- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurubefree
senior tag
válasz
Soucaller #26396 üzenetére
Hosszutavra Alienware .
Nincs tapasztalatom az uj 15 r4 es a 17 r5-el kapcsolatban . Tesztek , videok sok esetben ugy keszulnek , hogy egyeszuen kiveszik a dobozbol es amit mutat . Sok ember ezekre az eredmenyekre alapozva negativ kepet fest egy adott termekrol .
Esetemben a 15 r3 dobozbol 96c ( cpu ) egyszeru software installation. Olvastam , keresgeltem ... es meg tudtam oldani a problemat. Azt is elmondhatom , hogy esetemben talan egy kicsit jobb is az atlagnal .
Mint mar emlitettek elottem vannak dolgok amik elkerulhetetlenek es ez minden nagy teljesitmenyu laptoprol elmondhato .( ujra pasztazas , undervolting ) .... en hasznalok cooller pad-ot de nem a homerseklet miatt ( -5c legjobb esetben amit tud )
-
Soucaller
tag
Akkor most a Gurukhoz szólok, szerintetek Alienware vagy Acer legyen. Hosszú távra tervezek ha tényleg annyival jobb a build quality, meg az élettartam, az Alienware nél akkor inkább rászánok pár száz fontot pluszba de az pár év múlva is gép legyen.
Akinek itt van AW je az mit tud mondani a hűtésről?
Mennyire Throtllingel a téma játék vagy terhelés alatt, vennem kell e alá egy cooller pad ot vagy simán magába is megoldja a gép ?? -
Soucaller
tag
válasz
gurubefree #26392 üzenetére
Ránézek köszönöm.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256 #26389 üzenetére
Olyan 95%-ban egyet is tudok veled érteni, egyedül talán csak a betonra esős kitétel hiányát nem találom kritikusnak, talán mert még sosem ejtettem le a laptopjaim (sőt, a lányom se, pedig ő aztán tud szeleburdi lenni), így nálam ez nem kritikus tényező. Persze azért egy leeséstől ne hulljon atomjaira, de nem is kell sértetlenül kibírnia.
-
Soucaller
tag
válasz
gurubefree #26386 üzenetére
Melyik a 3 közül amit mondtál??
1070 -nek csak 60 hz... 1080 nak 120 hz de majdnem 3 ezer már szóval...
Meg hol van az a 10% os disc ?? -
Pocok256
veterán
válasz
echterion #26388 üzenetére
Ez így van.
Nekem az a jó gép amit kiveszel a dobozból és megy, nem kell pasztázgatni, nem kell alulfeszelni és nem kell aggódni, hogy lefőzi a kávét, és ha kell igenis a cpu és gpu specifikáció szerinti maximum teljesítményt képes leadni egyszerre addig amíg én akarom. A hőmérséklet deltája pedig nem haladja meg 30-40 fokot.
Kaszni pedig attól nem nyaklik meg mert épp a sarkánál emelem meg vagy a kijelző nem törik be csak azért mert valaki rálép a becsukott állapotban lévő notira. Az eszköz nem esik szét csak azért mert leesik 1 és fél méterről a betonra (ergo véletlen valaki lelöki az étkezőasztalról).Továbbá a zsanér nem törik szét 2-3 éven belül, a csavarok menetei nem porladnak szét 2 év múlva és könnyen tisztítható és hozzáférhetés bővíthető az egész kaszni.
Ez csak pár apróság ami eszembe jutott, na most ezek nem nagy dolgok, de igencsak kevés gép teljesíti ezeket a piacon.....
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #26387 üzenetére
Tudhatnád, hogy neki a saját gépe is hulladék (ami a piacon elérhető legjobb márka...), akkor nyilván nem fog ennél jobb véleménnyel lenni egy Acer-ről.
-
válasz
Truthless #26384 üzenetére
AcerPredator Helios 300 hűtése:
Asus Srtix 702:
Asus GL703:
Acer Aspire Nitro 7 (gondolom ez akart lenni)
Hát nem tudom. Az Asus 703-as a legszerencsésebb, de borzasztó az anyagminősége a gépnek. Szálhúzott tejfölösdoboz. (elnézést kérek a tulajoktól ezúton is, de sajnos ez az igazság
)
-
Truthless
csendes tag
Heló! Notebook nézőben vagyok, Acer Predator Helios 300, ASUS ROG Strix, Acer Aspire 7 ezeket találtam 370e alatt. Mi a véleményetek ezekről? Mind 17,3".
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #26382 üzenetére
Tejfölös köcsög Acert (TM) műanyag a bajom inkább csak. Na meg ennél a gépnél a nevetséges 500 Mhz es drop az kb a vérlázító szint számomra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedést fejezzétek be!
-
maximilian4
addikt
válasz
Pocok256 #26363 üzenetére
Szokásos Acer egy hulladék. Hányszor olvastam már Tőled, mert valaha kofogtál egyet, és azóta az összes többi rossz.
Valamilyen szinten érthető, de ha jól emlékszem a 13r3 sem volt tökéletes anno.
Én már számtalan tesztet olvastam a helios 500-ról, tnap több mint egy órás videót néztem, amit Matthew Moniz készített és ezek alapján azt kell mondanom hogy egészen kiváló gép lett. Ha ez hulladék akkor az általunk birtokolt aw 13 nem tudom minek nevezhető, és a 15-ös i9-est sem tartom semmivel sem jobbnak. Szerencsére engem nem vezérel ekkora előítéletesség. -
Soucaller
tag
válasz
gurubefree #26362 üzenetére
Nem azért de ez csak 15 incs... nem 17...
Azért mondom ha valaki tud nekem mondani 2k font körül nem baj ha picit több 17 incs i9 1070 GAMER laptopot ami nem razer, kíváncsian meg hallgatom.... -
válasz
gurubefree #26369 üzenetére
"Egy kis piszkalassal tokeletes !"
Mint minden most kapható notebook!
Persze vannak menthetetlenek, sajnos -
NTonee
veterán
válasz
gurubefree #26369 üzenetére
hiba? Az sem tud throttling nélkül futni, a 15 R4 sem 8950HK-val. Mindössze ennyit írtam, semmilyen mélységbe menő hűtés elemzés nem volt. Azt írtam, hogy kb ugyanazt a szintet tudja, az a szint pedig az instant throttling és pont.
A 15 R3 hőmérsékleteit nem kell mutogatni, itt fekszik előttem, de az ebben lévő prociknak közük nincs a 8950HK teljesítményéhez és a hőtermeléséhez sem.szerk: a piszkálásról meg annyit, hogy a dobozból kibontva nem a user dolga, hogy normálisan működőképessé tegye a gépet és még csak nem is a szervizesnek. Mi lesz legközelebb? Beöntenek egy halom áramkört egy dobozba, 'oszt rakd össze magadnak?
-
válasz
gurubefree #26365 üzenetére
Hú! Nagyon sukár lett!
A "homokóra" helyére mi való?
-
NTonee
veterán
válasz
gurubefree #26362 üzenetére
mondjuk az a gép 8950HK-val kb az új almás gép szintjén van, instant throttling. Kétlem, hogy akár a fémpaszta is segítene rajta.
-
RM007
addikt
válasz
maximilian4 #26356 üzenetére
Egyéni tapasztalat....ha 3,6Ghz helyett 3,8Ghz futtatok( max turbo boost), vagyis + 200Mhz, akkor úgy kb jelenleg min 8 fok pluszt jelent hőfokban szintetikus tesztnél. Jelenleg nálam, ha 80 fok alatt akarom futtatni a cpu-t, akkor nem megyek 3,6Ghz fölé(nálam jelenleg ezen az órajelen megy mindig, erre van beállítva). Ezzel csak azt akartam mondani hogy a 3,4 és 3,9 között baromi sok a különbség. 3,9 troty nélkül könnyen besülhet rossz hűtés esetén.
-
Soucaller
tag
válasz
maximilian4 #26359 üzenetére
Egyet értek, 144hz 17 incs i9 1070 2k font körül szerintem elég jó ára van nem hiszem hogy egy Alienware alá tudna ennek verni vagy msi asus akármi.
De azért vagyok kíváncsi mi lehet ennél jobb ár érték arányba. Ami i9. -
maximilian4
addikt
válasz
Soucaller #26357 üzenetére
Hivatalosan az 1070 is a felsőházban harcol. Nincs sok szégyenkezni valója. Ha az élettartam a fontos, akkor neked még kapóra is jöhet ez a mérnöki "bravúr". Legalább nem fő a levében a cucc és mellé kapsz egy aránylag magas konstans órajelet. Persze én nem akarok rá- meg lebeszélni senkit. Én személy szerint most biztos ezt a lapost venném ha lenne rá pénzem.
-
válasz
KillHates #26349 üzenetére
Tényleg. Nem néztem utána.
1.2V az energiatakarékos és 1.35V a sima.
Forrás: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3025265/ram-decision-skylake-35v.html -
Soucaller
tag
válasz
maximilian4 #26356 üzenetére
Majd ha meg lesz, annyira én nem húzogatom max picit, hő az gyilkos főleg laposoknál, nem tudom mennyit venne el az élettartamából.. de nem 1-2 évre terveznék vele mert azért elég high end 1070 et leszámítva.
-
maximilian4
addikt
válasz
Soucaller #26355 üzenetére
Nekem is full szimpi a gép. Van ez a szoftveres baki hogy a max turbo boost órajelet 3,4GHz-re leszabályozták, de sztem ezen könnyen lehet majd segíteni ha nem lenne elég. 3,4 Ghz-en 80 fok alatti, körüli hőmérséklegttel sztem a konstans 3,9-en sem lenne probléma. Bár nem tudom ennek egyébként mekkora teljesítménybeli hátránya lehet fps-ekben kifejezve, de nem hiszem hogy túl sok.
-
Soucaller
tag
válasz
maximilian4 #26353 üzenetére
Szerintem ár érték arányba az egyik legjobb de bármit meghallgatok.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #26350 üzenetére
Nagyon unszimpatikus neked ez a helios 500. Tűzzel-vassal harcolsz ellene.
-
Soucaller
tag
válasz
Darth_Revan #26350 üzenetére
Kíváncsivá tettél.
Mik lennének az opcióid ? -
storm3
senior tag
Sziasztok! Kulfoldrol van valami ajanlott 'piacter', ahol erdemes gamer lapost venni? Gondolok itt gari es ar viszonyara.
-
válasz
Bluesummers #26346 üzenetére
Az a DDR3
Én úgy tudom a DDR4-nél az L-es és a sima is 1.2V-os...
Nem igazán sikerült kiderítenem a különbségeket... -
Soucaller
tag
Érdekes, nézegetem folyamatosan az Acer Helios 500 ast a legnagyobbat kint, eléggé elérhetetlen még a
Intel® Core™ i7-8750H lehet kapni rendelésre, de az Intel® Core™ i9-8950HK nem nagyon látom sehol sem.
Azt hinné az ember itt kint Londonba elérhető minden, de nem nagyon amazon oldalán csak a "kisebb" van, gyártó oldalán is csak a kicsit lehet meg venni, érdekes... akkor ülök még a seggemen és várok... -
-
válasz
norbalia87 #26335 üzenetére
Üzleti gépekbe szoktak 1.35V-os DDR4L (=low voltage) modulokat tervezni, a másik az 1.5V, jellemzően nem business notebookokba teszik. 99%, hogy neked sima DDR4 kell és nem DDR4L, csak erre is figyelj oda vásárláskor
-
norbalia87
tag
Igazat megvalva en csak a hp-s topik ota vagyok egy kicsit besz@rva, volt nekem 2 dell laptopom is elotte, egy dell xps l701x vagy 5 eve, es meg mindig megy, az ocsem meg mai napig hasznalja, meg elotte egy dell latitude vagy 7-8 eve, na azok nem valogattak, csereltek memoriat hdd-t egyik sem sirt es nem is volt bennem a "felsz" hogy valami elszarik benne. De ez a hp-s sztori elegge gaz, ezert is parazok egy kicsit.
-
válasz
maximilian4 #26330 üzenetére
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #26341 üzenetére
Régi hőskorszakban volt ilyen, hogy ennyire válogatós volt a dual channel. Mostanság esetek 99% ban teljesen mindegy egyik lehet 3600 as patriot is másik meg 2400 as kingstone akkor is menni fog a dual channel.
-
bandras54
aktív tag
válasz
Az L az alacsonyabb feszkot jelöli. Asztalinal van low profil, ami csak akkor lényeges, ha a CPU hutobordanak útban lenne.
-
maximilian4
addikt
válasz
norbalia87 #26339 üzenetére
Elvileg ha bővíteni akarod és azt szeretnéd hogy dual channel-ben működjön, akkor a mostanival megegyező memóriát kell venned. Nem csak márka, hanem a modell szám is lényeges (Úgy emlékszem mintha valaki régebben azt írta volna a topikban). Pl. az enyémben gyárilag egy SK Hynx modul van (SK hynix HMA81GS6MFR8N-UH), így ugyan ilyet fogok venni mellé. Én a linkelt oldalon kiválasztottam az én gépemet és kiadott valami 2133Mhz-eset (itt se márkát, se típust nem írt), meg 2 fajta kingston hyper x-et (2400Mhz és 2666 Mhz) Úgy sejtem ha ezek közül bármelyiket megvenném a jelenlegi mellé, nem igazán menne dual channelben a memória. Nyilván a legjobb ha párban veszi az ember. Amúgy én nem hiszem hogy az Alienware válogatós lenne. A HP-s sztori elég durva.
-
gurubefree
senior tag
válasz
norbalia87 #26339 üzenetére
Pontosan ... a lassabb diktal .
Vagy veszel ugyan olyat ami van , vagy veszel parban 2x8GB a gyorsabbol ami szereny velemenyem szerint felesleges.
-
norbalia87
tag
válasz
gurubefree #26338 üzenetére
Pont ma bukkantam en is erre az oldalra, de nem voltam benne biztos, hogy mennyire "hiteles" az oldal.
Az en memoriam az 2400Mhz, gondolom ha megveszem ezt a modult akkor ez is lecsokken 2400-ra es a latency is ugyan az lesz mint a masik modulnak.
Amugy alienware 15r4 gepbe keresem a ram-ot.
-
gurubefree
senior tag
válasz
Nem tudom melyik modelbe kell .... en itt szoktam vasarolni .
-
Medocsabi
addikt
Mostani kedvenc hirdetés bullshit szöveg:
"tiszta forrásból való származására örök garanciát vállalunk adásvételi szerződéssel!"
Bhazz+! -
norbalia87
tag
válasz
Bluesummers #26333 üzenetére
ddr4l ? az l nem a low profile-ra utal itt?
Ez lenne akkor a masik amit neztem [link]
vagy megprobalok egy ugyan olyan modult rendelni mint ami a laptopban van, bar nem nagyon hallottam meg errol a gyartorol elotte.
Kozben a dell oldalon rakerdeztem, hogy mennyi lenne egy 8gb modul a gepembe es £233-ert postaztak volna nekem 8g ram-ot meg ma
-
Üdv a csapatnak . Nekem is lenne egy kis kérdésem . Nos játszom Witcher 2 és a hőmérséklet 90 fok GPU nak igen nagy meleg van de ennyi nem szokott lenni . Azt vettem észre hogy mintha GPU ventilátorra legyengült volna sokkal kisebb a hangja mint régen volt és nem is olyan erővel nyomja ki a levegőt mint régen. A másik dolog amit kell tudni hogy pár hónapja turkáltam biosba amihez nem nagyon értek azóta egyik pillanatról a másikra a hwinfo nem látja mennyivel mennek a ventik. Én arra gyanakszok hogy valamit ott el állítottam mert Dávid nagyon jól beállította a ventiket és eddig nem volt ilyen gond. Megmutattom a BIOS t.
-
válasz
norbalia87 #26332 üzenetére
-
norbalia87
tag
Sziasztok, szeretnek venni egy 8 gigas modult az alienware 15r4 gepembe es egy kicsit bajban vagyok a valasztassal.
A gepemben talalhato modul adatai itt :
Na most azt tudom, a ram topikbol, hogy legyen ugyan az a feszultseg, na meg minden mas.
En erre a modulra gondoltam [link]
Nekem ugy tunik, hogy ez megegyezik a modullal ami az en gepemben talalhato, csak mas gyarto.
-
Calibos
addikt
válasz
maximilian4 #26330 üzenetére
Köszi, már beszéltem is vele, nincs akadálya a dolognak.
-
Calibos
addikt
Segítséget kérnék!
Asus G752VT Laptomomra ráférne egy tisztítás és Cpu újra pasztázás. Csak Asus Szerviz jöhet szóba? Több mint 2 év Garancia van még rá. Vagy ha tudtok ajánlani valakit, azt megköszönném! Budapesti helyszín! -
maximilian4
addikt
-
-
RM007
addikt
válasz
Pocok256 #26325 üzenetére
Az jó és örülök neki, de ezt most miért írtad ide? Aztán erre válaszolva meg a többire jön majd hogy megint tele offolom a topikot, pedig érted mi a szitu.
Nálam sincs gond, csak próbálom kihúzni a határokat ameddig csak lehet. Menj a topik elejére hogyan kezdődött és olvasd a topig gazda izgalommal teli beszámolóit.
Ez a 4 éves gép amit tud, azt semmilyen más lapos sem tudja a mostaniak közül, értsd úgy, amire ezt tervezték, és lett belőle eddig....(Muerte hasonlókat mondana, és már fejtegetett korábban)...na pont ezért nem kell nekem semmi más Alienware meg főleg. Tervezett teljesítményének sokszorosát hozza, más típusokhoz képest könnyebb szétkapni, javítani, bővíteni, modolni, mire Killhates a tanúm. Sőt hamarosan vízhűtésem is lesz hozzá, ami a lapos belső konstrukciója miatt kivitelezhető. Na ezt a varázst semmi más nem tudná nekem most pótolni. És ha piszkálás alatt a mostani nagy meleg miatt, mert kímélni szeretném a laptopom, azt értjük hogy 4 magon 3,6Ghz-ig tolom csak a tempót a cpu-nál, és azt throttling mentesen(max turbó) hozza ameddig csak kell, akkor az szerintem elég szép, és bőven elég mindenhez jelenleg ebben a topikban.
További szép napot.
-
RM007
addikt
válasz
KillHates #26323 üzenetére
Az XTU olyan mint egy jó kurva, mindent megmutat.
Szóval nincs, mert beállítottam, sőt visszább vettem az órajelekből is a nagy melegre való tekintettel.
Ha alapon futna minden mindenféle piszkálás nélkül, akkor egy nagyobb fingatás alkalmával biztos lenne, mint gondolom én mindenki másnál is hasonló képen, és itt tévedhetek, ezért elnézést, engem is meg kellene győzni.
-
RM007
addikt
válasz
Darth_Revan #26317 üzenetére
A korábbi max TDP 47W fogyasztású CPU-m (i7-4900MQ 38,37,36,36) alap órajelen sem tudta tartani a beígért teljesítményt. Vissza vett az órajelekből (XTU). Vagyis a turbó órajelek csak egy darabig működtek csúcson, mert a fogyasztás jóval 47W felé ment. Persze tudom hogy csökkenteni kell a feszt és akkor kevesebb fogyasztás és hőfok keletkezik, de ez már utólagos mókolás.
(#26318) echterion: Keményebb fából faragtak, kialudtam.
-
maximilian4
addikt
válasz
KillHates #26319 üzenetére
Telefonoknál már régóta kijött ez a dolog. ARM big.LITTLE.
-
Bátorkodom megjegyezni, hogy ne keverjük össze a POWERthrottling-ot a THERMALthrottling-gal
Az előzőt egyébként a desktop-okban droppolásnak is szokták hívni, mert ott nem annyira konstans és inkább csak tuning esetén szokott jelentkezni. A noti gyártók e kétféle tánclépést szokták alkalmazni a termékeik élettartamának (legalább a gari végéig bírja ki) növelésére. Az Apple gurított most egy ilyen orbitális csúsztatást, hogy a beharangozott i9 tudjon (egyáltalán i9-ként) működni rendesen az új szépségükben. Gyanítom, hogy csak idő (és implementáció) kérdése, hogy olyan heterogén processzorok jelenjenek meg amik több nem AZONOS magot tartalmaznak nem azonos feladatok elvégzésére. Az Apple pont valami ilyesmit kotyvaszt a boszorkánykonyhájában, mert kezd kifulladni az Intel abban, hogy minimális technológiai fejlesztésekkel (plusz órajel, plusz magok) lép csak előre, de az utasításkészlet vagy AKÁR (ezt ki sem merem mondani) ESETLEG architektúrát változtassanak.
-
Medocsabi
addikt
válasz
jorden06 #26288 üzenetére
Szia! Ez a kérdés nem egyszerű,és szerintem egységes válasz sincsen. Mit nevezünk ugyanis gémer notebooknak? Már ez a kérdés is megosztja, még az ős fórumtagokat is
Nekem pl a szó szoros értelmében nincs szükségem notira, bőven ellennék asztali géppel (pláne hogy nálam az Xbox az elsődleges játék platform,de imádom a stratégiát...))
De:
1: már nem váltanék vissza, egyrészt mert feleségemnek így is asztali gépe van, még 1 már nem férne el sehol,
2:másrészt pedig marha kényelmes, mert munka miatt sem kell az asztalnál üljek, ágyból, ölben, kényelmesen elintézem amit kell, közben feleségem mellettem olvas vagy tévézik, és bár nem konkrétan egymással vagyunk, de mégis együtt.(nem hangzik túl nagy érvnek, de annyira kevés időnk van egymásra, hogy az a napi ~ 1 óra igenis számít, nekünk legalábbis)
3:Továbbá mindig is saját gépem volt, megőrülnék ha közös lenne asszonnyal, ő minden sz@rt letölt minden sittes torrent oldalról, én azért jobban figyelek a vírusvédelemre
4:nyaralásnál, egy hosszú wellness hétvégére bármikor magammal tudom vinni. -
RM007
addikt
válasz
Darth_Revan #26310 üzenetére
Pontosan....itt akkor power throttling van. Mert ügye nem csak a melegedés vesz vissza a teljesítményből úgy fél perc elteltével vagy még korábban. És pont ezért szereztem be új cpu-t, hogy legalább ezt kizárjam. Szerintem ezt korábban már jól kiveséztük.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #26312 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy rakjanak alá normális hűtést, és ne fogják vissza mesterségesen a procikat, gpu-kat. Ha ezt teszik, az bizony trotty, akár thermal, akár bios mókolás útján érik el.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #26310 üzenetére
Ez nem trotty (a saját értelmezésem szerint). Szoftveresen az acer nem engedte el 3,9 ghz-ig, de azért ez még bőven turbo boost.
Én még mindig azt mondom hogy inkább legyen egy tartós 3,4 ghz-em 80 fokkal, mint 3,9 90+ fokkal. De azok a notik amik el vannak engedve 3,9-ig és van mellette mondjuk egy 1070 azt tapasztalom mérések alapján, hogy nem igazán tudnak ennél magasabb átlagot produkálni, mert az órajelek össze vissza ingadoznak alap és max turbo boost órajel között. Mint pl. a helios-os hírnél említett zephyrius m példád, hogy az bezzeg...hát az is 3,4-es átlagot nyomott, úgy hogy ki tudja pörgetni a 3,9-et. Egy szónak is 100 a vége, szerintem eza megoldás jobb.
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #26309 üzenetére
Azért, mert 6 maggal 3,9 GHz-en kellene ketyegnie, ha nem lenne melege. Mivel ezt nem éri el, trottyol. Nem világvége, de ez throttling, mert nem tudja azt, amit a gyárban megálmodtak neki.
Mod: Hopsz, megelőztél, Revan.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #26309 üzenetére
Azért trottyol mert 3.9 ghz-nek kellene lennie és nem tartja ezt a max turbo órajelet annak ellenére hogy 80c alatt van a hőmérséklet, tehát bőven nem hőmérséklet miatt trottyol.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #26308 üzenetére
Alienwarek úgyszintén. Itthon nem szabad AW-t venni, mert rablás.
(#26308) Darth_Revan
Miért trottyol? Nem az a throttling mikor a magas hőfok miatt (általában pár fokkal 100 alatt) visszavesz alapórajel alá? Az hogy bios alapján a turbo boost nem pörög 3,9 ghz-en 6 aktív mag esetén szerintem nem a világvége. Ha emellett relatív hűvösebb is marad a proci még örülnék is neki, hátha megnöveli az élettartamot.
3,4 ghz jóval a 8750 alapórajele fölött van. Ami még érdekelne hogy tartós 3,4 ghz mellett hány fokos a cpu? -
-
Strezi
őstag
válasz
Darth_Revan #26306 üzenetére
Nem csak ez, más gépek is jó áron vannak itthon szinte nem is éri meg kintről venni. Pláne ha valaki garira is gondol. Nekem sem volt olyan nagy bolt, de kellett hamar, gyorsan
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #26304 üzenetére
Helyesbitek, a 8750h modell más boltban is elkezdett feltűnni.
Ipon-ban pl 1.043.690 Ft, azaz lazán 56k-val olcsóbb mint a Digiprime-ban.
Így már nem csak a 8950hk modell, de a 8750h modell is olcsóbb Magyarországon mint Németországban. Németeknél 8750h modell fele ennyi ssd-vel és kisebb afa-val 30k-val drágább.Magyar Asus elég szépen lenyomta az árát ezeknek a gépeknek
Az előző Chimera-hoz képest pedig nem is annyira drágább, a +2 maggal és +500 mhz-el gyorsabb cpu-ra kb 30k-t kell rafizetni ami szerintem reális.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #26304 üzenetére
El tudnám viselni az asztalomon. Eszméletlen egy gép. i9, gtx 1080, 64 giga ram, 144hz.
-
Darth_Revan
veterán
Lam lam lam, a korabbi tervekkel ellentetben megis rendelt a magyar Asus 8750h cpu-val szerelt Chimerat is.
Digiprime-ban mar kaphato 1.1m--ert 32 gb ram-al.
Emlekeztetoul a 8950hk cpu-val es 64 gb rammal szerelt modell 1.3 m.
-
Balázzs
senior tag
válasz
jorden06 #26288 üzenetére
Hali!
Átlag heti 1-2 óra játék, viszont utazás és munka miatt jó, ha mindezt bárhol, bármikor letudhatom, ezért fontos volt a mobilitás. Utazásaim miatt tudtam, tudok kedvezményesen vásárolni a hazai árakhoz képest, így 4-5 évente cserélem a gépet, az elsőt 2008-ban vettem (Gateway 6860FX-Core2 duo, 4G RAM, NVIDIA GeForce 8800M GTS - 512 MB GDDR3 SDRAM, majd Lenovo y510p és most AW 17R4).
üdv
B.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Apple Macbook Air M4 15 2025 16GB 256GB
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Apple MacBook Pro 14" - M3 Pro - 18GB/512GB
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest