Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz Tibtobi #414 üzenetére

Igen, mostanra lassan mindegyik karaktert kipróbáltam, hát elég vegyes felvágott.
    Egyelőre a játék mechanikáját próbálom összerakni, hogy hogyan kéne ennek működnie.
    Én úgy tudom elképzelni, hogy van 1 pajzsos, aki feltart 2+ embert különösebb probléma nélkül, legyen az akár A vagy C pont, ahol aztán tényleg magára lesz utalva, DE ezzel húzza az időt, és a többiek ügyködhetnek, VAGY életben marad olyan sokáig, hogy jöjjön a felmentő hadsereg.
    Vannak az 1. karakterek, amelyeket leginkább B pontokra tudok elképzelni, mert pikk-pakk lekaszabolják a soldieröket, és az 1. lovag ezért még gyógyulást is kap.
    És akkor persze vannak a 3. számú karakterek, amelyek 1v1-ben mocskok lehetnek, mert iszonyat mobilisek, gyorsan a szúrások, ha pedig baj van, elfutnak a francba... Na ez az a rész, ami nekem nagyon nem jön be. Lesebzek valakit, és fogja magát elfut a francba, és mivel teszem azt épp egy 3. számú karakter, ezért fixen gyorsabb az 1.-2. számúaknál, és egy kergetés veszi kezdetét aminek az a vége, hogy addig fut, amíg a társaiba nem ütközik, és akkor meg én húzom a rövidebbet. Értem én, hogy neki ez tök jó buli, de játékélmény szempontjából ettől kb. hánynom kell, mert abban a pillanatban h leállok a kergetőzéssel és nekilátok másnak, pikk pakk ott van a fenekemben és ledarál, mert közben elég nagyokat is sebeznek. Amikor elkezdek egy face to face harcot, nagyon ritka, hogy 5 másodpercen belül ne érkezzen egy 3. számú karakter a fenekembe és kezdjen el gyepálni. Már több mérkőzésen is ezt tapasztaltam, hogy volt egy srác, előrement, a társa meg jött hátulról, és folyamatosan így 2essével, néhol 3assával szétszivatták a népet.
    Voltak már klánháborúk, ahonnan lehet látni hogyan tolják ezt komolyabb szinteken?
    Ez a mostani káosz és szervezetlenség még nem igazán segített a megértésben, és túl sok a nagyon béna kontra egész jó játékos, köztes állapottal nagyon ritkán találkozom, és akkor az alkalmi botokat, vagy az afk-oló emberkéket még ne is említsem ugye, főleg ha még 2 nagyon kezdő játékos is van mellettem, garantált az egetrengető gang-bang party az ellenfél részéről.
    Most, hogy felváltva tolom a laptop-konzolon, azt kell h mondjam, még mindig jobb a kontroller, de nem sokkal. Egész könnyedén meg lehet állni a wasd gombok mellőzését ha blokkolásról van szó, ellenben konzolon sokszor véletlen elvesztem a kontrollt és rossz irányokba kezdek nézelődni (nem vagyok nagy konzolos na :DDD ). Talán a blokkolási irányok váltogatását is gyorsabban össze lehet hozni egérrel, mint kontrollerrel, ellenben ha védelem-törésről van szó, az szerintem jobban kézre esik kontrolleren, mint a középső egérgombot nyomogatni (bár gondolom át lehet bindelni!). Tehát én mostani állapot szerint úgy érzem, hogy jobb a kontroller, de talán magasabb színvonalon játszva egérrel talán több hozható ki, ellenben ismerősöm egyértelműen kontrolleren érzi jól magát, és gondolom a többség is így lesz vele, szóval ki-ki ízlése szerint, de mindkettő járható út.
    Egyébként a játék tényleg egész jól van optimalizálva, ezen az egyáltalán nem gamer laptopon (i5-4210U, geforce 840M) ugyan windowed módban, de 35-45fps között megy a játék, ÉS mivel ez nem egy cs:go/overwatch, hogy 120+ kéne, és nem is egy battlefield, hogy 60+ kelljen, még ÉN is (aki extrém érzékeny az fps számra a játékmotortól függően) úgy érzékelem ilyen kevés fps-sel, hogy tökéletesen játszható!

Új hozzászólás Aktív témák