Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
SYZYGY
tag
Felhozom a topicot, hátha van aki csak a top 10 hozzászólást látja.
-
bUnKo
csendes tag
a vezető figyeli az autót, a pályát....
....a box figyeli az autót, a sofőrt..
...de vajon palik mit figyel?! :DDD -
Zsiba
senior tag
Egyébként boldog születésnapot Ralfnak! Ma lett 28 éves. Azt hiszem elég szép ajándékot szerzett magának tegnap! :DD
-
bdav
őstag
váltó: lefele tuti automata, majd egyszer ha belső kamera van, és kanyar jön, figyeljétek a hangját. Nincs az a pilóta aki olyan gyorsan tudná nyomkodni a gombot, ugy vált lefele :)
Raikonnen alá _normális_ autót kell építeni. Az nem OK hogy a verseny felénél hirtelen leáll. Sztem is a többiek is nyomják neki rendesen azért, mégsem döglik meg a kocsi (ott van pl. Alonso... nem emléxem hogy ilyen jellegű gondja lett volna, pedig ő is kezdő)
sumaher suxxxx.... visszatolják a pályára és megkapja a pontjait... áhhh nevetséges. De ha még a szabályt ki is lehet csavarni ennyire, akkor is létezik fair play is a világon, és ha tisztességes akart volna lenni, kiment volna magától is a boxba (kicsit arra emlékeztet, amikor tavaly Barichello elengedte sumáhert a cél előtt... azt sem kellett volna megtennie). -
WaterLo
aktív tag
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Ja, ez főleg a Minardinál fordul elő. :)
-
X-COM
nagyúr
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
orf1
-
TheVeryGuest
senior tag
Lehet, hogy má volt róla szó, ki melyik csatornán nézi az F-1-et. Az RTLKlub-on sirály a hang, de az a hurkatöltő Palik mindig pofázik oszt élvezhetetlen az egész. A német RTL-en meg gyenge a hang + állandóan reklámot zúznak. Tud valaki mást?
Amúgy meg nézétek a WRC-t az sokkal jobb :)) -
Zsiba
senior tag
Kétirányú telemetria lényege:
Első irány: az autóból adatok érkeznek a boxba (ez egyértelmű: hőmérsékletek, guminyomás, RPM, sebesség, stb...)
Második irány: a boxból befolyásolják az autó viselkedését (példa Montoya úgy előzte meg 2002-ben Hockenheimben Raikkonent, hogy egy rövid időre a motorját felpörgették a boxból, vagy DC időnként füstölő kocsiját Monacóban szinténa boxból szabályozták) -
X-COM
nagyúr
kétirányú telemetria már nincs
pit to car telemetry - eliminated with immediate effect
· car to pit telemetry - eliminated from 2004 and a standard data logger introduced at the same time (immediate implementation would not save money because the limiting factor is the data acquisition system. This cannot be eliminated from a car in the short term) -
Den
veterán
ehh már nem étrem az egészet. Na majd a következő versenyt megmnézem, palik majd elmondja, ő ért hozzá :)
-
Zsiba
senior tag
Ezt bármelyik siteról idemásolhatod, ugyanis benne van a félautomata (minden kocsiban így van), tehát ott vannak a kapcsolók, de akkor is AUTOMATIKA vált!!! Szerintetek miért akarták volna akkor betiltani év elején??? Aztán végül a Formula 1-es csapatok tiltakozása miatt engedélyezték még az idei évre.
-
X-COM
nagyúr
való igaz
a brit nagydíjtól lesz csak tiltva
· traction control and automatic gearboxes will no longer be allowed from half way through the season - ie from the 2003 British Grand Prix -
bcs
aktív tag
www.ferrari.com:
Transmission:
Semiautomatic sequential electronically controlled gearbox, limited-slip differential, 7 gears + reverse -
Tompo
aktív tag
Kampfi: ha bármilyen külső segítséget vesz igénybe a továbhaladáshoz akkor ki kell zárni!
De sajnos vannak akik az egyenlőeknél is egyenlőbbek!!!
A kormány mögött van a váltó kapcsoló gombjai, amik elöl vannak azzal a fékerőtől a kijelzőn át mindent tudnak beállítani. Autómata váltó már régóta nincs. -
Zsiba
senior tag
Juan Pablo Montoya:
„Jól teljesítettem, de jobb eredményre számítottunk. Hibáztam a második körben, aminek következtében több helyet is vesztettem, így idõbe telt, míg felzárkóztam. Kemény versenyem volt. A fékeimmel voltak gondok, emiatt is vágtam le többször a sikánt, valamint az elsõ körtõl kezdve manuálisan kellett leváltanom, amihez nem vagyok hozzászokva. Hasonló volt a problémám, mint Ralfnak, a visszapillantó tükröm nekem is letörött, ami össze vissza himbálózott a fejem elõtt, és igen zavaró volt. A futam végén utolértem Ralfot és Michaelt, de nem volt esélyem, hogy megelõzzem õket. A mai nap ismét bizonyítottuk, hogy sokat fejlõdtünk, és jó úton haladunk.”
Remélem ez meggyőz... Kanadai nyilatkozat. -
X-COM
nagyúr
Continuously variable transmission systems are not
permitted.
ez szerintem az automata váltó tiltását jelenti -
Den
veterán
de a pilóta vált, nem automata a váltó. boxból nem lehet már semmit állítani.
személyautó arra volt példa hogy ha egy 100k kilométerre tervezett motort szét lehet hajtani néhány ezer km alatt akkor egy egy hétvégére tervezett, csontra kihegyezett motort is szét lehet hamarabb.
de csodálkozom hogy ilyenen kell győzködnöm valakit. -
Zsiba
senior tag
A kormányon nincs olyan gomb, amivel állítani tudják a fordulatszámot. Pont.
-
bcs
aktív tag
Ezek a motorok egy versenyre vannak tervezve, ha csak egy pici selejtes valami van benne, jóhogy szétmegy a verseny felénél.
-
Zsiba
senior tag
De fiúk!!! Nem a pilóta vált!!! Automata!
Tudom, hogy sokmindent csinál még a pilóta, de alapvetően a gázt tövig nyomja mindenki és addig amíg lehet, a féktávon pedig fékez!!! Mást nem lehet csinálni! Ez pedig nem széthajtás, ez versenyzés!! A váltás meg úgy történik, ahogy az automata be van állítva!
Raikonne motorja kicsit fel volt piszkálva, magyarul határra volt állítva és nem bírta.
Anno nagyszenzáció volt, hogy a BMW elérte a 19000-es fordulatot. Ezt azonban sokáig csak időmérőn engedték, mert tudták, hogy a versenyt nem bírná végig. A versenyre le volt szabályozva 18000-ig. Ennél többet nem pörgött. Ma már eljutottak addig, hogy a motort a vesrenyen is 19000-es tartományig engedik, edzésen meg ki tudja... Érdemes megnézni, hogy mennyit mennek az 1 kör alatt, meg aztán a versenyen.
A versenyző dolga az, hogy tövig nyomja a gázpedált... Ha nem ezt teszi, akkor csak sétaautókázik. Eddig MS kímélhette a kocsit, hiszen korábban az volt, hogy a verseny kétharmadánál 30 másdoperces előnye volt és akkor utána kímélte az autót. Kész.
De ha versenyben van valaki, akkor végig határon autózik és ilyenkopr nincs olyan, hogy kímélés. Vagy bírja a motor, vagy nem...
Családi autót ne keverjük bele, mert ez olyan mintha sárkányrepülőhöz hasonlítanánk a Concordeot... -
WaterLo
aktív tag
Én nem igazán értek a dologhoz, de szerintem szét lehet hajtani. Például ha nem vált időben a pilóta, és kicsit rendszeresen kihúzatja a motort. Bár lehet, hogy ilyen szinten ez már nem igazán játszik.
A lényeg, hogy ez technikai sport, itt bizony egy egész csapat száll versenybe a többi csapattal, nemcsak a pilóták egymással. -
Den
veterán
Pedig tényleg ez van. Én montoyának szurkolok, már amikor nézem a versenyt, de tény hogy hozzá volt szokva a sokkal robosztusabb indy kocsikhoz, és széthajtota a gépet többször is.
Egy versenyautóban nincs fordulatszámhatároló, addig húzatod amig kedved tartja. mnden kocsit szét lehet hajtani. Egy olyan családi autót, aminek a motorja egyébbként elmegy 100 ezer kilómétert anélkül hogy hozzá kéne nyúlni, szét lehet hajtani pár ezer k9lométer alatt.
De nincs ebben semmi rendkívüli vagy szégyelnivaló, minden kezdő átesik ezen.
Olyan versenyeken látványos ez fejlődés ahol nincs gumicsere (pl. motorversenyek) Ott a gumihasználat nagyon mutatja a rutint. A kezdők mennek az elején mint a szél, aztán a verseny felénél elkezdenek visszacsúszni, végül az utolsó 6-7 körben, az addig nyugiban motorozgató öreg rókák begyújtják a rakétékat és hopp, már ők álnak a dobogón.
Az f1-ben nem a gumi hanem a motor a kritikus. -
bUnKo
csendes tag
palikot kellett volna basztatni nem szalacsit
-
Zsiba
senior tag
Ezzel vitatkoznék... Raikkonen, akárcsak korábban Montoya nem hajtották szét a motort. Olyan nincs, hogy egy versenyző széthajtja a motort a táv felére. Ilyenkor a motorban kell keresni a hibát. Egy F1-es motort hogy lehetne kímélni????? Főleg a verseny elején???
Ezt én egy hülye dumának érzem, hogy széthajtja a motort... Minden versenyző ahol lehet tövig nyomja a gázpedált! Ha nem ezt tenné, akkor mindenki leleőzné. A technika most ennyit bírt.
Mégpedig azért, mert Raikkonen autójában nem az volt, mint DC autójában!!! Kimi kocsija tele volt új technikával, ami láthatóan üt most mindent, de még nem elég megbízható.
Nem Montoyának kellett fejlődnie, hanem a BMW-nek, nem Raikkonennek kell vigyázva vezetnie, hanem a Mercinek megbízhatóbbá válnia. -
Zsiba
senior tag
Palik viszont nagyon elrontotta a verseny hangulatát... Hogy veszi egy közvetítő a bátorságot, hogy bármelyik versenyzőt fikázza, kinevesse???? Ez az ember borzalom.
-
Zsiba
senior tag
Király volt a futam! Naná, hiszen azok győztek, akiknek szurkolok! :DD
Aki szerint Montoya nem hagyott elég helyet Schuminak az nézze meg a helikopterről felvett részt... MS-nek még a rázókőre sem kellett rámennie, magyarul volt ott hely rendesen. -
DJ Mythos
aktív tag
Lehet, hogy nem alapvető, de ha mondjuk Mo-on történik meg, és kizárják a versenyből, mert Palik azt mondja, akkor meg minket perel be a Ferrari, és mivel, ha jól tudod, az adóból finanszírozzák ezt is, úgy azt meg mi szívjuk meg, méghozzá azért, mert egy olyan ember nem ismerte a szabályt akinek ez a ''munkája'', és azért kapja a fizuját, hogy ismerje.
-
Den
veterán
Az ominózus kicsúszást nem láttam, de szvsz tök mindegy hogy egy kocsi a sóderágyban, a pályán, vagy félig a pályán áll, ha_önerőből_nem tud továbbmenni, akkor kieset.
-
DJ Mythos
aktív tag
Mondjuk ez szerintem egy elég speciális eset volt, ugyanis az első kerekek - ha jól emlékszem - a pályán voltak, ráadásul a motor sem állt le, és MS is azért csúszott ki, mert Montoya nem hagyott neki elég helyet, illetve össze is ütköztek.
-
kampfi
csendes tag
Amit Palikek felhoztak peldanak az nem volt jo (ott ugyanis a motor leallt es a tolas harasara indul be).
Egyebkent meg te mondj peldat , mikor volt olyan utoljara, hogy az auto a palyan maradt jart a motorja es nem tortent semmi.
A szerelok a boxban a kerekcserenel ugyan igy meglokik az autot, megsem akar senki ovni... -
DJ Mythos
aktív tag
Na az nekem nagyon nem tetszett amikor Coulthardot elkezte Palik osztani az elején. :(
Meg az sem tetszett, hogy az RTL Klubbos úgynevezett F1 szakértők, meg a ''szimulációs világbajnok'' lóf*szt sem értenek a Forma1-hez, főleg a szabályokhoz. Vagy akkor ne menjenek oda, vagy ne hívják őket mindenható szakértőnek. Én lassan ettől kezdek hányni. (Akkora arcuk van ott, hogy egy anyahajó is megfordulna rajta. :O ) Arról meg, hogy Palik Laci, a Hungaroring igazgatója nem ismeri a szabálykönyvet, inkább nem is mondanék semmit... Mindenesetre jól be égett. -
Den
veterán
Palik hülyébb volt az szokásnál is. az idióta milyen eposzt rittyentett kulthard kicsúszásából.... Szerencsétlen elszámolta magát vagy 50 méterrel, aztán mikor padlógázzal kivágott alonso mögül akkor látta hogy hopp már a kanyar jön. Erre palik nekiáll regélni, hogy alnso hogy megetette... normális ez? (költői kérdés, persze hogy nem)
ehh, az amúgy viszonylag izgalmas befutót se tudtam élvezni emiatt a majom miatt. -
kampfi
csendes tag
Szvsz Rajkonent 1 tulhajtott motorral kuldtek veresenybe(amugy eselytelen let volna...) Igy legalabb sajnalni lehet, hogy milyen szerencsetlen szegeny finn csavo...f@szt.
Olyan autot kell epiteni ami kibirja a verseny tavjat es a levezeto korben kiurul a tankja, motorja elfustol a gumi pedig leereszt :) . Aligha lenne kepes 1,2 tizeddel gyorsabb koroket futni csapattarsanal(megha jobb is nala)
A kedvencem pedig az, amikor egy otszoros vilagbajnoknal jobban ismerik a szabalyokat a forumozok. -
Nimrod
addikt
Ha valaki bizonyított az Heidfeld! Boxból utolsónak mezőny után menni és pontszerző helyen beérni ilyen ''kocsival'', na az a teljesítmény!
-
Den
veterán
üres tank, széthajtott motor, ez a magyarázat. A srác most van abban a stádiumban mint montoya 2 éve. Akkoriban ő is nagyon ellépet párszor, majd vezető helyen autózva szétment a kocsija. Ezt vagy 4-5-ször megcsinálta. Raikönnen nagyon gyors, csak még meg kell tanulnia beosztani az autót. a legtöbb tehetséges fiatal átmegy ezen, nem csak f1-ben (pl rossi motogp-ben), aztán rájönnek hogy nem az a lényeg hogy a verseny elején ki megy elöl hanem kit intenek le elsőnek.
Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest