- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
-
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #129995 üzenetére
Itt valamennyire látszik, a kormány közepénél ott a cyclocross fékkar, azon túl meg nagyjából senki földje, holt teher. A gyerekülés miatt most szabadonfutós single speed, de lassan visszarakom a fix fogaskereket, kinőtte a fiam is már a gyereküléses korszakot, és sajáttal tekerészik, ha néha jut rá idő.
-
WiZARD
addikt
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #129985 üzenetére
"ez idő alatt 5337 kWh került az akku a 2021.11-2022.08-ig." Igen, ez csak egy szám. Erre jön a töltési veszteség, meg az, amit nem az akku töltésére használt a kocsi, amíg töltőn volt. Legyen az pl. Sentry használat.
Viszont a napelem termelését a bruttó fogyasztára kell tervezni, mert minden áramot meg kell termelni, amit fel fog használni a kocsi.
Plusz készülnöm kell a havi szaldóra is, mert decemberben is meg kell tudni tölteni a kocsit, amikor sokkal kevesebb a napfény (cserében a medence is kevesebbet eszik)!
-
WiZARD
addikt
válasz
Jahno #129982 üzenetére
nettó 51.9 kWh az akku kapacitása
tegnap 5%-ról kezdtem tölteni, 100%-ra töltöttem
ehhez 3 óra 6 percen keresztül 26A-rel töltöttem, átlag feszültség 225.57V volt
majd 5 óra 50 perc alatt 25A / 227,67VRád bízom a számítást, hogy hány éves a kapitány, de a sört nem szeretem, neked viszont hiányozni fog
Hogy a kivételnél mennyi a veszteség és mennyi megy hajtásra azt nem tudom, ott a fogyasztásban benne van ez a veszteség úgyis, nincs értelme szétbontani.
-
WiZARD
addikt
válasz
Bujdy81 #129984 üzenetére
Az első 23582 kilométert garázs nélkül tettem meg, ez idő alatt 5337 kWh került az akku a 2021.11-2022.08-ig.
Azóta van garázs, így 12703 km-re 2542 kWh ment bele.
Töltési veszteség miatt ezeket lehet azzal még felszorozni.
Felfűtés töltőről nem nagyon volt, mert a pennynél töltöttem és utána a parkolónkban álltam. Viszont amíg ingyen volt a supercharger addig volt elég sok(~100 alkalom) akku felfűtés a töltéshez.Chill módban 1x volt 1 napig, de az nem nekem való.
Autópálya tempomat 150 volt amíg engedte az AP, mióta vision only azóta 140 -
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #129979 üzenetére
Na, akkor azt nézd meg, hogy mennyit eszik a hálózatból az autó. Vedd bele az indulás előtti felfűtést töltőről, meg minden egyebet és azt oszd el a megtett távval. Aki nem külön fűtött garázsból indul, senkinek nem jött ki 24-25 kWh/100 km-nél jobb a Model 3-mal sem...
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #129979 üzenetére
Most megnéztem mi alapján számolhatja a Teslafi ezeket, és lehet nincs is annyira távol a valóságtól.
Tudja a feszültséget és a töltőáramot ebből számolja a felvett energiát, és az autó megmondja mennyi került az akkuba. A kettő különbségéből pedig tényleg 95% környéke jön ki.Elvileg érdemes minél nagyobb árammal tölteni, annál hatékonyabb, mert 300W körüli fix fogyasztó megy töltés közben.
(Nekem jelenleg csak 1 fázis 32A töltő van, és a villanyszerelő még mindig nem jött kicserélni a kismegszakítót. Így most 20A kismegszakító van előtte. Télen hidegben bírta tartósan a 26A-t, tegnap 3 óra után leoldott, szóval most max 25A
Majd lesz 3x16A neki valamikor...) -
WiZARD
addikt
válasz
Bujdy81 #129978 üzenetére
Nem, teslafi 94-95% körüli hatékonyságot szokott írni, nem tudom mennyire valós, de legyen 90%.
Most hétvégi országutas 265km körön 12.9 kWh/100km volt az átlagfogyasztás. (+2.5 nap szállodai parkolóban Sentry még 10 kWh volt)Amúgy a teljes átlagom 17 kWh/100km (36k km)
(tervezem hogy valami fogyasztásmérővel külön mérjek 1-1 fogyasztót, most csak a 3 bejövő fázison van egy Shelly EM3)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #129962 üzenetére
Holnap után elvileg termel, mert már minden megvan, csak kapacitást bővítettünk. Szóval engedély, oda-vissza mérő óra, minden van.
Csak nem 6000 W lesz a csúcstermelés, hanem 15000WAmi kell is, mert ezzel elvileg 8 MWh/év-ről kb. 19-21 MWh/évre ugrunk és a Tesla meg fog enni kb. 9MWh-t. És akkor a szauna még sehol...
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #129965 üzenetére
Bödön hangzás még érthető is lenne, de azt sem illik előadni. Groupamában tető ahogy hajlik pont kiadja az ívet és semmit nem foglalkoztak azzal, hogy hol mennyire lesz visszhangos. Küzdőtér egy része konkrétan szar. Gyanítom MVM is ilyen, ezek focistáknak vannak és nem koncertre. Gyász. Rammstein van ja.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #129948 üzenetére
Kolegám volt valamin, ami ott volt, azt mondta, elég vállalható a hang, de az egy ~20K fő befogadására alkalmas izé, szóval ha kicsit van csak bödönhangja, akkor az érthető és akár okés is lehet.
Idén nekem eddig Rammstein, Depeche Mode és Guns 'n' Roses van meg - már úgy értem, hogy ezekre van jegyem. Tartalmas július lesz.
-
WiZARD
addikt
válasz
Bujdy81 #129953 üzenetére
Mert q drága, és nekem annyit nem ér az a plusz amit nyújt.
Azt is üríteni/tölteni kell, lehet nem 2 naponta csak 6 naponta azon túl sokat nem tesz hozzá.Nálunk naponta minimum 1x de inkább 2x (vagy 3x) megy körbe az étkező/konyha/előszoba részen. Kb ahányszor valamelyik gyerek eszik
Amazon:
Igen, áfás árak vannak fent.
16% áfával szerintem nem fogod megkapni, mert ha beállítod hogy Magyarországra kell postázni akkor vagy 27%-al számolnak ahogy Samott is írja (és így az ár is változik), vagy cégre áfa nélkül (céges accounttal eleve áfa nélküli árakat mutat).
Nekem van céges regisztrációm, így áfa nélkül vásárlok, és egész korrekt számlát adnak. -
Bujdy81
aktív tag
Na, végre szerelik a napelemet, meglesz elvileg a projekt 03.31-ig!
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #129958 üzenetére
Tényleg nem látszik
Meg elég kicsinek tűnt a fogaskerék
-
Samott
addikt
-
Bujdy81
aktív tag
Amazon de-n ÁFA-s cuccok vannak fent? Ha onnan rendelek cégre, az hogyan könyvelődik vajon ?Tehát ha 1099 EUR egy cucc, akkor az, 16% ÁFA-val számolva 947 EUR+ÁFA. Kérdés, hogy az Amazon.de ad-e olyan számlát, ami alapján itthon is be tudom tenni a könyvelésbe?
-
Grillo
őstag
válasz
A. Crowley #129947 üzenetére
Az durva, bár nálam is kezdi túlnőni az anyját, 14 lesz idén.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
fatpingvin #129926 üzenetére
Nekem négy gyerekem van, akik mezítláb járnak a lakásban. Aztán felmennek az ágyra. Szóval, igen, pormentesnek kellene lennie a háznak, asszonynak ez elvárása. Magával szemben. Vagy támogatom a munkáját egy robotporszívóval, vagy neki kell kb. minden nap porszívózni...
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #129947 üzenetére
Én is nézegetem a cube-okat. Jók azok. Majd érdekel tapasztalat, hogy hogy jön be nekia 1x hajtás
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #129946 üzenetére
Pantera, Mötley Crüe útbaejt minket is, meg ahogy fent írtuk még sokan mások, de azért egy olyan rendes fesztivál kicsit más, mint itt egy estés buli valami stadionban. MVMben még nem voltam, de annál is lesz rá egy söröm, hogy hangosítás szempontjából tömény szopó
Fesztiválon betévedsz valami kis sátorba és felfedezel egy ismeretlen bandát, hát ja, csak kicsit más az egész.
-
npera
addikt
Wizard, a macskák elriasztására neked egy 12 gauge perimeter alarm kellene. Ha a macska megbotlik a drótban, akkor elműködik a 12-es patron és a macska el fog szaladni. Bónuszként te is kapsz akusztikus visszacsatolást, hogy a macska el lett szaladva.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129937 üzenetére
-
-
npera
addikt
válasz
fatpingvin #129937 üzenetére
A kedvencem a KV a sarokban.....
-
npera
addikt
Barkácsoláshoz jótanács...
-
npera
addikt
Mockupolok ide-oda...
-
npera
addikt
Lehet bemodellezem az AOS vázat is, aztán akkor tudok virtuálisan tervezni bele. Hmmmm......
-
eattila
őstag
Mivel a leany nincs itthon tegnap este ota, 1-re beterveztem egy jo kis tekerest. Sajnos egyedul, mert az osszes cimbimnek mas dolga volt. Ekkorat meg itt nem mentem. A sokaig mellettem alacsonyan szallo hejja poen volt. A hirtelen felbukkano nemetjuhasz annyira nem. De nem jott utanam.
Igy 40k meg apro lett a vege. Nem tul gyorsan, mert neha jott szembe a szel is. -
Bujdy81
aktív tag
Kéne venni egy robotporszívót, mert anya is elkezdett dolgozni és nincsen ideje folyamatosan takarítani.
Néztem, hogy pl. egy Roborock S7 Max a dokkolóval 599.000 Ft. Annyiért veszek egy indiait, aki minden nap felporszívóz, basszus!
De komolyra fordítva: kinek, milyen robotja van, mennyire elégedett vele, használjátok-e felmosásra is?
-
npera
addikt
-
Sipi-
őstag
Ha a 9. kerületben parkoltok este 6 után, akkor figyeljétek nagyon a táblákat, mert megszórták az utcákat "várakozni tilos 18-7 között, kivéve lakossàgi engedéllyel". Van ahol csak 3 autônyi hely ilyen, de pl. a Tűzoltó utcán a fél utcaszakaszok egyik oldala ilyen.
Telex szerint hétfőtől büntetnek is majd érte. -
Jahno
veterán
válasz
-igu- #129902 üzenetére
Rockmarathont megcsinálták vízparton, de az is kicsit kinőtte magát. Csúcsidőben is volt parkolóhely a faluban, házakból meg ablakon kifelé árulták a sör/jéger/fröccs kombót teljesen korrekt áron, jéghidegen. Lehet idénre még nézek egy hasonlót, ha már beszéltünk róla.
Júliust iktatom.
-
npera
addikt
Ha illusztráció kedvéért egy Mamba F405 mini stacket szétpakolok az első és a harmadik helyre, akkor látszik, hogy mennyi hely van a vázban.
-
npera
addikt
45A-es jobban elfér
-
npera
addikt
-
-igu-
veterán
válasz
npera #129904 üzenetére
nincs ezzel semmi baj
nálam az a mondás, hogy mindegy, hogy 0.1 mm vagy 5mm - ha elfér, akkor elfér
nem mindig szoktak ezzel szeretni, főleg, ha vmi ketszidrága szerszámmal siklok az edzett satupofák fölött - amíg nem szikrázik, teljesen mindegy, mennyivel vagyok fölötte -
npera
addikt
Passzentosnak tűnik... 90-fokkal elfordítva pont befér a betáp két padja a standoffok között.
Berajzolom a 45A-es kisebbet is, az talán jobban elfér....
-
-NoVa-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #129899 üzenetére
Mint az első Szigetek valamelyike, most meg már tömeg és por van, nekem az dulván le tudná húzni a hangulatot. Erre felénk a Fezen hasonlít, érdekes kajaválasztékkal, mikor annó voltam akkor megfizethető is volt és bódékból éttermi színvonalat mértek, gyerekeseknek kihelyezett bölcsőde, elviteles fröccs, meg ami kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!