26708 üzenetére
Ez olyan mintha most azt mondtad volna, az ég zöld, a fű kék, a föld lapos, a hó piros.Tessék, itt az Aqua
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Tikakukac
titán
válasz 4Grider #26715 üzenetére
Ez nem ilyen van, létezik, esetleg található, Aqua telibe mindent levágott. Mindent, zero kivétel, hacsak nem hibáztak benne.
Mondom, teljesen leálltam az onnan rendeléssel, mert nem éri meg, se nem olcsóbbak, se nem engedékenyebbek.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
somnia
őstag
-
detroitrw
addikt
-
detroitrw
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs