Új hozzászólás Aktív témák

• WiZARD

addikt

válasz g0n21 #10363 üzenetére

Nagyjából egyetértek.
    A mainstream középkategóriás márkákból egy ideje kiábrándultam és nem várok el tökéletességet, mert tudom, hogy úgyse lesz az. Ha veszek akkor elfogadom, hogy olyan lesz amilyen. El kell dönteni hogy tudok-e/akarok-e a hibákkal együtt élni és azokkal együtt "szeretni" az órát. A hibák felett nem hiszem, hogy szemet kell húnyni, szerintem érdemes róla beszélni.
    Ahogy írod, a tökéletesség jelképének vannak beállítva és minél közelebbről nézzük annál messzebb kerülnek ettől és mennek át átlagos minőségű tömegtermék kategóriába. Kevesen nézik meg közelről, inkább jönnek a megjegyzések hogy minek nézeg nagyítóval, meg hogy x évesen már annak is örülsz ha az időt látod rajta, vagy csak a vak hit hogy y márka az tuti tökéletes.
    Persze tudom nem én és hozzám hasonlók fogják pár makró fotóval ledönteni a nagy gyártókról kialakult képet. De kicsit bízok benne (tudom naiv vagyok), hogy előfordulhat 1-1 eset ami már ciki a gyártóknak és megpróbálnak esetleg javítani rajta, vagy csak picit jobban odafigyelni a jövőben. (gondolok itt például az instáról induló, azóta sokhelyen felbukkanó undorító szélű Patek mutatókra és hasonlókra)

A felsorolt márkák azért jóval feljebb vannak pozicionálva mint a mainstream omega-rolex-gs.

Egyre inkább érdekelnek kis gyártók/órásmesterek, akár a legkisebbek is (Ophion, Ming, Laine, Ketelaars, stb), többre értékelek egy kézzel szépen finishelt unitast mint egy gyártósorból kieső középkategóriás inhouse szerkezetet.
    De tisztában vagyok vele, hogy az alsóbb szegmensben ezeknél is megvannak a korlátok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés