Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
picsu
csendes tag
Szia Lapa!
Nagyon rendes vagy, hogy próbáltál segíteni....
Elvileg ha adatot akarok átvinni külső excel táblából az megy, csak az a baj, hogy mindet meg kell nyitogatni....
Ezzel van bajom ezzel a külső táblából való adatkivétellel...
Na még azért próbálkozom....
Valaki esetleg mégnem jutott messzebb.....
Utálok segítséget kérni...de most nagyon kelleneMelyik a kakukktojás? ARANY - PETŐFI - EZÜST
-
picsu
csendes tag
Lapa!
Felraktam egy új excelt és most működik!!
Azt írja:
Köszönjük, hogy minket választott!
Készen vagyunk. Összesen x fájlból importáltunk adatokat
Szupeeerrrr...
Na megvannak az adatok...
Egy utolsó kérdés! Ha olyan kellene, hogy egy szummát hozzon át, az is megy?
Pl: A1-A12-ig szumma..
[Szerkesztve]Melyik a kakukktojás? ARANY - PETŐFI - EZÜST
-
-
picsu
csendes tag
Lapa!
Na ez az elhelyezéses dolgo menni fog úgy néz ki...
Viszont ez a szummázós dolgog nagyon kellene...Sajnos..
Kreáltam valamit de nem megy...megnéznéd?
Workbooks(cel).Sheets(1).Cells(fajllistaindex, 3) = ''=SUM (Workbooks(forras).Sheets(1)(R3C1116C11)''
a bólógatós az : R
[Szerkesztve]Melyik a kakukktojás? ARANY - PETŐFI - EZÜST
-
lapa
veterán
így nekem sem sikerült, ahogy a legelején írtam is. mondom ne szenvedj vele szerintem.
esetleg egy ilyen sor helyett: Workbooks(cel).Sheets(1).Cells(fajllistaindex, 1) = Workbooks(forras).Sheets(1).Cells(1, 1)
írhatsz:
with Workbooks(forras).Sheets(1)
Workbooks(cel).Sheets(1).Cells(fajllistaindex, 1) = .Cells(3, 11) + .cells(4, 11) + .cells(5,11).... + .cells(16,11)
end with
még talán ez a szimplibb... -
picsu
csendes tag
Lapa!
Tökéletes lett!!
Működik a szummázás! Nagyon örülök...
Mostmár csak az nem megy, hogy az 5. sorban kezdje a beírást.
Ez van:
Workbooks(cel).Sheets(1).Cells(fajllistaindex, 1) = Workbooks(forras).Sheets(1).Cells(3, 2)
Ezt írtam helyette:
Workbooks(cel).Sheets(1).Cells(5,1) = Workbooks(forras).Sheets(1).Cells(3, 2)
De nem müxik..Melyik a kakukktojás? ARANY - PETŐFI - EZÜST
-
Nekem is lenne egy kérdésem. Elég egyszerű probléma, bár nekem nem igazán sikerült
Adott egy táblázat 2 munkalappal.
Az első munkalapon (mondjuk ''Forrás'' a neve) vannak az alapadatok, és egy megadott gomb megnyomására amit én készítek el, a Forrás munkalapról egy teljes sort (ezt is én határozom meg a makróban) átmásol a másik munkalapra az aktuális sorba.
Szépen meg is csináltam, de a file átnevezésekor, valamint átmásolásakor teljesen meghülyült. Mitől lehet ez?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
lapa
veterán
válasz kraftxld #128 üzenetére
szerintem cserélj ki minden ilyet:
Sheets(''KTVLISTA'').Select
Rows(''6:6'').Select
Selection.Copy
Sheets(''ONU'').Select
ActiveSheet.Paste
ilyenre és mennie kell. talán az activeworkbook hiányzik neki nemtom.
ActiveWorkbook.Sheets(''KTVLISTA'').Rows(6).Copy(ActiveWorkbook.Sheets(''ONU'').Rows(1)) -
Köszi, hogy foglalkozol a dologgal
Közben kicsit pontosabban rájöttem a hibára.
Tehát nem az a gondom, hogy a makrók nem működnek, hanem ha kirakom a makrókat mint nyomógombok mindig az eredeti file-ra hivatkozik.
Tehát ha van mondjuk c:\x\alap606.xls, és ezt megnyitva megcsinálom az összes makró nyomógombját, a file-t áthelyezve, átnevezve a gombok nem működnek. Ezt hogyan lehetne megoldani?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
lapa
veterán
válasz kraftxld #132 üzenetére
nekem még működő példányt nem sikerült csinálnom maradjunk ennyiben. elvileg egy általad készített külön menüsor megjelenítése-elrejtése szabályozható makróból. a gombok amikhez gondolom most a makrót rendelted önmagukban nem. legalábbis én így tudom.
esetleg rakj a munkapalra gombokat (pl. első sort tele) és akkor azok nem vesznek el. -
-
-
lapa
veterán
üdv. van valakinek vmi egyszerű mintája oracle lekérdezéshez? nem nagyon szeretnék spílerkedni mindenféle bonyolult kódokkal, de eddig csak rettentő hosszúakat találtam.
ami egyelőre a legegyszerűbben néz ki:
<pre>Sub openconn()
' Open the connection with Oracle ODBC.
Set conn = New ADODB.Connection
conn .ConnectionString = _
''Driver={Microsoft ODBC for Oracle};UID=juzer;PWD=pass''
conn .Open
'now put the query data into a recordset
Dim rs As ADODB.Recordset
Set rs = New ADODB.Recordset
rs.Open ''Put Table Name Here'', conn, adOpenDynamic, adLockOptimistic, adCmdTable
Set rs = myconn.Execute(''SELECT * FROM DatabaseName where bla bla bla'', , adCmdText)
conn.Close
End Sub
</pre><p>
ezzel pl. az a bajom, hogy sehol nem adta meg emberünk az adatforrás nevét. odáig megvagyok, hogy queryben ODBC-vel lekérek egy mezőt a táblából és azt bepottyantja a megadott helyre.
nekem most viszont ''update tabla set mezo = 'valami' where tabla_pk = 'pk' '' kéne. tőlem jöhet vbs is vagy bármi ami segíthet. a queryben lefut execute-ként, de a makrórögzítő nem menti el. találtam valami homályosat, hogy elméletileg menthető a dolog queryben, de nem jött össze. mondom mindegy hogy, csak valahogy futtatni tudjam a fenti parancsot 'pk' megadásával.</p>
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
no én meg a vaktyúk:
Sub getdate()
Dim cn As ADODB.Connection
Dim sql As String
Dim rs As ADODB.Recordset
Set cn = New ADODB.Connection
cn.Open ''DSN=dsn;UID=juzer;PWD=pass''
Set rs = New Recordset
sql = ''SELECT mezo FROM tabla WHERE pk = 'PK'''
rs.Open sql, cn
If rs.EOF = False Then
MsgBox rs(0)
Else
MsgBox ''nemvan ilyen pk''
End If
cn.Close
Set cn = Nothing
End Sub
ja, be kell pippantani hozzá a vba tools --> references --> ms activex data objects 2.5-öt.
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
Ha valakinek van barmilyen helpje VBA Excel makróhoz, legyen az ppt, pdf, vagy akármi, kezdo, halado, akar profi szinten, szivesen varom oket mailen, vagy termeszetesen itt, hogy segithessen masoknak is!
kman@freemail.hu
Köszi!Csak a balekok alszanak [SAS]
-
lordring
aktív tag
Sziasztok!
A következő makrós képletet hogyan lehet úgy átalakítani, hogy ne az egész részt vegye, hanem egészre kerekítsen?
('kerek' függvény).
Cells(i, 4) = Int(Cells(i, 4)) ez működik, de nem kerekít, hanem csonkol.
Cells(i, 4) = kerek((Cells(i, 4);0) ezt nem fogadja el . -
Leti
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy segit szeretnék kérni. Abszolut fogalmam sincs a makrokról. De azt mondták a makro megoldja a poblémám. Excel táblázatom A4-es méretű felezve van alúl felűl ugyan az. A táblázatok részeit képez egy-egy sorozatszám. Ezeket a sorozat számokat szeretnm úgy megoldani hogy nyomtatáskor autó matikúsan emelkedjenek. Nyomtatás befejezésekor megjegyezze az útolsó számokat és a következő nyomtatáskor folytassa tovább. Ha valaki tudna nekem segiteni nagyon megköszönném mert nagyon megkönnyitené az életem.
Előre is köszönöm!
Leti -
lapa
veterán
nemistudom. a wördben van körlevél funkció, ha ez vmi lényeges elem és vmi űrlapról van szó képletek nélkül akkor lehet ott táblát csinálni. listaforrásnak meg lehet adni excel fájlt is.
excelben is lehet barkácsolni, de ott szakszerűen legfeljebb fejléc-lábléc moddolható korlátozott formában, meg pivotban az egyes elemek.
jobb híján a workbookbeforeprint eventet kéne használni, de ott varázsolni kell még vmi class modullal is, egyelőre nem jött össze a dolog. ha sikerül bedobom.
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Politika
- Gitáros topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Ddr4 8gb 3200mhz
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest