- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
thomasa #8146 üzenetére
Nekem a laptopban SSD van, a HTPC-ben pedig HDD. A legfőbb különbség, hogy az SSD sokkal gyorsabban tölti be a dolgokat (op.rendszer, alkalmazások) és végez fájlműveleteket, így komfortosabb használni a laptopot. A HTPC-ben ez kevésbé számít, ha egyszer betöltött a rendszer, akkor nálam megy hetekig, illetve alkalmazásokat se kell betölteni, az XBMC fut folyamatosan. Játéknál mondjuk egy 2,5" HDD lehet kényelmetlen, ha sokat használja a lapozófájlt a gép, ez megintcsak attól függ mivel játszol.
A gép hangosságát szerintem a videokártya fogja meghatározni, csak ezután jön a CPU hűtés - utóbbiban már elég széles a kínálat ahhoz, hogy csendeset találj. Szerintem egy játékra alkalmas gép léghűtéssel sosem lesz elég csendes, vagy aránytalanul sok lóvét kell rákölteni; ezt be kell vállalnod, ha házasítod a HTPC-t a játékos konfiggal.
-
Osibaa
senior tag
válasz
thomasa #8142 üzenetére
Szia!
Úgy tűnt a RAM kérdéses, a HTPC funkciókhoz elég a 2 GB, játékhoz pedig attól függ ugye mivel játszol.
SSD szerintem jó, ha a torrentezést nem ezen a gépen intézed, ha mégis, akkor a folyamatos írás miatt inkább a 2,5" HDD-t javasolom.
Háznak én is az SG05-öt tudom javasolni, kétslotos vidikártyához ez a legjobb (egy slotosnál a Codegen MX-31 is játszik).Képek az SG05-ről: [link]. Ha kérdés lenne a házzal kapcsolatban, akkor a Mini-ITX topikban zodo és toldy is tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos autók - motorok
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Sorozatok
- Assetto Corsa Competizione
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest