Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #82860288

    törölt tag

    válasz perempe #9585 üzenetére

    Ááh, okés, az nem a krumpli, hanem a hús, ilyenkor a hús enged levet.
    Annyit tehetsz, hogy a húst papírtörlővel áttörlöd, mielőtt beteszed sülni, nem fog ráragadni, ha mégis, hát IJ. :B
    Viszont én sosem próbáltam 1 kilós sertéshúst egyben sütni.
    Nálam ez úgy nézett ki, hogy sütőzacskóban felszeltem a krumplit (és répát meg hagymát is) és a húst is felkockáztam és kb. egy órán keresztül sütöttem úgy, hogy lyukakat szúrtam a sütőzacskóba (ez csirke volt, nem sertés, az mindegy, hogy mell vagy comb, bár utóbbi szaftosabb, levesebb) 200 fokon. De jénaiban vagy üvegtálban is ugyanez, a lényeg, hogy előmelegítsd a sütőt.
    Ha jénaiban sütöd és nem szellőzik, akkor a visszacsapódó pára folyadékká alakul (mint nyeles lábasban is) és a kaja inkább fől, mint sül.
    Krumplit kb. fél centis / max ujjnyi karikára szeld, de a húst is érdemes felkockázni, én e-mellé szoktam tenni hagymát és répát is, mert nagyon finom így, simán csak pici olajjal, sóval és borssal, ha nagyon kell folyadék, akkor maximum 1 dl. :K Ha a hús is egyben kell, akkor azt is kb. fél centis szeletekre vágd fel.
    Ha szereted a rusztikus formát, akkor a krumpli és répa is mehet nagyobb darabokban bele.
    A lényeg, hogy minden hasonló vastagságú legyen, és akkor tuti egyenletesen sülnek át, ha mégsem, ilyenkor nem baj, hogy a zöldség kicsit puhább.
    ízesítéshez maximum még egy nagyon pici pirospaprikát lehet hozzátenni.
    Ha jénaiban szeretnéd ezt csinálni és daraboltál, akkor süsd egy darabig minimum 200 fokon kb. 40--60 percig.
    Ekkor már látni fogod, hogy mennyire sültek át az összetevők, pontosabban főltek meg.
    Ha ez után leveszed a fedőt, akkor kb. 20-25 perc alatt megpirulnak a dolgok, de érdemes a fedő levételekor átkeverni az egészet és utána is 10 percenként.
    Ne feledd, hogy nem mindenre van konkrét recept, van amiket ki kell tapasztalni, főleg, hogy minden sütő más.
    Ha még szeretnél egy kis pluszt hozzáadni, akkor mehet rá tálalásnál kis metélőhagyma vagy petrezselyem, akár szárított is, mert megszívja majd magát a szaftból, vagy akár egy kis csapott teáskanál tejföl is, ízléstől függően. :K
    Ha nagy hülyeséget írtam volna, nyugodtan javítsatok ki, sütő és egyéb függő, hogy ki mit milyen formában süt vagy szeretne sütni, szóval nem mindig van egzakt recept. :R

Új hozzászólás Aktív témák