Hirdetés
- Garry84: Sumák aprós?
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
matekmatika
tag
válasz
MartinIsti #350 üzenetére
Próbálom felfogni amit írtál, de nem egészen sikerül
Szóval azokat a sorokat törölnéd ahol mindhárom oszlopban ugyanaz az érték van? Mert ha igen akkor:
For i = 1 to x {x:ahány sorod van}
If Cells(i,1)=Cells(i,2) And Cells(i,1)=Cells(i,3) Then {feltételezve, hogy az 1.,2.,3. oszlop}
Rows(i,i).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
End If
Next i
Ha nem erre gondoltál fejtsd ki mégegyszer
A másik:
Cells.Find(What:=''keresett karaktersor'', After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
, SearchFormat:=False).Activate
A ''keresett karaktersor'' helyére beírt (változó is lehet, tehát mondjuk egy másik cella tartalma, amihez hasonlítani szeretnéd)karaktersorozat a keresési érték, és ha talál a munkalapon ilyen sorozatot akkor ebben az esetben kijelöli. De tehetsz vele mást is, mondjuk törölheted
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
MartinIsti #348 üzenetére
a 2.-re:
Ha az fkeres utolsó paraméterének hmis-at vagy 0-t adsz akkor csak teljes egyezöségnél lesz találat részlegesnél nem.
a 3.-ra:
Én itt is az fkeres-t szoktam segitségül hivni,mégpedig úgy, hogy az ismétlödö cellák oszlopa mellé beszúrok eg üres oszlopot a következö függvénnnyel:
fkeres (a1,a2:a100,1,0) ez van pl az elsö sorban ha az ismétlödö oszlop az A, 100 sor van és a második sor igy néz ki: fkeres (a2,a3:a100,1,0)
Az utolsó sorba pedig már nem kerül a képlet, hiszen azt nincs hol keresni.
És ahol ez a képlet eredményt ad vissza, azokat a sorokat törlöm, a végére minden 1x marad meg, utána törlöm az fkeres-es oszlopomat. -
MartinIsti
csendes tag
válasz
MartinIsti #346 üzenetére
Jól elbeszélgetek magammal, de találtam is megoldást a gondomra
If InStr(Cells(x, 1), ''2103'') > 0 Then
Pont ilyesmit kerestem. Hátha másnak is segít, aki hozzám hasonlóan kezdő, és nem ismerte ezt a módszert. -
mahatma
aktív tag
válasz
MartinIsti #337 üzenetére
köszi, elboldogulok az angollal, megnézem ezt az oldalt, köszi mégegyszer
-
matekmatika
tag
válasz
MartinIsti #311 üzenetére
Vagy én vagyok nagyon türelmetlen, vagy neked van igazad.
-
matekmatika
tag
válasz
MartinIsti #311 üzenetére
Szia. Nosza akkor egy neked való feladat
Adott egy munkafüzet, kb. 20-22 munkalappal. A munkalapok nevei az éppen aktuális napi dátum, napjai szerint lett elnevezve. Tehát elvileg 01, 02, ...30 vagy 31 esetleg 28
vagy 29, a hónap napjainak számától függően. A munkafüzet meg vagyon nyitva. Szépen sorba vagy aktívvá kell tennem a munkalapokat, mert szöszmötölni szeretnék makróval rajtuk, de ez nem nagyon tetszik, jobb lenne a jó bevált set megnyit=worksheets(''munkalapneve'') variáció. És akkor a bökkenők: a munkalap neve helyén használhatok-e változót, ha igen hogyan?, mert csak jobb lenne ezt egy ciklusban. (máshogy neki sem kezdenék) Igen ám de a munkalap nevei gykorlatilag nem számértékek, hanem szöveg. A másik probléma, hogy nem minden nap szerepel a munkafüzetben. A vasárnapok egyátalán és sokszor a szombat sem stb. Ha olyan munkalapot nyitnék meg, amely nincs, akkor hibaüzenettel le fog állni. Összességében tehát jobb lenne valami olyasmi, amely megnézi, hogy egyátalán milyen munkalapok vannak a munkafüzetben, és ezeket egy változóban kezelni tudja, vagyis majd én utána
Szóval?
Előre is köszi.
(persze másoktól is szívesen veszem) -
lapa
veterán
válasz
MartinIsti #308 üzenetére
én még nem próbáltam ilyesmit, de kósza ötlet:
vb editor súgójában AddressLocal Property. ahogy nézem ő szövegként kéri be a tartományt, ezzel lehet tudsz neki olyat gyártani amit szeretne. -
tom42
csendes tag
válasz
MartinIsti #304 üzenetére
Legy szives kuld el ha tudod a tom42king@yahoo.com vagy a tomtaylor@clicknet.ro cimre. Sajnos a konyvet nem tudom kikolcsonozni sem mert nem tartozkodom momentan az orszagban.
Koszi! -
Kituggya
csendes tag
válasz
MartinIsti #271 üzenetére
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, most próbálgatom. Én teljesen kezdő vagyok. A Visual basic editorban bemásoltam az egészet amit küldtél egy új modulba (insert module)
Utána Excelben futtatni akartam és azt írta, hogy nem tudja futtatni mert sintax error.
Rosszul csináltam.
(Van valami leírás vagy könyv erről?)
Köszönöm egyébként, hogy válaszoltás és segítesz. -
lapa
veterán
válasz
MartinIsti #265 üzenetére
Sub x()
Cells(3, 3).Value = Application.WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(1, 1), Cells(2, 2)))
End Sub
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S23 Kompakt csúcs, 120 Hz AMOLED, 50 MP Pro kamera 8/256 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U Akció! 11.10.2025-ig kedvezménes, 130.000ft-os áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest