Hirdetés

Aktív témák

• matekmatika

tag

válasz lapa #185 üzenetére

Hát nem tudom, és akkor mi lesz a rossz gép adataival, amit törölni kellene. Meg így rohamosan meghízna a táblázat.
    Amit végül is szeretnék, abszolut leegyszerűsítve: Adott egy adat egy cellában, ezt az adatot valahogyan be kellene íratni - egy parancsgomb megnyomásával - abba a cellába, amelynek a hivatkozási helyét szintén tartalmazza egy cella.
    Az eredeti munkafüzet most benn van a cégnél, de készítettem valami lényegében ahhoz hasonló, persze ez sokkal egyszerűbb. Gép is több van, azok csoportok szerint vannak rendezve, és általában adat is 3 van hozzárendelve minden géphez. De a lényeget jól mutatja ez is.
    A főoldalon választókapcsoló segítségével kiválasztom melyik gépről van szó (a kapcsolók linkedCell-jei a gépek munkalapon van. Illetve szintén a főoldalon kiválasztom hogy milyen alkatrészének a milyét szeretném megváltoztatni.(leltáriszám, vagy gyáriszám). A gépek munkalapon, ezek adatok alapján az E20-as cellába meghatározom azt a cellahivatkozást, ahol az adatot módosítani szeretném.
    Azt az adatot amire módositani szeretném a cella tartalmát a főlapon egy beviteli mezőbe írtam, LinkedCell-jét az egyszerűség kedvéért szintén a gépek munkalapra raktam a kikeresett cellahivatkozás alá.
    Szóval ott van, adott a beírni való adat, és egy hivatkozás ahová való lenne. De hogyan?
    [link]

hopp a parancsgombot lehagytam, de a lényeg látható a táblázaton igy is

[Szerkesztve]

Aktív témák