- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
Értem amit írsz, gyakran emiatt szoktam én is megpróbálni kijavítani amiket ír, ha valaki ismeretlenül ide téved, nehogy az olvasottak hatására elkezdje kalibrálni a gyújtást a gázpedál nyomkodásával gyertyacsere után.

Vagy ilyen történet még az 5 hengeres motorokban a középső hengerben a dupla munkaütem és sorolhatnánk reggelig
#37099 flymi :
"Meglepődtem, h három év alatt (átírástól mai műszakiig) csak 22892km-t tettem bele. "húha, így elosztva azt a pénzt amit rálapátoltál azért megemeli rendesen a forint/km költséget.
-
flymi
addikt
Hát nem tudom, 25% sok hőt és UV-t visszatart azért. Én hasznosnak tartom. A teljesen fekete nem átlátható fóliát én sem tartom jó ötletnek. B oszloptól hátrafelé 75%-os fólia van, múltkor megnéztem a műbizonylatot róla, valamelyik előző gazdinál került rá asszem 2015 környékén.
Meglepődtem, h három év alatt (átírástól mai műszakiig) csak 22892km-t tettem bele. Előzetesen legalább évi 10-12e km-rel számoltam.
-
gabor9991
addikt
válasz
üzenetére
Én bírom

Minden nap várom, hogy mi fog történni, most is rendesen megörültem, mikor láttam hány olvasatlan hozzászólás van reggel óta, már gondoltam, hogy történt valami
Ahogy radi8tor is írja "helyén tudja kezelni mindenki mondanivalóját."-mármint a közösség.
Sokszor elgondolkodtam már rajta, hogy ezt a sok fals infót az autókról és a működésükről hogyan lehetett évek alatt begyűjteni de nem jöttem még rá
-
flymi
addikt
válasz
üzenetére
Igen, van a két első oldalüvegen is 25%-os fólia. Felrakta a fóliás, mert kértem, h tegyen fel. 12%-ost nem javasolta, mert az annyit ér, mint a pápa p*cse. 25%-os már viszont sokat fog. Viszont gyárilag színezett üveg esetén becsúszik határérték alá így nem adhat róla műbizonylatot. Ennyi.
A fólia miatt 27-et fizettem a műszakira, nem tudom egyébként most mennyi, de sanda gyanúm szerint ~5k pluszt hagytam ott ezért. Sebaj, két évre megint le van tudva. -
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, és nem is szankciókra utaltam, ahogy egy manóval kapcsolatban nem szankciókra gondol az ember.
Nem szabad mindent komolyan venni, különösen a kibertérben.
A közösség az stimmel, hogy példát is hozzak rá, subaruwrc topiktárs elkűldte a motortartó bakon használható, használaton kívüli 2db gyári anyát. Megvitattuk, megszervezte és elkűldte. Pedig soha nem találkoztunk, nem beszéltünk.
-
-
törölt tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Javasolnám egy új PH rang, a "topikmanó" bevezetését.
Az összefoglalóban a definíciót is meg lehetne adni, így mindenki tudná hogy miről is van nagybaszó és mire lehet számítani.
Megszűnne a problémázgatás, a flamewar.(szándékosan nem "topiktroll"-t írtam, tekintettel troll81 topiktársra, akinek meglepő módon eddig egyetlen troll hozzászólását sem lehetett olvasni, ellenben Ford témában elég sokat lerak az asztalra
hogy miért épp ezt a nicket választotta, az már az ő dolga..) -
gabor9991
addikt
Uhh látom reggel óta történt ez-az
radi8tor #37070 :
Ha megfigyeled itt soha nem a két oldal véleménye ütközik hanem van 1 ember aki teljesen mást állít szinte minden esetben mint mindenki más
-
Balcsix
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Szóval nem olvastad el a cikket, amit múltkor már küldtem az utcai autók és a 100-as oktánszám kapcsán...
Illetve ahogy már írták is az egyedi szín nem úgy megy, hogy "beballagsz" egy márkakereskedésbe és kiválasztasz egy random egyedi színt. Egy Fordnál meg pláne nem. Még egy GT esetében is megkockáztatnám, hogy csak úgy lefényezik neked valamilyen egyedi színűre amire kéred, maximum hatalmas felárral...#37076Miki-B
Szerintem bármelyik fóliás megcsinálja neked, inkább arra értették hogy műbizonylatot nem kapsz hozzá, tehát nem túl legális.
-
flymi
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Ja értem. Ha meg hét sebesség lenne a flakonon, akkor az már annyira összezavarná a "viszkoidentitását", h mindent is szétb*ßna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kocsi műszakin, most keresztbe tett ujjakkal izgulok pár órácskát, h ne legyen több a végösszeg az első ablakokon lévő fólia miatt.
(#37063) radi8tor: már minden bontót ismerek nagyjából, ha nem is személyesen. Nem lenne probléma beszerezni egyet ha arról van szó, de igazából nem nagyon kívánom ezt most. Egyelőre marad az amit kcsa mondott, h fülelek és várom mi lesz. Ha annyira romlana az állapota, akkor kuplunggal együtt fogom cseréltetni, bár annak nincs még baja, csak a márka/minőség iránt nincs sok bizodalmam. Bár az sem túl régi, 2018-ban tavaszán került bele és azóta nem futott 30e km-t sem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
De mielőtt megint napokig menne a téma erről, lassan tegyünk pontot a végére, mert a két oldal véleménye sosem fog közeledni egymáshoz.
-
kcsa
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
mutasd már meg itt, hogy hol lehet kérni egyedi színt: Ford Kuga (kiragadott típus, de felőlem mutathatsz mást is) Persze, Rollst ha rendelsz, ott olyat kapsz amit kérsz, de ezek nem manufakturális autók, soha nem voltak egyedi színek...
(hint: kicsit lejjebb görgetve láthatók a rendelhető színek)
-
flymi
addikt
Tehát akkor van valami baja... Remek.
Amikor érzem, h beveszi és tövig feltolom a helyére akkor adja a hangot. Semmi más rendellenességet nem tapasztaltam, egyelőre...
Felújíttatni lehet vajon, érdemes? Vagy erre írtad, h: "megbontani elég drága"?
Bontottból gondolom csak olyat érdemes ami garantáltan keveset futott. -
-
flymi
addikt
A sebváltó "csattog" már egy ideje, de csak akkor ha egyesbe és harmadikba tolom fel.
Aggódjak vagy hagyjam a vérbe? Volt váltó olaj cserélve másfél éve.Holnap megy a szekér műszakira.
-
darvinya
titán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Nem írtam(…vagy mi…), hogy pontosan tudom milyen kód alatt van a sima Tonic Blue.
Igen, most már csak megnézéssel vásárolok.
Az előző bontós, váltig állította, hogy 2005-ös autóról van, s az a színkódja.Amúgy lehet egyéni színt kérni, rendeléskor, pl vegyíthető a meghatározott színválasztékból.
Persze, ez nem Mo. -n van így. -
ReFleXx
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
amugy evjaratonkent es gyarankent is siman lehetnek oriasi elteresek azonos szinkodu bontott elemek kozott, a fenyezes eltero oregedeset nem is szamolva, szal lutri az ilyen mindig.
ha lehet probald meg helyszinen osszenezni mindig, rendelni zsakbamacska.
8 1-es nincs
katalogus: [link] -
Mike81
senior tag
Sziasztok!
A mostani Mk1 Focus mellé tervezünk venni egy nagyobb középkategorias kombit vagy esetleg egyterüt. A 3 gyerek miatt az MK5 Mondi vagy 2015-től gyártott S-max az elődleges kiszemelt. Az éves futás miatt ami sok városból és országútból áll inkább a bemyás lehetne a jobb választás (éves szinten kb 15000 vagy mostanában inkább 20 000 éves futás) de nem tudom hogy az 1.5 EB is olyan rákfenés mint az elődje volt? Vagy legyen disel esetleg? Mert sokszor autóval járok dolgozni ez oda vissza 80 km főúton havi minimum 6 de van hogy 10-12 alkalommal is ez hónap függő, és persze még mellette más miatt futkorászás vagy csavargás. Szóval kérnék friss infót az 1.5 EB-ről ha van valakinek mert szeretnénk Ford vonalon maradni.. de alternatívában ott van a Zafira Tourer (C Zafira) 1.4 vagy 1.6 benyás vagy 2.0 szívó benyás Hyundai I40 kombi, és a 2014-től gyártott C4 Grand Picasso 1.6 vahy 2.0 disellel.
Előre is köszi a segítséget.
-
darvinya
titán
válasz
Balcsix
üzenetére
Nem lett cserélve, de mivel ál gyöngyházszínű, ezért más szögből érő fény miatt a fényképen más színűnek látszik.
Ezért írtam, hogy élőben tökéletes.Amúgy amiről te írsz, az teljes gyöngyházszínű festésnél van, amit jóval fentebb kategóriás autóknál van.
Fél, vagy ál gyöngyházszínt több színű pigment gyöngyök adják, ami mesterséges.
Tehát van a mesterséges gyöngyház szemcsék, amik magukban színes, hozzáadnak kevés festéket, ami vékony áttetsző bevonatot képez, majd ezt az elegyet adják végleges színhez.
Nem először kevernék ki színt.
Persze vannak még dolgok, de azt nem ide és most tartozik. -
-
darvinya
titán
válasz
Balcsix
üzenetére
Nem volt cserélve.
Élőben sokkal nagyobb az eltérés, a kamera nem tudja visszaadni.
A szürke sárvédő, iszonyatosan elüt a kékes zöldes (türkiz) elemektől.
Még, hogy nincs gyöngyházszínű, akkor minek neveznéd napfényben lágy kék, ami másik szögben napfényben zöldes, szűrt (felhős) fényben szürke.
Pont emiatt írta fórumtárs, hogy más színű a motorháztető, miközben csak erősen szűrt fényben sötétebb szürke színt mutat. -
Balcsix
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Ez sima metál fény. Mk3 Mondeonál azt hiszem csak a Performance Blue fényezés volt gyöngyház (bár lehet az is csak metál).
A kis színeltérés a mostani sárvédődnél meg lehet azért van, mert volt már cserélve/fújva, de az ilyenek élőben kevésbé észrevehetőek, képeken eléggé látszik ha van egy kis eltérés 2 elem között... -
olasz61
tag
Focus mk2 hatchback 1.6 benzines,elöl bal oldalt van egy műanyag doboz amibe a váltóbowden megy a doboz alján olajfolyás, mi lehet ez.Máshol minden száraz.
-
molnarpeter
nagyúr
Powershift témában egy cikk [link] - tulajdonképpen a száraz kuplungos az, amivel Amerikában elégedetlen a nép, a dízelek olajosat kapnak, ami ha nem is örökös, de szvsz jobb konstrukció 🤔
-
-
törölt tag
válasz
ReFleXx
üzenetére
Pedig én Sierra párti vagyok

Elegánsabb lett volna, ha a három pár lengőkart cserélem, de ez egy "dolgozzunk azzal ami van" projekt.
Így nem törekedtem arra hogy minden felület bolti állapotú legyen, a rozsdamentesség volt a cél. A hammerite is ecsettel ment föl, két rétegben.
Viszont a másik cél, hogy a hátsó futómű zajtalan legyen, valóra vált.
Még a gátlók rögzítő csavarjai lesznek cserések (ha találok újakat) mert a maxgear készletből azok kimaradtak. -
Poultier
tag
Sziasztok!
Hosszas vívódás és útkeresés után végül 3 év után vettünk újra egy MK4 Mondit. Elvinném vezérléscserére, van bevált Ford szaki Budapesten, Pest megyében vagy Tatabánya környékén?

-
darvinya
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hát, ha rákérdezek, hogy rozsdás, akkor mondja meg, s tovább keresek.
De, hogy színkóddal hazudik, az már a pofátlanság ne továbbja.
Bontóplázán meg színkódnak autó kivitel kódját(pl: BWY), vagy egyszerűen beírja pl: kékesezüst.
Mintha ebből nincs 3 variáció.Amúgy, ha nem találok színazonos, akkor kevertetek színt, s megcsinálom magam.
Nem először csinálok kitöltést, festést.
Ráadásul itt nem lyukat kellene kitölteni, hanem felületet kiegyenlíteni. -
7Sony7
addikt
Srácok, motortartó bak, vezérlés felőli meghúzási nyomatékát tudja valaki? Az a baj, hogy kettőt is találtam, és nem tom. 80/90Nm és 55/65Nm.
-
-
törölt tag
-
7Sony7
addikt
Srácok, a tolatóradar központi egysge hol található a kocsiban? C-max, de gondolom a Focus2 is hasonló.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Snoop27
üzenetére
Én is azon törtem a fejem de kicsit elnapoltam a dolgot.

Végén lehet Audi q3 lesz belőle PHEV de még minden képlékeny.Facebookon a Kugás csoportba körbe kérdeztem a bandát és elég jó reakciók jöttek.
3 literes városi fogyi ha otthon feltöltöd. Ha nem tudod otthon tölteni akkor 8-10 literes fogyi van városban. -
Snoop27
őstag
Sziasztok! PHEV Kuga vásárlásán töröm a fejem, esetleg van itt aki ilyet használ? Nagyon hasznos lenne a véleménye, pro és kontra.
Nagyon köszönöm.
-
troll81
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Spórolós topik
- Crimson Desert
- Diablo IV
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- LEGO klub
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest