Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Carasc0

őstag

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek ha olyat kérdezek amire megvan már a válasz, de az eddigi (régi) ismereteim alapján nincs rend a gondolataim között. Emiatt nem merek belevágni abba, amivel kapcsolatos a jelenlegi kérdésem!

A feladat: Samsung 830 SDD frimware frissítése.

Eddigi információim szerint, amikhez tavaly jutottam amikor az SSD-t megvettem, nem szabad SSD firmware-t frissíteni abban az esetben, ha a frissítendő eszközről bootoltam. Jelenleg is a SSD-n lévő WIN7-ről vagyok, és elvileg így nem tehetem meg a frissítést. Emellett másik fejvakarós tény, hogy Balage kolléga szerint (akibe eszement megbízom) nem szükséges a firmware frissítés az SSD-mhez mert nélküle is hibátlanul működik.

Az utóbbiakra vonatkoztatva: Tényleg nem érdemes?

Az előbbire vonatkoztatva: Találtam egy olyan cikket, ahol szépen leírják hogy kell Win7 alól frissíteni. A leírtak alapján úgy tűnt hogy simán lehet, nem kell külön rendszer egy másik háttértárolón ahhoz hogy a firmware friddítés sikeres legyen. Ezzel kapcsolatos ködöt szeretném feloszlatni magamban.

SSD-m még a gyári firmware verzióval rendelkezik. Jelenleg úgy állok, hogy előttem megvan nyitva a Samsung Magician 4.2.1 program és rám mosolyog az UPDATE gomb.

Kérdés tehát: Kattinthatok nyugodtan, és szépen felfogja nekem frissíteni, úgy hogy utána bootolni fog? Ugyanis szeretném a rendszert újratenni. Az előkészületek pedig az SSD frissítésével kezdődne meg.

Hálás köszönetem előzetesen is! :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés