- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #9899 üzenetére
Most még Maxwell van benne,az meg kizárásos alapon a 980x2 a pontszám alapján.Úgy látszik náluk már divat lesz ez az igérek valamit ,de majd csak egy jó fél vagy egy év múlva lesz kézzelfogható történet... Ezt csinálták a G752-vel is meg a G700-nál is pontosan,szerintem nyár végére már jó ha megtudunk valami konkrétat,amúgy engem ebből az egészből semmi más nem érdekel csak hogy mit fog tudni az 1070/1080M a többi része tök hidegen hagy
-
Darth_Revan
veterán
Na igen, de ha nem Pascal akkor minek a titkolozas es miert nem mondjak mar meg milyen vga?
GTX980 sli annyira nem exkluziv, MSI mar ellotte ezt a konfigot... (mondjuk ok elegge felre is lottek vele)A GS alapjan valami olyan vga ami 2db asztali GTX980-al er fel...(azaz 1db GTX1080-nal is erosebb)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #9897 üzenetére
Igazad van,sehogy sem passzol ez az egész ha a tápokat is figyelembe vesszük.Jelenleg szerintem desktop 980 SLI van benne,nem Ti ahogy a teszt írja mert akkor a pontszám megint csak sántít hiszen az alapból +40k G.S.lenne és ezért kell a 2x330W.Azt hogy mit hoz,meg mennyi W-ból a Pascal még lehet ők sem tudják,csak megy itt az oltás ezerrel...
-
Darth_Revan
veterán
2db 70-75W-os 1070M-hez viszont felesleges lenne 2db 330W-os táp
1db 185W-os VGA-hoz és 1db 65W-os CPU-hoz elég 1db 330W-os táp.
Ha az 1080M 100W lenne, még akkor is sikerülne kihozni, hogy csak 1 táp kelljen 2db 1080M mellett is ...
Szóval vagy nem M VGA lesz benne, vagy az NVidianak nem sikerült lenyomni a 122W fogysztást a 980M-hez képest vagy a 2. táp csak amolyan opcionális lesz, azoknak akik sütőt akarnak csinálni a gépből és annyi extra V-ot adnak a CPU-nak és a VGA-nak, hogy már egy T-Rexet is visszatartana a Jurassic Parkban
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #9895 üzenetére
Ha csíkszélességváltás után egy 1080M csak ~17k G.S.-t tud felmutatni az nem valami nagy durranás lesz,arra a tartományra én egy 1070M-et 70-75W-ból várnék szivem szerint,persze lehet aztán majd felébredek ha belelóg a kezem a bilibe
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Goblin12 #9879 üzenetére
1) Az lehetetlen, hisz 3DM11-ben az közel nem ennyit hozna.
2) Még "asztali gépekbe" sem igazán jelent meg nagy számban az 1080, eléggé érdekes lépés lenne az NVidia részéről hogy már rögtön elkezdik a laptopokhoz átalakított változatot gyártani
3) Még nem tudni, hogy miylen VGA lesz benne, az a német oldal is csak találgat (eléggé rosszul)
4) Simán lehet, hogy 2db 1080M lesz benne SLI-be kötve, hisz úgy a pontok is kb valósak lennének, továbbá 2db 330W-os táp is magyarázható (Clevo P870DM-G is 2db 330W-os tápot használ 980M SLI VGA-val)A vízhűtés miatt eléggé kényelmetlen és kevésbé népszerű választás volt (a konkurenciához képest) a GX700 és a GX800 esetében még a vízhűtés mellé hozzácsapnak 2db fél tégla méretű tápot is?!
A Clevo gépem 1db olyan tápot használ és már az is eléggé megnyomja a táska súját, bele sem merek gondolni mi lenne még 1 táppal+vízhűtéssel...nem tudom mit szívnak az ASUS-nál, de jó cucc
-
Muerte
Topikgazda
válasz
nostromo73 #9889 üzenetére
300k-ért játékra való új gépet,ami minden tekintetben tökéletes ne keress,mert nincs a Föld nevű bolygón,ennyi pénzért el kell dönteni melyik ujjadba harapsz egy kicsit és úgy meghozni a döntést.
-
Fücsök007
őstag
válasz
nostromo73 #9889 üzenetére
A legjobb minőséget egy Alienware M17X R3/R4 notival kaphatnál, egy megbízható kollégától használtan. Nem mellesleg mindene bővíthető, tehát nem probléma ha netán elromlik benne valami, olcsón megúszod a cserét is.
-
dugo_
veterán
válasz
nostromo73 #9887 üzenetére
Az MSI híresen gagyi anyagokba csomagolja a hardvereit, a G551 jó, de JW végűt nézz, azok IPS panelesek, a Lenovo-ra tekints úgy a Telemax Kft. miatt, mint ha nem lenne rá garancia (elvileg az Y700-at jól összerakták, de egy oroszrulett a hazai támogatás hiányosságai miatt)...
Az i7HQ szerintem overkill egy 960m-hez, valamint egy 300k-s gép hűtéséhez egyaránt.
Dell 7559-re is ránézhetsz.
-
nostromo73
tag
-
Szepi1979
senior tag
válasz
nostromo73 #9885 üzenetére
Wot-hoz egy 680m és egy sandy i7 már bőven elég a full HD magas részletességhez, a teljesítménnyel nem lesz gond.
-
Fücsök007
őstag
válasz
nostromo73 #9882 üzenetére
Akkor ceg-ről néznék egy clevo notit a helyedben. De 300K-ért újonnan nem lesz jövőtálló a gép játékok szempontjából, míg használtan már lehet találni erős gépet ennyiért, ami évekig jó lesz. Meddig használnád?
-
nostromo73
tag
Sziasztok
Játékra szeretnék venni notebook-ot, sokat hurcolnám így fontos lenne a jó minőségű anyag használat és a hűtés is fontos lenne. 300 ezer jó magyar forintom lenne rá.Köszönöm a válaszokat
-
Goblin12
őstag
Asus GX800 660W 2x330W táp, 2x gtx 1080 DESKTOP VGA.
-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan #9843 üzenetére
Legjobb módja ezt tesztelni: [link] (ha látsz a mozgó ufó után átlátszó csíkot, akkor peched van)
Nincs csík (Samsung panel, FreeSync, Lenovo Y700 AMD), príma.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates #9873 üzenetére
6100-ast vett hozzá nemrég. Azt mondta, ha meglesz a második, akkor lehet, nekiáll vizezni a cuccot. Mondom, szerintem elmentek neki otthonról, de hát most csak ez az egy hobbija van a melón kívül friss apukaként. Olyan nagyot nem bukhat vele, azért nem 100ezres karikról van szó. Anno én csak azért nem tettem ezekkel próbát, mert irritálnak a zajos cuccok, ezért volt nekem az i3 + 750-es kombón is Reserator 2.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates #9871 üzenetére
És még nincs vége: fejébe vette, hogy vesz még egy ilyet az amd-s procija mellé, mert neki három kazán kell. Valami egy kW feletti tápot már beszerzett a művelethez. Mondom neki, te hülye vagy.
És mivel játszik csak? Sosem találjátok ki: a WoW-val. Semmi mással. Nincs is más a gépén. Ahhoz aztán kell ez a kazán.
Ja, persze a gyári vga hűtő se faja neki, kell az aqua-ból valami tizenezres csoda rá. -
Pocok256
veterán
válasz
Darth_Revan #9862 üzenetére
Menny át a vörösekhez majd megtudod mi a pancserség
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Digidroid #9860 üzenetére
Hat szerintem nekem ez is kimarad.
365.19 eseteben Rise of the Tomb Raider Geothermal Valley tele volt pontokkal, ahol szemmel lathatoan mikroszaggatas volt.
362.00 jelentosen jobb, de azert ott sem tokeletes.Az igazan erdekes dolog, hogy 8gb-os gtx980-al ugyanott latok mikroszaggatast, ahol 4gb-os GTX980-al...nem tudom, hogy az Nvidia ennyire pancser es bugos drivereket gyart vagy a jatek ennyire optimalizalatlan.
Masik, hogy G-Sync monitorok eseteben tapasztalt bugot ez sem javitja meg.
-
válasz
Darth_Revan #9856 üzenetére
köszi megtaláltam. biztonságos ez? azt írja, hogy elveszthetem vele a garanciát és károsulhat is a gépem.
-
válasz
Darth_Revan #9844 üzenetére
60Hz monitoromat, hogy tudom feljebb húzni?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Darth_Revan #9849 üzenetére
1060-ról guru3dn arról írtak, hogy leghamarabb ősszel tudunk majd valamit, tehát az sem lehet mert még nem is létezik.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
1070M ha tudna majd talán olyan ~18k-t,és mindezt 60-70W-ból,az nagyon megfelelne SLI-re.
-
k-adi
nagyúr
válasz
...a most meglévő (asus) tumoros noti mellé se igazán
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #9848 üzenetére
Egy másik cikkben Pascal GPU-ról beszéltek, szóval GTX 980 kilőve...de akkor mi lehet? 1080 és 1080M nem lehet, mert azokhoz túl magas ez a graphics score, tehát csak valami SLI-s rendszer jöhet szóba... talán 2db 1060M SLI-be kötve ?
Mondjuk, ha 24" laptop lesz a vízhűtős tumorral, akkor aztán oly mindegy, mert nem sokan fogják venni
Már látom ,hogy valaki előveszi a vonaton és nem tud mellé leülni senki, mert nem marad hely
-
Fücsök007
őstag
válasz
Darth_Revan #9845 üzenetére
Mert nincs értelme 2db GTX 980 kártyával gamer notit csinálni. Még a legjobb hűtésű notiba se rakna senki két GTX 980-as kártyát, szóval 100-120W fölött nem lesz SLI egyik gyártónál sem!
-
Darth_Revan
veterán
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #9843 üzenetére
Na, a lényeg lemaradt.
Akinek ugyanilyen vagy SPD1 panelja van (pl G751JY tulajok) az látványosan tud javítani a Tomb Raider esetében a dolgon (és összességében folymatosabbá tenni a játékot), ha a 60 Hz-es panelt a gyári 75 Hz-es OC helyett 95 Hz-es OC--vel használja!
Elvileg 100 Hz-et is bír, de ott már egyes paneleknél lehet probléma, 95 Hz még a tuti és az is látványos javulást hoz. Nálam minden játék gond nélkül felismerte a 95 Hz-et.
De ha valaki nagyon "fél" attól, hogy a 60 Hz-es panelt 95 Hz-en használja, akkor mehet 85 Hz is, az is hozott javulást a 75 Hz-es képest.
-
Darth_Revan
veterán
x_o_n: köszi
A mélynyomó még így is gyengébb, mint a G751JY-ban (szerintem), de a hangerő kétségtelenül nagyobb!
Muerte75: Eléggé játák függő, van ahol alig hallani, viszont ahol keményen megvan egyszerre hajtva a VGA és a CPU is, ott aztán eléggé felpörög. De még így is tűrhető, 60%-os hangerőn nem igazán észrevenni játék alatt a hűtő hangját...nem úgy mint az asztali gépemnél ahol fejhallgató kell játékhoz, mert nem hallani a játékot a VGA hűtőtől
echterion: Asztali CPU van benne, de még így is hűvösebb, mint a G751JY-ban levő CPU volt (aminek kevesebb a fogyasztása)
Más:
Eléggé csalódtam az LG-ben. Gamer laptophoz gyártanak olyan G-Sync támogatást élvező panelt, ami nem 100% gamer cucc, mivel eléggé magas a válaszideje, így bizonyos helyeken gyors mozgásnál szellemképet látni.
Legjobb módja ezt tesztelni: [link] (ha látsz a mozgó ufó után átlátszó csíkot, akkor peched van)
144 Hz-es G-Sync-es asztali monitoromon is látni minimális ghostingot, de a laptopban levő LP173WF4-SP11 panellel érezhetően feltünőbb a dolog.
Nem minden játékban észrevehető, de pl a Rise of the Tomb Raider-ben a Geothermal Valley-ban azért feltűnt.
És ez még a jobbik panel, ami gamer laptopokban van jelenleg használva, sőt pl a 1,5 millás ASUS GX700-asban levő LP173WF4-SPF3 esetében a black to white és a gray to gray válaszideje néhány esetben még rosszabb ...
Mondjuk cserébe a színek fényévekkel jobbak egy jobb válaszidővel rendelkező TN panelhez képest.
-
-
-
Fücsök007
őstag
Új Asus vízhűtéses noti 1080M GPU-val!
Úgy tűnik lesz utódja a GX700-nak. -
Sárpac
nagyúr
válasz
gama78gmus2h #9827 üzenetére
Végül is nem rossz aztán tehet bele 1080M vgat igaz lesz vagy 3kiló az is önmagába.
-
gama78gmus2h
csendes tag
válasz
cactuar #9807 üzenetére
Ha gépet akarsz ennyiért akkor ezt vedd meg:
http://www.ceg-hardcorecustom.com/product/ceg-clevo-p370sm-a
-
cuebler
senior tag
válasz
->Raizen<- #9824 üzenetére
én nitro-n tolom. igaz, már az ssd és g.skill upgrade-k megvoltak.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
beloadjoker #9821 üzenetére
Nem egy acélos hűtésnek tűnik: [link]
-
cuebler
senior tag
válasz
beloadjoker #9821 üzenetére
ok. bocsa, néztem én is és nem igazán stimmel
-
cuebler
senior tag
válasz
beloadjoker #9819 üzenetére
erre gondolsz? kép legalábbis ezt hozta egy fórumban, de nem nagyon hasonlít
-
beloadjoker
őstag
válasz
Mikulásbá #9818 üzenetére
Köszi így teszek akkor, és bepróbálom még utoljára, ha hajthatatlan és only i7 akkor melyiket vennéd/vennétek?
*egyébként GL552VW hűtéséről valaki talált normális képet? sajnos notebookcheckes tesztben és googleben sem találtam
-
válasz
beloadjoker #9817 üzenetére
A GL552VW hűtésének utána kell járni,teszteket megnézni.Ha az stimmel,nem rossz gép,vállalható.Én abból is az i5-ös verziót választanám.
-
beloadjoker
őstag
válasz
Mikulásbá #9816 üzenetére
Tehát legjobban a dell 7559et ajánljátok i5el? /vagy esetleg a többi is lehet szintén i5el?/
/Egyébként értem én hogy i5 elég a karinak csak lehet hogy az illető nem fogja, és i7 kell neki mert azzal jobban hangzik kb
ha meg van rá pénze és a hűtés elbírja akkor költsön rá ha akar
/
A három gép közül van aminek kiemelkedik vagy kicsit jobb a hűtése a másik kettőnél?
-
válasz
beloadjoker #9814 üzenetére
Nem az,hogy vállalható-e,de fölösleges.Ahhoz a GPU-hoz bőven elég az i5,így a hűtése hatékonyabb lehet.
-
beloadjoker
őstag
válasz
->Raizen<- #9812 üzenetére
gari nem szempont mert asus féle gariról is olvastam már negatívumot ahogy lenovo oldalról is olvastam már pozitívumot is, és ahogy ismerem az emberünket képtelen leszek beadni neki hogy miért kellene i5öt vennie i7 helyett :/
Mikulásbá
Nem tudtam hogy radium garija nem itthoni /és ő linkelte nekem a boltot csak azért írtam az itthonit hogy pl clevot ne írjatok../ de pl laptopszalonnál is van ugyanennyiért rog, dell i7el nem vállalható?
-
válasz
beloadjoker #9811 üzenetére
Itthoni garival szeretné,erre bedobod a radiumot.
Még mindig azt mondom,300 körül a Dell 7559 éri meg a legjobban i5-el.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
beloadjoker #9811 üzenetére
Asust de i5-ös procival, azzal elboldogul a hűtése,+ a jobb garancia miatt, lenovo kiesik szerintem. És ne a radium-ból hanem a laptopszalonból vegye, jobban jár...
Nekem az egész gépbelsőt cserélte a fix direct 1,5 alatt megoldották, alkatrész beszerzés után 1 nappal összeszerelték a g751-et. Gyorsak voltak, és karc nélkül kaptam vissza... Ennek van a legjobb garija. [link]
i7-es prociba HT van az i5 is ugyan úgy 4 magos, és az is elég mindenre. I7 csak pár spéci helyzetben szükséges. -
beloadjoker
őstag
Hali srácok!
Ismerősöm venne gépet és nekem szegezte a kérdést hogy
ASUS ROG GL552VW innen
vs
Lenovo IdeaPad Y700 innenMég azt írta hogy a keret 300k ennyit szánna rá és újat szeretne, csendesen olvasgatom itt a fórumot egyébként ahogy én gondolom azt fogjátok ajánlani amelyiknek jobb a hűtése, szóval mit tudnátok ajánlani? Akár a fentieken kívül is /de itthoni garival szeretné/
-
cactuar
senior tag
Sziasztok! A következő 1-2 hónapban tervezek laptopot venni játékra. Egy gtx 960m kb elég lenne arra, amire hasznalnám. Olyan 300000-350000 Ft-ot szánok rá, ebben már a windows ára is benne van. Ezt a két gépet néztem ki:
[link]Tesztek alapján mindkét gép jól össze van rakva, jó hűtésük van. Ötletek? Van esetleg más alternatíva? Köszi előre is! Cactuar
-
Pocok256
veterán
Ide is beírom hátha valaki keresi:
1200 euro körül van az alap gép ára. i5 és 970m
nálunk ez 450k körül lesz haszonkulccsal és egyebekkel. Normális 980m es i7 es konfig meg bőven 2500 euro fölött fog tetőzni. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest