Új hozzászólás Aktív témák

  • #82860288

    törölt tag

    válasz krizmo_ #8193 üzenetére

    Közben megsütöttem az első kovászos kenyeremet.
    Szitám sajnos nem volt, nem tudom az mennyit számít. Szabi szerint úgy még levegősebb lenne a kenyér.
    A dagasztásnál nálam borzasztóan ragacsos volt a tészta, aztán kicsit később ez elmúlt, a munkalaphoz nem tapadt oda, viszont a kezemről alig tudtam leszedni.
    Második hajtogatásnál már volt 2 nagy buborékom, de a formázásnál összement a tészta, bár levegő távozás hangot nem hallottam.
    12 órát volt hűtőben, ott kb. 1.5x méretre nőtt, amikor betettem a sütőbe, akkor viszont szinte duplájára dagadt.
    250 fokon sütöttem 30 percet lefedve, utána 20 percet 220 fokon.
    Ízre picit talán savanykás lett, de alig érezni, a héja eszméletlen ropogós, belül puha.
    A tetején volt 4 kisebb vágás, de úgy tűnik nem elég mély, bár amikor megdagadt a sütőben, akkor eléggé szétnyílt.

    Most azon gondolkoztam megpróbálom ugyanezt pár nap múlva, csak nem hűtőben kelesztem és szendvicsnek való zsemlét csinálnék belőle.

    Szívesen fogadok bármilyen tanácsot, kritikát, mert még nem tudom, mit nem csinálhattam jól.
    Egyelőre én ezzel most nagyon elégedett vagyok, amikor formázásnál összeesett a tészta, ott elszállt minden reményem, hogy sikerül, ehhez képest most nagyon örülök.

    Miben tároljátok a kenyeret? Papírtasak? Műanyag? Van kenyértartóm, de abban simán kiszáradna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés