Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
GEPESZ66
veterán
Szia!Én 99 kg voltam.3 hónapja kezdtem diétázni.Reggel natúr joghurt két kanál zabpehellyel.Este egy főtt krumpli egy virslivel.Délben fél adag leves,ill. a második fogás a cégben.Napközben egy-egy korpovit keksz,mivel evek óta gyomorsavval küzdök.Most 87 kg vagyok,85 kg szeretnék lenni.Elkezdek majd intenzíven sétálni esténként.
-
interstate76
addikt
Hajrá!
Elliptikus-témához: 100 ezrest sztem pont nem szabad venni. Menyecske használ 6 éve (!!!) egy Tescoban vásárolt, 30e Ft-os, mágnesfékes elliptikust, napi rendszerességgel - ki merem jelenteni, hogy semmivel nem rosszabb, mint a 100e Ft körüli áron kapható versenytársak, sőt! Utóbbi kategóriát próbáltuk először, de 3 napon belüli visszavétel lett a vége. Lehet, hogy rossz példányt fogtunk ki, de ha jó lett volna, akkor sem ért volna 3-szor annyit.
A fejedben dől el minden, nem a gép minőségén múlik! Vehetsz elliptikust 800 ezerért is, akkor sem biztos, hogy lefogysz, és végezhetsz edzéseket gép nélkül is, heti 1 kg-ot ledobva.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
KISDUCK
addikt
1700 kalóriát viszel be edzés mellett? Az kicsit durva nem?
Én ~179 magas vagyok és 85-ről78-ra 7 hét alatt fogytam le, szóval heti egy kiló minusz, de nekem a beviteli plafon ~1950 kalória volt. Persze nem minden nap vittem be ennyit. Nem edzettem csak melóban mozogtam és az is csak séta volt plusz elmentem néha gyalog a boltba.
Heti hány kiló fogyást terveztél? -
interstate76
addikt
A lényeg, hogy megtaláltad, amiben hiszel és amit hosszú távon is tudsz tartani. Viszont nem vagyunk egyformák: próbálkoztam edzőteremmel én is, de semmit nem tett hozzá az életemhez. Ha terem és sport, akkor az nálam foci, kosár vagy squash. Ha edzés, akkor pedig szabadtéri futás vagy - mostanában - Tabata tréning. Ja, és jókat eszek, de csak ésszel és napi 8 órában (intermittent fasting). Semmi megerőltető nincs a dologban, egyedül az időszakos diétát szoktam néha megszegni, mert ha este futok, akkor utána eszek valami fehérjedúsat, és ezzel ki szoktam lógni a 8 órás időintervallumból.
Na jó, az ünnepek alatt lazítottam egy kicsit, de a bejgli, a méteres kalács, a töltött káposzta és a kocsonya nagy kedvenceim - hoztak is plusz 2 kilót, de ennél nagyobb baj ne történjen!
(#7924) PreikeStoleN
Próbálkozz a bátyádnál a Tabatával! Az edzéstől húzódozók számára döntő érv lehet, hogy kevés időt kell ráfordítani, ill. ha elkezdi, akkor az étkezésére is automatikusan oda fog figyelni, hogy ne dobja ki az ablakon a befektetett munkát. 2-3 hét után látni fogja az eredményét!
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
KISDUCK
addikt
Köszi, eredetileg márciusi cél volt a 72kg, de ilyen ütemben meg lesz 3-4 héten belül. Neked is sok sikert a továbbiakhoz, a kitartó munka meghozza a gyümölcsét!
PreikeStoleN:
Jó az, én a karácsonyi szezonban a füstölt kolbászra jártam rá, nem bírtam ki. Holnap meg durrantok a mekiben egy generous jack-t. -
veterán
Persze, kell a szénhidrát...,
...de....durva fogyásról beszélt.Ahhoz el kell hagyni mindent és azt kell enni, amit írtam. (Én is ezt csináltam)
Rohadt kemény, de nem adtam fel.
És semmi mást nem ettem, ráadásul több, mint egy hónapon keresztül. Mellette futottam napi 3-6 km távot munka előtt, reggel 6-kor, 8-ra munkahely. Minden nap! Eső, hó, sár... nem számított.
Mindenki ámul és bámul azóta is, hogy honnan indultam és hogyan értem el. Azt mondták nem vagyok normális, mindenki, amikor meg elértem a célom követtek, mindenki, de feladták, mert nem tudták azt végig csinálni, amit én. Pedig ha nekem sikerül, akkor bárkinek.
Egyedül a feleségem hitt bennem és sosem kérdezett hülyeséget csak bíztatott.Mára már gyengítettem:
A futás már csak jó időben és heti 3-4 alkalom. Heti 5 nap edzés, heti 3 nap HIT edzés. Saláta, hal megmaradt. De már eszem mást is.Vagy mit nevezünk durva fogyásnak? Mert nálam ez az.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
-
veterán
-
samujózsi
senior tag
Edzőtermet kizárnám. Tempós sétának ott a napi két-három kutyasétáltatás.
Naponta járok el edzőtermek előtt, mindig azon szörnyülködök, hogy mennyien képesek teremben, helyben futni ahelyett, hogy a szabadban, akár utcán, akár a közeli parkokban tennék. Jó, mínuszban, szakadó esőben megértem. De egyébként...Azért szemétnek nevezni a hagyományos kajákat kicsit erős túlzás szerintem.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
Ez egy jó közelítés (igaz, erre alapozok én is), de nincs kőbe vésve, sok egyéb dologtól is függ. Sajnos a részletekkel nem vagyok tisztában. (súly, egészségi állapot, de tán még a testzsír arány is számít)
Visszatérve az eredeti témára : van egy pulzusmérőm, annak az adataiból látom, hogy ha gyalogolok, akkor egy-másfél óra alatt is "bemelegítés" szinte az egész, míg ha "futok", akkor mondjuk a félórából öt perc a zsírégetés, a maradék aerob v anaerob.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
veterán
Tudom, hogy nekem szól, de az, hogy milyen portál hozta le a cikket, szerintem mindegy. Ez megint olyan, hogy jobb oldali lapról van szó, vagy baloldaliról.
Engem speciel nem érdekel...Ki miben hisz, szerintem az is mindegy. Nem mondtam, hogy hülyeség, ezt csak már Te sarkítod. A cikket érdekességként adtam, hogy az éremnek két oldala van. Aztán ki mit hisz, vagy mit nem, az a saját döntése. Én nem számolom a kalóriát és a véleményem egyezik a cikkben szereplő tanulmánnyal. Másnak meg más a véleménye...
Felhoztad a saját példádat.
Azt állítod, fele annyi sikert nem ér el az, aki nem számolja a kalóriát. Tényként közlöd.
Azt is mondtad, hogy aki nem számolja a kalóriát, az ne beszéljen zöldségeket és ne mondja, hogy az nem jó, mert nem tudja mit beszél.
Felhozhatom a saját példám én is?
Akkor íme!Kalória számolása nélkül fogytam, csupán tudom, hogy mit ne és mit igen. Akkor ez hogy van most?
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
mefistofeles
addikt
Nem mondom, hogy nincs igazság abban amit írsz de azért ez így "a 100% biztos sikerhez elkerülhetetlen a számolás." erős sarkítás és még nem is biztos, hogy igaz. Örülök ha te hiszel ebben és még jobban ha nálad tökéletesen működik is de ez nem egy szent grál. Az emberek nem egyformák, nem ugyanolyan az emésztésük, anyagcseréjük stb. és lehet te nevetségesnek tartod de igen, van akinél minden műszernél jobban működnek a megérzések és minden mérleg és centi nélkül is érzi a változásokat.
A saját példád nekem pl. túl radikális. Én nem szeretnék bő egy hónap alatt 7 kilót fogyni.
Így is leadtam kényelmesen 3-4 hónap alatt 8-at és nem számolgattam, nem szenvedtem nem éheztem, azok közül az ételek közül amiket jónak tartok, ettem ami jólesett.
"Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik"
Ezt mire alapozod? Ugye tudod, hogy a sját példád az csak neked 100%, másnál egész máshogy működhet.
Nem kell ebből vitát generálni. Aki akar számol, aki akar nem. Max. ha nem jönnek azok az eredmények amiket vár akkor módosít.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
veterán
Részemről nincs gond
Nem a 24.hu újságíróinak véleménye, hanem csak lehoztak egy tanulmányt. Ez portáltól független. Lehet más is lehozta, nem tudom, ezt nyitottam meg elsőnek a témába, nem nézem melyik pártoldalhoz tartozik.
Erről ennyit.A másik:
Lehet félreértettem valamit, de ezt mondtad, bemásolom:
”...Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik...”Erre mondtam: Nálam sikerült.!
meg ezt is mondtad:
”...Szerintem mielőtt valaki egy 24.hu cikk alapján azt mondja hülyeség kalóriát számolni, próbálja ki és ne úgy ítelje meg a hatékonyságát, hogy azt még sohasem próbálta....”Erre ezt reagáltam: Nem mondtam, hogy hülyeség.
Egyébként nem tudom honnan veszed ezt a marhaságot, hogy én ilyet mondtam, sehol korábban nem írtam. Ezt már Te magyarázod bele és formálod át a mondandómat. Bocs, de ez így van, olvass vissza nyugodtan.
Ráadásul honnan tudod, hogy nem próbáltam? Akkor elmondom neked, hogy kipróbáltam és annak tudatában tartom a véleményem.
Totál elkanyarodtunk a témától egy rohadt cikk miatt, valaki mély sértésnek veszi. Nem értem miért. Mit kell ezen ennyire kiakadni? Ennyire megvisel egyeseket a fogyókúra? Mondjuk ez tény! Komolyan mondom, annyi frusztrált ember van....hihetetlen.Szerintem hagyjuk már ezt, mert nincs kedvem vele foglalkozni tovább. Inkább beszéljünk receptekről, osszunk meg tapasztalatokat, segítsünk egymásnak.
HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
Továbbra sem értem, hol mondtam, hogy hülyeség. Amit mutatsz, ott sem mondom. Nem értelek.
Nem személyeskedtem, maximum annyit, amennyit Te velem.
Frusztrációt csak egy-két egyéntől tapasztalok a cikk megosztása óta.
Innentől befejeztem és off-ba is rakom., mert már unalmas. Remélem törlik az egész témával kapcsolatos hsz-eket, ennyit nem ért. De legalább “kiugrott egy-két nyuszi a bokorból.”
"McBride kiszáll"
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
interstate76
addikt
Isten ments, hogy tovább nyújtsam a vitát, csak egy - a tiéddel ellentétes - tapasztalatot szeretnék megosztani: 3 hónap (13 hét) alatt 13 kg-ot fogytam, mindenféle számolgatás nélkül, HIIT és természetesen a táplálkozásom megváltoztatásának segítségével. Utóbbi úgy nézett ki, hogy kenyér helyett ráálltam az abonettre, reggelire müzlivel feltuningolt gyümölcsjoghurtot ettem, ebédre sovány húst zöldségkörettel vagy rizzsel (néha rántott vagy bundás húst köret nélkül), uzsonnára szintén müzlis joghurtot, végül vacsorára, edzés után minőségi felvágottat zöldséggel, sajttal, abonettel. 107-ről mentem le 94-re úgy, hogy nem éheztem (a müzlis joghurt meglepően laktató) és jól estek az edzések is. Hetente legalább 4-5 alkalommal toltam az interval tréninget, a többi napon pedig fekvőtámaszokat nyomtam, hogy ne veszítsek izmot. Tudom, hogy papíron kell pihenőnap, de nem éreztem szükségét, ezért nem is tartottam. 90 napon keresztül egyet sem. Utána is csak egy baleset miatt.
Nyilván kijött volna a matek is, mert egyértelműen kalóriadeficites volt minden egyes napom, de nem volt rá szükség, mégis hatékony voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Microsoft Excel topic
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.