Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
Mindig kérdezem, hogy akkor a samsung miért írja, hogy van rá gari és bármilyen szerver eszközre miért van garancia?
Kérdezd, én is ezt javaslom, de a Samsungtól kérdezd inkább.
Azt hitszem a truszt mí bró itt nem megy.
Nem is kell elhinni semmit, igazad van, 2023-ban...ott a google és keress saját magad! Ilyen egyszerű ez.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
A PM893 adatlapját én is láttam, nem tudom, miért van az ott úgy az alján, erre írtam, hogy kérdezd a Samsungot.
Te viszont erre írtad, hogy miért kellene elhinned: "ezek az eszközök kereskedelmi forgalomba újként nem kerülnek, a gyártó végfelhasználónak nem biztosít hozzájuk garanciát"
Ne hidd el, keress rá a server/OEM termékek gyártói garanciájára. De ha ezt játszod, hogy a saját kérdésedre se emlékszel, akkor azzal tényleg nehéz mit kezdeni.
Egyébként tényleg kérdezz rá a Samsung hivatalos oldalán, hogyan RMA-zhatsz egy datacenter SSD-t és meg fogsz lepődni. Amit nemrég linkeltem, azokat az SSD-ket tudod RMA-ztatni egyedi vásárlóként.
A linkelt oldal legalján a Support oszlopában a Contact Us-ra kattints és kezdheted is...
Majd írd be ide a topikba a kapott választ léci!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz LLKobe #52526 üzenetére
fstrim -v /
Ez az alap manual TRIM, ha külön particióid vannak, azokat is TRIM-melheted, például van külön /home, akkor a parancs így néz ki: fstrim -v /home
Nálam a külön csatolt particiónál ilyen a parancs: (a / gyöképarticiban a csatolt meghajtók, particiók a media mappában vannak/felhasználónév/partició neve)
sudo fstrim -v /media/ubyegon/TORRs
Amúgy ez a parancs mutatja az időzített feladatokat:
systemctl list-timers -a
ez meg a service valós végrahajtásának tényét, idejét:
journalctl -u fstrim.timer
De az fstrim gyakoriságát is állíthatod...itt egy elég régi blog, ezek a dolgok még érvényesek benne.
Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is - Frissítve!
nekem heti TRIM van beállítva, látható is a manual futtatás TRIM-melt kicsit: (első kettőnél vártam kicsit, a harmadinál nem, látható is az eredmény)
ubyegon@ubyMintC-212:~$ sudo fstrim -v /
/: 27,1 GiB (29081477120 bytes) trimmed
/: 1,1 GiB (1150435328 bytes) trimmed
/: 0 B (0 bytes) trimmedubyegon@ubyMintC-212:~$ sudo fstrim -v /media/ubyegon/TORRs
/media/ubyegon/TORRs: 1,1 TiB (1201483476992 bytes) trimmedJa és reménykedjünk, hogy az OS systemd initrendszerű.
Az alul lévő sdb1 és sda2 particiókat direkt csatoltad a
/var
-ba? Nincs/media
vagy/mnt
mappa?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz LLKobe #52528 üzenetére
Egy pillanatra lefagytam ezeh az 1TBHDD elnevezésen!
Gyanítottam, hogy a rendszer mountolta így, mindenesetre elég szokatlan, mivel a /var-ra ezt írja a FHS:
Változó fájlok: olyan fájlok, amelyek tartalma várhatóan folyamatosan változik a rendszer normál működése során, mint például a naplók, a spoolfájlok és az ideiglenes e-mail fájlok.
De ha ott ez van, akkor maradjon így, eszerint működik.
Majd pár hét múlva csekkold le a végrehajtás ténye, ideje parancssort* és utána manual TRIM-mel is nézd meg, mennyit TRIM-mel és abból látod, hogy jó-e a heti rendszeresség. Általában bőven elég szokott lenni, főleg akinál az online TRIM is aktív! (utóbbi nyilván OS futtató SSD-nél van)
*
journalctl -u fstrim.timer[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz LLKobe #52530 üzenetére
Az előzőnek amit váltott az volt a neve, és ezt is arra neveztem hogy ne kelljen konfig fájlokba path-t módosítgatnom
Ja, jobb ilyenkor nem piszkálni, anno én is belekeveredtem, mint majom a házicérnába, amikor variáltam a partició megnevezésekkel.
Igazán nincs mit, kicsit meg is nyugodtam, hogy a thread elején írt félidiótaságaim nem zavartak eléggé össze! Ha lecsekkolod, írd be léci, legalább ilyenből is lesz valami példaesetünk.
-
nagyúr
válasz LLKobe #52532 üzenetére
# SSD méret linux gb gib TRIM fstrim
Ezért nem értem hogy mikor kiadtam a TRIM parancsot, hogy trimmelt 745 gigát úgy, hogy 655 giga üres helyem van csak
Ööö...no ez az, amiben el lehet merülni eléggé a Linuxnál. A df parancs egyes kapcsolói nem halandók értelmezésére készültek, én is mindig belekavarodom, de vannak ennél jóval kacifántosabbak és én csak autodidakta home user vagyok...
A 655 giga üres hely az valójában a lemezen rendelkezésre álló blokkok mennyisége.
Ez talán egy viszonylag egyszerű leírás, a közepén van egy táblázatos részben a Understanding df command output fejezet, ahol leírják a --kimeneteket.
Linux Check Disk Space Command To View System Disk Usage
Nálam is kb így térnek el a számok amúgy, de a gparted ad legegyszerűbben valós méretet talán...
Remélem most már pofonegyszerűnek látod ezt az egyszerű mekkora a meghajtóm mérete kérdést!? (én is, csak a szemem jojózik, mire előhívom a fejemből az infókat, hogy el is tudjam valahogy magyarázni)
Érdekességképp nézd meg e két kb ugyanarra a célra szolgáló parancs kimenetében a méreteket! Attól függ a meghajtó mérete, kinek melyik a szimpatikusabb parancssoros megoldás:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hunaqua #52576 üzenetére
Szerintem a külső házas HDD-vel jól megkavartad a kérdést, de ha jól értem, annak a problémához annyi köze van, mintha azt írtad volna, hogy lila az egered! Van egy PC, amiben van egy SSD, amin OMV fut...nem látja a külső HDD-t a géped, jól értem? Ha igen, akkor ennek mi köze a PC-ben lévő SSD-hez?
easy... fórumtársunkkal ellentétben én nem felejteném el az OMV, hanem az azon lévő S.M.A.R.T programmal megnézném a meghajtókat. smartmontools alapú app van OMV-n, de akár terminalban is megnézheted a smartctl parancs kimenetét. A smartmontools akár még email-t is küld neked, ha meghibásodik a meghajtó, szóval értelmetlen egyből HDS meg egyéb WInes appokhoz nyúlni.
Valahogy szedd logikai sorrendbe, mi miben van, mi nem működik, mert ez amit eddig írtál, elég érthetetlen.
A MiniToolPartition látja ,de Ext4-re van formázva így a Win nem nagyon kommunikál vele.Egy frissítés volt reggel,de nem írt hibát és működött utána rendesen.
De mi nem kommunikál a Winnel? A külső házas HDD? MInek a frissítéséről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz easy...rider #52581 üzenetére
"mire gondolt a költő"
Elsőre teljesen máshogyan értelmeztem, gondolom azért, mert olvasás közben valami logikai rend mentén próbálja az ember összerakni a képet, de utána nagyon elvesztettem a fonalat! Ha a kolléga költő, akkor most költhet, ha másra nem, új SSD-re!
amit linkeltél nem ismertem, hasznosnak tűnik, köszi a tippet
Magát az OMV-t nem ismerem én se, de mivel Linux alapú és kifejezetten media, NAS, távelérés, etc. célú a rendszer, biztos voltam benne, hogy a smartmontools itt is meglesz valami GUI-s változatban. Plusz a terminalos monitorozás is biztosított minden Linux alapú OS verziónál. (már megérte benézned ma)
A frissítés dologba nem is akartam belemenni, de mivel kifejezetten Debian alap, így egy ezrelék esély csak, hogy épp ilyen verziójú kernelre frissült a meglévő....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hunaqua #52583 üzenetére
Így már tiszta. Akkor nézd meg a frissítés előzményeiben, hogy a 6.1.64-1-es kernelre frissült-e, ha igen,
akkorfrissítsd a rendszert újra, mert közben kijött a 6.1.66-os kernel, ami javítja az előbbi bugját(mindenképpen frissíts). Plusz az OMV előbb említett smart programjával ellenőrizd az SSD-t, ha nincs baja, akkor az nem SSD probléma.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adrian14 #52587 üzenetére
Elég fura, hogy csak egy nejlonzacskóban vannak benne.
Ha szép marketingelt egyedi dobozban kaptad volna őket, akkor már küldhetnéd is vissza, mert tuti átverés! A server/enterprise meghajtók nincsenek külön designolt egyedi dobozokba csomagolva, x darab van egy nagy dobozba, így szállítják. (pár éve a WD RED NAS 4TB HDD-met is egy antistatikus zacskóban kaptam meg, 6-os kartonban érkezik az is a gyártótól a negykerbe)
Azt meg tudom valahogy nézni, hogy ezek eredeti ssd-k?
Meg hát, kb a szemeddel, ha az van ráírva, hogy PM883 meg ehhez hasonló azonosító: MZ7LH480HAHQ, akkor nincs okod aggódni. De egyébként akik SSD-t hamisítanak, tuti nem server SSD-t fognak, ami alapvetően nem is kerül kisker forgalomba, nagy serverüzemeltetőket meg nem tudják átverni. Esélyes, hogy a most legjobban menő consumer SSD-t hamisítják, mondjuk a 990 Pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adrian14 #52590 üzenetére
Este tesztelem őket, de megnyugodtam.
Igazán nincs mit, az eredményről egy screenshotot tégy be ide léci, legyen infó a kiskeres forgalomban lévő server SSD-kről is! (HardverAprón lévőnél legalább kiírja az eladó, hény órát/napot futott és mennyi írás van rajtuk és szokott is stimmelni)
Amúgy kamerarendszerbe, NVR, etc. szerintem ezek az enterprise SSD-k a legmegfelelőbbek.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Graphics #52614 üzenetére
OS nélküli...no de a kolléga Linux alatt végzi a másolást, az OK, hogy kernel opciók vannak, amik változtatnak a default működésen, de alapból nem kerülhető meg a rendszer cachelési vágya. (de ezt a részt tényleg nem vágom)
Nem nagyon ugrik be más a leírt jelenségre, mert hibajelzés nincs, a folyamat nem szakad meg, a rendszer nem hal le..., de akkor mi lehet?
-
nagyúr
MSI Spatium M570 Pro Frozr 2 TB Review
Ha olyan platformja van valakinek, amibe ez jó és ennek az árából nem legalább 2 db Samsung 990 Pro-t vesz, meg is érdemli! Amúgy szintetikus tesztekben picit jobb, mint a PCIe 4.0 990 Pro.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az egyik a javítható meghibásodások várható időtartama, a másik viszont ugyanaz, de alkatrészcserét feltételez javíthatóságra. Sok helyen használják ezt az iparban és mivek kvázi industrial termék a server SSD is, itt is ezeket a meghibásodási mérőszámokat használják.
Mint kiderült, a PM883 szerver meghajtó, így ezerszer szigorúbb követelményeknek kell megfelelnie, ezért írnak 3 hónapot adatmegtartásra, ha ugyanez konzumer SSD lenne, egy ilyen minőségű Eszközre minimum 30 hónapot írnának. Ha valaki otthoni terhelésre veszi ezeket, felesleges az ipari megfelelőség szerinti minőségi vállalásokat olvasgatnia.
Amúgy Intel 520 120GB SSD-m pár évig fiókban hevert, mikor beraktam notebookba kíváncsiságból, minden OS vígan futott rajta, direkt megnéztem mind a hetet. Szerintem ami alapból megbízható, jó SSD, az outplug esetén sem lesz kampeca. Persze nyilván nem SSD-t veszünt adatok tartós fiókban tárolására...
Szerintem laikus szinten ennyi, nekem is van bő egy éve PM883 1,92TB, igazi mindenes a notiban, amíg a notebook működik, addig ez is fog hibátlanul, sőt utána is mondjuk NAS-ban. Első olyan SSD-m, ami miatt pillanatig nem aggódtam, mondjuk a kistesója(860 EVO) miatt sem.
-
nagyúr
válasz Graphics #52840 üzenetére
a támogatást nem a Toshiba/Kioxia adja,😬☹️ hanem az a gyártó brand, ahol eredetileg volt.
No várjunk, a kolléga épp a Dell oldalán talált is 4101 helyett 4105-ös fw-t hozzá!
Ja és elsősorban BUÉK a topiktársaknak! Tuti eredményes évünk legyen SSD ügyileg is!
-
nagyúr
válasz Graphics #52842 üzenetére
Tök valós infót írtam.
Persze, nem is vontam kétségbe, mert úgy van, ahogy írtad. Csak megemlítettem, hogy kolléga talált egy gyártónál fw-t, de persze ahány gyártó beépíti az eszközt, annyiféle fw lehet. Ha éppen Dell gépben van az OEM, akkor én ilyenkor bevállalnám a update-et, ha amúgy gond lenne az eszközzel, ha nincs, akkor meg minek... (egyszóval most nincs semmilyen vitás helyzet, mert egyetértünk)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem ezeket az mttf és társai mérőszámokat server meghajtóknál valami standard miatt kell meghatározni a gyártóknak, mert sokra nem lehet menni velük!
Ha megteremtem az ssd-n való adattárolás követelményeit, akkor miért ne tárolhatnék rajta adatot hosszú távon?
Szerintem jobb SSD-ket simán lehet tárolásra is használni, ha egyébként, mint írod is, több helyen megvannak a fontosabb adatok. Nekem is több SSD-m van, mint eszközöm, amibe berakhatnám, igaz van olyan is, amit csak azért bontottam fel, hogy valamit lefotózzak a topikban valakinek. Vadiúj és 20 eft alatt vettem amazon.de-n, ahogy nézem a Samsung 980 1TB árakat, lassan el is adhatom 50%-kal többért, de nem akarom, mert jön a kérdés, hogy HDS kép nincs róla?
-
nagyúr
válasz vezeralmos2 #52853 üzenetére
Biztos nem a Linux csinált rá cryptouuid-et. Ha nem tudod, hogyan került rá, legközelebb más forrásból szerezd be az SSD-t.
Ami igazán gond lenne, az a hw-es kódolás:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vezeralmos2 #52857 üzenetére
Új SSD-n semmilyen UUID nem lehet, ebben biztos lehetsz, letitkosított meg főleg nem.
a Linux át lett dugva másik alaplapra
Ennek így nincs értelme, hogyan került rá Linux, ha vadiúj? Azt a cryptouuid-ot csak egy user csinálhatta az eszközre, gondolom, aki Linuxot telepített rá.
De utána az eredeti alaplappal se indult, meg semmivel se.
Ez lenne a cryptouuid lényege amúgy. Szép is lenne, ha egy sw/hw titkosított meghajtó másik gépben elindulna.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vezeralmos2 #52859 üzenetére
Most már tényleg mondd el, mi volt!
Hát az volt amit az első válaszoló írt, clean-al letörlődött róla a cryptodisk is.
De azt meg hogyan? Vadiújan vettétek, hazafelé ráugrott valami Linux és megcryptelte? A gond megoldása az tiszta, de érted mi nem tiszta egy új eszköznél? A fater stikában Linuxot rakott rá és titkosította?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vezeralmos2 #52863 üzenetére
Akkor így minden világos! De jól rád hozta legalább a frászt! Szerencse, hogy nem a hardveres titkosítást próbálta ki.
-
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pluto1969 #53026 üzenetére
& Pyttawrx
Eszerint a Skinflint a frissebb adatokat írja, van is egy 2023. 05-ös dátum a PDF dokumentumnál. Azért ez elég gáz a gyártóra nézve, nem a YT csatornáján kéne kinn lenni a legfrissebb infónak.
Anno nem véletlen mondták webshopos PC kisker melónál, hogy a Skinflint-et használjam, ha a gyártói oldal nem ad elegendő adatot.
És ezt nem a boltos füllenti
Nem jellemző, mert vagy nincs kiírva semmi a termék adatlapjára vagy a nagyker feltöltött adatait írja ki ill van a harmadik módszer, amikor a nagykertől kapott termékazonosító alapján a gyártói ill más oldalakról szedik össze a termék paramétereit. Én is ilyesmit csináltam pár évig. Ma már sajnos automatikus a termékfeltöltés itt....
-
nagyúr
válasz balintka #53039 üzenetére
A régebbiek miatt mindenképp meg akartam kérdezni, h a hibás első szériáson tuti javít-e a firmware frissítés.
Eddigi visszajelzések alapján megállt a badsectorosodás, szóval mindenképpen javít, viszont a 2022.05-i firmware mellé úgy látszik V6 verzió lett a NAND is, szóval valamit hardveresen is változott a helyzet. De sokan használják az első kiadást is az új fw-rel. De tartalék meghajtónak nem ilyet vennék, hanem HA-ról PM883 server SSD-t..., mint fórumtársunk is minap.
-
nagyúr
válasz balintka #53042 üzenetére
Xbox One X-be tervezném venni, hobbi szintű felhasználásra. A 2TB-os is ilyen gépbe kerül. Ezekbe alapból csak SATA-st lehet tenni.
Amit linkeltem, abból az első kettő SATA3, csak a harmadik U.2-es. A PM883 az nagyon az, mivel tudom használni 10 éves Elitebookban és abba más nem jó.
MX500...nem ismerem a HDS-t, de ezt fórumtársak megnézik, ha raksz be képet. (külső ház, nem friss HDS, ilyesmi is lehet oka a fals értéknek)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz balintka #53066 üzenetére
Én is Samsung párti vagyok eléggé, de az MX500 az évek óta stabilan benn van az ajánlottak között. Igaz annyira régen kinn van ez a típus, hogy tuti nem ugyanaz a belseje, mint kezdetekkor.
Viszont amiből éveken át sokat eladnak és előfordul hibás példány, ez a lényegen nem változtat.
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53315 üzenetére
Legegyszerűbb, kvázi nagyanyám szintű módszer a meghajtó sebességének mérésére:
Linux Mint Virginia 21.3 Cinnamon verziót letöltöd, kiírod pendrive-ra, bebootolsz live-ba.
A bootolt rendszer Menujébe beírod a Disk vagy Lemezek szavak egyikét, feljön az alkalmazás és teszteled a meghajtó sebességét.
Az itt látható képen látható módon előhívod a Lemez teljesítménytesztje opció, állítasz az értékeken ebben az ablakban kb ezekkel az értékekkel minimum és lefuttatod a tesztet. Ennyi az egész. A Cinnamon felület eléggé Winlike kinézetű, ha betölt, látni fogod, hogy mindent értelemszerűen tudsz alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53329 üzenetére
Az előbbiekben linkelt oldalon ott van ez is, Live boot help is van Windowsosoknak. Vagy a Kezdő Linuxos topik, de gyanítom nem nagyon akarsz ebbe több időt beleölni.
A nagyanyámos szöveg csak azt jelezte, hogy ez tényleg ennyire egyszerű. Mármint a többi disztróhoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53336 üzenetére
Azt elfelejtettem említeni, hogy a Kezdő Linuxos topik azért lehet jó, mert sokan Windows mellé raknak Linuxot és néha vannak nehézségek valóban, plusz ha nVidia VGA-d van, az még tudja kavarni a dolgot. No meg az az átok UEFI....én már 10 éve elengedtem a Wint, így eléggé vakon vagyok a dualboot gondjaival, mondjuk a live-ban indítással azért sok gond nem lehet, mert azt nem érdekli, van-e bármilyen OS a gépen.
Nagyanyám meg nem Linuxozott amúgy sosem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53338 üzenetére
Ez a kör arra mindenképpen jó volt, hogy biztosan nem oprendszer hiba.
Kivéve, hogy ilyen érdekes dolgokkal húzott csőbe.
...csak a legutóbbi firmware lehet az ok. Valami biztonsági hiba miatt jött, úgyhogy felraktam
De legalább a Linux live futtatása megoldódott, ez is egy apró siker. Az, hogy picit lassabb volt, nincs jelentősége*. Valami galádságot egyébként olvastam Win11-ről, pont SSD belassulással kapcsolatban, de nem ugrik be hol, mivel nem használok ilyen OS-t így nem rögzítette az agyam.
*a terminal/CLI-ből ellenőrzés az igazi, de azzal nem akartalak nyaggatni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53340 üzenetére
Ha izgalmat akarsz, olvasd el ezt a hsz-t is.
Most megint fenn van a 4B2QEXM7 számú firmware a 970 EVO Plus-hoz, nem tudom nálad mi jelezte, hogy fwupdate szükséges, de lehet ráküldted az új vezérlőhöz kiadott fw-t a régi vezérlős SSD-re... Nem tudom lehetséges-e, hátha valaki tudja.
De tény, hogy ez izgalom a javából!
Ezeréves pendrive is megfordult a fejemben, de hamar elvetettem, ilyennel senki nem copatja magát, gondoltam...de aztán mégis. Anno nekem is olyan pendrive-jaim voltak, ami miatt hajamat téptem, aztán meguntam és vettem egy Sandisk Extreme 32GB-ot, ez tényleg piszok gyors, 2015 óta bírja a gyűrődést van egy külön OTG Sandiskem is, sokszáz telepítést csináltam vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #53346 üzenetére
Azt nem gondolnám, hogy a gyári app felajánlana olyan firmwaret, ami nem hozzá való.
Én se, de pár hónapja kivették a listából, ez tény, aztán visszakerült 2021 nov 29 a fájl dátuma, lehet semmit nem csináltak vele. Amúgy van a 970 EVO PLus-nak is OEM verziója, amit notebookokba szántak, ott a sebesség alacsonyabb, gondolom azért, hogy ne melegedjen annyira és itteni leírások alapján a 970 EVO Plus is kevésbé melegszik az új vezérlővel....lehet, hogy neked is csak komfortosabbá tette az SSD-t az új fw.
Nekem egyik Samsung firmware-e sincs frissítve, mivel semmi gond nincs velük, így nem is kell javítani őket. Ez minden eszközre egy aranyigazság. De napi használatban amúgy sem zavaró nálad sem a szekvenciális sebesség feleződése...
Anno amikor egy film átmásolása 25-45 perc volt pendrive-ra, azért az kegyetlen volt. Most egy Linux ISO megírása nincs egy perc. Azért ez minden pénzt megér! Muszáj is neki, mert 2015-ben 8rugó egy 32GB Pendrive-ért nem volt kevés.
-
nagyúr
válasz ricsip #53351 üzenetére
A 850 EVO igen rég megvan, a 860 EVO-k se mai darabok, jó pár eszközben voltak már és egyébként épp ezek, amikből rengeteget eladtak és elég valószínű, hogy lehetne olvasni, ha gondok lennének velük. A Dell Precisionban lévő PM 830 eszméletlen mennyiségű 3D rendert kiszolgált már, a PM883 1,92TB Cisco firmware-ével se nagyon van kedvem kísérletezgetni.
De mindegy, mind elég régen van használva, felőlem akinek mániája a fwupdate, az csinálja.
Az persze fura, hogy bedobsz egy olyan szöveget ide, amit tényekkel nem tudsz alátámasztani. Vagy van valami konkrét infód is?
-
nagyúr
válasz 5leteseN #53349 üzenetére
Full amatőrnek tűnő eladó, tesztelés nélküli helyzetben a Crucial MX500 1TB, már kiszerelve
Már kiszerelve...és nyilván előtte nem csinált legalább egy HDS screenshotot.
Ilyenkor én elengedném, ismert eladó esetén vettem már apróról így, de tényleg elég jó áron van, inkább közelebb a gyanúsan alacsonyhoz. szerintem
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez teljesen normális különbség, a Samsung 980 kifejezetten nem melegedős fajta, nálam desktopban a max hő 42/45 celsius volt. Használat közben még jobban kijöhet a különbség a két SSD között, lévén a Lexar 710 az PCIe. 4.0, a 980 meg PCIe 3.0
Az, hogy idle-ben mennyire normális a 49 celsius a Lexarnál, azt nem tudom, de terhelésnél elért max hőfok számít majd. Idle-ben a 49-cel semmi baj nincs önmagában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest