- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szia!
Szerintem logikus lenne akkor Makitánál maradni. Akkor akksit nem kell hozzá külön venned, hanem jó hozzá, ami a rendes fűnyíróhoz: Makita DUR181Z -
t256
őstag
Sziasztok,
Végül megvettem a Makita DLM382CM2-őt.
Egy igazi áldás, hogy nem kell a kábelt igazgatni. A gép nagyon jól bírja. Életmentő volt, hatalmas volt már a fű.
Kéne hozzá egy szegélynyíró is. Apósom egyik barátja adott egy Flymo márkájú egyszerűbb damilos gépet. Igazi rémálom, mondjuk nem használtam még ilyet, de nem éreztem rá elsőre.
Második indítás után kifogyot a damil is.
Tegnap voltam az Aldiban. Volt Ferrexből pár darab 12000 Forintért (plusz akku és töltő 11000, tehát 23000 Ft összesen). Ránézésre egy az egyben ugyanaz, mint a Flymo csak műanyag késeket adnak hozzá. 25000 Forintért viszont már kapok akkus Makitát. Igaz ez is nagyon hasonlít az előző kettőre.
Van ajánlott márka és típus? Most kénytelen vagyok egy elektromos sövényvágót használni erre a célra. -
-
55Tom
friss újonc
Sziasztok!
Nem tud valaki egy (elérhető áru) házat MTD 51 BC fűnyíróhoz? Kiszakadt a kereke
Tűvé tettem a netet, de huszon..harmincon ezrekért láttam csak.
Köszönöm -
kory24
őstag
Köszönöm szépen mkinek a segítséget!!
-
Az olajakkal az a gond, hogy pusztán a levegővel érintkezve, emberi hőmérsékleten is oxidálódnak -- persze messze nem annyira, mint üzemi körülmények között, és az sem mindegy, hogy egy még érintetlen, vagy egy már igénybe vételnek kitett olajról van-e szó.
Az ökölszabály az, hogy magában öt évig tartható el egy modern olaj, levegőnek kitéve meg kettőig. A probléma az, hogy a teljes elhasználódás kalkulációjához egy csomó valójában ismeretlen tényezőt kell figyelembe venni.
Több mint húsz éve egy a MOL-nál kenőanyagokkal foglalkozó ismerősöm erről a következőket mondta:
A töltéstől számított öt évig garantáltan minden olaj felhasználható. Az üzemórák száma csökkenti az olaj passzív körülmények közt garantált élettartamát is, ami autós hasonlattal azt jelentette, hogy ha 10e km az előírt ciklus, és nagyon keveset használom az autót, akkor 5e km-t megtéve nyugodtam kihúzhatom két évig a cserét, ha azonban már mentem 8e km-t, akkor legyen inkább másfél év.
Ha egyébként a félig kiürült flakonból áttöltöm a maradékot egy kisebbe, amiben kevesebb a levegő, jót teszek az olajjal, de ennek csak tényleg sok év távlatában van érdemi jelentősége.
A másik a benzin kérdése. nem csak kerti gépek esetén igaz, de sajnálatos tény: prémium benzint (nem márkázott 95-öst!) kell használni! Nem azért, mert 100-as, mert annak pont nincs jelentősége. Hanem egyrészt azért, mert a prémium benzineknek már az alapbenzine is fele annyi etanolt tartalmaz, másrészt azért, mert ténylegesen hasznos adalékokat tartalmaznak -- a V-Power és a MaxxMotion esetén legalábbis feltétlenül.
De ha a benzin három hónapnál tovább áll elégetetlenül, akkor még így is melegen ajánlott a stabilizáló használata, amelyből talán a Motorex Ethanol Treatment a legjobb választás.
MaCS
-
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #4445 üzenetére
Sziasztok,
végre megérkezett az Einhell Agillo akkus fűkasza, már legalább egy hónapja vadásztam, mire egy webshop tudott szállítani, most úgy tűnik megint több helyre is érkezett készlet belőle, pedig volt bolt, ahol azt mondták ezt a típust kivezetik, és nem kapnak többet, már csak az 1 akkus utódja van/lesz. Öröm az ürömben, hogy a fali tartó konzol és a karabiner, amivel felakaszthatnám a hevederre nincs a csomagban, de ezt megpróbálom rendezni a bolttal/forgalmazóval. Mondjuk kicsit fura, hogy nem egy kampó lóg a hevederen, amire ráakaszthatom, hanem a lapos? karabiner, és azt kell ezzel a zárral rögzíteni/oldani, de majd biztos megszokom.
Gondoltam írok pár sort az első tapasztalataimról, bár még csak netto fél órát használtam, az előző hsz-ben látni, hogy mihez is kerestem eszközt, a fűnyírót még halogatom, hátha lesz a Lidl-ben egy Parkside.
Az egysoros damillal nagyobb fűben (jelenleg megint derékig ér
) nehéz haladni, szegélyekhez, árokparthoz, sík de hepe-hupás talajhoz megfelelőnek tűnik, illetve amíg a fűnyíró meglesz a normál magasságú füvet kordában tudom vele tartani.
A három ágú kés jól viszi a nagy füvet, és a vastagabb szárú növényeket is. Április végén volt nálam egy Stihl és egy Al-Ko is kölcsönbe, kétüteműek, a Stihl-en csak kés, az Al-Ko-n kétsoros damil volt. Érezhetően erősebbek voltak, az Al-Ko a damillal úgy vitte a magas füvet, mint az Einhell a késsel, viszont a Stihl késes megoldáshoz képest nem érzem, hogy rosszabbul teljesíteni.
A fejek cseréje nem bonyolult, de a kés felrakása kis kézügyességet igényelhet, egyik kézzel tartani kell az arretáló kart a motor gépház túloldalán, a másikkal pedig helyén tartani a kést és az alátéteket, amíg csavarod rá a csavart, gondolom ez is rutin kérdése lesz.Összefoglalva, elsőre meg vagyok elégedve vele, 2*2 akkut (dupla 5.2 Ah töltővel + dupla 4Ah) volt szerencsém akcióban venni hozzá, előreláthatólag hét végén tesztelem is, hogy mit bír majd késsel nagy fűben az akkukkal.
-
-
kory24
őstag
Köszönöm!
Nemsokat lesz használva, ezért is egyelőre csak egy 100ml-es stihl hp super rendeltem. (ezek az olajok meddig állnak el?)
Benzinből 100ast használok.Lehet buta kérdés, de nem vettem még fű kaszát : gyárilag lesz rajta valamennyi damil vagy vennem kell már azt is? :)
Ha igen bármilyen 2,4es megteszi vagy ebbe is jobb a "márkásabb"? -
IMGM6
tag
Valamilyen full szintetikus 2T olajat, a robogókba kapható olajok általában sokkal olcsóbbak, mint a kerti gépekbe ajánlott, pedig ugyanaz az olaj, sőt sokszor jobbak is, cserébe viszont nagyobb kiszerelésbe kapható.
Ha nem sokat lesz használva akkor érdemes a benzinre is figyelni, ne sokat álljon benne, mert könnyen megromlik, a 100-as benzinek általában jóval tovább bírják. -
bviktor93
tag
Sziasztok!
Makita DLM432PT2 [link] -ről mik a véleményetek, esetleg a MAKITA DLM382PT2 [link] -ről?
Esetleg milyen akkumulátorost javasoltok ebben az árkategóriában? ~150 nm-re kellene + jövőre még jönne hozzá ~3-400 nm (mivel két kölönálló terület nem feltétlenül szükséges hogy egy töltéssel elbírjon az egésszel, de persze azért jó lenne).Előre is köszi a segítséget.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Kis pici, kb. 100 nm-es udvar fűnyírásához mit vennétek? Makita ELM3320-t nézegetem, de elektromossal nincs tapasztalatom.
Nem akarok ágyúval verébre lőni, de valami vackot se akarok venni, amit 1 év után dobhatok a kukába.Köszi szépen!
-
Akkus fűnyírók között van mulcsozós?
Köszönettel: MaCS
-
Thocy a ZAGY
tag
Némi utána olvasás után - mert már nagyon meguntam a kábelt, benzinessel meg nem szeretnék vacakolni - vettem egy Makita DLM460PG2 akkus fűnyírót. Nagyjából 650-700 m2 között van a füves terület a ház körül, ezért a 2x18V-os 6 Ah-s változatot választottam (egyébként is csak a nagyobb akkuk árkülönbözetével volt drágább, mint a típustársai).
Nos, ha valaki esetleg még gondolkozik azon, hogy mennyire merjen belevágni, és anyagilag megengedheti magának, őt meg tudom nyugtatni, hogy elég jó választás. Kivéve, ha sok szűk helyen kell forgolódni bokrok fák miatt, mert azért csak 46 cm a vágószélessége, illetve nem is egy könnyű darab (a terasz és az udvar közötti áthidaló lejtős kb. 35 fokos emelkedésű ösvényen - rekettyés nincs - azért még gond nélkül el lehet tolni).
Cserébe az eddig nagyjából 3 óra körüli fűnyírásból 35 perc lett. Én sem akartam elhinni. Persze, ennek a gyűjtőtartályával is ritkábban kell elfutni a kert végébe a komposztra, mert 60 literes a korábbi Bosch Arm 37 -es 40 litereséhez képest, illetve a vágófelület is nagyobb, de érzetre erősebb is (silent módban sem gyengébb a Boschnál), gyorsabban lehet tolni. A fogantyúja mondjuk a Boschnak kényelmesebb volt, de az időnyereség simán megér ennyit.
Az akkuk voltak kicsit a félelmeim, hogy mennyire fogják bírni, de még a végén is két pöttyöt mutatott a négyből ellenőrzéskor (a leírás alapján ilyenkor 25-50 % között van a töltöttség, gyanítom a 25-höz volt már közelebb), így aztán nincs "kicentizve" ekkora területre, valószínűleg az 5 Ah-s is elég lehetett volna (de ez legalább majd akkor is elég lesz még egy ideig, ha sok töltés után elkezd veszíteni a max kapacitásából).
Ez már egyébként az az árkategória, ahol az ember elgondolkozik az automata fűnyírón is, de úgy voltam vele, hogy nincs kedvem pár naponta hallgatni órákon keresztül a mégoly halk zümmögést sem, meg kerülgetni a kertben (aktívan használjuk a gyerekekkel), vagy éppen szitkozódni, mert egy hétig esik az eső, aztán utána az elefántfűre már nem lehet ráengedni a robotot. Az pedig már csak hab a tortán, hogy milyen könnyen tisztítható az elődje után.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Elektromos fűkaszából mi az ajánlott vétel 50K alatt?
Eddig Makita UR3502-őt és Hecht 1445-öt néztem.
Meredek domboldalon nem olyan jó a tologatós, benzineseket meg nem szeretem. -
jbnd-007
tag
Megjelent a 10-i Lidl katalógus, és még mindig nincs fűnyíró. Tavaly június 6-tól volt. Kezdek aggódni, hogy a múlt heti fűkasza a fűnyíró helyett volt...
-
fant0mi
őstag
válasz
fant0mi #4747 üzenetére
Tapasztalat Aldi Ferrex akkus fűkasza.
Egy akksit olyan másfél óráig tölt, amivel nagy gazban kb 20 percig lehet dolgozni. Damilos fejjel kis gazban olyan 30 percet.
Arra még nem jöttem ra, hogyan lehet a damilos fejet szétszedni, hogy majd ha újra kell csévélnem. Ilyen nincs az útmutatóban. -
Az Einhell készletpolitikája elég érdekes. Én még tavasszal rendeltem tőlük, azaz magától a magyar Einhell-képviselettől egy falhoronymarót, amit raktáron levő termékként 3-5 napos szállítással igazoltak vissza. Miután már dolgozni kellett volna, egy hét után érdeklődni kezdtem, de mindig egy-két nap türelmet kértek. Aztán egy hónap után jött egy mail, hogy rendelés készlethiány miatt törölve.
MaCS
-
törölt tag
Szia!
Ezekkel szerintem nem lősz mellé:
[Makita DLM382CM2]
[AL-KO 38.5 Li Moweo Energy Flex] -
t256
őstag
Sziasztok,
Még mindig fűnyírót keresek. Már kinéztem egy Einhell PCX GE-CM 36/37
típust. Még 90000 Forintért rendeltem meg, de úgy tűnik országos készlet hiány van belőle.
Szimpatikus volt, mert adják hozzá a két akkut és két töltőt is.
Tud valaki ajánlani valamit hasonló árban (plusz-mínusz 15000 Ft), esetleg webshopot vagy üzletet, ahol van is készlet?
Köszönöm!
-
headhunter
addikt
Mennyire kell megfeszíteni fűnyírón a hosszbordázott ékszíjat?
How to fix the motor belt in GARDENLINE LAWN MOWER (ALDI PRODUCT)
Hasonló motorra kell feltennem a Kínából érkező szíjat. -
olivera88
veterán
Csak a Bosch Advanced Rotak 650 lett végül. Remélem jó vételnek bizonyul. Sajnos tegnap nem volt alkalmam kipróbálni a délutáni záporok miatt
-
-
Morris
Topikgazda
Na urak!
Történt egy kis fejlemény a Makita Elm4120-al kapcsolatban.
Szóval van rá egy kis esély, hogy amiatt volt nagyon gyenge, mert a magasság beállításánál probléma volt.
Ugyanis a hátsó tengelynél a hegesztés elvált. Így az első tengely kerekeit szépen emelte rendesen, de a hátsó csak milimétereket mozdult. A javítása folyamatban van.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket a legérdemesebb megvenni?
Einhell benzines fűkasza GC-BC 52 I AS
AL-KO BC 330 B
Einhell benzines fűkasza GH-BC 43 AS
AL-KO BC 400 B
Riwall RPB 360 4TElső fűkaszám lenne, eddig fűnyíróm volt.
Tehát nem értek hozzá.
Az utolsó pl 4 ütemű, míg a többi 2. Előny a 4 a 2-höz képest?Családi ház, kicsi udvarok.
-
zoleeno1
veterán
Üdv megint, végül rászántam a nagyobb összeget és megvettem az oleo-mac sparta 371T-t. Be is járattam, pihentetve, de letoltam vele 800m2 térdig érő gazt...
Kérdésem, a szöghajtás zsírt mennyi idő után/milyen időközönként kell pótolni? Hülye vagyok hozzá, csak nyomni kell majd bele az újat, vagy "át kell mosni" valamivel és utána bele tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest