Hirdetés

Aktív témák

• matekmatika

tag

válasz lapa #183 üzenetére

:) Bátor? Nem én csináltam, hanem a makrorögzítő :)
    Szóval, megpróbálom még érthetőbben. Van egy munkalap amelyen gépek gyári számai, leltári számai, stb. szerepelnek. Az elrendezés most lényegtelen.Illetve van egy másik munkalap, ami végül is a munkafüzet főlapja. Itt tudom kiválasztani különböző kategóriák szerint a már említett másik munkalap éppen aktuális cellaadatait. (Pl. csak valamelyik géptipus összes darabját, persze a már említett számokkal, vagy egyébb szűrés szerint (pl.adott csarnokban milyen gépek vannak) stb. Ez már kész van és tökéletesen működik. A probléma ott kezdődik, hogy ha valamelyik gép elromlik és le kell cserélni másikra. Ekkor ugye megváltozik az adott helyen levő gép minden adata.
    Ezt látszólag egyszerűen meg lehetne oldani mondjuk a ctrl+h (keresés-csere) kombinációval, csak azért nem kivitelezhető, mert több olyan gép is van amelyiknek eredetileg sincs pl. gyári száma. Ezek nálam a táblázatban ''0''-t kaptak. Na mármost ha egy olyan gép kerül a rossz helyére amelyiknek van olyan adata, ami az előtte lévő meghibásodottnak nem volt, akkor ezzel a ctrl+h kombinációval az összes olyan cellát felülírom amelyikben ''0'' volt. Na meg persze kicsit fapados is lenne így csinálni.
    Ezt úgy próbálom megoldani, hogy a főlapon választókapcsolókkal, ill. legördülőlista segítségével, létrehozok egy cellahivatkozást, amely pont arra a cellára mutat amelyben az adatot ki szeretném cserélni. Ez is meg van. A példában ez lenne az ''AF2''. Ezenkívűl szintén a főlapon egy beviteli mezőbe kell beírni azt az adatot amelyre ki szeretném cserélni a régit. Ez lehet bonyolultnak tűnik, de csak két kattintás + beírom az adatot. Na itt akadtam el. Adva van a cellahivatkozás is, és az adat is, de nem tudom hogyan íródjon be. Makrorögzítővel vágólapra tettem a cellahivatkozást, átmentem a másik munkalapra, ahol a gépek adatai vannak, a NÉV mezőbe ctrl+v majd ENTER, így kijejöldött a cella amelyiket módosítani szeretném, vissza a főmunkalapra, a beviteli mezőbe beírt adatot kijelöl, majd ctrl+c, vissza a géplistás munkalapra, ctrl+v és ENTER.
    A parnacsgombhoz pedig hozzáadtam ezt az elkészített makrót. Ezt copyztam be az előző hozzászólásomban. De nem jó mert hibaüzenettel leáll.
    Remélem így már kicsit érthetőbb voltam :)

Aktív témák