Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1159) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Tegnap beletekertem a játékba nagyjából 9 órát. Arra sem emlékszem már, hogy mikor játszottam egy héten 9 órát, nemhogy egy nap. :) Szóval eléggé ráfüggtem.

Azt csak mondom, hogy a Chapter 9 után nincs open world, a Chapter 13 ban sincs. Főleg mivel a Regalia összetörik Ez miatt előre szólok annak aki még nem jutott el oda.

Innentől kezdve áttérek full spoilerre. Remélem aki végignyomta már az jön egy kicsit dumálni erről. Szóval, ott hagytam abba, hogy az istenek és Luna leverte a burkot az épületről a Chapter 14-ben. Ahogy orii linkelte, ez nektek egy új scene, elvileg nem volt benne az alap játékban.

De nem szeretnék ennyire előre haladni. Mert a Chapter 10-ben az állomáson már ugye teljesen lineáris a játék. Ezzel nekem nem is lenne bajom. Viszont, ha beszorít egy ilyen kis területre, ahol össze vissza eltévedek, akkor miért kell beleerőltetni még két side questet oda? Fényképezgetni kell, meg Choboo-t gyűjteni.
Miért? Jó, megcsináltam mindkettőt. De ezt furcsállottam.

Ugorva kicsit, elérkeztem a Chapter 13-hoz. És hát fel kell tennem a kérdést. Hát ez mi a f*szom volt? Ez miért is kellett? Máshogy nem lehetett volna bemutatni, hogy Ardyn kísérletezett a démoni erővel? Én alapjáraton utálom az ijesztgetős játékokat. Ráadásul ezt a részt fülesben tolam (nem a tv-n). És az elején párszor rohadtul megijedtem. Nem tudom eldönteni, hogy ez miért került így a játékba. Ez megint csak egy Japán hülyeség lehet. Annyira nem vagyok mérges egyébként, de nem esett jól. Örültem, hogy vége lett.

Itt szeretnék kitérni rá, hogy mikor Noctis felveszi a Ring of the Lucii-t, akkor miért nem kell "megfelelnie a királyoknak? Mint a filmben Nyx-nek. Mert ő királyi vér?
A gyűrű ereje nem nagy cucc.
Volt aki Ignis-éket választotta? Vajon az ő útjuk is ilyen sz*patós, frusztráló?

A Capter 13 gameplay hülyesége mellett viszont a sztorija nagyon fasza. Jók az átvezetők, és érdekes a sztori. Főleg mikor kiderül, hogy Ardyn neve valójában Ardyn Lucis Caelum. Szal' rokon, csak nem vágom mennyire szoros rokona Noctis-nak. És halhatatlan. Akkor ő egy isten? Na de mindegy gondolom a végén derül még ki majd róla infó.

Aztán itt van egy iccci-piccci lyukacska a sztoriban. :D 10év. :F Há' hol volt eddig Noctis? Ez így elég wtf?!
Tudtam, hogy megváltozik majd a külseje, mert a játék elején, sőt a demoban is benne volt az a kis jelenet.
Jobban is fest a kisherceg így.

Szóval itt tartok, Chapter 14 mellékküldik. Mert persze, hogy tesznek be még ide is! Fotózni kell, fontos, mikor az egész világ sötétségben áll. :D Ráadásul meg sem tudom csinálni mert van egy kapu amihez kulcs kell. :((( Meg bázisokat kell lerombolni.. jó az már kész.

A Chapter 9-nél gondoltam, hogy ez lehet a játék csúcspontja. Igaz még nem végeztem, de szerintem igazam lesz. Az viszont fix, hogy a Chapter 13 a mélypont.

Kíváncsi vagyok mit tartogat még a játék. Ma befejezem. Imádom az egészet, de itt a végén döcög a gépezet. Ettől függetlenül nagyon pozitívan értékelem az eddigieket. :D

Szóval ldave, orii és a többiek, dumáljuk meg! :D De a végéről még ne írjatok semmit.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.