- Ivqkzy-: Eddig
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigneau
félisten
válasz
radi8tor #888 üzenetére
Én úgy oldom meg az auto elindulási kiiktatását a klímának, hogy nem a szélvédőre vezetem közvetlenül a levegőt, hanem a szélvédő és a láb közti állásba állítom, így nem indul el magától, csak ha én kapcsolom be.
Egyébként most is csak akkor indítom a klímát, ha belső keringetésen vagyok és már kezdenék jobban bepárásodni, utána le is kapcsolom. A kattogást meg csak tesztüzemben nézegettem, 4-5 percig álló kocsinál.
Amúgy azért is dobtam fel a kérdést, mert arra is gondoltam, esetleg valami már nem kap kenést, vagy valami hasonló hiba áll fent, amit még könnyebb elhárítani, mielőtt még valami nagyobb gond alakulna ki.
-
Atlantis
veterán
Mondjuk azt azért kétlem, hogy ez olyan jót tesz a klímakompresszornak...nálam is már rendesen hangja van, olyan csattanással indul és áll le, ami már ijesztő. Ki is szoktam kapcsolni a klímát, de még így is randa fémes hangja van az autónak (kívülről), nem pedig a szép benzinmotor-ketyegés...ha megy klíma, akkor meg egy dízelmotor is kulturáltabbnak hallatszik. Mindemellé még a szervó elektromotorjának visítása...szóval ahogy fentebb írták: Ford...feel the difference.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szia Vigi!
Azért kattan ennyiszer, mert hideg van és hamarabb eléri a fagypontot. Hőcserélő lefagyását elkerülve a fagyás érzékelő kikapcsolja a kompresszort.
Melegben is előfordulhat ez csak, mondjuk nem ilyen gyakori. (később kapcsol ki, mint 1 perc)
Pár fokos kinti hőmérsékletnél meg már be sem kapcsolja a klímakompresszort.Teljesen normális jelenség.
-
Kornel
veterán
-
Vigneau
félisten
-
Kornel
veterán
válasz
DeFranco #882 üzenetére
ez ilyen, FL előtti mk3 mondeoba ráadásul ECO gomb és mód sincs, egyedül annyi, hogy ha bekapcsolod a szellőztetést, akkor az AC gombot be, majd ki kell kapcsolni, utána nem nyúl a klímához...
most ment a téma a mondeo fb csoportban, és ez lett végül a megoldás rá, de visszaolvasva a mondeo.hu-n is ebben maradtak a témában, hogy ez a megoldása.
nagy valószínűséggel a FL előtti mk3 mondeok többsége télen nyáron folyamatosan (szakasosan) működő klímával jár, mert semmilyen visszajelzést nem ad, hogy menne a klíma, max. ha jó füled van, akkor hallod, hogy mikor kapcsol ki és be.
azt hiszem FL után se jelzi, de ott legalább van ECO gomb, hogy le tudd tiltani.tudjátok, ford, feel the difference
ja meg csodálkoznak, hogy mindenkinek leeszi a fejét a kocsi, persze folyamatos klímával nem is csoda
-
DeFranco
nagyúr
hát ez elég gány
nem lehet, hogy véletlenül full szélvédőre van állítva? olyankor a fóka is automatikusan kapcsolja a klímát (egy osztással arrébb már nem) és nem is ad róla visszajelzést. ez mondjuk feature, mert így a leghatékonyabb a párátlanítás, de hogy kikapcsolva is kapcsolgassa... ott valami mintha nem stimmelne.
-
Kornel
veterán
ki be kapcsol a klímakompresszor.
ott nem tudom hogy van, de mondeo mk3-nál FL előtt hiába nincs bekapcsolva az AC, akkor is kapcsolgatja ki be a klímát a jó képességű automata klíma, nálad talán már kell lennie egy ECO gombnak, amivel ezt letilthatod, nekem annyi a megoldás, hogy ha bekapcsolom a szellőztetést, akkor kézzel be, majd ki kell kapcsolni az AC-t, utána már nem kapcsolgatja magától a klímakompresszort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged