Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #5999 üzenetére
Értem,azért köszönöm a segítségedet.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
félisten
-
Directors
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #5997 üzenetére
Szia!
Itt megtalálod. [link]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
félisten
válasz Directors #5996 üzenetére
6 teljesen azonos SATA port van rajta, ergo elméletben mindegy hova kötöd, viszont tanuld meg, hogy mindig a legkisebb sorszámú portra kösd a rendszerlemezt (az alaplapon fel van tüntetve pl SATA3_0-tól SATA3_5-ig. Értelem szerűen ebben az esetben a SATA3_0 portra kell(célszerű) kötni)
Dobj egy képet az SSDOK progiról, hogy lássuk, hogy amúgy mással minden rendben van-e.
Carasc0 - mivel a chipset-ekkel kapcsolatban már más is kérdezett, ezért bemásolom a válaszom.
Az INF/Chipset driverek automatikus telepítése nem ajánlott. Ez alatt azt értsd, hogy csak azért mert van, nem kell az egész csomagot felpakolni. Ezt azért nem javasoljuk semmilyen esetben sem (több, mint 2 évtizede vagyok a szakmában...), mert amely eszközöket az OS már telepítéskor felismert és beállított optimálisan, azon eszközökhöz is települnek fel driverek, még akkor is, amik esetleg sokkal régebbiek, mint amik épp használatban vannak.
A chipset/INF driverek mindig is a bináris hulladék kategória volt, legrosszabb chipset az NVidia, aztán az Intel...
Természetesen vannak olyan driverek, amik az ilyen INF és All in One chipset csomagokban rejtőznek, azonban ezen csomagokat ki lehet csomagolni (mert vagy simán csak be vannak tömörítve, mint pl egy RAR, vagy önkicsomagolós EXE fájlok) és az eszközkezelőben manuálisan betallózni az OS-nek a kitömörítési mappát. Ilyenkor az OS majd megkeresi a neki megfelelő hiányzó drivert -és ami a fontos- hogy csak azt és nem fordul elő, hogy pl egy SM bus vezérlő miatt 15 teljesen felesleges(meg adott esetben jó bugos) egyéb cucc is felcuppanjon(a jól működő újabb driverek helyett...)"Mi van az abban az esetben hogy Chipset driver telepítést követően feltelepítek egy IRST drivert. Akkor az SSD melyiket fogja használni?"
Ha Intel SATA vezérlőre van kötve az SSD, akkor az IRST drivert fogja használni a rendszer. Ha más vezérkőre van kötve(pl ASMedia/Marvell stb), azok meg nem érintettek, hisz az IRST csak az Intel SATA vezérlőt támogatja...Az IRST meg több cucc egyben. AHCI és RAID is támogatott általa.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Az ASUS M5A87-es alaplapnál melyik SATA csatira kell kötnöm az SSD-t?
Megvettem az SSD-t közel 1 hónapja és nem érzek szinte semmilyen gyorsulást csak is a gép elindulásánál és leállításánál.
-
kungzi
veterán
mi ez a hiba, amit kiír?
-
Carasc0
őstag
Ezt nem tudom megmondani hogy a gyári korrekt-e, mert az előző telepítésnél én csak az IRST-t tettem fel és azzal használtam. Samu 830 256GB amúgy az érintett SSD-t. Tehát Chipset driver-t nem telepítettem.
Tovább megyek: Most már 2 cucc is van. IRST és van egy olyan hogy Intel Storage Technology. Mi a 2 között a különbség? Kezdek bele zavarodni.
Sejtésem van: IRST csak akkor kell ha SATA RAID-et használok. IST meg egy szimpla SATA driver.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
kungzi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5981 üzenetére
frissítettem és jelentem nem törölte az SSD-t
-
keke69
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #5985 üzenetére
Mikor kiírta és ha leállítottam és újra elindítottam akkor betöltötte a wint!A letörlés is persze úgy történt hogy az eszközkezelőben áttettem a szabványosra az az törlésnek nem nevezhető!
Win7 ACHI
Carasc0 én meg úgy tudom hogy ha az alap driverel nincs gondod(jók a sebesség teszt eredmények) felesleges feltenni az IRST
Mindig az utoljára telepítettet de bármior visszatérhetsz mind ahogyan én is tettem![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olvasás ide vagy oda, szakmailag még mindig nem értem, miért nem kell/érdemes feltelepíteni a Chipset drivert. Főleg hogy olyat is olvastam hogy káros, mint hasznos. Tehát elegendő egy IRST és kész.
Mi van az abban az esetben hogy Chipset driver telepítést követően feltelepítek egy IRST drivert. Akkor az SSD melyiket fogja használni?
Előre is köszönöm szépen!
-
félisten
És hogy törölted le ezt az IRST drivert, ha be sem bootol/el sem tudod indítani a géped a telepítést követően? Amúgy milyen OS-t használsz és milyen módban (pl W8-t UEFI-ben?)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
keke69
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #5983 üzenetére
Pedig miután feltettem azóta csinálta többször is kipróbálva!Most hogy letöröltem az-az visszaálltam az alap szaványos achi 1.0-ra nem írja ki!Valami köze csak lehet hozzá!?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
félisten
Ezt a figyelmeztető üzenetet a BIOS "küldi", nem az IRST driver, azaz a BIOS-ban a boot sorrendben nézz körül, hogy ott az első helyen legyen az SSD.
Őszintén szólva, hogy ennek mi köze lehet az IRST-hez, azt nem tudom, mert kb semmi köze nem lehet(ne) hozzá. Ha lenne, akkor ehhez le kellett volna törölni a boot sectort az SSD-ről és emlékeim szerint erre még nem volt példa egy IRST driver telepítése kapcsán...[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
Feltettem a legújabb IRS-t (12.8.0.1016) azóta ezt a hibát írja ki újraindítás után: Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Még mielőtt a windows-t betöltené![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ledgeri #5980 üzenetére
Miért? Esetleg valamelyik 840-es új FW töröli a meghajtót, amelyikről nem tudok?
Szerk
Ja értem. Nem, nem úgy értettem, hogy az összes régi FW törölte a meghajtót, csak van 1-2 régebbi FW ami igen. A Samsung SSD-k esetén amúgy elég ritka ez, de ebben a szakmában nem jó "megkockáztatni" a dolgot és rávágni, hogy nem, hátha pont olyan meghajtója van a user-nek amin meg igen...[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #5975 üzenetére
JUJ, a második részre..
Szerk: Csak meglepődtem hogy a régiek töröltek! És ajánlásokkor remélem majd eszembe jut!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kungzi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5978 üzenetére
Ok, köszike a segítséget
-
félisten
Pótolhatatlan adatokról mindig legyen mentésed, de -mint írtam is- a 840-es széria(az EVO is az) legújabb FW frissítései nem törlik a meghajtót.
-
kungzi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5975 üzenetére
Samsung 840 series evo 120gb
-
félisten
válasz mclaren777 #5973 üzenetére
A sima 840-es kb 1TB-onként csökkenti ezt az értéket, ami teljesen összhangban is áll a képen látható írt adatmennyiséggel. Ezt figyelembe véve ill. a ilyen tempóban haladsz, akkor majd kb 10 év múlva fog nullázodni ez az érték(de attól még működni fog továbbra is az SSD), akkor majd visszatérhetünk rá, addig nem érdemes ezen agyalni.
kungzi
Mondjuk ha leírnád, hogy milyen Samsung SSD-d van, úgy korrekten lehetne válaszolni. Így csak annyit mondhatok, hogy régebbi FW frissítések törölhetik az SSD-t, de pl a 840-es szériához kiadott legújabb FW-k nem törlik.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
ha samsung magician-ben rányomok a firmware frissítésre, akkor leformázza az ssd-t?
-
félisten
"Különben külföldi fórumon azt olvastam, hogy az Intel drivere engedi RAID módú vezérlőn nem RAID tömbben lévő SSD-re a TRIMet."
Igen, csak nem arról a driverről van szó, amit linkeltél, hanem az intel rapid Storage Technology (röviden: IRST) driver-ről... Az IRST 11.2 verziótól támogatja a TRIM-t RAID módban is.
Ezt próbáld meg IRST 12.8.0.1016, ha nem támogatná a régi chipset-edet (előfordulhat), akkor meg ezt töltsd le: IRST 11.7.0.1013Ezt követően mennie kell a TRIM-nek.
-
xuldar
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #5970 üzenetére
Azt hiszem, ez volt az. A dátum és a leírás stimmel, csak most nem otthon vagyok.
Az előző képen a windows által telepített driver van, az SSDOK szerint az is ilyen RAID driver, csak 2007-es.
A leírásban ugyan nincs benne az EP45 chipset, de a déli híd ICH10R, és gond nélkül települt.Különben külföldi fórumon azt olvastam, hogy az Intel drivere engedi RAID módú vezérlőn nem RAID tömbben lévő SSD-re a TRIMet. Ez nálam teljesülne.
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
félisten
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek ha olyat kérdezek amire megvan már a válasz, de az eddigi (régi) ismereteim alapján nincs rend a gondolataim között. Emiatt nem merek belevágni abba, amivel kapcsolatos a jelenlegi kérdésem!
A feladat: Samsung 830 SDD frimware frissítése.
Eddigi információim szerint, amikhez tavaly jutottam amikor az SSD-t megvettem, nem szabad SSD firmware-t frissíteni abban az esetben, ha a frissítendő eszközről bootoltam. Jelenleg is a SSD-n lévő WIN7-ről vagyok, és elvileg így nem tehetem meg a frissítést. Emellett másik fejvakarós tény, hogy Balage kolléga szerint (akibe eszement megbízom) nem szükséges a firmware frissítés az SSD-mhez mert nélküle is hibátlanul működik.
Az utóbbiakra vonatkoztatva: Tényleg nem érdemes?
Az előbbire vonatkoztatva: Találtam egy olyan cikket, ahol szépen leírják hogy kell Win7 alól frissíteni. A leírtak alapján úgy tűnt hogy simán lehet, nem kell külön rendszer egy másik háttértárolón ahhoz hogy a firmware friddítés sikeres legyen. Ezzel kapcsolatos ködöt szeretném feloszlatni magamban.
SSD-m még a gyári firmware verzióval rendelkezik. Jelenleg úgy állok, hogy előttem megvan nyitva a Samsung Magician 4.2.1 program és rám mosolyog az UPDATE gomb.
Kérdés tehát: Kattinthatok nyugodtan, és szépen felfogja nekem frissíteni, úgy hogy utána bootolni fog? Ugyanis szeretném a rendszert újratenni. Az előkészületek pedig az SSD frissítésével kezdődne meg.
Hálás köszönetem előzetesen is!
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz liszi70 #5955 üzenetére
A kérdésre a milyen ssd-t vegyek topikban kapsz választ, de kb preferencia kérdése, vagy olvass vissza itt pár hetet, a tapaszatalatok miatt...
(#5962) M3nyus Szerintem lehet, hogy gyorsabb az összsebesség, hogyha két külön meghajtó van, mert -persze tapasztalás kell, hogy mit hova kell rakni- kétszeresen áll rendelkezésre az a HDD-nél nagyobb elérési idő, ami persze már egynél is adott, de átgondolva ha egy csatin megy az OS munkája, a lapozófájl, és a játék elemek betöltése lehet, hogy lassabb, minha az os, és a lapozófájl menne egy SSD-n, am másikról meg a játékok..
De milyen félék egyébként azok, mert azon is sok múlik... meg ajánlom meg-meg nézni, hogy játék alatt milyen az SSD kihasználtsága (HDS/Teljesítmény fül...)
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Kington v100 96 GB-s SSD-m. Erre van telepítve az op. rendszer (Win 8.1), valamint játékok.
Kezdem kinőni, és 2 lehetőség lenne, nem tudom melyiket érdemesebb megvalósítani.
Maradna a Kington Win + programok és vennék egy 128 gb-s -et játékoknak, vagy érdemesebb egybe venni egy 256 gb-s et és azon lennének a Win + programok + játékok.
Gyorsaság szempontjából kérdezem leginkább.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok M3nyus!
-
amargo
addikt
Nekem is a hetekben, amióta új driver jött ki a power management-hez hibernálás és altatás után is elindult a gép. Ha kikapcsoltam csak akkor nem indult el.
Ettől már csak az lenne groteszkebb, ha kihúzott konnektor mellett kapcsolna be a gép. Ha a notit kihúzom, attól az még fel kell, kivéve, ha az akkumulátor sincs benne Egyszer kínomba azt is megcsináltam..
Amúgy régebben az USB portokra kötött eszközök miatt volt ilyen jelenség.(#5960) CosinusSL:
Én azért kérdeztem meg, hátha valaki tovább tudja vinni ezt a szálat vagy googliba írd be, lehet másnak is volt vele gondja. Mivel nálam is hasonló volt a gond ezért mint lehetőség érdemes figyelembe venni.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ueda
senior tag
válasz CosinusSL #5956 üzenetére
Nem ismerem ezt a hibajelenséget, ráadásul még hihetetlennek is hangzik. Kikapcsolás után újból bekapcsol ? Ettől már csak az lenne groteszkebb, ha kihúzott konnektor mellett kapcsolna be a gép.
Bár olyan előfordul, hogy a hálózati áram ingadozásait a tápegység továbbviszi az alkatrészek felé. Viszont ezekre a jelenségekre mindenképpen érdemes odafigyelni, főleg, hogy a régi és új géppel is előfordulnak.OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
amargo
addikt
-
CosinusSL
csendes tag
koszi az eszreveteleket. chieftech tap van a gepben.
alaplap : GIGABYTE GA-Z87-HD3
hetvegen megcsinalom az SSDok kepet is.Ami meg esetleg relevans lehet, az elozo geppel voltak olyan gondjaim hogy a szamitogep kikapcsolas utan par masodperccel bekapcsolt (op. rendszer es BIOS beallitas rendben volt), alaplap vagy tapegyseg hibara gyanakodtam. Az uj gepben uj alaplap es uj tapegyseg is van, es ugyan nem mindig, de parszor mar itt is elofordult hogy kikapcsolas utan 7-8 masodperccel magatol bekapcsolt a gep. Elkepzelheto hogy az elosztom okozza ezt, es ez kapcsolatban van a tapellatason keresztul a BSOD-val is?
-
nagyúr
válasz ledgeri #5952 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én is úgy gondoltam, hogy 120-as legyen, ilyen szempontból is fejlődjön a rendszerem a 64-es 830-hoz képest. És nyilván a jóval nagyobb írási, meg a kicsit jobb olvasási sebesség is a nagyobb felé billenti a mérleget.
(Megmosolyogtam egyébként, hogy a mostani cikkeket olvasva, mennyit változott az SSD-k "kímélésének" metodikája. Be voltunk parázva, raktunk át temp mappákat, böngésző-előzményeket, letiltottuk az indexelést, a virtuális memóriát, hibernálást stb. stb., mert az károsítja az SSD-t. Most meg bios AHCI-módba, alignálás rendben legyen, TRIM működjön, meg legyen szabad hely, ennyi. Hozzátartozik, hogy amikor 2 gépemen is SSD-t használtam, hetekig tartó olvasás és fórumozás, telepítgetés, átrakdosás után arra a következtetésre jutottam, hogy én semmit nem csinálok, rábízom magam a gyártóra. Úgyhogy a végleges Win7 telepítésnél amit a gyári szoftver, a Samsung Magician változtatott a rendszeren, az lett megcsinálva, semmi egyéb. Egy keresztül szalmát nem tettem, azon kívül hogy telepítéskor minden mást lehúztam a gépen és AHCI-re állítottam a sata-t. Mondanom sem kell, remekül működött. A fene se figyelgette, hogy mennyi írás megy rá, azért vettem, hogy használjam minél több dologra.)
Szóval akkor mindegy, hogy Basic vagy sima, maga az SSD ugyanaz. Beépítőkeret kellene, de azt külön is vehetek.
Nem ragaszkodok én a samsung 840 EVO-hoz, de mivel nekem samsung 830-am volt, és akkor nagyon ajánlott vételnek számított, erre néztem rá először. Gondolom még mindig ajánlott vétel, vagy van ami egyértelműen lekörözi ebben az árkategóriában?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz CosinusSL #5953 üzenetére
Ha a korábbi gépedben rendesen működött, akkor ez inkább arra felé billenti a mérleget, hogy nem az SSD-vel van gond. Az új gépben milyen tápegység van? A tápegység nem megfelelő működése is okozhat problémákat a háttértárakban. HDSentinelt is futtathatod akár, hogy jelez-e hibát. Alaplap tipusát is leírhatnád vagy csinálsz képet SSDok-ról.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
CosinusSL
csendes tag
válasz CosinusSL #5942 üzenetére
bump:
Sziasztok,
Van egy 256-os Samsung 830-as SSDm, korabbi gepemben Win7 alatt szepen mukodott. Vettem uj gepet es Win8-at, attettem az SSD-t, es amiota felinstallaltam, idonkent kulonbozo hibauzenetekkel kek halallal elhal a gepem.
Azt mar sikerult kideritenem hogy allitolag SSD okozza, meghozza ha nem megfelelo a firmware vagy a driver. Gyari drivert es legfrissebb hivatalos firmware-t hasznalok.
Talalkozott mar valaki ilyennel, tudja esetleg mi lehet a megoldas, vagy legalabb otlet?
koszi
-
ledgeri
nagyúr
válasz liszi70 #5951 üzenetére
Én 30 gigát használok fel a 80-ra particionált 111Gigabájt szabad felhasználású hellyel rendelkező (magician over previsioning max elérhető tárhely) 120-as ként árult sima 840-esemből, úgy, hogy minden ami nem játék az SSD-ről fut, de nincs rajta lapozófálj. Most tervezem visszarakni arma3 miatt... amit szintén lehet, hogy ide rakok 10 GB+Page
Előnyök a 120-as mellett, hogy úgy van sok helyed, hogy a cellákra kevesebb írás jut egyesével, egységnyi idő alatt, ami meg jó hatással van az élettartamra. + felépítésből adódó sebességkülönbség: minél nagyobb a tárhely egy fokig nő a sebesség is vele valamennyire (de szerintem volt ssd-s ként már tudod..)Basic: ha jól tudom az azt jelöli, hogy a háttértár meg a pogis lemez + papírok van a dobozben, semmi egyéb, míg van 2 másik utóneves laptop(Usb-s adapter a fájlok átnyomásához) meg Desktop (beépítőkeret, és Sata kábel)
A sebesség kérdése meg tesztek de az ssd már előrelépés bármilyen forgolódós tárhoz képest...
-
nagyúr
Sziasztok!
Jó régen jártam itt. Két Samsung 64GB 830 SSD-t is használtam 1-2 éve, aztán kikerült a rendszeremből. Viszont most megint szeretnék visszaállni SSD-re, mit ajánlotok? 120GB bőven elég lenne, de még 64-en is elférek, csak Win7, meg néhány progi megy rá.
A samsung 840 EVO milyen vételnek számít? (Mit jelent a Basic az EVO név mellett? Van ahol EVO Basic-nek, van ahol csak EVO-nak írják. Van különbség?)Túl sokat nem tudok most rááldozni a rendszerem gyorsítására, ez a samu jó ár-érték arányúnak és elég gyorsnak számít?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Gyors Win8.1 + SSDOK tapasztalat-megosztás:
Tiszta telepítés volt, minden nulláról. 8Gb RAM van, úgyhogy minimalizáltam a pagefile-t. Kikapcsoltam a hibernálást. Intel chipset driver-t feltettem. Az SSDOK-ot feltettem, gondoltam megnézem, nem felejtettem-e el valamit.
Akkor láttam, hogy a töredezettség-mentesítés be van kapcsolva. Gyorsan ránéztem, és bár a rendszerpartíción nem, de a rendszer számára fenntartott 350Mb partíción tényleg be volt kapcsolva.
Kikapcsoltam, csak a merevlemezre hagytam meg. Az SSDOK viszont ez után is jelezte. Próbaképp teljesen kikapcsoltam, de akkor is bekapcsoltnak írta. Szóval kb. mindegy mit csinálok, úgy látja.
De a rejtett partíció miatt még jó is, nem vettem volna észre másképp.Szerk.: Restart után már stopped Viszont a rejtettről lehet, hogy tényleg érdemes kivenni a pipát, ha valakinek rajta van.
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Kingston V300, friss telepítés. Csak VGA-drivert tettem fel, minden más alap Windows 7 x64 driver. Az SSDOK szerint nincs TRIM. Ez összefügg azzal, hogy RAID módban van a vezérlő? Van egy tükröm, amit nem akarok megtörni. Hogyan lehet rábíni, hogy legyen TRIM? Esetleg ha felteszek egy Intel Storage drivert, az megoldhatja?
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
realist
őstag
Igen. Újonnan vettem nemrég, akkor lett ráhúzva a mostani win7 és akkor indult nulláról minden számolás.
Hard disk sentinel "Teljesítmény" résznél még ennyit látok ami érdekes lehet:
Átvitel Információ
Összes Olvasott Adat,"1 207 MB, 4 903 607 MB telepítés óta (2013.04.24.)"
Összes Írt Adat,"658 MB, 1 507 905 MB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,"27 861,40 MB"
Napi átlagos írás,"8 567,64 MB"
Jelenlegi átviteli sebesség,59 KB/mp
Átlagos átviteli sebesség,32 KB/mp
Maximális átviteli sebesség,93 571 KB/mp
Jelenlegi olvasási sebesség,0 KB/mp
Jelenlegi írási sebesség,59 KB/mp
Lemezkihasználtság,0 %
Átlagos lemezkihasználtság,"0,00 %"
Becsült max. átviteli sebesség,64 500 KB/mp [56x DVD írási sebesség] -
realist
őstag
Van egy Vertex4 -es SSD-m.
Megnéztem most Hard Disk Sentinellel (4.3) és a következőket látom:
Kondíció: 100%
Működési idő: 35 nap 23 óra
Összes írt adatmennyiség: 2,53 TBNem sok ez az adatmennyiség?
Amire használom:
- oprendszer
- időként ide telepítek játékokat és erről futatomTehát nem töltök le ide stb.
Valamit állítanom kellene, hogy csökkenjen az írt adatmennyiség?
-
CosinusSL
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 256-os Samsung 830-as SSDm, korabbi gepemben Win7 alatt szepen mukodott. Vettem uj gepet es Win8-at, attettem az SSD-t, es amiota felinstallaltam, idonkent kulonbozo hibauzenetekkel kek halallal elhal a gepem.
Azt mar sikerult kideritenem hogy allitolag SSD okozza, meghozza ha nem megfelelo a firmware vagy a driver. Gyari drivert es legfrissebb hivatalos firmware-t hasznalok.
Talalkozott mar valaki ilyennel, tudja esetleg mi lehet a megoldas, vagy legalabb otlet?
koszi
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyen járok a problémámmal, előre is bocsánat, ha így van.
Most vettem egy konfigot használtan melyben van egy Kingston SSDNOW V200 64GB-os SSD is és sajnos nem látja a Számítógépet behozva a rendszer. BIOS-ban felismeri, HDSentinel is kiírja az SSD-t, hogy ott van, 100/100-asnak jelzi , 7 nap 12 óra van benne, de valahogy mégsem tudom életre kelteni a Sajátgépnél.
Tudtok adni valami ötletet/programot, hogy megoldódjon a helyzet? A rendszer egy Samsung 1TB-os HDD-n van, ketté van partícionálva, ha ez esetleg fontos.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
Madgamer001
csendes tag
3 nap alatt 111 nem sok de nem is ez a baj, hanem az, hogy ha csak a skype ennyit ir most, de nem tudom mire fel pörgeti a gigabyteokat. plusz majd akkor jön hozzá más is. Skype mire fel másol ennyit, ez a fura.
Másik pedig, nem üresen csináltam az olvasás tesztet, meg tudom, hogy az irás teszt is hozzá adódik, nem vagyok hülye. Tudom, hogy kb napi 30 gigával sokáig el lesz. Csak én azt szeretném, hogy minél több minden beleférjen ebbe a 30 ba és ne skype legyen ami felzabálja nagy részét. Amúgy a Norton internet security-t megoldottam az már nem irogat ezerrel szerencsére. -
worxland
addikt
válasz Madgamer001 #5934 üzenetére
Dőlj hátra, fújd ki a levegőt. Térj vissza a kérdésre egy-két hónap múlva. Akkor mondd majd meg, mennyi üzemidő és írás gyúlt össze. 111 giga a pics@füstnél is kevesebb.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
ledgeri
nagyúr
válasz Madgamer001 #5934 üzenetére
Milyen tesztek hányszor... ,csak mert megvilágítanám, hogy ha üres meghajtórol akarnál olvasást mérni, valamit írni kell rá, ami pedig megjelenik a totálban, hogy az írási-sebeség méréséről ne is beszéljek...
[ Szerkesztve ]
-
Madgamer001
csendes tag
-
Ueda
senior tag
válasz Madgamer001 #5932 üzenetére
Milyen SSD-d van és mióta, mennyi írással, kondícióval ? Mennyi írást tartasz soknak ? Mert nem biztos, hogy sok lesz az. Nekem 2 év alatt 6 TB írásom lesz és ez nem sok.
-
Madgamer001
csendes tag
A skype és a Norton internet security folyamatosan ir az ssdre, és nagyon sokat, növekednek a gigák, de hogy ezek hova irnak ennyit, viszont azt sem tudom, hogy állitsam, be hogy ne az ssd-re irjanak.
-
Stirlitz
senior tag
Sziasztok!
Megvettem életem első SSD meghajtóját, egy Kingstone V300 120gb-os darabot. Elolvastam a milyen SSd-t vegyek topic 1.H.SZ.-ében írtakat, most szeretném megkérdezni, a telepítés előtt még, kell-e ezen frissíteni a firmet? Kerestem de nem találtam erről infót. (De lehet én voltam béna a kereséssel.) Válaszotok előre is köszönöm!
-
Bodor
veterán
-
apollo12
veterán
hali újra raktam a rendszert, mit kell meglesnem hogy jól van telepítve az ssd re
-
Imurai
tag
Üdv mindenkinek!
Elnézést, ha rossz topikba írok, csak a 0. hsz-t olvastam el.
SSD probléma: Kb egy éves az ssd-m, és kb 3-4 hónap után kezdődtek vele a problémák (mazochista vagyok, eddig nem idegesített eléggé, hogy ezt csinálja), először ritkán, manapság egyre gyakrabban. Random időközönként lefagy a Windows egy időre (fél-1 perc), miközben a winchester LED végig világít. Utána semmi gond nincs, semmi crash vagy ilyesmi, de az alatt az idő alatt a Win nem válaszol. Elgondolásom szerint ez az SSD trim-je miatt lehet, ugyanis gyanúsan egybeesik a fagyások kezdete azzal az idővel, amikor az SSD ezt (szerintem) elkezdhette. Valamint az időtartamból is errre gyanakszom, bár laikus vagyok. A Win természetesen SSD-re szabva, ez alapján [link] Win reinstall nem segített.
SSD: OCZ-VERTEX3 120 GB
Alaplap: MSI K9A2 Neo2 (MS-7388) -
Ice&Lime
veterán
Szvsz:
1.az ssd-k ára akkor sem fog drasztikusan csökkenni.
2.direkt úgy fogják "lebutítani" majd a forgalomba kerülő ismertebb márkák általi példányokat, hogy gagyibbak legyenek és hamarabb tönremenjenek, mint az eredeti példány, tehát úgysem Azt fogjuk kapni, mint amiről !tényleg! szó van. -
xuldar
addikt
válasz Con Troll #5921 üzenetére
Az A1 és A0 lesz az ASMedia, a 18 SATA3 Connector (SATA3_0, Gray) lsz az Intel. Egyébként általában a natív chipsetes portok szoktak lenni a kisebb sorszámúak, utána következnek a további kiegészítő vezérlők portjai.
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Samsung SSD-t készülök bebarkácsolni a gépembe, Asrock B75 pro3 alaplapom van. Manualban megnéztem, hogy melyik SATA3-as konnektor, van belőle 3 is, mindegyik egyszínű (szürke). Honnan tudom, hogy közülük melyik inteles (elvileg 1 ilyen van) és melyik ASMedias(maradék kettő ASM-es)? Vagy szimplán kössem a legalacsonyabb sorszámúra?
18 SATA3 Connector (SATA3_0, Gray)
19 SATA3 Connector (SATA3_A0, Gray)
20 SATA3 Connector (SATA3_A1, Gray)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
(#5915) Rudi50, (#5916) Qru, (#5917) Mercutio_:
köszi a válaszotokat. igen, az lesz, kell 2 egy hdd és egy ssd, az a biztosabb megoldás. -
Ueda
senior tag
Hódító útjára indul a ReRAM : Index tech
-
Mercutio_
félisten
válasz Ice&Lime #5914 üzenetére
Persze, de adattárolásra is az a jó (filmek, játékok, családi fotók,zene, stb.) esetleg csinálj egy az SSD-nél valamivel nagyobb elsődleges particiót a vinyón tartaléknak, és csinálj image-et az SSD-ről rendszeresen, így gond esetén azt visszatöltöd a HDD partíciójára és amíg nincs SSD addig is tudod változatlanul a megszokott környezetben használni a gépet. Persze elsőre durva lesz a sebességérzet csökkenés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Đusty
addikt
válasz Ice&Lime #5914 üzenetére
HDD-t amúgyis érdemes meghagyni, háttértárolónak a legjobb megoldás. Kompatibilitási gondot kizárólag OCZ-nél hallottam, sok forumon nagyon szídják, elég gázos vélemények vannak róla, persze valaki meg esküszik rá, de mással kapcsolatban nem hallottam ilyen problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #5911 üzenetére
Egyelőre semmi megbízható bővebb infót nem láttam róla.
jakos73: Ha vmi olyan hibája van ami egyértlemű (pl el sem indul vele a gép) akkor cserélik egyből, ha kérdéses a hiba akkor meg bevizsgálják, ilyenkor akár 3-4 hetet is ülhet a dolog valóban ahogy írod.
#nincsbennetarcsi
-
-
Mercutio_
félisten
Kingmax új XValue szériáiról van már valami bővebb infó? (geeks.hu lefordította a guru3D-s hírt azt látom )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Ice&Lime
veterán
Kingston ssd-ket hogyan ill. hol lehet gariztatni a boltban ahol lett véve egészen a 3 év alatt, vagy csak egy évig és utána a másik 2 évnél már máshol,, vagy teljesen máshol van egy külön szerviz ahova vinni lehet?
És még emellé a kérdés mellé tennék fel egy másikat, hogy mik a tapasztalatok a kingston v300-as ssd-kkel kapcsolatban, de lehet a régebbiekkel is pl v200, hogy voltak-e kompatibilitási hibák, kék képernyős esetek vagy egyebek velük?
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy ph-s kollégától egy OCZ agility3 120Gb SSD-t. Refurbished darab, de szerintem ennek nem kellene befolyásolnia semmit.
A gondom a következő: Toshiba Satellite L750 laptopba szerettem volna működésre bírni, de sajnos ha benne van az SSD, akkor a gép a bios-ig sem jut el. Ha bootolok a régi HDD-ről és az SSD-t USB-s rack-en keresztül csatlakoztatom a géphez, szépen felismeri, másolni is tudok rá, de csak kb. 22 MB/s-el.
Mit tanácsolnátok, hogyan tudnám kideríteni, hogy csak kompatibilitási problémáról van-e szó, vagy valami baj van az eszközzel?AVR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest