- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #29464 üzenetére
Megvan még az AW 18? Valami vga upgrade volt nálad?
Te AMD párti voltál egy ilyet kellene kipróbálnod:
WX 7100 1060 szint,vagy kicsivel felette,75W TDP-ből nagyon baráti.Azt olvastam olyan 250-300$ körül már lehet kapni kínai oldalakról
Ha nem utáltam volna meg anyira az AMD drivereket még a CFX-es korszakomból,akkor ilyet vettem volna
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Fücsök007 #24733 üzenetére
Nem lenne halott ötlet. Valami mx150 vagy 1050 szintű grafika és mellé valami rendes külső vga. A lenovo kezdeményezése nekem szimpatikus az ideapad 720s hez. Csak ott még ugye 1050 van a dobozban. Ha egy tápról megoldható lenne akkor nekem bejönne. Nyilván több gép támogatással és nem horror árú "alapgéppel"
-
kreten67
senior tag
válasz
Fücsök007 #23948 üzenetére
Erről az adapter check törlési lehetőségről eddig nem is hallottam ,pedig szükségem lenne rá,mert van egy AW
17 új alaplapom ami gyárilag szar és nem ismeri fel a töltőt.
Kerestem a hibát az alaplapon de ezidáig nem sikerült kimérnem ,hogy hol veszti el a jelet.
Nos így ez az alaplap értéktelen,de ha erre lenne szoftveres megoldás az jól jönne!
Tudsz valami linket küldeni? -
válasz
Fücsök007 #23605 üzenetére
Nem akarom ezt ragozni, itt van pár lista, játékokkal, gépigényekkel.
http://gepigeny.hu/topMegnéztem a TOP 14-es "Legnagyobb gépigényű játékok (VR)" listáját. Egyetlen játék (Ark Park) mutatta azt, hogy egy TOP 79. helyezettes CPU (Intel® i7-5960X) kell egy TOP 11. helyezettes GPU (GTX 1080) mellé.
95%-ban láttam azt, hogy erős GPU kell és közepesen erős CPU. Kivétel a GTX 1080-as.
Hova kell Quad i7-es (6.-7.-8.) generációs CPU? Ne soroljuk ide a Sandy / Ivy Bridge-s technológiát (2.-3. generációs), mert azokhoz a GTX 6xx és 7xx-es párjai voltak.
Ha nem akarod, hogy a laptopod agyonmelegedjen, nem kell az a QUAD játékhoz. Még Extra high felbontáshoz se! De a grafikai kártya annál inkább.
Régebben (4-5 évvel ezelőtti) Medion Erazerekhez kellettek a quadok, mert akkor az Intel procik még nem voltak olyan erősek, mint manapság, de Core i7-6xxxHQ i7-7xxxHQ (mittomén, nem követem ezeket egy ideje) már overkill.
Cáfoljon meg valaki, forrással. Ne legyen igazam.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Fücsök007 #15327 üzenetére
VGA oldalon már évek óta csak néhány speckó szoftvernél jó az AMD, játékoknál nem
Azért az Nvidia sem mindenható. A Steam-es Metro 2033-at nem lehetett elindítani, PhysX és minden egyéb fent volt, ami kellett hozzá. Ilyesmibe AMD alatt nem futottam bele.
Újabban Linux alatt is inkább az Nvidia problémás, már jobb nyílt driver érhető el hozzá, mint Nvidiára.
-
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Fücsök007 #15323 üzenetére
Itt nem hiszem hogy beszelhetunk versenyrol.
Ha az amd joval jobb arral jott volna az intelnel vagy nvidianal akkor igen.
Az oke hogy proci teren van olyan felhasznalasi kor ahol jobb ar ertek aranyu a procijuk de az pont nem a gamer vonal es nem a gamer notebookok.
Az nvidia meg amd versenyrol meg aztan tenyleg felesleges beszelni mert itt semmilyen verseny nincs.Ebben a formaban nem hiszem hogy eget rengetoen jo ar/ertek aranyu amds gepekkel jonnenek ki a gyartok.
De persze aki verbeli amd-s annak ezek a dolgok nem szamitanak
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #15318 üzenetére
A HP most nagyon összekapta magát [link]
,személy szerint nekem ez a design már kicsit sok,de amúgy nagyon rendben van,látszik hogy van benne munkaóra és próbálják a lehető legjobbat kihozni belőle.1 év múlva kiderül majd a személyes tapasztalatokból hogy mennyire sikerült ez nekik
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Fücsök007 #12550 üzenetére
Nem érzed az iróniát?
De ki az az állat, aki évekig használna lekvárt ilyesmire? Kipróbálni poén, de használni már nem az.Mellesleg az alsó képed nem jelenik meg valamiért. Illetve a képcim másolására ezt a linket adja be: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/problemam-van/szolgaltatassal/tervezett-halozati-leallas
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #12195 üzenetére
Hát,most már én is úgy vagyok vele,hogy AMD is letehetne igazán valamit az Úr asztalára,mert 7970M óta kb.semmi sem történt,azon kívül hogy azt vagy 5x átnevezték...Már azt sem tudom hogy most épp mi az aktuális neve
Egy jó kis 80-100W-os cuccal előrukkolhatnának már igazán és akkor hátha
Na persze kizárólag csak egy kártyás rendszerben gondolkozva,mert a crossfire-től a csatkai Szűz Mária mentsen meg bennünket
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #12001 üzenetére
Nekem egy 1060 bőven elég lenne a következő 2 évre
Nagyjából=980M+20-30% játékokban,a mostani 970M-mel is elvagyok,de azért itt egy két játéknál már vissza kell venni néhány dolgot hogy fix.60 fps meg legyen.Soha életben nem használtam játék közben húzva egy kártyát sem,de ezt most igen
szinte könyörög a tuningért annyira hűvös jószág.FC4 és Primal-ban húztam rá csak sima 100MHz-et és igen-igen meghálálta a játék,simán meg van a fix 60 fps közel max. beállításokkal,a hőfok meg nevetséges 58-65°C ingadozik
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #11999 üzenetére
Ha az Optimus is feltétel lesz akkor a 18-asok eleve ki vannak lőve.Szerintem ezt esetleg megcsinálja az NV a Clevonak,a Dellt meg lesz.rják nagy ívben.Én már elégedett lennék ha az 1060-at összehoznák 80W-ból,az 1070/80-at úgy sem lehetne normálisan lehűteni szabvány mxm3.0b méretben
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Fücsök007 #11498 üzenetére
Tojássütők és primitív szintre le vannak butítva a BIOS-aik (ezért is várja mindeni a moddolt Prema bios-okat úgy, mint a messiást) és a GTX 1080 vga is már 80C alatt throttlingol.
És még ezek mellett is JOBBAK, mint a a hasonló kategóriájú, jelentősen drágább MSI és ASUS modellek.
A Pascal VGA-k laptopokban szándékosan vissza vannak a vBIOS-ban fogva, hogy ne hozzák a gyárban tervezett teljesítményt, mivel így későbbi, "OC" modelleket drágábban el lehet adni. MSI és Asus gépekben jobban vissza vannak fogva, mint a Clevo gépekben. Clevo gépekben pl elég brutál power throttling van. (pedig modderek tesztelték, bőven bír sérülés nélkül a gyári értékeken túli értékeket is)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #11323 üzenetére
Dehogy lógnak azok ki,ezek színtiszta kapitalista,profitorientált cégek és csak az számít nekik.A Clevo ha annyira akarta volna,kiverhette volna ( a balhét is
) hogy maradjanak neki a sima mxm kártyák hogy legalább a tavalyi gépeibe hagy upgradeljen már a lúzer user,aztán látod mégse az lett a vége
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
Fücsök007 #11311 üzenetére
Ez a gép minimum 5-6 évet ki fog bírni ebben a formában. Utána meg hova fejleszteni? Aki megtehette, hogy megvette, az megteheti, hogy eldobja. Ehhez sokan még öt évet sem fognak várni. Talán kettőt sem, mert addigra kijönnek az új VGA-k, kijön az új kétmilliós ASUS lapos és az nekik kelleni fog.
Szerintem ez a gép hatalmas bukta lesz, jó tíz-tizenöt év múlva ebay huszárok kezében érhet sokat majd, bár kérdéses, hogy az a "sok" több lesz-e, mint a gép jelenlegi ára. Nem hinném.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #10158 üzenetére
Nem fog elférni (legalábbis nálam),meg totál más hűtő is kéne rá mint a szabvány kártyákhoz.Az 1060M ha valóban teljesen régi szabvány lesz,akkor az még opció lehet sok notiban.120W amúgy rohadtul nem követelné meg a külön tápcsatit,nem is értem miért tettek az 1070-re.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Fücsök007 #10154 üzenetére
Na akkor már jöjjön a GTX 1080 -ról is néhány kép
Szóval hivatalosan is bejelentésre került a Clevo P870DM2/3-G laptop, ami a P870DM tovább gondolt variánsa. (Vagyis pontosabban az embargó lejárata előtt a Clevo "véletlenül" kiszivárogtatta az infót
)
Támogatni fog (a P775DM2-G-hez hasonlóan) GTX 1070 és GTX 1080 VGA-kat is.
Jött is néhány kémfotó:
P870DM2 gép 2db GTX 1080 VGA-val (kártyánként 8GB GDDR5X memóriával)
Na és kép a hűtésről:
Szerintem gyanúsan vapor chamberes megoldást fognak használni
Érdekes fact: néhány modder (aki nagyon jóban van gyártókkal) már hozzájutott MSI GTX 1070 kártyához és sikerült rávenniük, hogy működjön Clevo P750DM laptopban
-
echterion
nagyúr
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #10147 üzenetére
Régen az M17xR2-mbe eredetileg CCFL panel volt,csak az inverter nem díjazta szegény a 7970M-met és kinyírta a panelt...aztán kaptam bele RGB ledet,na attól leesett az állam,viszont azt hozzá kell tenni hogy kellett szoknom BF3 multiba mert látványosabb lassabb volt mint a csöves panel,az IPS meg még sokkal lassabb.Meg lehet szokni 1-2 hét alatt,de amikor egy gyors panelról vált valaki,akkor eleinte nagyon látványos a különbség sebesség tekintetében.
-
x_o_n
veterán
válasz
Fücsök007 #10141 üzenetére
Francokat lenne más,megnéztem,és egy perc alatt tudtam hogy nekem erre nem kell 3x annyit költenem sőt hogy még jobban megbotránkozz videokártyábol is beértem egy 880gtx 8gb -al,sőt skylake sem kellett ,jó volt nekem az i7-4712mq
4 mag 8 szálon erre volt szükségem,na és arra hogy agyon bövithető dög legyen és ugye van benne 2 msata 2 hdd hely,szükség esetén az optikai helyett is lehet,4 ram slot igy én megelégedtem ezzel a régebbi tipussal,és nem bántam meg.
-
echterion
nagyúr
válasz
Fücsök007 #10138 üzenetére
Jóvanna, mondtam, hogy én nem játszok új gammákkal. De a 7200-es hdd csak töltésnél számit, szerintem nem oly nagyon. Ha meg időtállóság, akkor ugyan ne hdd-n játszon már (amúgy azért egy 256-oson is elfér pár játék, nem kell egyszerre 6-8 játékot a gépen tartani; én legalábbis így teszek). Szerintem.
-
petterinho83
csendes tag
válasz
Fücsök007 #10124 üzenetére
Alapvetően kb 3 évig terveztem, hogy használni fogom. Igazából most, hogy olvastam mekkore különbség lesz a GTX1070/1080 és akár a 980M között lehet érdemes lenne kivárni.
Az MSI GT72-be be fogom tudni tenni a pascal-os gtx1070-es videokartyat? Ha igen akkor lehet jó megoldás lenne és 1-2 év múlva mikor olcsóbbak már az új generációs kártyák akkor kicserélném.
-
-
-
Yeffy
veterán
válasz
Fücsök007 #10018 üzenetére
köszi neked is, hogy hozzászóltál!
amit írtál, teljesen jogos, de hogy látszódjon, hogy mennyire értek a lapitopikhoz, én azt hittem, hogy az összes olyan, hogy csak a vinyót/ssdt/memót/optikait lehet cserélni
ránézek a használt/újszerű piacra, ha van gari, főleg, ha hosszabbítható, akkor tökéletesen megfelel számomra is!a használt ASUS, amiről fentebb volt szó, még sima, vagy már forrasztásos?
echterion: ok, csak mivel nekem válaszoltál, aszittem', nekem szól
az OFF nagyon jó kis szösszenet, annak meg külön örülök, hogy valaki figyel is arra, mit vakkantok
"...csak mint a kérdező is említette, ő nem asztal mellett szeretné állandóan használni. "
-
Darth_Revan
veterán
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Fücsök007 #9686 üzenetére
Azért az árkülönbözetet se felejtsük.
Egy 1080 kb 100.000 Ft-al lesz drágább, mint egy GTX 980. Laptop terén memória miatt nem kell aggódni, mivel 8 Gb-ot kapott a laptokokhoz gyártott GTX 980.
Az 1080M szerintem tuti nem lesz olyan gyors, mint egy 1080, hisz az előző generációnál is a 980M még a GTX 970 szintjét sem érte el.
1080M a GTX 980-hoz képest szerintem kb 15-20%-al lesz gyorsabb ami gyakorlatba annyit jelent, hogy 60 fps helyett 70 fps-el fog menni a játék (ami G-Sync mellett kb semmit sem jelent).
Árban az 1080M szerintem a GTX 980 árába lesz.Igaz csak találgatások, de szerintem GTX 980-ról 1080M-re váltani nem fogja megérni.
Az már viszont más kérdés, hogy mi van ha laptophoz is adnak is 1080-at, na ott már szép teljesítmény ugrást lehet elérni. Bár arany árban lesz mérve.
1080M-ből szerintem 500-600k között fognak kezdődni a gyengébben felszerelt laptopok, míg 1080-al szerelt példányok 900k körül.
Szerintem akinek G-Synces laptopja van és 980M-el vagy 980-al van szerelve, az még jó ideig nem kell, hogy cserén gondolkodjon, mivel G-Sync-el amíg 30 FPS fölött megy a játék, addig bőven élvezhető. (kivéve persze ha valaki FPS huszár)
Én részemről úgy érzem, hogy 2 évig a GTX 980 még elég lesz (G-syncel megtámogatva) és a 980M-s gépeket sem kell azonnal apró pénzért feldobálni a Hardverapróra...
Persze lesznek játékok, amig rossz portolás miatt meg fogják szorongatni (pl Quantum Break)...
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #9194 üzenetére
Simán
Egyszer töltöttem fel az egyik orsómat damillal és valahogy beleakadt az F5 alá én meg idegállapotba vótam és megrántottam=kitört a gomb
A másik kettő meg játéktól ment tönkre a W gomb kilötyögősödik 2 év alatt,egyet az M17x-en,egyet az M18x-en cseréltem már ez miatt,de szerencsére nem egy nagy tétel az a 10-15k ha újra kell cserélni.
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Fücsök007 #8962 üzenetére
Jobb az AW18 panelja az tény,de van ott hátrány is bőven az R2-höz képest,és az mellett még mindig egy nagy kula az alap ventivezérlése ami engem nagyon irritál,szóval előrébb nem igazán lennék vele,csak megint a pénzt lapátolnám át egy másik gépbe nagyjából semmiért.Adok majd egy esélyt egy 970M sli-nek ha úgy jön ki a lépés és ha tetszeni fog az eredmény akkor megint marad vagy 2 évig még a gép
Yiggdrasil: Intel kártyákkal nem szokott baj lenni,nekem egy öreg 6300Ultimate van,de jók az 5200-300-as újabb kártyák is.A szoftvert sose töltsd le,csak simán a drivert és nem lesz gond.
-
kreten67
senior tag
válasz
Fücsök007 #8433 üzenetére
A magas tartományban nem,de a basszus az verhetetlen! Elég méretes a mélynyomó a gépben és a gépház vaskos nagy belső légtere eszelősen rásegít a mély hangokra tulajdonképpen az egész kaszni egy hangfal.
Azért azt hozzá kell tenni hogy max hangerőn már minden szar (bill.lapkák ,dvd rom) zizeg benne. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest