Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-09-11 01:06:09

LOGOUT.hu

Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18451) lo_jo válasza Csorbi (#18449) üzenetére


lo_jo
senior tag

Elkezdtem keresni a cikket, ami részletezi, hogy hogyan lehet hozzáférni MS Store játékokhoz, de közben megtaláltam, hogy végre már bárhova telepíthetők a cuccok és nem kell folder ownershippel vacakolni. Halleluja!

Én is GP-ban kezdtem a flight simet, aztán két dolog miatt is a file-ok között kellett matatnom. Az első egy taxi ribbon mod még 2020-ban, ami csak úgy működött, ha a core file-ok között cserélted a gyárit. E nélkül még tudtam élni, de a másik már sokkal zavaróbb volt. A Logitech switch panellel belefutottam egy nagyon idegesítő CTD bugba, az kínkeserves szenvedés volt. Rejtett mappa, amire ownership kell, de ha megcsinálod, akkor hajlamos elfelejteni frissíteni a store a nem megfelelő owner miatt. Végül nem kellett ez sem, csak logokat másoltam ki, a megoldásra pedig elég volt egy SPAD.neXt megvásárlása és összelövése, hogy ne vegye a Logitech plug-in fals inputját (20-30ms-enként panel fényerő le-fel állítás). Nyitottam ticketet a Logitechnél (nem létező inputtal spameli a plug-in a játékot) és a MS-nál (túl sok inputt miatt CTD) is a problémával, logokkal, screenshotokkal, stb, válaszra sem méltattak. Végül 2021 tavaszán Steamen vettem meg, a MS pedig 2021 novemberében feloldotta a korlátozást, de engem ez már nem érintett.

(#18452) Csorbi válasza lo_jo (#18451) üzenetére


Csorbi
addikt

Tehát, volt egy, a MSFS-el totálisan inkompatibilis Logitech cucc (hiszen nem ment a "dobozból kijött", Store-os verzióval, de ha jól értem a Steam-es verziónál is ERŐSEN mókolni kellett vele egy 3rd party appal) :D
És aztán ebből következik az, hogy a Steam-es verzió többet "tud"?
Hát...vak komondor legyek.... :DD

(#18453) lo_jo válasza Csorbi (#18452) üzenetére


lo_jo
senior tag

És ehhez melyik wc-re kellett ülni? A passzív-agresszív feliratúra? Nem is akartad megérteni, hogy miért nem volt ajánlott egy időben a MS store, ha van más alternatíva. Nem csak MSFS-ból, hanem bármilyen appból. Ráadásul sikerült teljesen téves következtetést is levonni.

Röviden: Kezdetben az MS store appok file-jai teljesen titkosítottak voltak, később ezen lazított a MS és körülményesen, de olvashatóak lettek. Ezért ha volt bármiből más platformon elérhető verzió, az volt az ajánlott, mert pl. Steam esetén bármelyik file másolható volt, a megfelelő programmal olvasható volt, ha pedig valami elcsesződött, ott volt a verify és a repair.

Mára ez már változott, lett verify és repair, az MS engedi, hogy hozzáférj a file-okhoz, stb, így már mindegy. Ettől nálam még mindig az utolsók között van a MS store, ahol pénzt szeretnék költeni.

(#18454) Csorbi válasza lo_jo (#18453) üzenetére


Csorbi
addikt

Ez a funkció amiről beszélsz (Reset & Repair), a Windows 10 1803-as főverziójával érkezett még 2018 tavaszán. Az MSFS meg 2020. augusztusi kiadású :U
Másrészt a "titkosítás", amiről szintén beszélsz, azoknál létezett, akik Game Pass keretein belül használták az MSFS-t, mivel egy virtuális diszk környezetben működött (pl. lemezkezelőben volt is ehhez egy vagy több külön XVD lemez, xbox virtual disk), tök érthető hogy egy zárt, előfizetéses rendszerben működő játékba ne akarj belenyúlni. Amint megvetted, kifizetted a teljes árat, onnantól kikerül az XVD égisze alól és azt csinálsz vele amit akarsz.

(#18455) energomatt


energomatt
senior tag

Egy komoly problémába futottam bele tegnap a Steam-es verzióm kapcsán, ami két és fél éve jól működik. A PC-n csak az FS van és az ahhoz tartozó dolgok. Amikor a program indul, normál esetben megjelenik az FS háttérképe és a kép közepén felvillan rövid időre egy kis fekete négyzet, ami azután rögtön el is tűnik. Eddig nem tudtam mi ez, most sajnos már tudom, mert nem tűnik el. Az Xbox ablaka ez. A következőt tartalmazza mióta nem idul el a program, csak homokórázik: "Segítünk bejelentkezni". Alul pedig a belépés gomb, amire hiába kattintok. Egyéként be vagyok jelentkezve az Xboxba ez Windows indításkor megtörténik. Próbáltam a fájlokat ellenőriztetni a Steam-el, rendben vannak, azután uninstalláltam a Steamből az FS-t, majd újra telepítettem a régi helyére, de ugyanez a probléma áll fenn. Még egyelőre nincs kedvem Windows telepítéstől újra indulni és mindent törölni, mert lehet, hogy a rengeteg munka után akkor is ide jutnék.(?)

(#18456) macy válasza energomatt (#18455) üzenetére


macy
addikt

Nyomj egy alt+entert, hogy ablakos módba kerüljön az msfs, utána elvileg rá tudsz kattintani a belépésre.

(#18457) Csorbi válasza energomatt (#18455) üzenetére


Csorbi
addikt

Ha ezekről esetleg egy képernyőmentést be tudnál ide tenni, az nagyon sokat segítene. Egy kép többet mond száz szónál...

(#18458) energomatt válasza macy (#18456) üzenetére


energomatt
senior tag

Köszönöm, valóban megoldotta!

(#18459) Triathlete


Triathlete
senior tag

Sziasztok!
Pár hetes kihagyás után leültem a játék elé, Ferihegyről indultam volna, gép elindít minden OK, viszont kanyarodni taxizás közben nem akar. Joystick érzékenységét néztem, deadzone rendben. Mit csinálok rosszul?
Továbbá megyek kb 15 csomóval és még mindig 0-t ír ki sebességre. :F

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18460) Csorbi válasza Triathlete (#18459) üzenetére


Csorbi
addikt

Csekkold az esetleg időközben érkezett frissítések changelogjait, meglepő dolgokon változtatnak néha ami utánállítást, vagy "új felfogást" igényel.
Pl a legutóbbi: Aircraft & Avionics I Release Notes

(#18461) nonsen5e válasza Triathlete (#18459) üzenetére


nonsen5e
addikt

In-game nézted az érzékenységet a controls fül alatt? Azt is konfirmáltad, hogy valóban be van állítva az adott stick axis rudder / nose wheel steeringre?

Milyen géppel próbáltad?

Géptől függően bizonyos sebesség alatt nem (a szokásos helyen) mutatja a sebességet.
Pl. A320 PFD speed tape csak 30kts IAS fölött mutatja a sebességet, és addig az ND bal felső sarkában írja numerikusan a GS-t.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#18462) Triathlete


Triathlete
senior tag

Köszönöm!
DAHER TBM 930-nél tapasztaltam. Persze in-game is néztem ellenőriztem a beállításokat. Kanyarodik csak alig észrevehetően, viszont 60 csomó felett működik rendesen. Ránézek majd mégegyszer hátha a frissítés resetelt valamit, de ilyen problémám eddig nem volt.

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18463) Triathlete


Triathlete
senior tag

Ellenőriztem mindent újra, és az összes beállítás helyénvalónak tűnik. Amikor fordulnék megvan belső nézetben az animáció is, viszont alig fordul valamit. 40Kt felett viszont jó :W

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18464) nonsen5e válasza Triathlete (#18462) üzenetére


nonsen5e
addikt

Huhh, azzal mióta rászoktam az FBW-re nem nagyon játszottam, de előtte elég sokat. Nem rémlik, hogy lett volna ilyen problémám. Este megnézem neked.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#18465) sheep válasza Triathlete (#18462) üzenetére


sheep
addikt

Nálam nincs gond a TBM-mel, kanyarodik ahogy kell. Sztem nálad akad össze a vezérlés valamivel.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18466) dareal


dareal
tag

A honlap mellett elindult a HungaryVFR Fórum is!
Bátran írjatok a tapasztalataitokról, ha ötletetek van vagy hiányzik valami, azt az erre külön készített topicban megírhatjátok - eddigi kéréseket már átvittem.
A fórum angol- és magyar nyelvű - tartalmat tekintve!
Használjátok bátran, még alig van rajta valami, de ez idővel bővülni fog!
Aki béta felhasználó, az a béta fiókjával beléphet, a fiók elő van készítve, ráláttok a béta fórumra!

[link]

HTC Desire Amoled: rooted/AlphaRev 1.8 S-OFF HBOOT 0.93.001 - MIUI-Ekre (based on MIUI_Au) | Galaxy Tab: rooted stock 2.2 rom | iPhone4 / iPad2: JB 4.3.3 | Xperia x1i: own custom rom | Several WinCE systems

(#18467) Triathlete válasza sheep (#18465) üzenetére


Triathlete
senior tag

Rendben, de merre keresgéljek? :U
Ha a pedál animáció is megy akkor az orrfutónak is kéne fordulnia nem? Illetve érdekes mert ha nem nyúlok a botkormányhoz, és csak simán gázt adok, akkor elkormányoz az egyik irányba nagyon. :F

[ Szerkesztve ]

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18468) sheep válasza Triathlete (#18467) üzenetére


sheep
addikt

Próbáltad esetleg üres community mappával?
Úgy hangzik mintha a egy funkcióhoz több vezérlő is tartozna.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18469) Triathlete válasza sheep (#18468) üzenetére


Triathlete
senior tag

Megtaláltam közben kutakodás után. Ugyanahhoz a tengelyhez volt rendelve a nose wheel steering és a rudder axis. A kettő együtt nem megy. Én gagyiztam el, köszönöm! :U

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18470) Csorbi válasza Triathlete (#18469) üzenetére


Csorbi
addikt

Akkor ez a pár hetes kihagyás előtt is így lehetett...?

(#18471) Triathlete válasza Csorbi (#18470) üzenetére


Triathlete
senior tag

Jogos a kérdés, de nem emlékszem ilyen jellegű problémára.

KovacsK85 / Kovács Krisztián

(#18472) sheep válasza Triathlete (#18469) üzenetére


sheep
addikt

Lényeg hogy megoldódott :)
Amúgy én nem értem miért nem tudja az Asobo megoldani hogy jobban el legyenek szeparálva a vezérlők.
Én hülyét kapok attól hogy pl. hiába van helikopter kollektív beállítva (fordított gázkar), nem veszi figyelembe és amikor váltok helikopter /merevszárnyú között mindig át kell állítanom az adott géphez való vezérlést is.
Ezt a DCS pl tök jól megoldotta, itt meg semmi értelme.
Miért nem állítja át a játék magától ha egyszer helivel repülök...miért a merevszárnyú kiosztást használja.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18473) energomatt válasza sheep (#18472) üzenetére


energomatt
senior tag

Mia helyzet a léggömbbel? Onnan már csak egy lépés lenne, a gyalogtúra az FS-ben. :)

(#18474) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok!

Nvidia driver, MSFS vagy azon belül a jelenlegi SU baromsága, hogy egy idő után 90% -ról visszaesik a GPU load 50% alá. Nincs power limit beállítva pl. Afterburnerben sem

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18475) Csorbi válasza cintula187 (#18474) üzenetére


Csorbi
addikt

Az Afterburnert felejtsd el, régóta nem ajánlott, nincs igazán frissítve sem és az utóbbi időkben több galibát okoz. Nézd meg nélküle, nem kikapcsolva hanem eltávolítva.
NV driver verzió melyik? Az OS pontos buildszáma?

(#18476) cintula187 válasza Csorbi (#18475) üzenetére


cintula187
addikt

Hali!

Igazad lesz, mert lehet valamit "beégetett" a GPU profilba az AB
OS: Win 10 22H2
GeForce driver: 531.29

leszedem az AB-t amint landoltam :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18477) Csorbi válasza cintula187 (#18476) üzenetére


Csorbi
addikt

OS: Win 10 22H2 -> ez csak a főverzió száma. A build számot a winver paranccsal kapod meg.

(#18478) cintula187 válasza Csorbi (#18477) üzenetére


cintula187
addikt

19045.2728

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18479) energomatt válasza Csorbi (#18477) üzenetére


energomatt
senior tag

Ennek mi a jelentősége?

(#18480) sheep


sheep
addikt

Úgy tudom Pesten van többféle profi szimulátor amiket ki lehet próbálni. Kiépített pilótafülke, mozgó platform.
Tudnátok ajánlani valamit közülük? Szülinapi meglepetés lenne, olyannak aki már nem kezdő.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18481) Csorbi válasza energomatt (#18479) üzenetére


Csorbi
addikt

Nagyon sok lehet adott esetben, mivel a havi kumulatív és összesített update-k elég sok változ(tat)ással járnak, néha becsúsznak kellemetlen dolgok is, mint pl bizonyos rendszereknél most is: [link]
De nem ritkán belefutok olyanba is (ez a szakmám) hogy a felhasználónál valamilyen okból leragad az OS főverzió frissítése pl a 1803-nál, szegénynek erről halvány lila gőze sincs, aztán csak pislog, hogy miért nem úgy mennek nála a dolgok, mint egy 22H2-n.

(#18482) lo_jo válasza energomatt (#18479) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ugyan nálam még VGA problémát nem okozott win update, de a szépen belőtt virtual audio cable setupot egyszer teljesen szétbarmolta, ráadásul nem is nagy féléves frissítés volt.

Alapvetően az MSI AB sem kéne, hogy probléma legyen annak ellenére sem, hogy sajnos megszűnt a támogatása (szankciós hercehurca az orosz fejlesztő miatt), de egy driver és win update be tud kavarni. Nálam szerencsére még ez is rendben van mindenhol (kopp kopp kopp), de amint anomáliát észlelek, ez lesz az első, amit nézni fogok. Ráadásul az AB egy “trükkös” jószág, elvileg nem ír bele a driverbe, firmware-be, BIOS-ba, de az uninstall előtt kell egy visszaállítás, különben megmarad a voltage curve config valahol.

cintula187: Nem CPU limited van? Egy szálon nem a legerősebb az adatlapodon lévő ryzen 2600. Nézd meg a developer mode-ban a grafikont. Ha a limited by main thread sokszor jelenik meg, főleg, amikor a GPU kihasználtság beesik, akkor sajnos vissza kell venni a CPU igényes beállításokból vagy el kell gondolkozni egy CPU cserén, az alaplapod egy BIOS update után megy 5000 szériás, egy szálon jóval erősebb procikkal is (5600X kb 50%-kal jobb egy szálon nyers erőben).

(#18483) ETOM válasza lo_jo (#18482) üzenetére


ETOM
addikt

Még frissül az AB csak még beta a következő verzió. [link]

(#18484) solti_imre


solti_imre
tag

Nálam ez: [link] 4-5fps javulást hozott RTX3080 és RTX3090 esetében is. :D

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház

(#18485) energomatt válasza lo_jo (#18482) üzenetére


energomatt
senior tag

Apropó main thread. Nálam, folyamatosan limited by main thread látható, ugyanakkor a szálak terhelése egyenletes és 20-30% között mozog.

(#18486) solti_imre válasza energomatt (#18485) üzenetére


solti_imre
tag

Ugyanez a helyzet nálam is!

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház

(#18487) Korcsii válasza sheep (#18480) üzenetére


Korcsii
őstag

Mozgó itthon szerintem csak a Wizz sajátja van Ferihegyen.
[Pilots] jó lehet 737, A320, C172
[Simflite] az új 747-es

[ Szerkesztve ]

(#18488) sheep válasza Korcsii (#18487) üzenetére


sheep
addikt

Köszi, a Pilots lesz a nyerő sztem :)

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18489) PredatorNo1


PredatorNo1
aktív tag

Sziasztok,
Akit érdekel esetleg, készítek fejmozgást követő rendszert, keressetek bizalommal
:R

Üdv Bence

[ Szerkesztve ]

(#18490) cintula187 válasza lo_jo (#18482) üzenetére


cintula187
addikt

Így néz ki most a helyzet. Végülis épp pörög a GPU kihasználtság és sürű területen ezt nem mondanám rossznak jelenleg. A limited by Main Thread és GPU pörög váltakozva

[link]

5800x -en gondolkodtam, de erősebb chipsettel rendelkező alaplapban. De ha van értelme a jelenlegi deszkába is lehet megteszem a cserét ha dob a GPU-n is kicsit.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18491) solti_imre


solti_imre
tag

Már csak alig több, mint 8 órát kell várni az Ancsára!!! :DD :DD "Sim Update 12 is landing on Tuesday, March 21 at 15 UTC. The next official Developer Stream is scheduled for Wednesday, March 22 at 17:30 UTC."

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház

(#18492) cintula187 válasza solti_imre (#18491) üzenetére


cintula187
addikt

Ancsa? Antonov lesz benne ingyé?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18493) sheep válasza cintula187 (#18492) üzenetére


sheep
addikt

Ingyé nem, de megveheted az An-2 -t 3500 pénzért.
Ezt a gépet vártam már egy éve, én be is húztam.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#18494) Csorbi


Csorbi
addikt

Sim Update 12 megjelent, Release Notes

Ajánlom mindenkinek alapos tanulmányozásra a meglepetések elkerülése végett, van bőséggel! :)

(#18495) cintula187 válasza Csorbi (#18494) üzenetére


cintula187
addikt

Na pont jókor jött az új proci: :DD

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18496) cintula187


cintula187
addikt

Szokásos próbakör az üres majd visszapakolt community mappával megvolt. Eddig nincs gond. Hungary VFR nál viszont mintha nem látnék a villamos megállókban járműveket.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18497) cintula187 válasza cintula187 (#18496) üzenetére


cintula187
addikt

nvm, megjelentek :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18498) cintula187


cintula187
addikt

Sose kaptam még, de most Insert game disc hiba fogad MSFS indításnál. Xbox bol ki és beléptem. Kilőtt netttel is ezt kapom.

CPU cseréhez ehhez gondolom nincs köze. Azóta tudtam már vele játszani

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#18499) Csorbi válasza cintula187 (#18498) üzenetére


Csorbi
addikt

Game Pass van? Azon belül használod az MSFS-t?

(#18500) cintula187 válasza Csorbi (#18499) üzenetére


cintula187
addikt

Game pass nincs. Parancsikonról és Xbox appból is ez a hiba fogad.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.