Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, mivel érdemes tesztelni az SSD-t vétel után? Nem akarok rögtön telepíteni rá, hátha pár nap után megadja magát.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Ice&Lime
veterán
válasz Armagedown #6797 üzenetére
Ha hdd nem lenne a beépítendő ssd mellett, akkor minimum és ajánlott a 120GB.
Ha használna mellette hdd-t, akkor szvsz elég egy 60-64GB-os is.
(a web programozásos cuccok és mentések is foglalnak el helyet azért szépen) -
worxland
addikt
válasz Armagedown #6797 üzenetére
Na, azt kapásból duplázza meg.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Armagedown
őstag
A haverom szeretne a laptopjába egy ssd-t venni, web programozásra szeretné használni, Windows 7és Ubuntu lenne rajta dual bootban.
Mekkora ssd lenne jó erre a célra ?Ő egy 32 gigásat akar venni“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
worxland
addikt
-
sixpak
nagyúr
#6777-re tudna valaki mondani valamit? Vagy esetleg egy másik topikot, ahol tudnának segíteni. Kösz.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
somasz
addikt
Üdv! Mit kell tudni egy intel pro 1500 series 180gb-os ssd-ről? Árat sem találtam rá nagyon sehol sem. Van nálam egy, ha érdekel valakit valami, tudok tesztelni.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Bodor
veterán
válasz wolfman #6779 üzenetére
SSD Life kompatibilis az XP-vel, szóval mennie kell a dolognak, illetve erről a programról is küldhet.
80 % -os kondíciót akkor szokott pl. a HardDiskSentinel mutatni, ha nem megfelelő AHCI driver hajtja meg az SSD-t, tehát TRIM sincs, XP használatakor ez tipikus.(#6780) csucsu21: Én próbáltam egy adatmentő programmal próbaképpen, de nem sikerült, gondolom a wear leveling működése miatt nem igazán könnyű a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne.
SSD-ről lehet adatot vissza állítani mint HDD-ről ? kb 20gb-nyi régi lagzis fotó és pár gb fordítás.
azóta rá lett karcolva az ssd re közel 3TB.
előre is köszönöm.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
SSDLife elindul XP SP3-on? Egy srác árul nekem megfelelő SSD-t, mikor kértem tőle SSDLife képet, azt mondta hogy az nem indul el a gépén, így nem tudja futtatni. Mondjuk HDSentinel-t küldött, de ott az összes eddig felírt adatot nem mérte meg.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Megvagyok
tag
Sajnos nincs ötletem, az én Win 8.1-em meg pár Dell (hivatalos oldalról letöltött) driver telepítése után elkezdett kékhalálozni(!!! ) Critical_process_died hibával... Most újratelepítettem, nem tettem fel semmilyen drivert, kíváncsi vagyok, hogy csak azok okozták-e, vagy az SSD + HDD kombóval van-e valami baja.. Egyébként nekem újratelepítésnél nem állt vissza IDE módba.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Valaki tudna segíteni? Az előbb egy win 8.1 repair-t kellett csinálnom (mivel az alaplap gyári lemezéről megpróbáltam felrakni egy programot...vicc) és azóta nem tölt be az os ha a biosban az ssd AHCI módra van állítva, csak ha IDE módba.
Ezelőtt egy órával még jó volt, azt sem tudom hogyan állt vissza a repair után IDE-re.
Nem is vettem volna észre, csak a Samsung Magicianba észrevettem, hogy piros betűkkel ki van írva, hogy az AHCI mode nincs aktiválva. Hát nem is lehet.
Esetleg valakinek, valami ötlete?
Kösz.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
petyusz851
tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
spiritex
veterán
válasz #77081088 #6771 üzenetére
Majd ha itt, ahol 52-t ír olyan 60.000-et fog írni, akkor elkezdhetsz aggódni, de addig ilyen tempóval van kb. 8-10 éved.
Nyilván nem abból számoltam ki, hogy elosztottam a 60000-et 52-vel, mert nem írsz rá az SSD-re minden nap egy win-nyi mennyiséget, sőt programokat se installálsz minden nap. Nálam ez kb. 2-5 GB/nap, úgyhogy evvel számolva 30 évre jön ki az élettartam, ha más baja nem lesz ugye.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz #77081088 #6769 üzenetére
Hát ha 1-2 napos az SSD-d, alig telepítettél dolgokat a win-en kívül, nem mértél sebességet, akkor rendben van. Ha nem, akkor sajnos fals adatot közöl ezen a pozíción.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
bul07
nagyúr
Az SSD hogy bírják az áramszünetett?
Tegnap kettő is volt pár órán bellül
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Jester01
veterán
válasz radi8tor #6750 üzenetére
Viszont ott is írják, hogy "Executing a SECURE ERASE function, such as that found in the Intel® SSD Toolbox, will cause the Intel SSD 320 Series drives to generate a new internal encryption key." Tehát attól, hogy le van jelszavazva még teljesen nyugodtan meg lehet venni mert törölni lehet és akkor újra használható. A jelszó csak az ellen véd, hogy az adatokat ne tudd kiolvasni.
Jester
-
spiritex
veterán
-
semetka
őstag
Ez a sebesség jó egy Kingston HyperX 3k-tól (120GB) Sata 2-n?
[link]==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
baboss
őstag
Új frissítés érhető el :RevoDrive 3 & RevoDrive 3 X2
RevoDrive Driver Version 1.3.9.4567
Windows 8.1 32/64-bit, Windows 8 32/64-bit,
Windows 7 32/64-bit
Improvements since version 1.3.6.17083:Supports the command line CHKDSK utility
Implements MSI with interrupt coalescing
Increased StorPort queue size to improve performance
Fixed BSOD running heavy SQLIO test
Fixed first reboot issue during Windows 7, 64-bit installation
Fixed DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL under heavy load
Fixed KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED error under heavy load
Fixed standby immediate and hibernation issues
Improved handling of faults caused by error injection
Implemented workaround for firmware bug that caused user tools to fail to recognize drives[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Johnny Cage
addikt
ezek reális adatok? (Win7@32bit -klónozva- / V300 60GB / SataII / Intel vezérlő AHCI-vel)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdésemre az aktuális topikban nem nagyon válaszolnak (eléggé elhagyatott a topik),ezért megkérdezném itt is,hogy valaki tudna e segíteni ebben ?
Vagy lehet a meghajtó nem támogatja azt a funkciót amit szeretnék hogy kiírjon? -
Johnny Cage
addikt
nagyon off: win 7 alatt rendszer/speciális rendszerbeáll./speciális/környezeti változók/rendszerváltozók alatt mi az alapértelmezett mappa a TEMP/TMP-nek? (ezeket mindig alapból másik partícióra szoktam tenni, de innentől kezdve nincs értelme.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
félisten
válasz radi8tor #6748 üzenetére
ÖÖÖÖööö... Még1x leírom: Az SSD-ken alapban aktív a titkosítás... Akkor van gebasz, ha BIOS-ban is beállítanak jelszót(akármilyen BIOS opció elnevezés alapján) és ezt a jelszót nem adják meg a vevőnek, avagy olyan gépbe veszik meg, amiben amúgy nem támogatott a SATA Password beállítás...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #6747 üzenetére
Igen, aktív volt a 320-as SSD-n a titkosítás. Leírta a hirdetésben, hogy titkosított az SSD, szóval nem akart félrevezetni senkit.
⭐ Stella
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #6740 üzenetére
10k-ért árultak fél éve ilyen INTEL SSD-ket, amiken aktív volt a titkosítás. Mondtam az eladónak, hogy ez csak alkatrésznek jó.
⭐ Stella
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
válasz #68216320 #6741 üzenetére
Ha hardveresen támogatott(BIOS-ban van ilyen funkció), akkor lehet, csak ne használj ékezetet pl...
(Nálam volt BT-vel titkosított HDD, a saját cuccom 219 nap alatt fejtette vissza(azt, amit amúgy hivatalosan nem lehet )[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #6740 üzenetére
Félelmetes.
Lehet akkor kihagyom a titkosítást hardveresen -
félisten
válasz #68216320 #6737 üzenetére
Minden titkosítással ellátott SSD (általában AES) alapban használja a titkosítást. EZ azt jelenti, hogy amikor megveszel egy ilyen SSD-t(már hosszú évek óta szinte mind ilyen), akkor alapban titkosítsák a NAND-ot a meghajtók.
Természetesen az akkor jelent csak védelmet, ha a NAND-ok tartalmát akarják visszafejteni, az elleni semmit sem tehet a meghajtó, ha egy másik gépbe beteszik és lemásolják az adatokat.
Na erre való a BIOS szinten támogatott password.
Sajnos nem minden alaplap támogatja(laptopok nagy számban támogatják évek óta), mert ez a valós titkosítás.
Amely BIOS-ban van ilyen funkció(SATA Password/HDD Passwords/WhatUWant stb) ott valóban lehet titkosítani.EZEN PASSWORD ELFELEJTÉSE NEM CSAK ADATVESZTÉSSEL JÁR, HANEM KUKÁZHATÓ LESZ MAGA A MEGHAJTÓ...
Nehogy bárki is fizessen ilyen meghajtók visszafejtéséért, mert nem lehet.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #68216320 #6737 üzenetére
Minden rendszer indításkor kér jelszót ilyenkor illetve ha átteszed másik gépbe. Ilyenkor ha usb porton csatlakoztatnád (külső keretből) akkor nem látja a win, illetve, ha olyan gépre csatlakoztatod ami nem tudja kezelni (pl MAC OS X) a titkosítást akkor pl egyáltalán nem fogja látni a gép a rákötött ssd-t.
#nincsbennetarcsi
-
worxland
addikt
válasz mclaren777 #6632 üzenetére
Minimális. Minimálisan. Nem.
-
törölt tag
Használ valaki titkosítást SSD-n? Egy Intel 330 180GB-os van a laptopomban és a BIOS-ban lehet titkosítottra állítani. Gondolom ilyenkor a FW végzi el a feladatot. Az viszont nem világos, hogy mikor fogja lérni a jelszót vagy egyáltalán hogyan fogom tudni használni. Gondolom ez a jelszó az SSD-ben van tárolva, tehát áttéve egy másik gépbe és megadva a jelszót használható. Valakinek van infója a dologról?
-
Bodor
veterán
válasz Johnny Cage #6734 üzenetére
Lapozófájl csak a "C" meghajtón, azaz az SSD-n legyen.
-
Bodor
veterán
válasz mclaren777 #6731 üzenetére
Nem számít, felejtsd el.
(#6732) Johnny Cage: Ne szenvedj ilyen dolgokkal szerintem, ezt olvasd el, bőven elég ha az ott leírtakat betartod.
2 GB RAM mellett hagyd automatikus beállításon a lapozófájlt.[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
kérdés az összefoglalóhoz:
SSD optimizálása (5. pont) részt nem teljesen értem, az # OS optimalizálása - előtöltés-, töredezettségmentesítő-, és indexelő szolgáltatások tiltása, alatta a # SSD optimalizálás - Over Provisioning, azaz a Spare Area terület kibővítése linkek egy samsung szoftver képeit mutatják.. nincs valahol egyértelműbben leírva, milyen service-eket iktassak ki SSD-re váltás után?
továbbá: # Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), és ehhez egy kisebb pl. 64G-s SSD társul, akkor a virtuális memóriát kihelyezheted egy másik meghajtóra
egyéb esetben (pl. nekem csak 2 giga ramom van) a page file maradhat az SSD-n?
-
mclaren777
senior tag
válasz mclaren777 #6632 üzenetére
ERRE Valaki? :-)
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #6728 üzenetére
atw-t egy idő után t9rlik, ha nincs rajta módosítás.
-
Johnny Cage
addikt
válasz spiritex #6722 üzenetére
"mert szerinted az a link működik?"
mint ha pár hozzászólással ezelőtt pont erre kérdeztem volna rá (tegnap még működött, ma már nem)..
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Az SSD-t nem vettem ki, csak az UEFI Bios-ban állítottam át a boot sorrendet SSD-ről vinyóra és tuti arról indult, mert ezerszer lassabb volt minden és a Lemezkezelésnél is ezt látom:
(#6725) Bodor
Gondolod, hogy az SSD rejtett partíciójáról is vehetett valamit annak ellenére, hogy van sajátja?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Johnny Cage #6721 üzenetére
mert szerinted az a link működik?
-
spiritex
veterán
Jelentem, hogy a Macrium Reflect hibátlanul átmigrálta az SSD-n levő rendszert egy fizikai raid tömbben levő vinyó(k)ra. Hogy miért kellett? Biztonsági tartaléknak, hogy ha valami történne az SSD-vel azonnal lehessen indítani a rendszert a vinyóról.
-
Stonerice
őstag
válasz Johnny Cage #6718 üzenetére
Ki az az szjanos
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Johnny Cage
addikt
mi lett szjanos oldalával..? pont ma készültem migrálni (ha megjön a cucc)..
-
spiritex
veterán
Ezek az SSD-k már olyan pehelykönnyűek, hogy nyugodtan fel lehet fogatni két csavarral is az egyik oldalán, ha találsz két megfelelő távolságban levő lukat, nyílást a házon. Két SSD-m is így van beszerelve, de nekem kicsit reszelnem és fúrnom kellett a házon, mert a két lukból az egyik félig takarta az SSD egyik menetét, és nem ment volna be a csavar.
[ Szerkesztve ]
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Kingston V300-hoz mindenképpen szükséges beépítő keret vagy simán betehetem anélkül is? (A házam Cooler Master Elite 430 Black)
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Srácok nem egészen világos, hogy is van az SSD tárhely megadása, mert elméletileg a 120GB-os SSD 128GB-os, gondolom a gyártó direkt lefoglalt 8GB-ot a nagyobb élettartam miatt, de még a 120GB helyett is csak 111GB-ot mutat a rendszer az SSD-ből, ez miért van? -
Steven88
tag
Sziasztok
Van egy 4 hónapos Kingston V300-as 120as SSD-m és már tegnap a HD szerint 97%-os lett a kondíciója (SSDOK szerint még 100/100) ez normális? 892GB olvasás és 765GB írás van még csak rajta. Ezt a hiba üzenetet írja :2013.11.17. 11:58:32,#196 Reallocation Event Count 2 -> 0
2013.11.17. 11:58:32,#5 Reallocated Sectors Count 2 -> 0[ Szerkesztve ]
-
PSasa
tag
Laptopba vettem egy Samu 840 EVO-t amit a hozá adott "Data Migration" progival helyeztem üzembe. Át is másolta a régi HDD-ről C: teljes tartalmat, de az SSD-ről indulás után a Win7 közölte, hogy 3 napom van aktíválni a Windows-t.
Vajon ez miért van?? -
Bodor
veterán
válasz Klemice #6696 üzenetére
Igen, az értékek rendben vannak.
(#6698) mr bauer: Rendben van ez, de én a lapozófájl-t 8 GB RAM mellett beállítanám fix 400 MB-ra, minek foglaljon olyan sok helyet, ha úgysem használja a rendszer.
(#6699) Yamaha R1: Windows/ Erőforrás - figyelő/ lemez fűl. Lemezaktivitással járó folyamatoknál tudsz nézelődni. Külön programot én nem tudok.
(#6700) mcwolf79: Ebben meg találod, hogy mit érdemes és mit nem megtenni.
(#6701) Loco7us: Egyáltalán nem sok az a 330 GB, ne félj, nem fog idő előtt elhasználódni az SSD-d, beállításokhoz az imént linkelt cikket olvasd el, elég ha a szerint jársz el.
-
Loco7us
tag
kb 2 hónapja használok egy Samu 840 EVO t és ez alatt 330 GB írás gyűlt össze rajta (9nap használat) a Hard Disk sentinel szerint. Ez sokanak számít? Most jutottam el addig hogy beállítsam ezeket: win. Mennyi a várható éltartama? És valahol azt olvastam hogy a böngészőt jobb lenne nem azon a partícion használni vagy csak az előzményeket ne mott kéne tárolni, mert azok kis fájlok és gyorsan elhasználják az SSD t ez igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest