- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-03-20 09:38 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
-
FunPro
őstag
-
Dreimus
senior tag
-
allein
addikt
-
Jester01
veterán
-
FunPro
őstag
Xiaomi telefonról van szó. Ezen az oldalon le lehet ellenőrizni a telefont. Az IMEI szám megegyezik a matricán, a dobozon és a telefonban is. A telefon színe megegyezik a számmal és a dobozra írtakkal is.
Amivel még átszokták vágni az embereket, hogy nem hivatalos rendszer van a telefonon. Ezen az is stimmel. A doboz nem tűnt bontottnak, úgyhogy én 99%-ban újnak mondanám. Ha nem új, akkor elég profin csinálták.
A színben való eltérés inkább csak magára a megrendelésre vonatkozik. Zöldet rendeltünk, feketét kaptunk. Az árukereső alapján ezzel nagyjából mindenki így van, ezért nem tudom, hogy és honnan szerezheti be a telefonokat.
Nekem az lenne a tippem, hogy valamilyen külföldi oldallal össze van kötve az ő oldala, ez határozza meg az árat. Aztán amikor valaki rendel tőle és előre kifizeti, akkor az eladónk megrendeli a legolcsóbb elérhető opciót a vásárló pénzén. És ezért lehet ekkora várakozási idő, mert neki is meg kell várnia, amíg megjön az árú külföldről.
Ha ügyesen és okosan csinálná, normálisan kommunikálna, nem lenne itt semmi probléma.
-
FunPro
őstag
Igazad lett! Csodák-csodájára tényleg a megrendelt hardverrel rendelkező telefon érkezett. Egyedül a szín nem stimmel, de jelen helyzetben ez legyen a legkevesebb gond. A csomaggal kapcsolatban az mpl tölti fel lassan a csomagkövetési adatokat, végül mégiscsak üzleti csomagként jött.
Leellenőriztem amit letudtam, ránézésre egy makulátlan új telefon. Egyedül ami furcsa, hogy a telefonon levő matrica (IMEI szám) elég ferdén lett felragasztva. Tudjuk be annak, hogy emberek ragasztják, nem gép.
A garanciát úgy veszem, hogy nincs rajta. Még ha az emberünk le is tudná gariztatni, ilyen menedzsmenttel szerintem minimum egy hónapig tartana az ügyintézés, addig pedig úgy sem lehet el az ember telefon nélkül. Feltéve, ha egyáltalán reagálnának a megkeresésre.
Nagyon pofátlan egy ember lehet a "cégvezető", és úgy tűnik én még jól jártam, hogy kaptam egy telefont elállás helyett. Más még idáig sem jut. Kerüljétek a mobilife-ot!
-
yericho800
aktív tag
-
4Grider
félisten
-
Gyuri108
csendes tag
-
FireKeeper
nagyúr
nem is mondtak konkrét dátumot hogy mikorra lesz kész. az idővonal az volt, hogy 04.19.-én bementem hogy WTF, akkor hívták fel először a szervízt, és akkor annyi volt a verdikt, hogy másnapra (04.20., ami a szervíznapon feltüntetett határidő volt) lesz info hogy mi lesz a megoldás és mikorra. pár órával később de még aznap jött az az info, hogy a rákövetkező héten lesz kész a javítás. ugye az lett volna ez a hét, ahol a mai napig amikor betelt a pohár, nem jött semmiféle további visszajelzés. én szinte biztosra veszem hogy a szervíz baszakodott vele, lehet rá se néztek hetekig. de innentől ez (hála nektek) már nem az én problémám.
abból kiindulva hogy nem problémáztak az igényemen, úgy tűnik egyértelmű volt a helyzet. -
FireKeeper
nagyúr
esetleg abban tudsz segíteni, ha minden kötél szakad, mire tudok hivatkozni (jogszabály, stb)?
én is arra gondoltam hogy péntekig adok nekik időt, de utána már nincs nagyon tartalék mert ha rendelek újat, az is 1-2 nap míg megjön, átveszem, belakom stb aztán utazok is... amúgy ez szerintem a "szakszervíz" balfaszkodása, nem az aqua-é.1-1 csere nem hiszem hogy megoldható mert ez a modell már kifutott, az utódja meg most olcsóbb, mint amennyiért én anno ezt vettem (200k vs 170 asszem). nekem amúgy az is megfelelne ha az újat adnák, hiába olcsóbb.
-
Free04
tag
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Te miről beszélsz milyen méltányosság?
Ha a jogszabályban előírt sávos gariidőn belül van, akkor a harmadik meghibásodás (és nem is kell, hogy minden alkalommal ugyanaz a meghibásodás legyen) már cserélni kell. Nem cserélni lehet. KELL! Ha szaroskodnak, akkor békéltető, 200 ezer ftig már kötelező érvényű döntést hoznak (gondolom alatta volt a roller). -
run4fun
tag
-
bazsimano
őstag
-
run4fun
tag
-
run4fun
tag
"vagy levásárolhatód a termék árát náluk."
Ezt nem vagyok köteles elfogadni ugye?
Több emailben is kértem őket, miután letelt a 30 nap, hogy a pénzt szeretném visszakérni.
Nem szeretném náluk hagyni a pénzem, eljátszották a bizalmamat és ha kicserélik a terméket, akkor ugyancsak kötve vagyok hozzájuk, ha garanciális problémám adódik. Ráadásul a 30+8 nap is bőven letelt már, mert már 120+nál tartunk.
Nem tudom most pontosan hogyan szól a 30 napból kifutó jogszabály, de elvileg van egy olyan pontja is, hogy a vásárlás előtti állapotot kell visszaállítaniuk. -
lordpower
újonc
-
luciferc
őstag
Véleményem szerint a bolt nem követelhet semmilyen adásvételit. Ha úgy véli, hogy jogellenesen van nálad a cucc, akkor jelentsen fel, egyebekben nem hatóság, nincs ilyen jogosultsága. A Ptk leírja egyértelműen, hogy a tulajdonosra az összes jótállási jog átszáll, így a vételár visszakapása is. Ezt az alzának és másnak nincs joga felülbírálni és extra követelményekkel előállni.
Ha nálam ilyen lenne és az eredeti tulajnak fizetnek, akkor menne szépen a fizetési meghagyás. Ugyanis az alza nekem tartozik, mint tulajdonosnak és nekem nem teljesített. Az, hogy saját kockázatára ő másnak mit fizet, ahhoz nekem nincs közöm. A Ptk alapján jogom van az írásbeliséget mellőzve szerződni. A jótállási szabályok meg nem írják elő a tulajdonosok együttműködését. És ha már a harmadik vagy negyedik tulaj vagyok? Az meg, hogy az eredeti számla és a jótállási jegy is nálam van elég erősen jelzi, hogy nem nagyon lehet szó lopásról. De ha az is történt, nem az alza dolga.
Persze amíg valaki nem játssza ezt meg, addig az alza is játszhatja a kiskirályt. Vizsgálatot kell kezdeményezni a kormányhivatalnál.
-
asdf_
veterán
-
jeni
félisten
-
lordpower
újonc
-
lordpower
újonc
-
hdanesz
őstag
És mikor kapták meg a tracker szerint? Vagy nem lehetett követni a csomagot?
Ugye az én esetemben dec. 11. volt a vásárlás időpontja, 12.-én meg is kaptam kiszállítással...és aznap este írtam e-mail-t az elállási szándékról, illetve a honlapjukon is jeleztem a rendeléseim menüpont alatt. Másnap vette fel a futár tőlem a cuccot és dec. 14.-én 9:04-kor kézbesítették is nekik.Tehát nem lehet az a gond, hogy még nem kapták meg.
-
somnia
senior tag
-
somnia
senior tag
-
jeni
félisten
-
asdf_
veterán
Nem tudom, él-e még, de ez volt anno az útmutató Nem úgy működik, hogy a subpixeleket összevonjuk és pixeleket kapunk, külön számok vannak erre is meg arra is.
De mivel írta, hogy Legion, így tudjuk, hogy az 4ig.
-
bghistvan
senior tag
-
luciferc
őstag
Véleményem szerint ha sütöttél benne
- és ez látszik is bármi módon, akkor értelemszerűen beleesik
- és ez nem látszik ÉS vissza tudod pont úgy pakolni a csomagba, akkor csak akkor vonatkozik rá, ha a csomagolás úgy van megoldva, hogy a nyitás egyértelmű legyen. Ha ugyanis nem így van megoldva, akkor nem tudják, hogy kinyitottad-e. De valószínű a visszapakolás nem fog sikerülni, ha nem voltál elég óvatos meg szétszedted a kábel kötegelőt, stb.
Ettől még persze meg lehet próbálni.
-
run4fun
tag
Mulan Webshopon vettem 2db újracsomagolt Xiaomi éjjeli lámpát nagyjából 40%-kkal olcsóbban. Egyik tökéletesen működött, másik semmire nem reagált. Visszaküldtem a rosszat, de az újracsomagolt jellegéből adódóan nem tudják cserélni, viszont felajánlották a pénzvisszafizetést vagy ráfizetéssel a cserét. Ez így korrekt
-
MaxxDamage
félisten
-
Dorian
félisten
-
asdf_
veterán
A gond az, hogy az általad vélt márkának semmi köze a készülékhez. Vagy már nem is létezik, vagy eladta a nevét, hogy valami szarra ragasszák fel azt, mint jelen esetben is. Bemegy az átlagember a boltba, azt hiszi, hogy vesz egy japán tv-t (vagy egy olyat, aminek minimális köze van a japánokhoz), közben pedig csak egy átmatricázott szemetet. És ezek az egykor nagynevű ma semmit nem érő márkák hegyekben vannak, Toshiba tv, Blaupunkt tv (Blaupunktból bármi) tök ugyanez a kategória.
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
st6969
őstag
-
zolikaDB
veterán
-
qltsar
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek!
@BB9000: Igen, ezzel tisztában vagyok, ettől még kellemetlen az egész, hogy nem 24 hónapig küldözgethetem javítgatni, hanem 26
.@jeni: Akkor úgy tűnik, hogy megint 30 napig nem lesz órám, aztán várhatom, hogy még egyszer elromoljon, és akkor elállás. Egyetlen egy "pozitívum" van arra, hogy most adom le, talán az ünnepek miatti túlterheltség miatt kicsúszok a 30 napból.
-
zolikaDB
veterán
-
iceQ!
addikt
-
Lackooo84
nagyúr
-
nobodyy
csendes tag
-
nobodyy
csendes tag
-
Zleo
csendes tag
-
asdf_
veterán
-
Dr. Venkman
tag
-
Dr. Venkman
tag
De miért őrizgessem, ha jogszabály szerint nem kell? Ezt nem értem. Az Euronicsnek nem az a hibája, hogy én kidobom a számlát, hanem a hozzáállás, meg hogy nem tartja be a jogszabályt ami szerint a garanciát érvényesíteni lehet a jótállási jegy bemutatásával. Egyébként ha értelmesen kommunikálták volna a dolgot, akkor semmi problémám nem lenne, de az egyikük össze vissza beszélt, a másikuk pedig meg sem fordult és úgy mondta, hogy számla nélkül nem tudják intézni. Ami konkrét hazugság. De biztos az én hibám az egész mert kidobtam a számlát.
-
Lackooo84
nagyúr
Ezt sem hagynám. Ilyenkor mindig azonnal és haladéktalanul visszajár a teljes összeg és ha valami nyűgje van akkor UTÓLAG peres eljárásban követelőzhet. De oda úgysem vinné egy karc miatt, mert kiröhögik. Viszont te ezt az egészet szépen beírhatod a vásárlók könyvébe és őket megvágják az fix. Illetve ha ráérsz és megéri az a pár ezres akkor békéltető.
-
Gyuri27
félisten
-
mokus1
addikt
-
mokus1
addikt
14napon túl vagyok és annyit is adnak.
Igazából ezt nem tudom mi a szitu ha nem reagálnak 30 napon belül. Azt tudom hogy az van a jogszabályban hogy 30 napon belül pontos választ kell adni a hiba javitasarol, tehát az nem elég hogy fogadták a panaszt.
De ha nem reagálnak mit tehetek? Fogyasztóvedelem? -
MaxxDamage
félisten
Igen, fele neki, másik fele neked ment

Tuti nem hagynám annyiba, ha nem is az összeg miatt, mert az aprópénz.
Egy bejelentést megérne.
2023-ba alakult "cég" amit szerintem 1 ember visz össz. (házi sufni)Gondolom csak szállítás van, személyes átvétel nincs.
"A jelentősen megnövekedett forgalomra való tekintettel telefonos rendelést, érdeklődést jelenleg nem tudunk fogadni. Kérünk, hogy rendelésedet a webáruház felületén add le. Megértésed köszönjük!"
"Technikai okok miatt jelenleg a személyes átvételi lehetőség Homokkomárom településen szünetel. Megértésed ezúton is köszönjük, kérünk válassz másik átvételi lehetőséget!"
-
MaxxDamage
félisten
Azt a települést pont ismerem....ott van a hegyi birtokunk (Homokkomáromi hegyen) és nem nagy falu az...onnan biztos nem vennék semmit.

Állj el és le van tudva.
Rendelj normális boltból, normális terméket.
Ez jó tanulópénz lesz, hogy ilyen helyről ne rendelj. -
sinick
senior tag
Ne ismerem az aquát, de az aszf-et nézve van egy AQUA Optima Kft. és egy Dot-Compker Kft. Ha a megszűnt bolt az első kft-é volt és a másik boltba megy panaszkodni, ami meg a második kft-é, akkor lehet, hogy azt mondják, hogy semmi közük hozzá. Szerk.: Mondjuk bolt szűnt meg, attól még az eladó létezik. Olyan boltba kéne panaszkodni, ami a számla szerinti eladó boltja.
-
run4fun
tag
Válasz jött a szerviztől az átvételtől számított 34. napon, hogy a "A gyártó szervize visszajelzett, jótállás keretein belül az ügyet nem kezelik. Fizetős javítást ajánlottak fel töltőtok FEDÉL cserére, ami 5500 ft."
Ezt nekem el kéne fogadnom, vagy ilyenkor mit tudok tenni? Több, mint egy hónap telt el azóta, hogy szervizlapot állított ki a bolt.
Amit még nem értek...a kamerának a töltőtoktól függetlenül (abból kivéve) is kéne működnie, nem látom, hogy egy tok fedélcserétől hogyan javulna meg.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Nem tudok én oda bemenni, most Mk. oldali protézisre várok (elsőre közel 1 év várakozás lesz), zoknit nem tudom felhúzni sajna nemhogy 200km+ utazzak.....

Holnap fel sem tudom hívni őket?

Bár a számukat sem tudom...
Amúgy az ilyen szervizt mind az is.. be kellene zárni és a lakat kulcsát jó messzire eldobni!
-
MaxxDamage
félisten
S20 Ultra 5G (február végéig garis)
Fizetős majd garis.
Fizetős. 10.17. Napon befejezték (új hátlap)
Garis státuszba van azóta, de semmi fejlemény....Samsungal lebeszéltem battery, kijelző (kezdeti beégés) cserét, meg ha találnak bármi hibát, azt javítsák....
Tegnap Online Chaten Samsung is lerázott...azt tőlük se jött semmi mail/tájékoztatás.
Holnap telefonálgatok úgy döntöttem...!

-
embe
nagyúr
-
luciferc
őstag
mert ha 5-10000Ft lenne per klíma karbantartás akkor sokan igénybe vennének ezt ,és senki sem sumákolna ezzel.
Ehhez két megjegyzés. Ha 5-10000Ft lenne ÉS tisztességesen megcsinálnák, mert csak be kell nézni a klímás topikba, hogy mi a tisztességes takarítás és mi a kamu. A sumákolást ha a vevőre értetted, akkor helytelen, a vevő nem sumákol, a vevőnek nincs karbantartatási kötelezettsége. Karbantartási az van, de ha magának meg tudja oldani, az teljesen megfelelő.
-
v2
őstag
-
embe
nagyúr
Nem tudom. A hatályos jogszabály szerint: " Az e rendelet szerinti jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a fogyasztó számára."
De nem találtam a kötelező jótállási időre vonatkozóan semmit, vagyis hogy az idő alatt milyen kötelezettsége van a fogyasztónak - papírozott karbantartással kapcsolatban.
Legfeljebb az a megítélés kérdése, hogy mit jelent az "aránytalan teher" . -
kismanús
csendes tag
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
Cyb3r
csendes tag
-
kismanús
csendes tag
-
kismanús
csendes tag
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
kismanús
csendes tag
-
kismanús
csendes tag
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
koby11h
őstag
-
prime_adam
aktív tag
Sajnos sérült a termék is. Úgy van a dobozában, hogy nincs körülötte semmilyen plusz szigetelés, csak így natúr van belerakva. És valószínű ráraktak valami nehezet, így a doboz oldalán átfúródott a termék egy kiálló része, ami láthatóan sérült (mivel a lyukon át benézve látni). Szóval igazából nincs kibontva, de az már biztos, hogy sérült. Csak az a bajom, hogy jegyzőkönyv nélkül tuti ránk fogják fogni.
-
luciferc
őstag
-
windlord
őstag
Nekem is zavaros az egész.
A szervizes szerint ez egy olyan típus, amelyet nem is forgalmaznak az országban... de mondott sok egyéb f@szságot is, ezért nem hagyatkoznék rá.
Itt bolti garanciáról beszélünk, gyártói feltételezem nincs.
Tuti sumákolnak, ezért is ilyen vonalasok az ügyben.
De már végig viszem, hogy legyen pár kellemetlen pillanatuk.
A kedvezményes kupontól teljesen elzárkóznak.
Pedig én felajánlottam.
Csöndben rendezzük le a cserét, de kérek egy 15-20% kupont fájdalomdíjul.
Ha már vettem extra garanciát is a semmire.
De jó, hogy fel nem pofoztak a leveleken keresztül.
A Fogyasztóvédelem megemlítése után álltak át a minimum kommunikációra, illetve az automata üzemre. -
luciferc
őstag
Nem vitte el, hanem vinné. És ha a vevő beleegyezik a visszavásárlásba, akkor teljesen jogszerű. Itt az a lehetőség, hogy nem egyezik bele, hanem próbál árleszállítást szerezni.
A gazdaságtalanságot nem kell igazolnia semmivel a fogyasztó felé. Ha a fogyasztó eljárást indít, na akkor majd kell.Jelenleg annyi történt, hogy az emag nem túl világos és korrekt kommunikációval közölte, hogy sem a kijavítást sem a kicserélést nem vállalja és egyben automatikusan visszavásárolná. Azonban ez nem felel meg a PTK 6:159. § (2) b)-nek, mivel ott az szerepel, hogy a fogyasztó kérhet árleszállítást vagy elállhat a szerződéstől.
6:159. § [Kellékszavatossági jogok]
[...]
(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, – a (2a) bekezdés szerinti kivétellel – a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. -
windlord
őstag
El szerette volna vinni, mert gazdaságtalan a javítása.
A hibás gépet ők elszállítják ingyen.
A hibafelmérésről kaptam egy papírt, hogy "állapotfelmérés".
Munkalapot nem kaptam, kalkulációt meg főleg nem.
Nézd, ennyit tudok amit leírtam, mert automata üzemben működnek.
Tájékoztatás nélkül hívtak, hogy itt vagyunk vinnénk a gépet.
Csak kimaradt a bankszámlaszám elkérése illetve az utalás.
Most magyarázkodnak levélben, hogy nem volt idejük szólni mert pár ember dolgozik minden ügymeneten...stb.
Ők ezt úgy képzelték, hogy a gépet elszállítják én válaszok egy másikat és egy füst alatt hozzák. Vagy:
Elszállítják , de előtte visszautalják az árát.
Panaszkezelésre nem akarnak reagálni.
Kérjek egy kalkulációt a javításra egy Samsung szervíztől és menjek a fogyasztóvédelemhez?
Vagy engedjem el az egészet és vásároljak máshol? -
luciferc
őstag
-
Superhun
Topikgazda
-
luciferc
őstag
Lényegtelen, hogy cinikus vagy sem. Ha szabályos lenne, akkor lehetne 1 nap is, így meg, hogy jogellenes, a 2 év 11 hónap 25 nap is jogellenes egy 250e feletti terméknél.
A fogyvédelem bejelentésre fog mozdulni, sajnos maguktól inkább csak pihiznek az irodában, pedig valóban mehetnének a jogszabálysértések után proaktívan is. Az emberek jogtudatossága meg sajnos a bányászbéka segge alatt van.
-
luciferc
őstag
-
sinick
senior tag
-
Taci
addikt
Rendben, köszönöm. Akkor simán nem veszem át a terméket. (Bár hozzáteszem, egy normális kereskedő azért nem egy kb. 4 kattintással megoldható valós igény miatt lesz lekezelő és bukik el egy üzletet - összegtől függetlenül. Szerinte nekem kellene lefordíttatnom magyarra a számlát - nyilván majd ezért megyek fordítóirodába és hagyok ott nem tudom mennyi pénzt, ami talán több, mint a termék, amit rendeltem...)
-
Taci
addikt
-
habita
újonc
-
asdf_
veterán
-
luciferc
őstag
Innentől ide szakjogász kellene. Szerintem az 1 év kikötés semmis. Ha 2,5 évesen hal meg az akksi, kötelesek cserélni. Ha csak csökkent a kapacitása a technológiailag szokott szinten, akkor meg nem, az a természetes elhasználódás. Ugyanakkor lehet itt is meg lehetne kapargatni, hogy ha csak márkaszervizben tudod cseréltetni rohadt sok pénzért, hogy megmaradjon a telefon garanciája, akkor kizárhatja-e a kopást. Egy autóban ha meghal az akksi, akkor kicserélem. Ha a féktárcsa kopik el, akkor bármely szerviz kicseréli és nem bukik a garancia (kivéve ha a futóműnél elbasz valamit a szaki, de az más). Ha meg szétkapom a szifont akku cserére, akkor marad a garancia? Egy kopó alkatrésszel szervizhez köt? Biztos jogszerű ez?
-
luciferc
őstag
Tudsz jogszabályi hivatkozást, ami ezt megengedi? A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szövegében nem találtam ilyen jellegű kivételt, de máshol persze még lehet. Ha nincs ilyen jogszabályi kivétel, akkor ezek a korlátozások semmisek.
Ha az akku kapacitását (!!) kopó alkatrésznek tekintjük, akkor is csak a technológiailag indokolt kapacitás csökkenés esik kívül a kötelező jótálláson. Vagyis ha 1 év után 50%-ot sem tud, az jó eséllyel jótállási kategória, míg ha 80% a kapacitása, ott valószínűleg sikerrel lehet hivatkozni a kopásra. A kopó alkatrészeknek egyébként cserélhetőnek kell lennie úgy, hogy utána teljes értékű eszközöd marad, tehát nem fog a ragasztás elengedni (ami sajnos tipikus javítási hiba). De ez is csak a kapacitás, tehát ha 2 év után az akku teljesen meghal, az nem tekinthető természetes kopásnak. Szóval szerintem ez komplexebb mint simán egy fél mondatos kizárás.
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
-
habita
újonc
1. a boltba kültem vissza aminek a webshopjában vettem. és ők próbálják egy szervíz látszatát kelteni. de az egész vállakozás egy darab email cimet használ.. arról ír a "szervíz" meg az ügyfélszoláglat is. nyílván ugyanaz a kókler.
2. továbbra sem bontottam meg a porszívót. ahogy volt eredeti dobozában küldtem vissza, még a fóliák is benne voltak. (bár ez nem törvényi követelmény) ők szették szét.amióta megkérdezetm, hogy hivatalos márkaszervízként szedték szét (mert szétszedték és fényképet is küldtek) azóta nem válaszolnak egy email-re sem.
közben beszéltem az ügyvédemmel és sikkasztás miatt kell feljelentést tennem a rendőrségen, amennyiben nem küldik vissza.
-
MaxxDamage
félisten
-
Lackooo84
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós kamerák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

abból kiindulva hogy nem problémáztak az igényemen, úgy tűnik egyértelmű volt a helyzet.
.

Superhun