- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
válasz
#38464487 #1861 üzenetére
Milyen gép?Milyen motorral?Lenne pár ötletem miért nem megy
Alapjáraton szépen működik, de nincs benne erő?
Fordulatot hogyan szabályozza a gép? Manuálisan te állítod, vagy saját magának állítja be terheléstől függően?
Ha az első verzió tehát manuálisan állítod a fordulatszámot és úgy nincs benne erő, próbáld ki, kézzel tudsz-e max fordulatszámot kihozni belőle, lehet csak a karburátor van rosszul beállítva. De lehet egy eldugult fúvóka is, vagy ahogy írták feljebb egy koszos/eltömődött légszűrő, rossz gyújtógyertya, gyenge szikra ha a gyújtótekercs hibás, de lehet egy teljesen elhasználódott henger vagy gyűrű, nem záró szelep vagy kiégett tömítés, eltömődött kipufogó és emiatt nincs kellő erő benne.Ha a második verzió, tehát automatikus a fordulatszám szabályozás akkor a fentebb leírtakon felül érdemes megnézni, hogy az a kar és a hozzá tartozó rugó, ami a gázt adja rá, amikor leesik a fordulat be van állítva rendesen?Motoron a burkolat megvan?
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1820 üzenetére
Mivel a szerviz hétfő óta nem is válaszolt a telefonos/írásos-fényképes megkeresésemre, úgy döntöttem a még érvényes jótállás ellenére megcsináltatom a kerekeket magam
Ami ez után történt, ahhoz nem is akarok csak annyit hozzáfűzni, hogy nem a minösége az erössége ennek a fűnyírónak
Simán letört a menet a tengelyröl, mikor meghúztam.a csavart.Ha nem járt volna ez a gép hivatalos szervizben akkor már elgondolkodnék azon nem valami kínai hamisítványt vettem-e
-
gabor9991
őstag
Nekem is ilyen 40-es fúrt kutam van a kertben, egy ilyen szivattyút használok, 2700liter/óra a vízhozama 2bar nyomásnál,(bár ez biztos a kúttól is függ) önfelszívó, bírja a gázos vizet, szerintem ennyi pénzért nem rossz.
Kompletten házi vízműként is meg lehet venni, könnyen lehet javítani, bár nálam eddig egy csapágy csere volt csak, mert hangos lett, de ennyi belefér 3 vagy 4 év intenzív használat után. -
gabor9991
őstag
Nyilván ez lenne a megoldás, csak ugye még garanciás, megvetettek velem vásárláskor +1 évet, így nem biztos, hogy ezt nekem kellene megcsinálnom.A kerekek lógására is van megoldás, persely lesz belerakva, abba 2 golyóscsapágy, na az soha nem megy tönkre.Meg is csinálják a tanulók a műhelyben, de azt is majd csak akkor ha már nem garanciás.
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1814 üzenetére
Írtam a szerviznek, kíváncsi leszek a válaszra.
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1812 üzenetére
Gondoltam erre, meg is csinálnám viszont attól a kerekek még olyanok maradnak amilyenek.Azt hogy javítanád?
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1810 üzenetére
Nem rudom mit csinálhatok rosszul, miután kicserélték tavaly a kaszaházat, le lett fújva alvázvédövel is pluszban, de most azzal együtt jön le a festék, ahogy a képen is látszik, nagy foltokban leválik ès alatta fényes a lemez nem rozsdás.Használat után kerti slaggal szoktam a belsejét kimosni.A kerekek pedig ennyit bírtak, sajnos nem csapágyazottak ugye.
-
gabor9991
őstag
Sziasztok van egy Mcculloch m46 125R gépem, volt már vele problémám bőven sajnos, írtam is itt ezzel kapcsolaban, de lassan lejár a 2 év garancia és van néhány hibája most is
A kaszaház egy éves, tavaly már volt cserélve, mert a másikat pár hónap után megette a rozsda, de most újra elég rosszul néz ki.
kaszaház 1A jobb oldali kerék tengelyét már egy évesen javították, de most újra lógnak, a bal oldali főleg, már majdnem a magasságállítóba is beleér.
kerék lógás 1
kerék lógás 2
Szóval azt kérdezném, hogy ezek ennyi használat után teljesen normális állapotnak tekinthetők, és én vagyok túl igényes, vagy inkább próbáljam meg megjavíttatni garanciában? -
gabor9991
őstag
M46-125/ M46125R tipusoknál a kaszaház amiről én tudok mindnél rohad.
Az enyémen cserélték, az újat lefújattam alvázvédővel, még az első használat előtt, most azzal együtt jön le a festés, egy sima kerti slagos mosástól.Elképesztő silány minőség, nincs a festés alatt alapozó.A gardena csatlakozós mosás is jó dolognak tűnik, de a víz bejut a kerekek belsejébe és ott is összerohad a csapágy a hajtásban, az is volt idén tavasszal cserélve már, most újra nyikorog.
Motorjával nincs probléma.
Husqvarna és mcculloch ügyfélszolgálatnak is írtam a hibával kapcsolatban, hogy mi lenne a teendő jelen esetben, válaszra sem méltattak.
Most majd az jön, hogy elmegyek és beszélek a szervizes szerelővel, ha arra járok.
Április végéig még van jótállás. -
gabor9991
őstag
M46-125r tulaj vagyok, tavasszal kicseréltettem a kaszaházat, mert megette a rozsda, az új kaszaházat, még használat előtt lefújattam alvázvédővel, de sajnos az sem sokat ér...most Így néz ki.
-
gabor9991
őstag
Én ezt használom minden kétütemű gépembe, nem azért, mert így akarok spórolni, hanem van egy robogóm, abba ezt teszem hosszú évek óta, ez van itthon, és köszöni a robogóm jól van.
1100 1 liter, ezzel használom a permetezőt és a szegélynyírókat is.Azok is jól vannak.Pedig ott van fordulatszám rendesen.
Régebben vettem én is a repsol, castrol meg a nagy márkák olajait, de sok különbséget nem tudtam felfedezni, a recordon is ott vannak azok a minősítések mint a 3x annyiba kerülő társain. -
gabor9991
őstag
Ha sok a kavics ahol hasznalod erdemes lefujatni a kaszahaz belsejet alvazvedovel, az enyem par het utan tiszta rozsda volt, nagy darabokban jott le a festek rola.Ha visszaolvasol tavaly kepet is tettem fel rola.A hatso kerekek csapagyai is elrozsdasodtak mert hasznalat utan amikor elmosom a gepet nem megyek vele eleget csak ugy, a betonon es nem tud kiszaradni, a szerviz szerint ezert kellett azokat is cserelni.Amugy jo kis gep, eros, jo vele dolgozni, nekem is az m46-125r van ahogy ANDROID???-nak is
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1229 üzenetére
Szerintem a noname kategóriás gépekhez sehonnan, ha még alkatrész lenne is, de mondjuk nem tudja magának megjavítani az ember, nem igazán ismerek már olyan helyet itt nálunk, ahol ilyesmiket javítanának.Egyszerűen nem éri meg.
Amikor tönkrement eldobod, veszel újat. -
gabor9991
őstag
válasz
Zodiacus #1226 üzenetére
Ilyesmire gondoltál?linkÉn a vaterán vettem mátészalkáról güde magassági ágvágót.
Gyári új, dobozában, garanciával, szólt a hirdetés és valóban az új ár harmadáért vettem.
Rengeteg szivattyú, fűnyíró, ágvágó, elektromos kéziszerszám stb. volt az eladónál szinte ingyen.Naponta frissült a készlete.
A lényeg az volt, amikor megkaptam,az iszonyatosan elhasználódott, gyűrött, szakadt dobozban az ágvágót, a dobozán rajta volt a német aldis ár, 110€ és egy kicsit használt voltFűrészporos volt a belseje a lánckeréknél és az olajtartály is, de új, bontatlan láncot és láncvezetőt kaptam hozzá.Képzelem, milyen lett volna a garanciális ügyintézés, ha szükség lett volna rá
ugyanis semmilyen számla jótállási jegy vagy akármi nem volt a dobozban.
Kicsit utánanéztem, mi itt az üzlet, és kiderült, hogy a külföldön garanciában visszavett/cserélt gépeket ott nem javítják, hanem értékesítik a kelet-európai neppereknek hatalmas mennyiségben.
Na szerintem ezek a készletek jelennek meg a jófogáson, jó áron.Plusz az eladó kikötötte, hogy csak saját futárszolgálattal hajlandó szállítani, ami ugyan drágább, mint a vaterafutár, de végül mégis a gls hozta.
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1169 üzenetére
Igaz nem rücsi, csak sima alvázvédő, de valamit ez is véd majd remélem[link]
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1169 üzenetére
A kerék berohadását?Egyszerű volt
Lemostam.
Lemostam alaposan az egész gépet, még októberben, mert ugye azt ígérte a szerviz, hogy a szezon végén jönnek majd érte.Nem akartam koszosan odaadni nekik, jó alaposan lemostam, a hátsó hajtásnál a kerekekből is kimostam a fűszálakat, ami közé került, na ezt nem kellett volna.
Október végén betoltam a garázsba, és vártam, hogy jöjjenek érte.Egész márciusig vártam, de nem jöttek, ekkor elővettem, de már össze volt rohadva
A szervizes srác azt mondta, hogy ilyet még nem láttak, olyan volt, mint ami egész télen folyamatosan vízben állt volna.Pedig nem. -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1167 üzenetére
1500-2000?
Max. 2 kávéegyik barátom fényez is, van nála mindig rücsi.
-
gabor9991
őstag
Tegnap visszakaptam a fűnyírót, kicserélték a kaszaházat, és megjavították a hajtást.Rendesek voltak.
Annyit mondtak, hogy a hajtás össze volt rohadva, azért nem forgott a kerék, és ezt garanciában nem kellett volna megjavítaniuk, nekem mégis megtették, de ezután lehetőleg ne mossam ki a kerekekből a füvet..
Arra viszont nem mondtak semmit, ha nem mosom el, és a belerohadt fűtől romlik el újra, akkor az kinek a hibája?
Most, mielőtt elkezdődne újra a szezon, alvázvédővel lefújatom belülről, hátha így időtállóbb lesz -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1159 üzenetére
Holnap jönnek érte
Kicsit még ma is rám akarták beszélni, hogy egy elromlott fűnyírót a tulaj dolga a szervizbe vinni, hisz az nem egy nagy dolog, de végül megbeszéltük, hogy ez nem így van -
gabor9991
őstag
válasz
Voice24 #1155 üzenetére
Persze, hogy dokumentálva van Az ügyfélszolgálat válaszlevelei minden esetben névvel érkeznek.Mondtam is nekik, hogy nem az én dolgom a szervizbe juttatás, bár van autóm, saját kötégemen szállítsam szervizbe a garanciás fűnyírót?Amit ugye senki nem fog nekem kifizetni, ha garanciás, jöjjenek érte.
A dolog úgy kezdődött, hogy a 2 hónapos fűnyíróról slaggal lemostam a festéket, ezt lefotóztam és elküldtem a husqvarna központi email címére, hogy ez normális-e a husqvarna gépeknél?
Persze rögtön jött a válasz, hogy ez nem normális dolog, kaszaház csere lesz, de használjam a szezon végéig, annak már úgyis mindegy...Ezért is nem hívogattam őket hetente.
Szezon végén jelentkeztem a megadott szerviznél, ez után történt, amit tegnap már leírtam.Nem is érdekelne, hogy rozsdás a kaszaház, hiszen úgyis kicserélik majd, de most beállt a hátsó kerék -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1152 üzenetére
Sajnos igen.Azt gondoltam felnöttek vagyunk, ha valamit megbeszéltünk, az úgy is lesz.☺
16-án reggel, elsö dolgom lesz hívni öket.Jeleztem a husqvarna ügyfélszolgálatnak is,(vevoszolgalat.husqvarna@husqvarnagroup.com) ahogy írtam, nem is válaszoltak.😕 -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1149 üzenetére
Így terveztem én is, hogy a télen elintézik.
A husqvarna ügyfélszolgálatán ajánlották ezt a szervizt, mert direkt megkérdeztem, hová forduljak, hogy minden f@szán menjen.
Felhívtam őket először novemberben, egyből mondja is a szervizes, hogy tudja miről van szó.A Husqvarnától szóltak neki is, hogy lesz egy kaszaház csere, adjak címet, telefonszámot, hogy tudjanak szólni, ha jönnének érte.
Itt már megemlítette, hogy nem annyira gyakran járnak felém, de, ha beviszem, akkor hamarabb kész lesz...mondom köszi, de garanciális a javítás, majd talán kifizeti a fuvarköltséget a gyártó valahogy, nekem ez oda-vissza 2x több, mint 200km.Jaja, érti, majd akkor jönnek.
Januárban, felhívtam újra, hogy nem vagyok türelmetlen, de két hónap alatt nem jártak erre?Vagy elveszett a címem?Megnyugtattak, hogy nincs probléma, megjött már az új kaszaház, jönnek érte természetesen.De, ha bevinném magam....Most újabb két hónap eltelt, a rozsdás fűnyíró még itt van nálam, ráadásul a kereke is megszorult, hátha ahhoz is alkatrész kell valahonnan a világ másik végéről.Komolytalan.
Ezt a történetet, így, leírtam annak az embernek is, aki a husqvarnánál intézi a garanciát és ajánlotta ezt a szervizt, de nem is válaszolt. -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1111 üzenetére
A gépen (m46-125r) újabb hiba jelentkezett, a bal hátsó kerék megszorult.
Szezon vége óta várom a szervizt, hogy elvigye kicserélni a kaszaházat, ahogy ígérték, ez alatt az idő alatt a garázsban állt.Ma beindítottam, mert már foltokban kellene vágni a füvet, de a bal hátsó kerék be van szorulva.Csinált már ilyet ez előtt is, de akkor apró előre-hátra mozgatással sikerült megjavítaniMost nem.
Olvastam itt, másik ilyen gépnél is jelentkezett ez a hiba, hogy alacsonyabb vágási magasságra állítva, a kerekek hátrafelé nem forognak, de nekem most mindben ezt csinálja, se előre, se hátra, de csak a bal, a jobb az forog körbe.Ha a hajtást kapcsolom, akkor egyik sem forog.Ez minek a hibája lehet?
Ráadásul a szervizzel sem tudok mit kezdeni, 4 hónap alatt nem voltak szívesek a gépet megjavítani, pedig többször is beszéltem velük, ígérték, hogy jönnek érte.Persze, ha magam beviszem, a saját kocsimmal (oda-vissza 204Km), akkor akár azonnal is meg tudják javítani...Korrekt garanciális ügyintézés. -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #1108 üzenetére
Egy szezont használtam, tavasszal itt érdeklődtem, milyen fűnyírót vegyek, mert a régi al-ko szétporladt
Ez se készült sokkal jobb minőségben sajnos, bár bíztam benne, hogy nem így lesz.
Nem volt napi használatban, egy kertes háznál a kertben, és az utcán dolgozok vele, amikor megnő a fű, nyáron, volt amikor hetekig nem volt eső, akkor nem is vágtam vele füvet.
Szerintem teljesen átlagos üzemidőt ment, olajat sem cseréltem benne, csak az első 5 óra után, azt követően úgy számoltam, hogy elég lesz tavasszal az új olaj.
A festéket már a legelső mosás alkalmával sikerült leszednem a kaszaházról a kerti slaggal...akkor már bántam egy kicsit, hogy ezt vettem meg.
Kollégámnak megtetszett a gép, amikor megvettem, vett ő is egy sima m46-125-öt persze arról is válik a festék.
Beszéltem a szervizzel, elvileg garanciában kicserélik a kaszaházat, de sajnos azt mondták, hogy lehet, amit kapok, arról ugyanígy lejön a festék.Gondoltam sebaj, majd cserélnek akkor minden évben. -
gabor9991
őstag
-
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #717 üzenetére
Remekül működik a gép.
Tapasztalatok az első használatot követően:
Első indításkor 3. rántásra indult, könnyű tolni a fűben, az önjáró sebességet sajnos eléggé gyorsra sikerült beállítani a gyárnak, kicsinek találom a fűgyűjtőt.Legalacsonyabb állásban ezen is akad a kerék, ha húzom hátrafelé.Röviden ennyi.A garanciát tényleg elektronikusan intézik?
Nem kaptam jótállási jegyet, csak a számlát, elvileg valahol regisztrálják majd, hogy megvettem, a gyári szám alapján és akkor 24 hónap lesz a jótállás.
Garjegy nem is kell, ezt mondta a kereskedő.
Én megnéztem a Mcculloch oldalát, de nem találtam olyan lehetőséget, ahol regisztrálhatnám a gépet.
Ezzel kapcsolatban tudsz pontosabban valamit? -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #715 üzenetére
Megrendeltem a Mcculloch m46-125r-t.
72000 + 1990 forint valami regisztrációs díj és így van 1 + 1 év garancia.
Olvastam, hogy neked is ilyen géped van, plusz adtál egy-két tanácsot már, ezért is érdekelne a véleményed.
Milyen olajat rakjak bele?
Gyári briggs vagy valami más is jó?
Kerekek tengelyei ugye nem csapágyazottak, szükséges ezeket valamivel karbantartani?
Nem szeretném, ha ez is gyorsan elpusztulna, mint az al-ko...
Esetleg van valami tapasztalatod, amire érdemes odafigyelni, de nincs benne a leírásban? -
gabor9991
őstag
válasz
ANDROID??? #713 üzenetére
Garancia váltózó, van ahol egy, van ahol kettő évet írnak rá.Majd holnap megkérdezem a forgalmazótól, az a biztos.
Van még pár napom átgondolni, melyik legyen.
A házam előtt, egyszer 20 és egyszer 50 méteres hosszban, árokban is kell használnom a gépet, és nem tudom a briggs motor mennyire érzékeny arra, ha enyhén oldalra dőlve tolom az árokban?
Az al-ko erre megadja, hogy 20 fokos dőlés esetén 60 percig, 30 fokos dőlés esetén 3 percig gond nélkül használható.
A briggs 450e-motorja kibírja ezt? -
gabor9991
őstag
Szeretném megkérdezni van-e tapasztalata valakinek azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartósak a mai siklócsapágyas fűnyírókerekek?
Nálam, egy fűnyíráskor, több mint 3400 métert kell tolnom a gépet, szóval ez fontos szempont, hogy sokáig bírja a kerék.
Az olcsóbb Mcculloch gépeken siklócsapágyas van, de még a Makita plm 4110-en is.
Ezzel szemben, az al-ko már az olcsóbb gépeire is golyóscsapágyazott kerekeket szerel, ott viszont a saját fejlesztésű motorról nem tudok semmit, így nem tudom melyik a jobb?
Briggs motor+siklócsapágyas kerék, és vegyem a Mcculloch-t?
Al-ko motor golyóscsapágyas kerék és vegyem az al-ko-t?
A régi fűnyíróm egy al-ko classic 46b volt, de sajnos a fűnyíró ház teljesen szét van esve, a hegesztések eltörnek, a kerekek magasságállító furatainál a lemez egyszerűen elkorrodálódott, viszont a nem ajánlott al-ko motorral van szerelve ami nálam hibátlanul működik, így 8 év után is.
Most a Mculloch M46-125 és az AL-KO CLASSIC 4.64 P-S között kellene választanom, árban ennyit szánnék rá, de nem tudom melyik lenne megfelelő?
Ja, a garanciáról is kérdeznék, a Mcculloch 1 évet ad tényleg csak?
Ahol néztem, ezt mondták, al-ko 3 év, Mcculloch 1év.
Esetleg 70K-körül van jobb választás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest