- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Yézi: 10 év
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
"Visszafordultak, visszavitték a kereskedőnek. A nepper visszautalta a pénzt, foglalót kp-ban visszaadta, Mondeo szerződést eltépték, Focus-t visszapapírozták."
Ez után én azért nem használnám a nepper szót, mert jó eséllyel a kereskedő is beszívta a kocsit a történet alapján, nem ő akart huncutkodni.
(ha meglesz a hagyatéki, jelentkezzek a Focussal?
)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #82372 üzenetére
Waberer Medical Center, MOM Parknál. Webes bejelntkezés, nem kérdeznek!
-
-
Bujdy81
aktív tag
Nem saját, de mivel Facebookon olvastam és nem mindenki Facebook huszár, beidézem. 99%-ban egyet tudok vele érteni. (Ma már pakoltam, hogy kiszabadítsam a futópadot a nyári pihenéséből.)
"Oszlassuk el a ködöt: bringázni lehet, de van amikor jobban jártok, ha a seggeteken maradtok...
A magyar közlönyben olvasható rendelet (link lejjebb) engedi az egyéni szabadidős sporttevékenység gyakorlását, szinte már bringázásra, kocogásra, túrázásra buzdít ebben a nehéz helyzetben. A maszkviseléssel kapcsolatban is egyértelmű: sportolás közben nem kell maszkot felvenni a közterületeken sem. (Valószínűleg úgy okoskodtak a rendelet megalkotásánál, hogy annyira senki sem hülye, hogy ilyen helyzetben pont a Deák téren szaladgáljon jobbra balra lihegve, prüszkölve, köpködve a nyálát.)
Kivétel lehet, ha adott önkormányzat a járványveszélyre való különös tekintettel máshogy rendelkezik.
Kerékpárversenyekkel kapcsolatos kérdésekre most nem térnék ki, ha valaki pont a covidhelyzetben szeretné szánt szándékkal plusz kihívások elé állítani az immunrendszerét, munkálkodjon rajta nyugodtan...
Térjünk vissza az egyéni szabadidős sporttevékenységekre, amivel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmet egy nagyon fontos különbségre a tavaszi állapotokhoz képest: Novemberben és decemberben baromira könnyű megbetegedni sportolás közben.Nem feltétlenül csak a koronavírussal, de ha már ő is sorban áll, köszöni szépen, elfogadja a meghívást.
A korlátozások nyomán - ami nem vonatkozik a szabadidősportolásra - valószínűleg továbbra is megfigyelhetjük azt a jelenséget, hogy boldog és boldogtalan bringázni, kocogni fog, már csak azért is, mert nem marad túl sok lehetőség a szabadidő eltöltésére. Tavasszal ehhez legtöbben leporolták a garázsban pihenő bringát, felvették a pólót, rövidnadrágot és kirajzottak a parkba, erdőbe, bárhova. Igazából felesleges lett volna kötözködni, hogy érdemes jobban átgondolni, ki, milyen felszerelést választ új, régi-új hobbijához.
Tök jó volt, hogy milyen sokan kaptak rá a sportolásra, nem mindegy milyen bringával, vagy futócipővel teszi? Persze nyilván nem... de...
Most azonban november van, nemsokára december, tél.Hideg van, hideg lesz.A hidegben végzett sporttevékenységhez fel kell tudni öltözni, és a hidegben végzett sporttevékenység során több olyan hibát is el lehet követni, ami megbetegedéshez vezet.Amikor ez úgy fog tudatosulni, hogy már kapar a torkod, jelen helyzetben lehet rosszul jártál.Közhely, hogy a sportolás erősíti, edzi az immunrendszert, de ez csak az ésszel végzett sporttevékenységre igaz. Ha bármilyen szempontból túlterheljük közben a szervezetünk, akkor az ellenkezője következik be.Hogyan sportolhatunk mégis okosan?
1. A táplálkozásunkkal, elegendő folyadék és vitaminok bevitelével teremtsük meg szervezetünkben az alapokat, hogy sportolhassunk. Minél kevesebb "mérget" fogyasszunk.
2. Ne akkor igyunk, amikor szomjasak vagyunk, hanem tudatosan, rendszeresen, az adott sporttevékenységnek megfelelően. A hidegben alapvetően nem kívánjuk a folyadékot (jobban mondva sokkal kevesebbet, mint nyáron), és ez végzetes lehet. A kiszáradt nyálkahártya szinte védekezésképtelenné teszi az immunrendszerünket. Ha például bringázás előtt és közben sem ittunk eleget, majd hazaérve éppen fontosabb dolgunk van, mint gondoskodni a folyadékpótlásról, az a megbetegedés melegágya.
3. Óvatosan a távokkal. Hidegben a szervezetünk a fűtésére is sok energiát használ, egy hosszú távú bringázással rengeteg kalória éghet el, ha kiürülnek a raktárak, legyengült állapotba kerülhetünk.
4. Ne tetézzük a bajt további terheléssel. Télen sokakkal előfordul, hogy picit kapar a torka, picit gyengébbnek érzi magát, de azért még lenyomja a tervezett két kört a Ligetben... Na ilyenkor szokott megfázni. Most lehet, hogy a szokásosnál veszélyesebb betegség fog eluralkodni rajta... Ha éppen kóstolgatja az immunrendszerünket egy betegség, a sportolás okozta plusz terhelés, illetve a nyomán kialakuló kiszáradás pont elég lehet ahhoz, hogy a betegség elhatalmasodjon. Most csak akkor induljunk el sportolni, ha 100%-osnak érezzük magunkat.
5. Pihenjünk. Ha éppen betegségen, vagy véleményes állapoton vagyunk túl, hagyjunk több időt a regenerálódással, ne kezdjünk újra sportolni, pláne nagyobb intenzitással ne. Ahogy az írást kezdtem: maradjatok inkább a seggeteken...
6. Öltözzünk fel az adott sporthoz. Nyáron nem lehet nagy bajod még a fürdőnadrág-atlétatrikó kombóban sem, a 6 fokban azért más a helyzet, nem biztos, hogy elég egy plusz cicanadrág és a jogging-felső a turiból.
7. Nem mindegy, hol sportolunk. Ha nyújtás közben pont ugyanarra a korlátra támaszkodunk a Szigeten, ahová 136 másik kolléga támaszkodott aznap lihegve prüszkölve, korántsem biztos, hogy jól járunk...
8. Ja és tavasszal volt valami javaslat, hogy "egyedül". Az sem volt butaság.
9. A fenti pontok amúgy nem csak covid-helyzetben érvényesek, például a sima influenzát sem butaság megúszni.
10. Tiszta víz. Meg úgy minden egyéb. Ügyeljünk a tisztaságra és mossunk sokszor kezet, ahogy anyu tanította, sportolás után is mindenképp.Egyelőre ennyi, folytatás lehet következik, addig is kellemes egyéni szabadidős sporttevékenységet a ködös reggeleken!
Takács Tamás - alapító, ridehard.hu"
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #81768 üzenetére
Olyan megnyugtató lehet egyetlen szemüveggel nézni a világot!
Szerinted két hete mi hatan mentünk a boltba? Ugyanúgy egyedül megyek. Anyám két hónapja is úgy vásárolt, hogy 1-2 hétre előre.
Az emberek nagy része már rég átállt erre a vészüzemre. Csak most a vészüzemi vásárlási darabszámot kisebb idősávba kell elosztani. Akárhogy csűröd-csavarod, a matekot nehéz megerőszakolni, szóval nagyobb lesz a tömeg, mint korábban...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #81758 üzenetére
Izé, a második pont maszatolás picit.
Ugye tudod, hogy ha irodából hazafelé menet elcsúszol a jégen, akkor 100% táppénz jár, mert munkahelyi balesetnek minősül. Ellenben ha a buszmegállóban bemész a boltba, vásárolsz és utána esel el, akkor már nem munkahelyi baleset, mert a munkába járás azt jelenti, hogy a munkából hazamész, minden kerülő nélkül.
Erre az analógiára ráhúzva a délutános műszak után NEM mehetsz be a benzinkúti boltba reggeliért szabályosan...
Sport téma: ki van vesézve, hogy elmehetek futni a triatlonos liszensszel a zsebemben 8 után is. Az már egy másik dolog, hogy - bár nem lenne kötelező - húzok textil maszkot, hogy ha megállít a rendőr, akkor enyhítsem a zord lelkét...
(a következő lépés az lesz, hogy holnap regisztrálom triatlonosnak az egész családot...
)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #81730 üzenetére
" Aki nem tud, mert nem otthonról dolgozik, az nyilván belekényszerül abba, hogy 17-20 között menjen a boltba vásárolni."
Igen. És azok nincsenek kevesen. Akik eddig munka után 17, vagy akár 18 óra felé mentek vásárolni az akár este 9-10-ig nyitva lévő nagyobb boltokba. Na, azoknak 19:30 körül végeznie kell, hogy hazaérjen 20:00-ra. Ez tuti nagyobb tömeget generál, mint eddig.
Az már egy másik kérdés, hogy ha este 10 után megy valaki haza délutános műszakból, akkor az bemehetk a benzinkúton működő kicsi Sparba reggeliért, vagy az már nem munkából hazamenetel.
Ilyen apróságokat kellett volna megfejteni az elmúlt időszakban, nem arra koncentrálni, hogy hogyan betonozzanak alkotmányba lopást, meg hogy hogyan nehezítsék a 2022-es választáson az ellenzék dolgát...
-
Bujdy81
aktív tag
Nem! A profi (ami nem profi, hanem versenyszerúen sportoló lett a rendeletben, azaz ha a gyereked EGYSZER pályára lépett az U12-es focicsapatban a Budapest bajnokság 4332. osztályában, akkor már megfelel) sportoló mehet úszni, jégpályára, stb.
Ezen felül, ha Te, mint Sipi úgy érzed, hogy nagy a hasad és kocognod kell, akkor elmehetsz egyénileg sportolni és akkor sem kell maszk!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #81705 üzenetére
"Homlokzatra 15cm grafit, zárófödémeken min. 16 cm PIR hőszigetelés van kiírva.Homlokzatra 15cm grafit, zárófödémeken min. 16 cm PIR hőszigetelés van kiírva."
Ezen lehet még módosítani? A homlokzat nem annyira gáz (bár én oda is 20-at tennék), de a födémen a 16 elég karcsú! Nekünk 2012-ben épült a ház és a homlokzaton 20-van, a födémen 35 cm. És így is éppen elértük az A+ kategóriát (tehát az intervallom A felöli végén vagyunk)!
-
Bujdy81
aktív tag
Ez egy totális faszság ez a rendelkezés!
"Nem zárnak be teljesen az edző- és fitnesztermek, a sportlétesítmények, az uszodák és a jégpályák, de
ezeket kizárólag a versenyszerűen sportolók használhatják, más nem. "Én, a 113 kilómmal, mint az "élsportolók mintapéldánya" elmehetek az usziba, csak mutatnom kell egy papírt, hogy igazolt sportoló vagyok és versenyen indulok (stimmel, idén pl. 408. lettem a hosszútávú OB-n). Ezzel kb. annyit érnek el, hogy holnaptól le lesz igazolva focizni a fél ország.
Másik dolog:
"Sportolás közben, illetve a parkokban és zöldterületeken azonban nem kötelező tartani ezt a szabályt."
Tehát ha BÁRKIT, BÁRHOL megfog a rendőr, hogy miért nincsen rajta maszk, akkor elég annyit mondania, hogy ő készül a jövő évi gyalogló szezonra és most edz!
Nonszensz!
-
Bujdy81
aktív tag
Volt osztálytársam asztalos és szingli. Eléggé ki van pattintva, leslie lehet, hogy ráindulna.
Na, ő ki is tette egy Mikulás sapkás képet a Facebookra, hogy "csajok, ha a Mikulás 19:59-kor érkezik, akkor reggel 5-ig maradnia KELL!" -
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #81681 üzenetére
A fal belül ugyebár nem lesz szigetelve, csak kívül, tehát a fal "meleg". A meleg megy lefelé és hiába teszel be lentre 15 cm szigetelést, a sávalapba nem kerül, csak az alaptól befelé.
Annak érdekében, hogy kevésbé "vezesse le"' a hőt a fal és adja le az alap, szoktak tenni függőlegesen 5-10 cm szigetelést a sávalap mindkét oldalára. De legalább ott, ahol talajszint felett van. Gondolom, a talajszint feletti részt majd burkolják és akkor megy kintre szigetelés, de bentre nem fog kerülni már, az tuti!
Ez nem nagy gáz (bár a vasbeton oszlopok erősen fogják vezetni lefelé a hőt), de ha szeretnél pl. passzív ház minősítést, akkor ez fontos. Ennek ott lehet jelentősége, hogy a falak és a padló találkozásánál lesz egy picit hidegebb sáv a normál padlóhoz képest. A penész mindig a leghidegebb helyen települ meg.
Azért a penésztől még ne féljél, mert padlófűtés és/vagy rendes (gépi, vagy gondos kézi) szellőztetés mellett nem fog kialakulni!
Szóval nem olyan nagy gond ez, csak, gondoltam, trollkodok kicsit, hogy ANNYIRA nem is szarrágó a műszaki ellenőr/tervező páros.
Amúgy ha lesz rendes szigetelés (homlokzat 20+ centi, födém 30+ centi), akkor annyira hőtartó lesz a ház, hogy kb. folyamatosan nyitva kell tartani az ablakokat résnyire (ha nem lesz gépi szellőztetés), hogy ne legyen túl meleg. Annyi szellőztetés már elég is a penész ellen. Legalábbis nálunk elég!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #81632 üzenetére
Szóljak tesómnak (ő is építész), mennyire szedjük szét a képek alapján?
Azt én is kiszúrtam, hogy a sávalap oldala még a kiemeléseknél sincsen szigetelve. Utólag lesz (beugratós kérdés, mert a belső oldalára már tuti nem)? Vagy kap egy vastag lemez szigetelést egyben alul? Mondjuk már azt sem, mert a vasbeton oszlopok már áttörik.Na, nem gonoszkodok tovább!
Biztos, hogy jó lesz a végén és az, hogy emiatt évi 87 Ft-tal több lesz a fűtésköltség, belefér!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #81619 üzenetére
"A javaslata szerint a lakohely 1000 meteres korzetet nem lehet elhagyni "
"Ha elfogadjak, akkor nincs tovabb sportolas"Rossebbet nincsen! Bő hete nem mehetek futni, mert van valami gyulladás a csípőmben. De ha egyszer helyrejön és bevezetnének nálunk egy ilyet, simán futnék 900 métert egyik irányba, aztán 1800-at vissza és így tovább.
Van olyan triatlonos a világon, aki egy családi házas övezetű telken a kertben futott maratont a tavaszi lezárások alatt!
Mindenre van - szabályos! - megoldás, csak akarni kell!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
cyberde #81432 üzenetére
Igen, de a nyilatkozat a jövőbe mutat
"már nem lesz kizáró ok a munkából és enyhe covidos tünetekkel is elvárják majd az egészségügyiektől, hogy menjenek be dolgozni."
Aki pletykáta múlt héten, ő pedig már a jelenről mondta...
Szóval jó eséllyel majd megint egy utólagos intézkedéssel szentesítik a gyakorlatot...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #81414 üzenetére
"Ha nincs egy kesz program ami objektiven pontozza a betegek eselyeit az osszes letezo parameteruk alapjan, "
Ugye sejted, hogy ez lehetetlen?
Amúgy orvos ismerős mondta, hogy tök jó ez a kódex, meg egyéb, de a halottak nagy része NEM a lélegeztetőről hal meg. Elég sok embert rá sem kötnek. Nem azért mert minek, hanem vannak, akik a rákötést sem élnék már túl.
Illetve azt is pletykálják, hogy már most van olyan kórház, ahol a Covid betegeket Covid pozitív, de tünetmentes, vagy kevés tünetes személyzet látja el...
-
Bujdy81
aktív tag
Kellene egy olyan TV, ami a legolcsóbb és lehet vele ingyen TV-zni.
Plusz extra, hogy legyen rajta plusz egy Scart csatlakozó, mert azon jönn a DVD felől a jel.Erre gondoltam:
[link]Ez elvileg DVB-T-s. Kell hozzá bármi ilyenkor, hogy lehessen vele fogni a digitális földfelszíni szórást, vagy bekapcsolom és megy?
Köszi a segítséget!
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, USA elnökválasztás.
Meg van nyitva négy tabon az Origó, az Index, a Telex és a 444.
Tanulságos!
-
Bujdy81
aktív tag
Ha azt hiszi a Viktor, amit mond, hogy tavaszra van vakcina, akkor addig minimalizálni kellene sokkal durvább korlátozásokkal (valódi kijárási korlátozás, digitális oktatás 5. osztálytól fel, zártkapus minden sport, stb.) a kontaktokat -> töredéke halott lenne. ha pedig már van vakcina, akkor szabad a vásár.
Csak akkor esik a GDP durván 5-8%-ot, ami durván 2300-3800 Mrd HUF GDP csökkenés, aminek szűk 50%-a esne ki a költségvetésből (a GDP növekedésével az állami újraelosztás egységre jutó mértéke csökken), azaz 1150-1900 Mrd HUF. Az nem kevés. Az 5-8 Puskás Stadion ára. Per év. Máshogy, középrtékkel számolva, ha 10.000 ember az ára a gazdaság működésének, akkor kb. 1500 Mrd/10.000, azaz 150 millió HUF egy emberélet...
-
Bujdy81
aktív tag
Ezzel a digitális oktatással NEKÜNK sem lenne sok gondunk. Van elég laptop mindenkinek.
DE! Még nálunk, a velencei, elvileg válogatott iskolában is volt olyan osztálytárs, akihez vittem az éppen fölösleges mifi routert kölcsönbe, mert nekik nem volt korlátlan internet előfizetésük. A mobilhoz kapcsolódó lejár pár nap Zoom alatt, vezetékes meg nem volt, mert éppen nem volt havi 8-10 ezer Ft-juk (szorozva 24-gyel, hiszen alá kell írni hűséget, szóval az elkötelődés megvan, mégha kifizetni nem is azonnal kell).
És ez Fejér megye, nem Borsod, vagy Békés! Pár százezer gyerek AZONNAL kiesik az oktatásból, ha átállunk digitálisra...
-
Bujdy81
aktív tag
Azért néha a szlovén miniszterelnök is full nyomja a kretént...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #80711 üzenetére
Az a baj, hogy hamarosan el fog jönni az a pont, amikor dönteni kell, hogy Te, vagy én, vagy bárki diplomás legyen a lélegeztető mellett, figyelve a beteget és hátha tudunk segíteni, vagy csak szimplán hagyják meghalni. És akkor már az is jobb opció, hogyha Te vagy én ülünk ott, mert akkor nem 100%, hogy meghal, de ha nem kötik gépre, akkor 100%...
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #79633 üzenetére
"az meg, hogy Esztergalyhorvati meg Tornyiszentmikloson a fout savjaban megallva parkol az auto meg a 3.5t-s kis tgk teljesen normalis "
Ezen a szemléleten eléggé fenn tudok akadni.
Esztergályhorvátiban NEM megy főút! A 7522. számú mellékút NEM főút! Semmi nem tiltja, hogy ott álljon egy autó (ha nincsen kint tábla), erre számítani kell(ene)...
-
Bujdy81
aktív tag
Segítség kellene.
Nem kellene, hogy elfagyjon a medence gépészeti akna, ezért kellene egy olyan megfejtés, hogy mérje valami a hőmérsékletet, annak a jelét lássam bent a házban (eddig nem nagy ügy) ÉS ha x fok alatt van a hőmérséklet, akkor fűtsön valami. Akár az is elég, hogy bekapcsoljon egy konnektort.Vagy vegyük a két dolgot külön és legyen egy vezeték nélküli hőmérő és mellé, tök függetlenül tőle egy termosztátos fűtőegység?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #79007 üzenetére
Én is szombaton mentem el futni.
A Nosztori kalandparkban kezdtem reggel 7-kor, majd Veszprémfajsz, Koloska-völgy, Hidegkút, Vöröstó, Balatonhenye, Köveskál, Szentantalfa és vissza a kezdéshez.
Kellemes volt, az elején picit szemerkélt az eső, végig fújt a szél, de hajnali háromnegyed háromkor már végeztünk is. Három eltévedéssel végül bő 112 km lett.
Hivatalos térkép:
[link]Komámmal együtt mentünk végig, majdnem végig jól éreztük magunkat, összességében szép megkoronázása volt ennek a csonka szezonnak!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #78799 üzenetére
Ami ugye lehetetlen, mert az igazán megbízható PCR teszt átfutási ideje 24+ óra...
Itt a helyi általánosban azt mondta a diri, hogy szerinte minden osztályt el kellene felezni, akkor lehetne tartani a távolságot. Picit rövidített órák, minden osztály két teremben (ehhez tanári részről durva túlmunka kell!) tanulna. Délelőtt az alsósok, délután a felsősök. Akkor a szülők is tudnának dolgozni, mert mire az alsós hazaér, addigra egyik szülő csak otthon van. Felsős meg már elvan egyedül otthon. Nem teljesen ördögtől való koncepció...
-
Bujdy81
aktív tag
"A szakértők azt írták, hogy a futó biológiai útlevelében a 14-es, a londoni félmaraton után levett mintánál olyan hemoglobin értéket mértek (19,4 gramm/deciliter) , ami egy egészséges fiatalembernél kiugróan magas. "
Megengedve a feltételezést, hogy a fiatalember doppingolt, annyit hozzátennék, hogy egy nem túl edzett embernek (nekem) pl. 17,5 g/dl volt a legutóbbi véradáson ez az érték. És én nem 1:02 alatt futom a félmaratont, hanem 1:56 alatt, ha éppen jó formában vagyok és minden klappol...
-
Bujdy81
aktív tag
Azon a projekten még akkor is lesz káosz, ha alapvetően nem alkalmatlan emberek csinálják. Annyi az érdek és a szerelő, akik full eltérő kultúrkörből jönnek, hogy iszonyat nehéz lesz PM szempontból. De ami Gabibácsinak fontos, hogy irgalmatlan sok fejlesztés lesz -> sokat kell tesztelni. És lóvé van, annyi a hátránya, hogy NER buli és én már találkoztam olyannal, hogy "Te most azért a NER-nek dolgozol, mert piaci alapon nem vagy elég jó?" Dehát van az a pénz, amiért az ember haja korpásodik...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #78683 üzenetére
Nem tudom, melyik ötletére reflektáltál, csak pár gondolat ahhoz, amit írtál:
Hány plusz metrószerelvény kellene, hogy ki tudd szolgálni a jelentősen hosszított pályán a két perces követési időt? Az mennyibe kerül? Mi másra lehetne még használni a metró alagútját?
Mert a vasúti alagutat másik járat is használhatja, akár S-Bahn jelleggel (pl. Százhalombatta- Vecsés járat), ezzel csökkenthető jelentősen a fejpályaudvarok területe -> sok tíz Mrd HUF bejönne a telek eladásból.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #78580 üzenetére
Én nem olyan szépen szoktam szólni.
Meg a másik, amikor a gyerekeket tanítom jó hangosan. Az a kedvencem, komolyan élvezem is!
Megkérdezi valamelyik lány, hogy a "nénin miért nincsen maszk," Én meg jó hangosan mondom, hogy "Tudod, szegény olyan buta, hogy nem tudja, hogy kötelező" Vagy, hogy "Szegénynek beteg az agya és nem tudta értelmezni a táblát a bejáratnál." És közben nézem a szemem sarkából, hogy mit reagálnak. Komolyan mondom, a bevásárlás legszebb pillanatai ezek!
(Igen, tudom, picit pszichopata vagyok)
-
Bujdy81
aktív tag
[link]
Csikóséknál fizető övezeti határ van.Mondjuk nem értem, hogy miért hiszi azt egy csomó ember, hogy ha vett egy ingatlant, akkor default jár hozzá egy halom közterület is ingyen használatra.
Abban igaza van, hogy a forgalom gáz lett, de ha lakó-pihenő övezet, akkor oda csak a célforgalom hajthat be, ehhez elég lenne egy egyirányú tábla, plusz egy db rendőr az utca elejére, hogy elkérje a lakcímkártyákat...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #78570 üzenetére
Mondjuk ez alapján pont eégsz komolyan vesszük, mert az agyhalott is arra panaszkodik, hogy mindenki maszkban van körülötte.
Azt mondjuk nem értem, hogy a maszk nélküli vevőt miért nem b@szta ki a biztonsági szolgálat, mint macskát szarni. Netán miért nem hívtak rá rendőrt, hiszen most már azt is lehetne...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #78569 üzenetére
Az jó eséllyel egy olyan teszt, ami neked negatív lesz.
A tünetek megjelenése után 6-8 nappal lesz elegendő ellenanyag a vérben, amit ez a gyorsteszt ki tud mutatni. Ha jól számolok, neked még nem telt el annyi, tehát vagy nem vagy COVID-os (jobbik eset), vagy COVID-os vagy ÉS fertőző, de még nincsen elég ellenanyag -> fals negatív lesz a teszt. Utóbbi esetben mehetsz a melóba továbbfertőzni...
Egy esetben lehet szerencséd, ha korábban (is) elkaptad és akkor már túl vagy rajta, akkor pozitív lesz a teszt. Ez akkor lehet, ha most a kölök vitt haza valamit az oviból.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #78534 üzenetére
Ha lenne napi 30.000 tesz, jó eséllyel nálunk is meglenne a 2500 pozitív...
Kevés a teszt, az új esetszám már csak egy adat, nem információ. Lassan a napi halottakat és a naponta lélegeztetőre kerülteket tudjuk csak figyelni.
Ismerős orvos mondta, hogy ha fiatal, erős szervezet kapja el úgy a COVID-ot, hogy lélegeztetőre kerül, és jut még rá ember, akkor azoknak akár 50%-a is túléli, de átlagban alig 20% fölötti azok aránya, akik nem exittel kerülnek le a gépről.
(tök értelmes doki, helyén tudja kezelni a dolgokat, néha vannak morbid, de alapvetően racionális mondásai. Most is mondta, hogy amúgy a kollégák tanulnak, fejlődnek, mert mindent kipróbálnak a lélegeztetéssel. Hason fekve, túlnyomással, 100% oxigén, meg még egy halom dolog. Mindent kipróbálnak, amikor már az előírt protkoll szart sem ér, hogy hátha még 1-2 embert megmentsenek. Ebből lesz jövőre egy halom új szakcikk és tudományos fokozat!
)
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #78442 üzenetére
Nálunk volt pár éve egy megbeszélés, ahol az ellenoldalt képviselő T csoportos emberke eléggé nagy arccal adta elő magát. Junior kollégám egy ideig bírta, aztán mikor a mi módszertanunkat kezdték el fikázni, akkor felnyitotta a laptopot és csak ennyit mondott:
"Na, veszek egy BKV bérletet 50 Ft-ért!"
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #78350 üzenetére
Te, ez nem XIII, hanem XXIII!
Meg értem én, hogy "miért, hétfőn vizsga", de addig szerintem még Gömbibá sem tud megírni egy diplomamunkát mondjuk fizikából. Vagyis az még menne, csak az előtte lévő 10 félévet nehéz belezsúfolni egy hétvégébe. Mondjuk a következő az hosszú hétvége, talán abba...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #78271 üzenetére
Amikor ott laktam, akkor volt egy fehér vonal a járda szélén, azon belül szabad volt a vásár!
Ahogy nézem a Google Maps képet, ez még mindig így lehet...
Annyival szélesebb ott az aszfaltozott rész, mert beljebb van a templom, hogy még akár szabályos is lehet, hogy ott áll, mert az már lehet, hogy nem járda, hanem a templom területe, csak a kerítésen kívül...
-
Bujdy81
aktív tag
Nagylánynak (negyedikes) az volt a házi, hogy hajót kellett építenie apával a hétvégén. Mivel nem az volt a lényeg, hogy milyen lesz a hajó, hanem, hogy milyen az időtöltés apával, ezért rámentünk a maximumra!
Sztereotípia: A lányok babáznak, a fiúk barkácsolnak.
Nagylány: Fogd meg a söröm!Egy 10x10-es fenyő gerenda volt a kiindulási alap, aztán nagylány kezelésbe vette a fúróval, flex-szel (csiszolótárcsával), maróval, majd a végén picit meg lett égetve. Minden eszközt először megmutattam neki, aztán nekiesett ő. Rendkívül ügyes volt!
Before (nem ez volt a before, hanem egy másik, ugyanilyen gerenda darab):
Csináltam videókat is a munkáról, mert asszony mondta, hogy tanító néni nem biztos, hogy el fogja hinni, hogy a gyerek csinálta...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #78193 üzenetére
Azon a szakaszon dedikált kerékpárút van. Hogy mennyivek ment, nem tudjuk, bár a bérelhető rollerek elvileg sebesség limitáltak.
Viszont az, hogy jobbra kanyarodva csapta el a busz, eléggé felveti a sofőr felelősségét. Mert ha a busz volt is előbb, akkor is elsőbbsége van a bringasávon érkező rollernek tudtommal...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #77820 üzenetére
500 nm gyepre lazán elmegy egy évben 2-300 köbméter öntözővíz, a 25 köbméteres medencébe is belemegy évente 75-100 köbméter. Innen már csak számolnod kell!
Amúgy egy jó szivattyú kb. 100-120 ezer Ft és azzal olyan 20-23 Ft/m3 a víz szivattyúzásának az áram költsége. 5-6 évente kell egy felújítás a szivattyúnak, ami az új árának kb. fele.
Ha ismered a helyi vízdíjat, akkor ki tudod számolni, hogy mennyi idő alatt térül meg és az neked megéri-e?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #77662 üzenetére
"De ez olyasmi ami nelkul most megvagyunk. Ahogy a bulizas meg a maratonfutas is olyasmi."
Nem kell meglenni maratonfutás nélkül sem! Kimentünk a barátommal a Bakonyba, futottunk 51 km-t. Maraton megvolt, nem kellett még a futásról sem lemondani!
"Ki kellene birni, otthon gugolva ha nincs mas." De még lenne is más! Ahogy egy csomó legendás maraton tudott virtuálisat rendezni, még a BSI is tudott virtuális WizzAir félmaratont rendezni (IRL-t is, mondjuk azt nem kellett volna). Lefutod, feltöltöd a track-et, postázzák az érmet is, még arról sem kell lemondani...
Sok lehetőség van, de a tömegrendezvény tényleg egy agyhalál!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #77650 üzenetére
Nem csak a rajt!
9-kor van a rajt. Akkor 8-tól már mindenki ott zsizseg a rajtzónában. És ez több ezer ember. Aztán a rajtban heringelés. Aztán az első 10-15 km-en még nem hullik szét eléggé a mezőny, ott is köp mindenki a levegőbe mindent. Aztán a célban le kell ülni, pihegni, dumálni, stb.
Tényleg agyhalál az egész, hogy megtartják, de kell a pénz. És a BSI tavaly bevállalta, hogy lebonyolítja a Nemzeti Futóversenyt, szóval ők most jófiúk...
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #77381 üzenetére
A jegybank tulajdonosa az állam, nyeresége egy technikai sor. Ha erősebb lesz a forint, vagy bármi más okból veszteséges lesz az MNB, akkor a most elért és kötelezően tartalékba helyezett nyereség terhére pótolják a veszteséget. Ha a tartalék elfogy, akkor az államnak kell pótolni.
-
Bujdy81
aktív tag
Ismerős tanár (aki bukta a triatlon versenyt a karantén miatt) most írta, hogy az egyik diákja COVID-os. De az új protokoll szerint ő nem szoros kontakt, mert tanár. Az egész osztály megy haza, digitális tanrendbe, de a tanáron nem fog a vírus!
Ti értitek?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #77334 üzenetére
Te mit kerestél Pákozdon?
Ha végigmegyek a "főúton", akkor valóban szabálytalan vagyok.
A csapat bringás jó eséllyel bolyban ment, Pákozd -> Sukoró között full legálisan. Ha egymás mögött mennek libasorban, akkor esélyed sincsen megelőzni őket, mert akkor 8 bringás kb. 30 méter (az majdnem két fullos kamion hossza!), ha két oszlopban mennek, akkor meg csak a fele, könnyebb autóval előzni őket!
Sukorón a falun belül valóban van kb. 134 méter kerékpárút az út mellett egyébként előtte, utána sem semmi. (amúgy hogy érted utól a 60-70-nel menő buszt a 60-as táblánál?
)
"(ott megint van végig bringaút persze)" ezt nem értem, hogy hol van, mert mikor legutóbb menten Sukoró felől Velencére, akkor nem volt végig bringaút...
Szóval az értelmes magyarázat az, hogy ha két oszlopban mennek, akkor biztonságosabb, mert:
- könnyebb őket előzni, mert rövidebb a sor
- könnyebb őket észrevenni, mert szélesebben mennek
- sokkal kisebb eséllyel jut eszébe valakinek úgy előzni őket, hogy közben jönnek szemben és nem tart szabályos oldaltávolságot. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #77329 üzenetére
Hát az is szerepet játszik, hogy elkezdtem felhalmozni a barkácsgépeket is, és azok is foglalják a helyet.
A Parkside cuccok meglepően vállalhatóak, szóval azokat veszegetem, amikor a Lidlben akciós, de túlzásba nem viszem. Pl. kompresszort azért nem vettem, de körfűrész, ütvecsavarozó, ilyesmi kellhet bármikor.
Meg még vagy 40 nm járólap vár beépítésre, az is fogja a helyet (ragasztó, szerszámok, stb. társaságában, természetesen)...
-
Bujdy81
aktív tag
Ezek nem LOMok! Ezek KINCSek!
Amúgy én tegnap végre pakoltam kicsit a garázsban, hogy kényelmesen be lehessen állni. Már felhordtam egy csomó cuccot a padlásra, elpakoltam, szanáltam, stb, a tököm tele volt, de láttam a fényt az alagút végén, hogy akkor lassan be lehet állni mindkét kocsival. Erre megjött egy ismerős, hogy "ahogy a nejed kérte, áthoztuk a bringás utánfutót"...
De egy ilyen sátras utánfutó méretűt, bakker!
Kezdődött a puzzle level 99, de megoldottam.
Félelmetes, hogy a garázs/tároló csak 50 nm, plusz van egy 10 nm-es bringatároló, plusz egy 8 nm-es szerszámos faház, plusz egy a garázs felett padlás és lassan nem fér el a sok lom...
-
Bujdy81
aktív tag
UltraBalaton hármas váltóban megvolt. Sok szakaszban futottam a részem, futottam nappal, verőfényben a Badacsonynál, éjjel, Mordorban (Fenékpuszta->Balatonberény, építkezés, koromsötét), hajnalban a déli parton, kora reggel Sóstó után, kora délelőtt Füred előtt. Azt kell mondjam, szép ám a Balaton is!
Nekem 80 km jutott a 222-ből, másik srácnak is 80, harmadiknak a többi. Ő volt a beugró.
Hogy mennyire nehéz? Tavaly bő 29 óra alatt toltam le 110 km-t, most 26,5 óra alatt 80-at. Ég és föld! Ez kb. szanatórium volt tavaly után, pedig most mindketten (tavaly a másik 80-as sráccal mentünk) gyengébbek voltunk, mint tavaly. Ezek alapján el nem tudom képzelni, mennyire durva lehet egyéniben, pedig már kipróbáltam egy-két hülyeséget!
Jövő szombaton pedig következik a szezon csúcspontja az UltraBalaton Trail! 110 km terep a Balaton felvidék mesés tájain! Reggel hétkor, kvázi hajnalban van a rajt és másnap érünk be (mármint mi, nem az élmezőny!
). Füreden a Tamás-hegyi keresztről visszanézni az éjszakai Balatonra szintét durva! Fotózni nem tudok, de nem is nagyon lehet visszaadni...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
cyberde #77030 üzenetére
Az ilyen "részegen buliztunk" sztorikról mindig az jut eszembe, hogy volt egyszer, még a Nevermind megjelenése előtt egy noname zenekarnak bulija egy pesti klubban. Bizonyos Nirvana lépett fel, elvileg 14 (tizennégy) ember előtt. Na, abból a 14-ből a visszaemlékezések szerint előkerült már legalább négy ember, aki azóta zenész lett, vagy már az volt. Amikor kérdezték a hívő újságírók, hogy "és, és milyen volt a NIRVANA?", mind a négy azt válaszolta, hogy "annyira részeg voltam, hogy semmire sem emlékszem"!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- OnePlus Watch 2 okosóra makulátlan állapotban
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest