- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
rdi
veterán
válasz
szabi244 #299 üzenetére
hivatkozás:
ha a fájl nyitva van, akkor a fájl neve szögletes zárójelben van, utána közvetlenül a munkalap neve felkiáltójel , tartomány.
Ha a fájl zárva van, akkor kell az abszoluth elérés, fájlnévvel a szögletes zárójelben, utána munkalap neve, utány felkiáltójel, utána tartomány...
egyébként pedig a micros..honlapját ajánlanám
[Szerkesztve]
ja és most látom, te visualban akarsz rájuk hivatkozni. Én nem használom, de szinte biztos, hogy ha a csatolandó fájl be van zárva akkor teljes elérési út kell.
Esetleg ha programoznék, még megpróbálnám megnyitni a fájlt ...
[Szerkesztve] -
szabi244
csendes tag
nem nagyon értem mi micsoda.
Nem todom kibogarászni belőle, hogy mi az ÁTLAG és a HAVI, miért van utánna felkiáltójel, és mivel egyenlő az egész.
Kicsit szájbarágósabban le tudnád írni?
Hol tudnék utánnanézni ennek?
egy munkafüzeten belül, igy tudom megtenni
Range(Cells(sor1 + 13, oszlop1), Cells(sor1 + 41, oszlop1 + 9)).Copy -- itt kiteszem vágólapra,
Range(''A4'').PasteSpecial ---itt meg beillesztem
de hogy hívatkozok egy másik munkalapra???
Mindjárt sírok...
nem akarok feltétlenül vágólapot használni, nekem közvetlen értékadássa is jó lenne pl.:
Sheets(''Munka2'').Range(''a1'') = Sheets(''Munka1).Range(''a18'')
csak a másik munkalapot hogy címzem meg???
Szabolcs -
szabi244
csendes tag
Nem tudok mezőket, vagy cellákat másolni két excel tábla között, amelyek két különböző fájlba vannak. Nem tudom hogyan kell hívatkozni rájuk.
Segítsetek már légyszíves.
Üdv. Szabolcs -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #290 üzenetére
activeworkbook.path / .name / .fullname
ezekkel tudsz játszani (hosszak ilyesmi), szerintem relatívot nem ismer. aztán lehet mégis...
esetleg még if fileexists(''D:\bla\bla.xls'') then
...
else
...
end if -
szabi244
csendes tag
válasz
matekmatika #286 üzenetére
aha
én is így gondoltam, hgy végső esetben így oldom meg. Na megpróbálom így.
Köszi -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #288 üzenetére
megerősítem, nálam is műxött rendesen
-
matekmatika
tag
Mint ahogy írtam is (#222) cégnél win98 van, CDO támogatása pedig win2000-től. Azaz ez nem hiba, hanem egyszerűen a win98 még nem támogatja. Ezért oldottam meg az outlookkal a levélküldést (#227). Egyébként itthon XP-n tökéletesen működik a CDO-s is. De szerintem csak vissza kellene olvasni.
-
rdi
veterán
válasz
matekmatika #220 üzenetére
Ez a hiba megoldódott nálad?
-
matekmatika
tag
válasz
szabi244 #284 üzenetére
Azt én sem tudom hogy lehet formázott táblázatot beszúrni az e-mailbe. Én ezt úgy oldottam meg hogy a küldendő táblázatot bekopiztam egy új munkafüztbe, elmentettem, és ezt a munkafüzetet csatoltam hozzá a levélhez (tehát nem a levéltörzsbe, hanem mellékletként). Nem tudom neked így jó-e, ha nem akkor biztosan lesz nálam okosabb, aki megmondja a másik verzióra a megoldást
.
-
szabi244
csendes tag
válasz
matekmatika #277 üzenetére
köszönöm szépen az értékest!
Még anni gondom lenne, hogy az E-mailbe egy táblázatrészt kellene küldenem.
Ki is tudom jelölni, a megfelelő részt, de nem tudom hogyan kell ezt beilleszteni az E-mail body részébe.
mert ha ezt írom (objItem.Body = ''ez meg az üzenet'') kiírja a szöveget
ha ezt (objItem.Body = valtozó ) akkor meg kiírja a változó értékét.
nekem meg formázott táblázatot kellene küldenem, de nem tudom, hogy milyen objektummal tudnám ezt megcsinálni.....
üdv. szabolcs -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #281 üzenetére
aha. klassz. ki kéne próbálni.
na majd csütörtökön, vagy a hétvégén -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #279 üzenetére
én csak rámutatni a g....ségre, hogy office programcsomag, bár lehet egyébként, hogy a thundirbirdot éppen meg lehet hívni ..
Csak én nem tom hogyan ? -
rdi
veterán
válasz
matekmatika #277 üzenetére
Klassz. respect.
És akinek nincsenneki ótlukja ? -
matekmatika
tag
válasz
szabi244 #275 üzenetére
Igen.
''Dim objNameSpace
Dim objOutlookApp
Dim objItem
Dim cim As String
Dim masolat As String
cim = cím@xx.hu
masolat = másolat@xx.hu
Set objOutlookApp = CreateObject(''Outlook.Application'')
Set objNameSpace =objOutlookApp.GetNameSpace(''MAPI'')
Set objItem = objOutlookApp.CreateItem(0) 'MailItem
objItem.To = cim
objItem.Cc = masolat
objItem.Attachments.Add ''C:\elérési útvonal\fájlamitküldeniakarsz.kiterjesztés'', 1, ,''megjegyzés''
objItem.Subject = ''tárgy''
objItem.Display
objItem.Send
'Mail From WSH''
Az outlook segítségével.
[Szerkesztve] -
szabi244
csendes tag
ha rákeresek egy cellára érték szerint, hogyan kapom meg a pozicióját?
Itt arra gongolok, hogy a táblázatba kerestetem a ''szabi'' szót és arra vagyok kíváncsi, hogy hol van ez a mező ( pl: A10) -
szabi244
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok exelből makróval E-mail t küldeni?
Csinált már ilyet valaki? -
MartinIsti
csendes tag
2 dologban kéne nekem is egy kis segítség:
Cells(d, 2) = WorksheetFunction.VLookup(Cells(d, 1), objKodszam, 2, False)
Szóval van egy ilyen sorom, a Kodszam objektum definiálását elfogadta, úgyhogy azzal nincs gond, viszont a következő hibaüzit adja:
''WorksheetFunction osztály VLookUp tulajdonsága nem érhető el'' - pedig amikor beírtam, hogy WorksheetFunction. akkor kapásból felajánlja a VLookUp-ot, a paramétereket is reményeim szerint beírtam, mégsem fogadja el.
A másik, hogy van egy táblázatom, aminek az első oszlopában kódszámok vannak, amihez a már említett VLookUp (magyarul FKeres) függvénnyel akarok egy táblázatból kikerestetni hozzátartozó nevet. Ami zökkenőmentesen menne is, ha szám formátumú volna a szám, nem pedig szöveg.
A következőt próbáltam:
e = Cells(d, 1).Value
Cells(d, 1) = e
Elsőre a próbamakróban ment, aztán már nem. Mit lehet itt tenni? Van valami erre használható CellFormat vagy NumberFormat függvény? Én már szórakoztam vele egy jó adagot, de nem sikerült megtalálnom. -
MartinIsti
csendes tag
válasz
Kituggya #272 üzenetére
Nem csináltad rosszul, hanem a CTRL-C CTRL-V varázslatba hiba csúszott. Ha minden igaz, akkor az idézőjelekből a beillesztéskor dupla aposztróf lett ('' helyett ''), ami ránézésre ugyanolyan, de a VB-nek persze más.
Ha piros sorokban az összesítő szó két végén kicseréled idézőjelre, akkor már elvileg jó lesz.
Ha lépésenként szeretnéd megnézni, hogy miket hajt végre, akkor az F8-at kezd el nyomogatni az editorban, és ha akarsz, az egyes lépések között nyugodtan átválthatsz az Excel munkalapra. (de az F8 csak a VBEditorban műkszik).
Szívesen segítettem (illetve eddig még csak próbáltam;o)) -
Kituggya
csendes tag
válasz
MartinIsti #271 üzenetére
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, most próbálgatom. Én teljesen kezdő vagyok. A Visual basic editorban bemásoltam az egészet amit küldtél egy új modulba (insert module)
Utána Excelben futtatni akartam és azt írta, hogy nem tudja futtatni mert sintax error.
Rosszul csináltam.
(Van valami leírás vagy könyv erről?)
Köszönöm egyébként, hogy válaszoltás és segítesz. -
MartinIsti
csendes tag
válasz
Kituggya #269 üzenetére
Ja, azt elfeledtem hozzátenni, hogy ez új sort nem rak be Neked az összesítőbe, de nem is teljesen értettem, hogy miért kell akkor oda olyan? Ha amúgy is kimarad egy, miután az előző munkalapból kiemelte a makró az értékeket...
Plussz még annyi, hogy ha egyszer lefuttattad, akkor nem lehet újra, amíg van ''összesítő'' nevű munkalap, úgyhogy azt töröld ki, és végeztesd el vele még egyszer.
Remélem tudtam segíteni! -
MartinIsti
csendes tag
válasz
Kituggya #269 üzenetére
Szia!
Ugyan én sem vagyok profi makrós, de ezt szerintem nyugodtan kipróbálhatod:
Option Explicit
Option Base 1
Sub kituggya()
'változók definiálása
Dim a, b, i As Integer
Dim kijeloles(3) As Double
'Összesítő nevű munkalap beszúrása a végére
a = Sheets.Count
Sheets.Add After:=Sheets(a)
Sheets(a + 1).Name = ''összesítő''
'a kívánt cellák értékeinek tömbbe írása (első érték a sor, második az oszlop)
For i = 1 To a
Sheets(i).Select
kijeloles(1) = Cells(1, 1)
kijeloles(2) = Cells(2, 1)
kijeloles(3) = Cells(4, 1)
'Selection.Copy
Sheets(''összesítő'').Select
b = (i - 1) * 4 'a b csak egy kis segédváltozó, az egymás után illesztés miatt
Cells(1 + b, 1) = kijeloles(1)
Cells(2 + b, 1) = kijeloles(2)
Cells(3 + b, 1) = kijeloles(3)
Next i
End Sub
Írj vissza majd, hogy működik-e, illetve megfelel-e Neked! -
Kituggya
csendes tag
Kedves mindnyájan!
Excel már nem képes arra, amit szeretnék. Ha tud valaki segítsen. Macrókhoz nem értek, de hátha tudtok valami megoldást:
Mondjuk van 20 sheetem, plusz 1 (nevezzük összesítőnek). Minden sheetről pl az A1, A3 és D6 cellákat szeretném listázni az összesítő sheeten úgy, hogy minden sheet adatai külön sorba kerüljenek.
Mindezt úgy, hogy, ha új sheetet veszek fel a húsz mellé, automatikusan képezzen egy új sort az összesítő sheeten.
Előre is köszönöm! -
Kituggya
csendes tag
Kedves mindnyájan!
Excel már nem képes arra, amit szeretnék. Ha tud valaki segítsen. Macrókhoz nem értek, de hátha tudtok valami megoldást:
Mondjuk van 20 sheetem, plusz 1 (nevezzük összesítőnek). Minden sheetről pl az A1, A3 és D6 cellákat szeretném listázni az összesítő sheeten úgy, hogy minden sheet adatai külön sorba kerüljenek.
Mindezt úgy, hogy, ha új sheetet veszek fel a húsz mellé, automatikusan képezzen egy új sort az összesítő sheeten.
Előre is köszönöm! -
lapa
veterán
válasz
MartinIsti #265 üzenetére
Sub x()
Cells(3, 3).Value = Application.WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(1, 1), Cells(2, 2)))
End Sub -
MartinIsti
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a makróíráskor hogyan lehet a beépített Excel függvényeket használni?
A makrórögzítés használható tanácsot nem ad, mert mindössze annyit csinál, hogy a konkrét esetre vonatkozó függvényképletet idézőjelbe téve hozzárendeli az adott cellához, tehát mintha csak úgy simán beírnám.
Múltkor a szumma fv-t próbáltam volna használni, de a helpje nem ismeri a sum kifejezést (meg az ehhez hasonlókat sem, próbáltam mindent, ami eszembe jutott). A többi függvényt sem tudtam így megtalálni.
Gondolom baromi egyszerű a dolog, és inkább legyek láma, mintsem a függvények bonyolultan használhatóak.
Köszi! -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #261 üzenetére
az nem a vb editorban kéne legyen? legalábbis xp-ben ottan vagyon... vagy rosszul értem és nem a kódot akarod aláírni, hogy ne sírjon a biztonság miatt?
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #261 üzenetére
Senki?
-
matekmatika
tag
Office 2000 -nél a digitális aláírást elkészítettem, de az Excel/Eszközökben nincs olyan menüpont hogy Digitális aláírás.(csak Office 2003-nál láttam ilyen lehetőséget) Sőt az egész Excelben nem találom. Ennél a verziónál, hogyan lehet rátenni az aláírást? Lehet egyátalán?
-
da.mage
csendes tag
Még egy kérdés: hogy lehet e függvényemet igazi beépülövé tenni? Ez alatt azt értem, hogy jelenjen meg az Excel saját fügvény listájában, és az Excel ne kérdezősködjön megnyitáskor hogy engedélyezni akarom e a makrókat. A biztonsági beállítások módosítása nélkül.
Valamikor réges rég olvastam erről de természetesen már fogalmam sincs milyen forrásban. -
lapa
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #255 üzenetére
csináltam egy ilyet proof-of-conceptnek. [link]
két dolog szab neki határt: amennyiben bármelyik lapon egy adott typ többször is előfordul akkor csak az elsőt fogja számolni. a másik, hogy láthatóan nem alkalmazható 5-7(?) lap felett, mert szerintem nem fér bele a szerkesztőbigyóba. majd az újba már lehet írogatni bármennyit. mindenesetre bővíthető: az utolsó + jeltől a végéig kopizva - bemásolva - lapnevet átírva. -
lapa
veterán
válasz
Jester01 #252 üzenetére
elindul akkor is, ha sima modulnak auto_open() a neve, nem szükséges különösebb varázslat.
asszem pl. #253 nem is indulna el ha xlt-ként van mentve és duplakattolsz mert az talán workbook_new vagy ilyesmi. legalábbis így rémlik. meg be lehet rakni az elejére, hogy ha az eredeti fájlnév megváltozik akkor ne induljon el. hasznos ha tesztelni kell vagy ilyenek, mert adott esetben helyi tanusítvánnyal vagy öngyilkos módban (alacsony biztonság) nem jelenik meg az ''engedélyezés''...
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Egy olyan makrót kellene írnom, ami egy többlapos munkafüzet lapjairól összemazsolázgat bizonyos stringgel jelölt mezőket (illetve a mellettük levő cellák értékeit).
A jelölő stringek (típusjelek) egy külön lapon vannak felsorolva, és mellette összesítve kellene szerepelnie a többi lapokban az adott stringhez tartozó darabszámnak.
Hogy jobban érthető legyen
1. lap
név érték
---------------
TYP1 01
TYP2 02
TYP3 03
2.lap
név érték
---------------
TYP1 01
TYP2 11
3.lap
név érték
---------------
TYP3 13
összegző lap (Ez lenne a lényeg)
TYP1 összesTYP1 (azaz 02)
TYP2 összesTYP2 (azaz 13)
TYP3 összesTYP3 (azaz 16)
Totálisan 0 tudással rendelkezem makró témában. -
matekmatika
tag
válasz
Jester01 #252 üzenetére
Private Sub Workbook_Open()
ut = (útvonal)
mento = ''ment.xls''
cel = ut & ''\'' & mento
If Dir(cel) = '''' Then
menteni = True
Else
ido = FileDateTime(cel)
menteni = (ido < Date + Time - 7)
End If
If menteni Then
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveCopyAs cel
Application.DisplayAlerts = True
End If
End Sub
Bár nem az én művem
Jah és úgy indul el automatikusan hogy a ''ThisWorkbook''-ba kell berakni. Gondolom ami kód oda van berakva, az automatikusan elindul...gondolom.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #251 üzenetére
Gondolom a mentés függvénynek van valami paramétere, amivel ezt el lehet intézni.
Azt sajnos nem tudom, hogyan lehet automatikusan induló makrót csinálni, feltehetõleg valami speciális eseménykezelõnek kell beállítani (Workbook_OnLoad vagy ilyesmi)
Sajna se windózom se excelem -
matekmatika
tag
válasz
Jester01 #250 üzenetére
Köszi, de ez csak részletekben, jó. Igaz én még ilyet sem tudnék. Az a baj vele, hogy egyrészt nem automatikus, úgy értem ezt nekem kell elinditani valahogy nem? Bár lehet megint hülyeséget mondtam. A másik meg hogy ha frissit, azaz felülírja a régi mentést akkor a mentett füzet marad nyitva nem az eredeti, bár lehet ezt is én rontottam el.
Szóval alapnak ez nem is olyan rossz
, csak én nem tudom úgy alakíítani, ahogy szeretném. Mentésnél is rákérdez, hogy már van ilyen fájl, felülírja-e? Gondolom ezt is meg lehet ugy adni, hogy ne kérdezősködjön. Csak hát nem tudom hogyan. Na de majd utánajárok
Köszi szépen a segítségedet, ha a részletek kidolgozásában is tudnál segíteni.
-
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #249 üzenetére
Hülye msdn valamiért nem jön be firefox és linux alatt, de valami ilyesmi:
set fso = createobject(''scripting.filesystemobject'')
set f = fso.getfile(''mentes.xls'')
if (Now - f.DateLastModified > 7)
then
<ide jön a mentés>
endif -
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #247 üzenetére
Nem excel-specifikus megoldás: a Scripting.FileSystemObject segítségévél le tudod kérni a fájlinformációkat. Innen már gondolom menni fog.
-
matekmatika
tag
Ok. Előző téma elvetve. Tanulság: aktív munkalapon lévő parancsgomb alól közvetlenül egy másik munkalap celláit külön-külön lehet módosítani, tartományt viszont nem, csak külön modulba berakva kivitelezhető.
Másik: Tételezzük fel egy munkafüzetről, hogy minden héten legalább egyszer meg van nyitva. Hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy biztonsági mentéseket csináljon a munkafüzetről. Tehát egy makróval meg kellene vizsgáltatni, hogy az utolsó biztonsági mentés óta eltelt-e már egy hét, ha nem akkor ne csináljon semmit, viszont ha igen akkor csináljon egy mentést átírva az előző biztonsági mentést, kérdés nélkül (akarom-e felülírni), csak a dátumon lehessen látni hogy mikor történt ez meg. -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #243 üzenetére
bp.Range(Cells(Cells(i, 21), 2), Cells(Cells(i, 21), 4)).Select?
nem próbáltam ám csak tippelgetek
vagy ez az aktív sheet celláinak értékét hozza ilyenkor?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #241 üzenetére
pontosan melyik sornál áll meg?
-
Jester01
veterán
válasz
matekmatika #239 üzenetére
És ha programból átváltasz a másik sheetre megcsinálod a törlést aztán visszaváltasz?
Vagy muszáj kijelölést csinálni a törléshez? Nincs valami közvetlen mód erre, pl. Range.Delete ?
Ezek csak tippek, majd az excel szakértők megmondják... -
matekmatika
tag
Sziasztok!
Valamit nem értek már nagyon régóta. Van itt egy parnacsgomb alá összeállított sub.
Private Sub CommandButton11_Click()
i = 25
Set anyag = Worksheets(''akarmilap1'')
Set bp = Worksheets(''akarmilap2'')
Do While Cells(i, 1) <> Emty
If Cells(i, 20) = 2 Then
anyag.Cells(Cells(i, 21) + 1, 22) = anyag.Cells(Cells(i, 21) + 1, 22) - Cells(i, 4)
End If
If Cells(i, 20) = 4 Then
Range(bp.Cells(Cells(i, 21), 2), bp.Cells(Cells(i, 21), 4)).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
End If
i = i + 1
Loop
torles
End Sub
Már többször ütköztem abba az akadályba, hogy ha egy másik munkalapon akarok kijelölni valamit akkor azt nem tehetem simán private sub alá mert hibaüzenettel leáll. A fenti példában az első feltételt pl. simán megcsinálja, mert nincs benne kijelölés, a második feltételnél kiakad. Érdekes az egészben az, hogyha ezt egy modulba berakom, és azt hívom meg parancsgombbal akkor simán lefut. Na de én nem akarok monden parancsgombbal modulokat hívogatni. Megoldás van rá? -
n3ur0
csendes tag
Hat van egy nyomtato patron tablazatom hol fel vannak sorolva a nyomtatok es a patron tipusok. es ha en rakeresek akarmilyen nyomtatora nekem mutassa ki hogy milyen patronok tartozzanak hozza. hogy ne kelljen ott egerrel vegigvezetni hogy hova van x-elve a patrontipushoz. Megvalosithato ez ?
-
n3ur0
csendes tag
Helo! Lenne nekem is egy problemam:
Makroval szeretnek egy keresest elkesziteni excelben. Abszloute nem ertek hozza tehat nem tudom hogyan lehet hozza kezdeni. Ha valaki tud esetleg egy e-book ot vagy ha lenne ideje segiteni nagyon megkoszonnem. Sztem nem lehet nagyon bonyolult, csak nem tudom hogyan kell. THX!
[Szerkesztve] -
picsu
csendes tag
Sziasztok!
Makróval tudok makrót futtatni....??
Van 10 + 1 makróm, a +1.ikkel szeretném az első 10-et futtatni....
Lehet ezt?
Előre is köszönöm.
Picsu -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #228 üzenetére
activeworkbook.close savechanges:=false
vagy vmi ilyesmi ha nem műx kinézem valahonnan de így emlékszem.
a másikra: feltételezem ugyebár alapból vbs scriptként funkcionált, szal valami exit sub kéne helyette ha mindenképp hű akarsz maradni az eredetihez. -
da.mage
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem működik az a link.
Szeretnék beépülő függvényt csinálni a makrómból. Most egy gombra van kötve (OnClick) vagy mi. de égetően szükséges lenne átalakítani, hogy tetszőleges cellában függvényként tudjam hívni [=sajátFv(A1)]. Mint ahogy az Excel sajátjait.
Előre is köszi. -
matekmatika
tag
Létrehozott de nem mentett munkafüzetet be lehet úgy zárni VB-ben, hogy ne kérdezzen rá akarom e menteni a munkafüzetet? (ActiveWindow.Close -t valahogy máshogy)
-
matekmatika
tag
Szia! Ehhez mit szólsz?:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim objNameSpace
Dim objOutlookApp
Dim objItem
Set objOutlookApp = CreateObject(''Outlook.Application'')
Set objNameSpace = objOutlookApp.GetNameSpace(''MAPI'')
Set objItem = objOutlookApp.CreateItem(0) 'MailItem
objItem.To = ''cím@freemail.hu''
objItem.Attachments.Add ''C:\Windows\Asztal\proba.txt'', 1, , _
''Próba fájl''
objItem.Subject = ''Próba fájl''
objItem.Display
objItem.Send
End Sub
Ezt találtam, azaz majdnem ezt, volt az eredetiben több hiba is. Ez excelből tökéletesen működik, még win98 alatt is. Viszont lenne egy kérdésem. Az End Sub előtt még volt egy ilyen: ''Wscript.Quit''. Ennél hibajelzéssel leállt. Ezt kivettem így jó. Szükséges hogy az benne legyen? Ha nem akkor jó, de ha igen, akkor miként kellene átalakítani ezt az utasítást hogy jó legyen? Lehet ebben is csak valami elírás van.
Köszi. -
Tig
csendes tag
Eddigi kérdéseim visszavonva. Köszi azoknak, akik dolgoztak esetleg vele. Ellenben:
excelben fölraktam az űrlap eszköztárból 1 db ''kombi panel''-t. VBA makrónól akarok hivatkozni rá, de nem eszi meg. Vki 5let?
ThisWorkbook.Worksheets(1).ComboBox(1)
Ez viszont megy Set listbox1 = ThisWorkbook.Worksheets(1).ListBoxes(2)
hogyan kell hivatkozni a lista panera? Nem az a combobox? -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #223 üzenetére
én egyszer próbáltam meg az outlookban makrózást de az a gyökér még az adott mappában lévő elemeken is csak sokadszorra tudott loopolni... úgyértem vmi alap dolgot akartam, hogy minden elemet helyezzen át és ugyan minden futtatáskor áthelyezett valamennyit, de nem mindet. ha újra futtattam megint átlapátolt egy keveset. elég hulladék.
-
matekmatika
tag
Az outlook-ot is lehet makrózni, így elvileg egy parancsgomb megnyomásával kijelölném a küldendő területet, vágólapra másolnám és ha meghívnám az outlook-ot, az ott rögzített makróval, már beilleszthetném, és a megfelelő címzetteknek elküldhetném. Ez egy kattintás és egy billentyűkombináció lenyomása. Így sem lenne rossz, csak hogy hívhatom meg excel makróból az outlook-ot? (vagy netalána annak egyik makróját
)
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #220 üzenetére
tán ez segít: [link]
-
matekmatika
tag
Ilyet találtam, ami tetszik is mert értem
, de mégse jó mert az utolsó előtti utasításnál hibaüzenettel leáll.
Dim ObjSendMail
Set ObjSendMail = CreateObject(''CDO.Message'')
ObjSendMail.Configuration.Fields.Item(''http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing'') = 1
ObjSendMail.Configuration.Fields.Item(''http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver'') = ''mail.pr.hu''
ObjSendMail.Configuration.Fields.Item(''http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport'') = 25
ObjSendMail.Configuration.Fields.Item(''http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl'') = False 'Use SSL for the connection (True or False)
ObjSendMail.Configuration.Fields.Item(''http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpconnectiontimeout'') = 60
ObjSendMail.Configuration.Fields.Update
ObjSendMail.To = ''kinek@pr.hu''
ObjSendMail.Subject = ''Proba''
ObjSendMail.From = ''kitől@freemail.hu''
ObjSendMail.TextBody = ''Tartalom''
ObjSendMail.Send
Set ObjSendMail = Nothing
A hibaüzenet pedig: ''Run-time error '-2H7220958 (80040222)':
A felvételi könyvtár elérési útvonalának megadása kötelező,de jelenleg nincs meghatározva.''
Hogy határozzam meg?Főleg hogy nem is mentett fájlt akarok küldeni, hanem aktív munkalapot.
Mivel nem látszik a teljes kód ezért: [link]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #217 üzenetére
van egy ilyen, küzdöttem vele régen:
ActiveWorkbook.SendMail Recipients:=''lapa''
az volt a baj, hogy a beépített spammelésgátló (tán az outlookban) kirak egy dialógusablakot, hogy ''egy program szeretne emailt küldeni az ön nevében...'' no ezen nem tudtam túljutni. talán szerencsésebb vagy mint én és találsz vmi megoldást a dialógus letiltására a neten, nekem nem sikerált. mivel a program amit futtattam a szerveren egy-másfél órán keresztül kért le adatokat az sql szerverről, belőttem egy ütemezett feladatnak hétköznap 03:00-ra az output meg fájlként lett elmentve.
ofkorze még vmi olyasmi is volt, hogy az outlook címjegyzékében is benne kellett lennie az emailcímnek ha jól emlékszem, szal több, mint gáz...
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Excel makróval lehet emailt küldeni? Vagy legalább előkészíteni a levelet? Konkrétabban: makrorögzítővel összeügyetlenkedtem egy ilyet, de az csak odáig jut el, hogy megnyitja a levelezőt. Rá lehet esetleg venni, (mint pl. a honlapoknál javascriptel) hogy kitöltse a címzett fejlécet, ki kap másolatot, mi a tárgy. Továbbmenve
az adott munkafüzetet csatolja, sőt
annak egy tarományát beillessze? Gondolom nem. De megkérdem, hátha mégis.
-
-
lapa
veterán
With Assistant.NewBalloon
.Heading = ''Regional Sales Data''
.Text = ''Select the region(s) you want to print.''
For i = 1 To 3
.CheckBoxes(i).Text = ''Region '' & i
Next
.Button = msoButtonSetOkCancel
If .Show = msoBalloonButtonOK Then
dataPrinted = 0
For i = 1 To 3
If .CheckBoxes(i).Checked = True Then
' Code to print region data.
dataPrinted = dataPrinted + 1
MsgBox ''Region '' & i & '' data printed.''
End If
Next
If dataPrinted = 0 Then MsgBox ''No data printed.''
End If
End With
lásd még vba súgó 'checkbox' első találat
[Szerkesztve] -
Tig
csendes tag
Igen, ez engem is érdekelne. Ha beszúrok 1 párbeszéd panelt, akkor annak egy beviteli boxáraa (neve legyen BEV1) hogyan tudok hivatkozni(kiolvasni az oda bevitt adatot pl).Sajnos a BEV1.value nem müxik...
-
matekmatika
tag
Nos?
Ugye nem kell egyesével megvizsgáltatnom a ChecBox-okat?
Bár már rég végeztem volna vele, na de hogy néz az úgy ki? -
matekmatika
tag
Sziasztok, mi lehet a hiba? Hogy lehet CheckBoxra változóval hivatkozni?
Private Sub CommandButton6_Click()
a = 0
For i = 1 To 5
If CheckBox(i) = True Then
a = a + 1
End If
Next i
Select Case a
Case 0
MsgBox (''Legalább egyet jelölj ki!'')
Case 1
Case Else
MsgBox (''Egyszerre csak egyet jelölj ki!'')
End Select
End Sub
Az ''If CheckBox(i)'' nem tetszik neki, próbáltam zárójel nélkül is egybe, úgy nem veszi figyelembe a változót, szóközzel szintén hibás. Hogyan kell akkor? Lehet egyátalán?
Ja és ha lehet gyorsansürgős lenne.
Köszi. -
Tig
csendes tag
Sziasztok!
excelben írok 1 VBA kódot, hogyan lehet egy másik (nem megnyitott) XLS adott munkalapjának x,y (pl. C12) cellájára hivatkozni (beleírni, olvasni)?
előre is köszi -
Tig
csendes tag
válasz
matekmatika #207 üzenetére
Tehát mondjuk:
X emberke xls füzete tartalmaz 12 hónapot, minden hónap sheet, soronként mutatja a napokat, oszloponként a szedett, alma, körte, szilva mennyiségét. tehát van egy ''2006 kiss. jános.xls'' (meg még 20 név) és ezekből kellene riportokat készíteni. Pl.almából 2005.01.05-2006.06.07 időintervalluban mennyi almát szedett kiss jános, vagy az összes a névsorban szereplő emberke összesen... Ezt mondjuk 1 ''összesen.xls'' -ben összesítve megadi. De mindenparaméret (időintervallum, gyümölcs) változhat az összesíteni kívánt xls-ben. Nem tudom érthető voltam? -
Tig
csendes tag
válasz
matekmatika #207 üzenetére
minden X névhez ugyanaz a felépítésű xls munkafüzet tarozik. Ugyanaz az oszlop szám, ill beosztás, de a sorok száma változik attól függóen, ki hány napot dolgozott.
-
Tig
csendes tag
Üdvözletem!
Nem tudom mire is lenne szüxségem... A problem: van 1 db névsor.xls, amely tartalmaz X. db nevet, a nevek száma naponta változhat. Minden névhez tartozik 1 xls amelyen különböző adatok vannak, több sheet-en. Nekem riportokat kellene keszítenem, az X db xls file alapján. Tehát hogyan oldható meg, h megnyitva a ''DARAB.XLS'' táblát, az automatice kibányássza a sharepointból a nevek.xls névsora alapján a a megfelelő XLS fileokat, azok sheetjeiből összesíti mondjuk, hogy ki hány darab almát szedett eddig, s beírja a DARAB.XLS megfelelő cellájába, majd megy a körtére stb..? -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #203 üzenetére
valasz = msgbox(''kérdés szövege'',vbyesno+vbquestion,''cím'')
if valasz = vbyes then
else
end if
ha az msgbox-ot elkezded írni zárójel nélkül felkínál pár lehetőséget:
vbyesno = nem - igen
vbokonly = csak ok
vannak vmi defaultbuttonok is de azzal én nem küzdöttem, nemtom mik lehetnek de feltételezem kusztom feliratok.
a + után
vbcritical = piros x
vbinformation = i betű
vbquestion = kérdőjel
vbexclamation = felkiáltójel
persze az értékeket is beírhatod, csak az nem annyira beszédes. akkor + sem kell közé, mert decimálisos vagymi. egyszerűen összeadod a gomb meg az ikon értékét.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Sziasztok! MsgBox függvénynél hogyan tudom elérni, hogy pl. az ''OK'' és a ''No'' választható gombokat adja be? Vagy továbbmenve, esetleg 3 gomb közül válszthassak? A szintaxisát megtaláltam, de ez nem ad választ kérdésemre: ''MsgBox(prompt[,buttons][,title][,helpfile,contex])
Valamint azt is megtaláltam melyik lenyomott gombnak mi az értéke, de hogyan tudom ezt az értéket használni? Konkrétan egy IF..Then utasítás következne utána az értéke alapján.Köszönöm.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3233
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest