Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Aktív témák
-
qestion
aktív tag
válasz
matekmatika #395 üzenetére
bogarászni lehet persze, csak lehet, hogy konkrét példákon gyorsabb és hatékonyabb lenne..
-
qestion
aktív tag
válasz
matekmatika #392 üzenetére
Nem tudok semmit, csak azt, hogy napokon belül kennem-vágnom kellene a makro készítést.
Tudnátok segíteni, hogy kezdjek neki? -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #382 üzenetére
Visszavonom, ha tudtam volna, hogy ilyen sokáig tart összedobni, akkor fel sem vetem az ötletet.
-
Renegate
csendes tag
válasz
matekmatika #382 üzenetére
ok, akkor összerakok egy táblázatot s vhogy közzéteszem
-
Renegate
csendes tag
válasz
matekmatika #375 üzenetére
sorra a válaszok:
- a táblát sajna nem tom belinkelni, mivel oian adatokat tartalmaz, ami személyes jellegűek / nem az én adataim, hanem 3. személy adatai./
- én a dolgot alapvetően egy ciklusbvan tudom elképzelni.
mégpedig oi modon, hogy a 1. munkalap A3 /majd A4-A5/ értéké/ei/t sorra beolvassa a 2. munkalap A1ébe, majd ha ez megtörtént,akkor a 2. munkalaprol lekéri azt a bizonyos adatot/adatsort amit majd az 1. munkalap mondjuk B3 / majd B4-B5 / cellájába ir be.
miután a dolog megtörtént jöhet az A4es stb.
- a 2. munkalap A1 cellája határozza meg h mit kell visszairni az 1. munkalaphoz
- a kérdéses adatok egy 1200 személyt tartalmazó adathalmazbol kerülnek ki..
igy ezt beirogatni kicsit huzos lenne.
egyenlőre ennyi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #374 üzenetére
szerintem csak arról van szó, hogy egy más lapra hivatkozó függvény kell, a mostani pedig nem ilyen a táblájában. nem az A3-at akarja feltölteni szerintem, hanem B3-at.
de lehet, hogy megint egy hetet várunk az igazságra.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #374 üzenetére
Vagyishogy, miért ne lehetne, de buta vagyok. Ez itt a makro topic és nem az excel. Vagyis az excel beépített függvényeivel ilyet nem lehet csinálni de makróval igen. Hiszen abban nem egyszerre hajtódnak végre a függvények, vagyis az utasítások, hanem egymás után.
Viszont jó lenne tudni az 1. munkalap A3-as cellájának értéke milyen módon határozza meg konkrétan azt az értéket amit aztán vissza kell írni.
[Szerkesztve] -
MartinIsti
csendes tag
válasz
matekmatika #365 üzenetére
Nem vagy egyedül, én sem.
Pedig megpróbáltam! 3-4-szer is végigolvastam, de mikor a második munkalap elsőre való visszahatásáról van szó, onnantól tök sötét. -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #359 üzenetére
Közben magtaláltam: Replace(''valamiben'', ''valamit'', ''valamire'')
-
gergod
tag
válasz
matekmatika #358 üzenetére
Nem kell, hogy tudja melyik sor kell, az X es Y koordinatak alpjan, pontosan meg kellene tudni mondani neki, hogy hol all a kurzor.
Nem teljes sort akarok kijelolni, hanem csak mondjuk 15 egymas utani betut, de nem lehet belekattintani, hogy shift+nyilakkal lehessen kijelolni. nem tudom erted-e. Olyasmit szeretnek, mint pl itt a forumon a nevedet az avatarod alatt kimasolja a makro egy munkafuzetbe. Azzal a kulonbseggel, hogy az a bizonyos 15 karakter mindig pontosan ugyanott van a weblapon, es a scrollozas nem szol bele a dologba.
Sot most latom csak, az is eleg lenne nekem, ha azt tudna a makro, hogy egy bizonyos ponton duplaclick-et csinaljon. -
shev7
veterán
válasz
matekmatika #352 üzenetére
Mily meglepo
ActiveCell.Row illetve ActiveCell.Column -
warmaster
aktív tag
válasz
matekmatika #326 üzenetére
Szia!
A keres függvény nem volt jó, mert azt a VB nem ismerte fel, de az InStr tökéletesnek bizonyult.
Köszi a segítséget.
Azért leírnám miért is kellett nekem.
A teljes sor úgy néz ki :
Mid(megjegyzes, InStr(1, megjegyzes, ''109''), 10) -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #330 üzenetére
activate
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #329 üzenetére
khm.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
matekmatika #326 üzenetére
Tulajdonképpen milyen idióta volt az aki kitalálta, hogy a függvényeket úgy fordítsuk le más nyelvre, hogy utánna az angol változat már ne működjön?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #322 üzenetére
bár nem értem mit is értesz ''ugráltatás'' alatt (mármint mitől lenne ez ugráltatás), de itt van vmi, ami segíthet:
[link]
ha jól sejtem variánsos tömb vagy numerikus tömb kéne neked. persze én inkább beírnám egyenként a célfülbe a dolgokat mikor loopol. ha nem select-eled a fület hanem csak sheets(''összegzés'').cells(i,1)=''mittomén''-ként írod be nem telik el több idő.
btw: tömbre van egy gyakorlati példa is, itt: [link] (szuper)
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #321 üzenetére
Persze megcsinálhattam volna úgy is, hogy megnéz egy munkalapot, majd beírja az új munkafüzetbe, visszajövök a következő munkalapra, kiolvasom, vissza az újra...stb, csak nem akarom annyit ugráltatni. Inkább először begyüjteni az adatokat, majd a végén egyszerre kiírni a másik munkafüzetbe.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #319 üzenetére
mit szeretnél pontosan?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #316 üzenetére
látod ez lehetséges. a cdec azért volt benne, hogy ha 01 szerepel. azt meg se néztem mit csinál ha szöveges munkalapnév is van. arra figyelj, hogy megeszi-e az isnumeric, ha 01 a lapnév. ha nem, akkor cdec is meg isnumeric is kelleni fog.
meg a változókkal se akartam hekkelni azért maradt a select. várható volt, hogy kiokosítod
nemtom én sem pontosan mi a különbség, én mindig sub-ot használok, a function-t csak kisebb, ismétlődő rutinokra. meg azt tudod munkafüzetben, képletként használni. többet én se tudok, majd csak megvilágosít vki minket... -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #315 üzenetére
Bár most hogy jobban megnézem az
If cdec(Worksheet.Name) < 31 And cdec(Worksheet.Name) > 0
sorral lehet ezt szeretted volna szűrni, de nem jó így mert ha olyan munkalapot szúrok be, amelyik nem hozható numerikus formátumra akkor ennél a sornál kiakad.
Ezért egy picit alakítottam rajta:
Sub x()
For Each Worksheet In ActiveWorkbook.Worksheets
Set nev = Worksheets(Worksheet.Name)
If IsNumeric(Worksheet.Name) Then
nev.Cells(1, 1) = Worksheet.Name
End If
Next
End Sub -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #312 üzenetére
kicsit máshogy is lehet...
Sub x()
For Each Worksheet In ActiveWorkbook.Worksheets
If cdec(Worksheet.Name) < 31 And cdec(Worksheet.Name) > 0 Then
Worksheet.Select
Cells(1, 1) = Worksheet.Name
End If
Next
End Sub
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #290 üzenetére
activeworkbook.path / .name / .fullname
ezekkel tudsz játszani (hosszak ilyesmi), szerintem relatívot nem ismer. aztán lehet mégis...
esetleg még if fileexists(''D:\bla\bla.xls'') then
...
else
...
end if -
szabi244
csendes tag
válasz
matekmatika #286 üzenetére
aha
én is így gondoltam, hgy végső esetben így oldom meg. Na megpróbálom így.
Köszi -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #288 üzenetére
megerősítem, nálam is műxött rendesen
-
rdi
veterán
válasz
matekmatika #220 üzenetére
Ez a hiba megoldódott nálad?
-
szabi244
csendes tag
válasz
matekmatika #277 üzenetére
köszönöm szépen az értékest!
Még anni gondom lenne, hogy az E-mailbe egy táblázatrészt kellene küldenem.
Ki is tudom jelölni, a megfelelő részt, de nem tudom hogyan kell ezt beilleszteni az E-mail body részébe.
mert ha ezt írom (objItem.Body = ''ez meg az üzenet'') kiírja a szöveget
ha ezt (objItem.Body = valtozó ) akkor meg kiírja a változó értékét.
nekem meg formázott táblázatot kellene küldenem, de nem tudom, hogy milyen objektummal tudnám ezt megcsinálni.....
üdv. szabolcs -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #281 üzenetére
aha. klassz. ki kéne próbálni.
na majd csütörtökön, vagy a hétvégén -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #279 üzenetére
én csak rámutatni a g....ségre, hogy office programcsomag, bár lehet egyébként, hogy a thundirbirdot éppen meg lehet hívni ..
Csak én nem tom hogyan ? -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #277 üzenetére
Klassz. respect.
És akinek nincsenneki ótlukja ? -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #261 üzenetére
az nem a vb editorban kéne legyen? legalábbis xp-ben ottan vagyon... vagy rosszul értem és nem a kódot akarod aláírni, hogy ne sírjon a biztonság miatt?
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #261 üzenetére
Senki?
-
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #251 üzenetére
Gondolom a mentés függvénynek van valami paramétere, amivel ezt el lehet intézni.
Azt sajnos nem tudom, hogyan lehet automatikusan induló makrót csinálni, feltehetõleg valami speciális eseménykezelõnek kell beállítani (Workbook_OnLoad vagy ilyesmi)
Sajna se windózom se excelem -
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #249 üzenetére
Hülye msdn valamiért nem jön be firefox és linux alatt, de valami ilyesmi:
set fso = createobject(''scripting.filesystemobject'')
set f = fso.getfile(''mentes.xls'')
if (Now - f.DateLastModified > 7)
then
<ide jön a mentés>
endif -
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #247 üzenetére
Nem excel-specifikus megoldás: a Scripting.FileSystemObject segítségévél le tudod kérni a fájlinformációkat. Innen már gondolom menni fog.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #243 üzenetére
bp.Range(Cells(Cells(i, 21), 2), Cells(Cells(i, 21), 4)).Select?
nem próbáltam ám csak tippelgetek
vagy ez az aktív sheet celláinak értékét hozza ilyenkor?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #241 üzenetére
pontosan melyik sornál áll meg?
-
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #239 üzenetére
És ha programból átváltasz a másik sheetre megcsinálod a törlést aztán visszaváltasz?
Vagy muszáj kijelölést csinálni a törléshez? Nincs valami közvetlen mód erre, pl. Range.Delete ?
Ezek csak tippek, majd az excel szakértők megmondják... -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #228 üzenetére
activeworkbook.close savechanges:=false
vagy vmi ilyesmi ha nem műx kinézem valahonnan de így emlékszem.
a másikra: feltételezem ugyebár alapból vbs scriptként funkcionált, szal valami exit sub kéne helyette ha mindenképp hű akarsz maradni az eredetihez. -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #223 üzenetére
én egyszer próbáltam meg az outlookban makrózást de az a gyökér még az adott mappában lévő elemeken is csak sokadszorra tudott loopolni... úgyértem vmi alap dolgot akartam, hogy minden elemet helyezzen át és ugyan minden futtatáskor áthelyezett valamennyit, de nem mindet. ha újra futtattam megint átlapátolt egy keveset. elég hulladék.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #220 üzenetére
tán ez segít: [link]
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #217 üzenetére
van egy ilyen, küzdöttem vele régen:
ActiveWorkbook.SendMail Recipients:=''lapa''
az volt a baj, hogy a beépített spammelésgátló (tán az outlookban) kirak egy dialógusablakot, hogy ''egy program szeretne emailt küldeni az ön nevében...'' no ezen nem tudtam túljutni. talán szerencsésebb vagy mint én és találsz vmi megoldást a dialógus letiltására a neten, nekem nem sikerált. mivel a program amit futtattam a szerveren egy-másfél órán keresztül kért le adatokat az sql szerverről, belőttem egy ütemezett feladatnak hétköznap 03:00-ra az output meg fájlként lett elmentve.
ofkorze még vmi olyasmi is volt, hogy az outlook címjegyzékében is benne kellett lennie az emailcímnek ha jól emlékszem, szal több, mint gáz...
[Szerkesztve] -
Tig
csendes tag
válasz
matekmatika #207 üzenetére
Tehát mondjuk:
X emberke xls füzete tartalmaz 12 hónapot, minden hónap sheet, soronként mutatja a napokat, oszloponként a szedett, alma, körte, szilva mennyiségét. tehát van egy ''2006 kiss. jános.xls'' (meg még 20 név) és ezekből kellene riportokat készíteni. Pl.almából 2005.01.05-2006.06.07 időintervalluban mennyi almát szedett kiss jános, vagy az összes a névsorban szereplő emberke összesen... Ezt mondjuk 1 ''összesen.xls'' -ben összesítve megadi. De mindenparaméret (időintervallum, gyümölcs) változhat az összesíteni kívánt xls-ben. Nem tudom érthető voltam? -
Tig
csendes tag
válasz
matekmatika #207 üzenetére
minden X névhez ugyanaz a felépítésű xls munkafüzet tarozik. Ugyanaz az oszlop szám, ill beosztás, de a sorok száma változik attól függóen, ki hány napot dolgozott.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #203 üzenetére
valasz = msgbox(''kérdés szövege'',vbyesno+vbquestion,''cím'')
if valasz = vbyes then
else
end if
ha az msgbox-ot elkezded írni zárójel nélkül felkínál pár lehetőséget:
vbyesno = nem - igen
vbokonly = csak ok
vannak vmi defaultbuttonok is de azzal én nem küzdöttem, nemtom mik lehetnek de feltételezem kusztom feliratok.
a + után
vbcritical = piros x
vbinformation = i betű
vbquestion = kérdőjel
vbexclamation = felkiáltójel
persze az értékeket is beírhatod, csak az nem annyira beszédes. akkor + sem kell közé, mert decimálisos vagymi. egyszerűen összeadod a gomb meg az ikon értékét.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #198 üzenetére
igen, bocs ezt beírhattam volna. a másodikban egyszer kell csak megmondani neki melyik munkalap, utána bárhol használhatod a rövid nevet, nem csak with - end with között. ha van időd olvasgatni volt egy ilyen korábban: [link] a feladat az volt, hogy random számok tartományából válasszuk ki a második legnagyobbat. vb editorban megnyitva nézd végig butától szuperig, van benne pár hasznos...
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #193 üzenetére
mondjuk aktuálisan nem feltétlenül rövidebb, de elegánsabb:
Sub agentx()
With ActiveWorkbook.Sheets(''Sheet1'')
.Cells(.Cells(1, 2).Value, .Cells(2, 1).Value) = .Cells(1, 1).Value
End With
End Sub
'---
Option Explicit
Sub agenty()
Dim shitegy As Worksheet
Set shitegy = ActiveWorkbook.Sheets(''Sheet1'')
shitegy.Cells(shitegy.Cells(1, 2).Value, shitegy.Cells(2, 1).Value) = shitegy.Cells(1, 1).Value
End Sub -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #195 üzenetére
de csak ha abbahagyod a paralell taskingot (úgyértem a linkelést)...
ha van még valami akkor ott folytassuk inkább ha a feladat is ott van.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #190 üzenetére
Cells(Cells(14, 3).Value, Cells(16, 5).Value) = Cells(22, 5).value
egyébként meg minden cells-et egészíts ki:
activeworkbook.sheets(''egyik'').cells(.....
és akkor menni fog szerintem. akkor selectelni se kell a lapokat, drága a processzoridő... -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #189 üzenetére
Pedig ennél jobbat nem tudok kitalálni, bárhogy is próbálkozom, hasonlítgatom itt több példaprogrammal. Ennek tökéletesnek kellene lennie, mégsem müxik. Saját munkalapon tökéletes, de másik munkalapról nem tudom elindítani
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #186 üzenetére
szerintem nem kell lefordítani r1c1 hivatkozásra, elég lenne így is:
cells(cells(14,3).value,cells(16,5).value)=''új adat''
remélem ez volt a kérdés. -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #184 üzenetére
hát sokszor elolvastam és próbálom felfogni... nem lehetne úgy megoldani, hogy egy plusz oszlopot teszel bele a gépek adataihoz, ami 0 vagy 1 attól függően, hogy a gép ''aktív''-e vagy sem? akkor elég lenne mindig egy új sorba írogatni az új gépeket. vagy rosszul gondolom?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #182 üzenetére
nem igazán értem hogyan jutsz el idáig. részleteznéd mit szeretnél? hátha van vmi egyszerűbb megoldás. btw: hátulról a 3. sor elég bátor...
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #180 üzenetére
Igaz 4 órámba telt, de megvan.
Erre gondoltam:
Sub Rögzítés1()
'
' Rögzítés1 Makro
' Rögzítette: matekmatika, dátum: 2006.03.10.
'
' Billentyűparancs: Ctrl+t
'
Range(''A176 : B187'').Select
Selection.Replace What:=Cells(190,1), Replacement:=Cells(190,2), LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
End Sub
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #177 üzenetére
kijelöl majd ctrl + h
előtte fent jobb gomb --> visual basic eszköztár kijelöl --> record gomb
[Szerkesztve]
Aktív témák
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Óra topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple AirPods Pro 2. generáció
- Apple iPhone Air, 256GB, fekete színben
- Bomba ár! Panasonic FZM1-3 Tablet - i5-7Y57 I 8GB I SSD, Adapter, Akkumulátor nélkül
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest